Žene pitaju 2

I žmu ima prijatelja sa neverovatnim "lovačkim i ribolovačkim" pričama. Ali je dobroćudan, znaju ga odmalena i vole ga. Njima je bilo svejedno, ali brak mu je bio jako turbulentan i završilo se razvodom. Njegova žena nije mogla da se nosi sa lažima, izgovorima... Šteta, stvarno ume da iznenadi koliko srce ima. Kažu u društvu da je to do njegovih roditelja koji su ga za sve uobičajene školske brljotine nagrađivali neumereno.

- - - - - - - - - -

Ovo se više odnosi na bliske ljude i na laži koje se tiču odnosa, bile bezazlene ili ne, tiču se nečeg između vas.

Исто, и овај се развео, деца отишла, одрасла, живи сам...али, кад му поменеш децу, све је у стању да уради. За било чије дете.
Док је био ожењен, он је бринуо о деци, жена је глумила неко лудило, на крају се спаковала и отишла...
Ваљда због свега тога и толеришемо његове Минхаузенске испаде.

Poslednja izmena:
Не толеришем лажи које могу да изазову потресе, или да касније искомпликују већ тешку ситуацију.
Не лажем и не волим да ме лажу.
Прећуткивање битних ствари исто може бити опасно по односе, породичне и пријатељске.

Bolje je i pričati koješta nego da žene daju mašti na volju i od šonje naprave švalera a i cirkus.Znam lika koji nije omirisao ni jednu ženu osim svoje a koleginice u firmi su se tukle 5-6 puta zbog njega.One uvek ''znaju''.:roll:

Kako je moguće da se tuku zbog lika sa kojim nemaju ništa? Ili uopšte da se tuku? Koji je uopšte profil žena?

- - - - - - - - - -

Не толеришем лажи које могу да изазову потресе, или да касније искомпликују већ тешку ситуацију.
Не лажем и не волим да ме лажу.
Прећуткивање битних ствари исто може бити опасно по односе, породичне и пријатељске.

Nekad ni na istinu nismo spremni da vidimo. Oko bitnih stvari nisam baš sigurna koliko bih bila neko ko drugome otvara oči...

nekad sam bila konzervativna i na stvari oko sebe sam gledala prilicno ukalupljeno
danas sve drugaciej dozivlajavam
postoje osobe cija je percepcija drugacija, ne radi se uopste o laganju
to je njihov nacin dozivljavanja sveta u kome zive
i danas ih kao takve prihvatam
nesto sto ja vidim kao crveno, neko drugi moze da vidi u velikom spektru sa svim nijansama
zato sto je moje gledanje ograniceno ne znaci da je njihovo pogresno

Ja samo znam,mnogo je bolje masu stvari precutati ,nego furati istinu pod svaku cenu i svima
Istina koja sluzi samo nekome da otvori oci,a nece mu pomoci,nicemu ne sluzi osim da povredi.a ja ne zelim nikoga vise da povredjujem

Ja samo znam,mnogo je bolje masu stvari precutati ,nego furati istinu pod svaku cenu i svima
Istina koja sluzi samo nekome da otvori oci,a nece mu pomoci,nicemu ne sluzi osim da povredi.a ja ne zelim nikoga vise da povredjujem

sustina je da istina nije nikad samo jedna
kad to shvatimo i prihvatimo, bude nam lakse
imamo prostoriju u kuci u kojoj stoje zamrzivaci i u kojoj susimo ves
mama ne odustaje od svog sanducara, a moja zica za sitan ves stoji na njemu
sad mi sestra donosi par belih sportskih carapica koje se osecaju na pecenu papriku iz friza i kaze - sad sam nasla, upale su kod mame u zamrzivac :lol:

Mene je tekst u citatu na prethodnoj strani asocirao na jednu divnu forumašicu i koja više ne piše, i njenu davnu kontraverznu temu o prevari, gde je imala stav da prevarena strana nema pravo da zahteva istinu o prevari ako će kasnije upotrebiti za ucene i slično.

U citiranom tekstu su kao primeri navedene manje opasne po odnos laži, ali ista je suština. Da nemamo prava da zahtevamo apsolutnu iskrenost bliskih ljudi, mislim možemo, ali je taj čin jednako nekorektan kao i samo laganje.

Naleteh skoro na ovaj tekst. Mrzi me da otvaram temu i pozdravljam eventualne sagovornike, :lol: pa ovde da vas pitam, kako vam se čini ovo?

@...
Ko god laze, laze samog sebe.... ja sa tim nemam nista....moje je da prepoznam lazova i zastitim sebe....
Mislim da se tekst vise odnosi na one koji guranju nos u tudju intimu...koji su zeljni nekog raskrinkavanja....

sustina je da istina nije nikad samo jedna
kad to shvatimo i prihvatimo, bude nam lakse
imamo prostoriju u kuci u kojoj stoje zamrzivaci i u kojoj susimo ves
mama ne odustaje od svog sanducara, a moja zica za sitan ves stoji na njemu
sad mi sestra donosi par belih sportskih carapica koje se osecaju na pecenu papriku iz friza i kaze - sad sam nasla, upale su kod mame u zamrzivac :lol:

:lol:
Nego koliko to zamrzivača imate?

:lol:
Nego koliko to zamrzivača imate?

koliko hoces :lol:
ja sma svoj izbacila pre 15godina jer mi je dovoljna komora u okviru velikog frizidera koji mi je smesten u kuhinji, normlano :lol:
ali moja majka koja inace zivi sama u stanu ne bi se odvojila od svog sanducara koji je star preko 30 godina, sile nema :lol:
i unutra drzi pecene paprike koje se uopste ne pojedu preko zime jer svi jedu ajvar, a onda kad dodje prolece krene da panici - moramo da ispraznimo i potrosimo one paprike :lol:
i ispohuje ih dva puta i sta sa ostatkom uradi pojma nemam
ne moze decenijama da se prebaci na novu zivotnu fazu da svaka od nas ima svoju porodicu i da smo ishranu drugacije organizovale u odnosu na ono kako je nekada bilo
ja se uzasavam gomilanja i skladistenja bilo cega, stvari, tegli, namestaja, garderobe, hrane
sa onim sto mi je u zamrzivacu, sa kilogram dva brasna, mogu da prezivim mesec dana da ne kupujem nista ako je frka
imam litar dva maslinovog ulja i to je to
a ona i dalje bez paketa suncokretovog ulja, a niko ga ne korsti, nego ona ne voli maslinovo i jede ga u hrani koju spremimo a da nema pojma :lol: brasna, secera..
navikla je tako, takva ce da ode sa ovog sveta ne moze da se promeni

+ istina i moral su itekako univerzalni, apsolutni, nepromenljivi, iskonski utkani u svima nama, pa ih instinktivno mozemo prepoznati....

Slažem se sa prvim delom, sa drugim delom da je možemo prepoznati, ne. Otud mnogi nepotrebni konflikti.

A ja imam taj gen za teranje maka na konac i sve mi češće odzvanja ona smokvina mudrost da možeš biti u pravu, a možeš biti i srećan. Pametnije birati drugu opciju.

Slažem se sa prvim delom, sa drugim delom da je možemo prepoznati, ne. Otud mnogi nepotrebni konflikti.

A ja imam taj gen za teranje maka na konac i sve mi češće odzvanja ona smokvina mudrost da možeš biti u pravu, a možeš biti i srećan. Pametnije birati drugu opciju.

Za to je kriva losa filozofija, a ne nesposobnost prepoznavanja....
...ne bih da vam rusim snove, ali i jedno i drugo je iluzija...

koliko hoces :lol:
ja sma svoj izbacila pre 15godina jer mi je dovoljna komora u okviru velikog frizidera koji mi je smesten u kuhinji, normlano :lol:
ali moja majka koja inace zivi sama u stanu ne bi se odvojila od svog sanducara koji je star preko 30 godina, sile nema :lol:
i unutra drzi pecene paprike koje se uopste ne pojedu preko zime jer svi jedu ajvar, a onda kad dodje prolece krene da panici - moramo da ispraznimo i potrosimo one paprike :lol:
i ispohuje ih dva puta i sta sa ostatkom uradi pojma nemam
ne moze decenijama da se prebaci na novu zivotnu fazu da svaka od nas ima svoju porodicu i da smo ishranu drugacije organizovale u odnosu na ono kako je nekada bilo
ja se uzasavam gomilanja i skladistenja bilo cega, stvari, tegli, namestaja, garderobe, hrane
sa onim sto mi je u zamrzivacu, sa kilogram dva brasna, mogu da prezivim mesec dana da ne kupujem nista ako je frka
imam litar dva maslinovog ulja i to je to
a ona i dalje bez paketa suncokretovog ulja, a niko ga ne korsti, nego ona ne voli maslinovo i jede ga u hrani koju spremimo a da nema pojma :lol: brasna, secera..
navikla je tako, takva ce da ode sa ovog sveta ne moze da se promeni

Stara škola. :)
Ja volim isto da skladištim, a onda pobrkam kad je šta otvoreno i sve pobacam.
A pečene paprike obožavam i u lučenoj salati i sa mesom da se izdinsta, i sa jajima i pohovane... Tvoja mama i ja bismo se lepo slagale. :lol:

- - - - - - - - - -

Za to je kriva losa filozofija, a ne nesposobnost prepoznavanja....
...ne bih da vam rusim snove, ali i jedno i drugo je iluzija...

Kako misliš loša filozofija? Ljudi jednostavno baguju, mentalne performanse su nam zapravo vrlo ograničene.

Ми исто имамо само комору на фрижидеру и довољно је.

Кад нам се замрзивач покварио пре 10 година одахнула сам.

Ни сама не знам колико смо меса, воћа и поврћа побацали до тада.

Муж је хтео да га поправимо, јер је као Дивкина мајка, а ја нисам дала јер ме ужасава тај манир веверице.

A pečene paprike obožavam i u lučenoj salati i sa mesom da se izdinsta, i sa jajima i pohovane... Tvoja mama i ja bismo se lepo slagale. :lol:

- - - - - - - - - -

Kako misliš loša filozofija? Ljudi jednostavno baguju, mentalne performanse su nam zapravo vrlo ograničene.

volimo i mi papriku, ali je ona zaista stavlja u neumerenim kolicinama
i onda dodje prolece i drama - daj da potposimo
mislim da smo jedina porodica koja jede paprike iz friza preko leta sve dok ne stignu nove sezonske septembarske da se stave za zimnicu
i jednom to mora da se presece, pa ce onda da se smiri na jesen
ona je ratno dete i od rodjenja joj je utkano to napravi zalihe da ima

Bolje je i pričati koješta nego da žene daju mašti na volju i od šonje naprave švalera a i cirkus.Znam lika koji nije omirisao ni jednu ženu osim svoje a koleginice u firmi su se tukle 5-6 puta zbog njega.One uvek ''znaju''.:roll:

Hoćeš da kažeš da je Šonja zato što dira samo svoju ženu?
kako to da se tuku pet puta oko nekog smotanka:think:

- - - - - - - - - -

@....
Svi smo mi duhovna bica i mentalne performanse same po sebi nisu ogranicene, vec ih covek ogranicava... ljudi nastoje da se oslanjaju iskljucivo na razum, intelekt, a zapostavljaju svoju duhovnu stranu...

Ne sećam se gde je bila reč o oblogama od kupusa, pa ću utiske napisati ovde. Meni nisu ništa pomogle, samo su me nervirale i smetale mi. Kupila sam zelenu konjsku mast, mažem je, bolje sam, ali mažem još 2 kreme, tako da ne znam koja pomaže.

Back