Žene pitaju 2

Ali ta dva materijala se ne porede, svila je prirodam materijal, malo skuplji, ali prelep, prijatan za nošenje, malo teži za šivenje. Super je haljina, sjajna stvar kod šivenja je što je uvek po meri, naravno, uz dobru šnajderku.
ova je svila providna, i ispod je bila viskoza ova plava..bas je lepo ispala.
druga je bila od one cvrsce svile, koja ne traži postavu, samo smo je malo ispreklapale u donjem delu..isto sam bila bas zadovoljna.
zaeb je sto su to ksupi materijai, pa ako snajderka zaebe ona mozes da se upucas:)) za sestrinu svadbu pre 15 god sma sila haljinu koju sam platila, i bacila..nikad je nisam obukla:))
ova zena koja mi sad sije je bash profi.

• Podržavam
Reactions: Red
ova je svila providna, i ispod je bila viskoza ova plava..bas je lepo ispala.
druga je bila od one cvrsce svile, koja ne traži postavu, samo smo je malo ispreklapale u donjem delu..isto sam bila bas zadovoljna.
zaeb je sto su to ksupi materijai, pa ako snajderka zaebe ona mozes da se upucas:)) za sestrinu svadbu pre 15 god sma sila haljinu koju sam platila, i bacila..nikad je nisam obukla:))
ova zena koja mi sad sije je bash profi.
Svila, žoržeti, saten, pogotovo u streču, užasno su teški za šivenje, imaju svoju volju, pogotovo saten u streču, lako se pogreši.

sta je to zorzet? :)
mislim cuo sam za to ali ono..od nasih baka :D

salu na stranu jel to neki materijal ?
Žoržet
Za masivne i večernje haljine
Žoržet je materijal koji se tradicionalno pravi od svile, iako se nekada koriste i sintetički materijali, kao što je poliester. Ono što čini žoržet drugačijim i posebnim je to da je tanak i lagan, a pri dodiru ima sitnozrnastu teksturu i neravnu površinu. Mnoge prodavnice tekstila u svojoj ponudi imaju jako puno različitih boja i dezena žoržeta. Pošto su niti izvrnute, kada se opuste, materijal izgleda naboran.

• Podržavam
Reactions: Red
Gde se ovi drzaci mogu naci u trgovini?
DSC_0054.JPG

Back