Žena koja prkosi muškarcu

Meliot

Elita
Poruka
21.130
Sve je češća pojava da žene kontriraju muškarcima na većinu njihovih predloga u vezi sa mnogim stvarima, govoreći da je njihovo pravo da imaju stav o svemu i svačemu, da njima niko ne treba da nameće ono što one ne žele. Vrlo često se dešava da se bračni partneri posvađaju oko nekih trivijalnih stvari kao štoje kupovina tepiha ili nekih drugih potrepština za sopstveni dom. Partneri se uglavnom i svađaju oko takvih totalno nebitnih stvari i narušavaju ljubav i slogu među njima. Kako prevazići ovaj sve učestaliji problem zbog kojih se partneri čak i rastavljaju? Mora se priznati da u svemu tome veliku igra i feminizam nagovarajući žene da one trebaju biti jake i da nikada ne da se povinuju pred muškarcem.

Nekim osobama treba na primeru pokazati da nisu u pravu ali tu treba strpljenja.

Primer:
Ja hoću beli tepih on hoće teget. I ja ću ga pustiti... i onda će videti da mora da ga usisava svaki dan jer se na njemu vidi svaka tačka. Za tri meseca će kupiti beli.
Sledeći put će saslušati moj savet. Kao i ja njegov kada je nešto drugo u pitanju.
To se uči. Kao kada dete plače jer mu ne daš sladoled. "Ne" nije odgovor, odgovor je dogovor - "Ješćemo sladoled kada obrnemo još jedan krug oko parka i operemo ruke". Retko ko objašnjava, samo daje šture odgovore i tu nastaje problem.

Ja mnoge parove čujem da se svađaju iako uopšte nije reč o baš mladim ljudima. Oko takvih stvari se svađaju ljudi i u zrelijim godinama.

Da, čujem i ja. Čujem ja njih ali njih dvoje ne čuju jedno drugo jer često je slučaj da im je važnjije ko je glasniji i čija je poslednja, a sam sadržaj je nebitan.
Gubljenje vremena i traćenje života.

A beli kada se isprlja vidi se fleka pa mora češće da se pere. I ko je tu u pravu na kraju?
Pa to je manje zlo. Peru se jednako, osim ako nešto prospeš. Manje je zlo u svakom slučaju. I tu možeš da se dogovoriš.

Nije važno ko je u pravu, važan je kompromis, dogovor. To je ono što priču kvari - biti u pravu! Ne moram da budem u pravu, ne želim da budem uvek u pravu, to je dosadno. Mnogo dosadno.

Mislim komentar je suvišan i nisam dužan da ti objašnjavam koji su se sve to parovi svađali u mom prisustvu.

Mislim... ne moras radio Jovice ... koliko to parova se svadja u gle tvom prisustvu ?

Komentar je na mestu gospodine mladi jer ste u temi boldovali slova reci "feminizam" ocito maliciozno targetirali da zene ne smeju da imaju svoj stav i misljenje i da se mnoge svadje desavaju oko Vas :lol:

Ko ti je trazio objasnjenje ? Ja nisam, ovo je slobodan i otvoren forum i mogu da pisem sta mi je volja dokle god direktno ne vredjam druge korisnike. Mozete i Vi mladi gospodine da procitate "pravilnik" foruma Krstarice

Ko ti je trazio objasnjenje ? Ja nisam, ovo je slobodan i otvoren forum i mogu da pisem sta mi je volja dokle god direktno ne vredjam druge korisnike. Mozete i Vi mladi gospodine da procitate "pravilnik" foruma Krstarice
Možeš da pišeš šta hoćeš ali ja znam šta pričam.
Mislim... ne moras radio Jovice ... koliko to parova se svadja u gle tvom prisustvu ?

Ko ti je trazio objasnjenje
Sama sebe negiraš. Već sam ti odgovorio.

Mislim komentar je suvišan i nisam dužan da ti objašnjavam koji su se sve to parovi svađali u mom prisustvu.

Мелиоте, Мелиоте.

Волиш да прислушкујеш друге парове док се свађају?

Кладим се да волиш и да прислушкујеш друге парове док се карају.

Možeš da pišeš šta hoćeš ali ja znam šta pričam.

Sama sebe negiraš. Već sam ti odgovorio.

A ko ste vi mladi gospidine da tako smekerski kazete meni da je moj komentar suvisan ?

Tvoja tema je suvisna ! Zene su uvek u pravu , naucices kad porastes tj. kad nadjes devojku da bude a tobom, ako je ikada nadjes.

Sve je češća pojava da žene kontriraju muškarcima na većinu njihovih predloga u vezi sa mnogim stvarima, govoreći da je njihovo pravo da imaju stav o svemu i svačemu, da njima niko ne treba da nameće ono što one ne žele. Vrlo često se dešava da se bračni partneri posvađaju oko nekih trivijalnih stvari kao štoje kupovina tepiha ili nekih drugih potrepština za sopstveni dom. Partneri se uglavnom i svađaju oko takvih totalno nebitnih stvari i narušavaju ljubav i slogu među njima. Kako prevazići ovaj sve učestaliji problem zbog kojih se partneri čak i rastavljaju? Mora se priznati da u svemu tome veliku igra i feminizam nagovarajući žene da one trebaju biti jake i da nikada ne da se povinuju pred muškarcem.

Pa moraju da se dogovore, vrlo je prosto.

Insinuiraš da svađe treba rešavati tako što bi žena bila pokorna, koliko razumem to što si pisao, pa ako je pokorna, onda nema ni svađe, problem i ne postoji?

Žene (ne sve) imaju problem sa odgovornošću. Htele bi da se pitaju za sve, ali kada je stani pani, onda ide ono "Ti si muško, ti reši problem". A do tada mu je pojela dušu zvocenjem kako i šta uraditi. Lakše je okriviti muškarca za neuspeh kada je nešto grandiozno u pitanju nego sebi staviti taj teret na leđa.

Zene su uvek u pravu
Glupost.

Back