ZEMAN: NE ŠALJEM AMBASADORA NA TERORISTIČKO KOSOVO

kristiansand

Veoma poznat
Poruka
10.393
http://www.kurir-info.rs/zeman-ne-saljem-ambasadora-na-teroristicko-kosovo-clanak-616505

Povukao bih čak i otpravnika poslova... Smatram da je Kosovo teroristički režim koji finansiraju narkomafije, kaže kandidat za šefa države...

Kandidat desnice, sadašnji šef češke diplomatije knez Karel Švarcenberg, za razliku od protivkandidata, bivšeg socijaldemokratskog premijera u političkoj penziji, rekao je da bi Češka na Kosovu trebalo da ima pravog ambasadora. Do sada je sve pokušaje imenovanja blokirao predsednik Klaus....

Iako su obojica daleko od Klausovog kategoričnog i doslednog evroskepticizma a Zeman čak vidi budućnost Evropske unije u federaciji, kandidati za novog predsednika Češke nisu se složili oko daljeg proširenja Unije.

"Mogu da zamislim ulazak Hrvatske u Evropsku uniju, kad je već na vratima. I da kažemo ulazak Srbije, ali to je sve", kazao je Zeman. "Dugoročni cilj češke spoljne politike jeste da ceo Balkan bude u EU", izjavio je Švarcenberg.

U brojnim tv i radio duelima kandidata za novog šefa države pominjano je i bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine, vrlo kontroverzno za obične Čehe, za koje je u NATO saglasnost dala i tadašnja češka vlada na čelu sa Milošem Zemanom.

"Bili smo u NATO tek mesec-dva dana. Očajnički smo tražili saveznika da odbijemo ali ga nismo našli. Insistirali smo bar na tome da se bombarduju samo vojni ciljevi ali to se nije poštovalo", pravdao je u radio debati Zeman učešće Češke u bombardovanju.

"Pred odluku o bombardovanju sam bio u Vašingtonu. I tada su protiv bombardovanja tamo bila jasno samo tri čoveka - bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer, sadašnji šef švedske diplomatije Karl Bilt i ja", podsetio je Švarcenberg da se oko bombardovanja razilazio sa svojim prijateljem tadašnjim predsednikom Češke, Vaclavom Havelom.

Pošto se ovde uglavnom bavimo domaćim temama, rekoh sebi, ajde da malo promenim teren. Češka vlada i država su kao i srpska u principu marionete velikih sila, svojevoljno ili ne, nebitno. Dakle, vlade koje se baš nešto i ne pitaju oko svetskih pitanja.
Ali pošto se radi o slovenskoj državi, mislim da je interesantno čuti njihove stavove o pitanju Kosova i bombardovanja SRJ.
Ovo je takođe DOKAZ moje teze da nisu SVI u EU ili SAD protiv Srbije, tj. da u svakoj ili bar u većim državama EU postoje političari koji su plaćeni od strane raznih organizacija, mafija i pojedinaca da deluju protiv interesa Srbije a u ovom slučaju i protiv međunarodnog prava.
Naravno, to ne znači da mi ne treba da se borimo za svoje interese jer nas SAD sputava u tome. Treba da se borimo da ti ljudi izađu što više na površinu u svojim zemljama kako bi smo izdejstvovali da vlade tih zemalja povlače što više poteza u našu ali i korist međunarodnog prava i poretka koji sada već skoro i da ne postoje u obliku kakav stoji na zvanilnim dokumentima još posle WW2.
O Karlu Biltu i skandinavskim zemljama sam već govorio. To su zemlje zapadnog sveta koje su nam možda inajviše naklonjene ali koje nisu isuviše zainteresovane za Srbiju kao što n iSvet niej za njih. To je razumljivo jer su daleko od nas.

http://www.kurir-info.rs/zeman-ne-saljem-ambasadora-na-teroristicko-kosovo-clanak-616505

Pošto se ovde uglavnom bavimo domaćim temama, rekoh sebi, ajde da malo promenim teren. Češka vlada i država su kao i srpska u principu marionete velikih sila, svojevoljno ili ne, nebitno. Dakle, vlade koje se baš nešto i ne pitaju oko svetskih pitanja.
Ali pošto se radi o slovenskoj državi, mislim da je interesantno čuti njihove stavove o pitanju Kosova i bombardovanja SRJ.
Ovo je takođe DOKAZ moje teze da nisu SVI u EU ili SAD protiv Srbije, tj. da u svakoj ili bar u većim državama EU postoje političari koji su plaćeni od strane raznih organizacija, mafija i pojedinaca da deluju protiv interesa Srbije a u ovom slučaju i protiv međunarodnog prava.
Naravno, to ne znači da mi ne treba da se borimo za svoje interese jer nas SAD sputava u tome. Treba da se borimo da ti ljudi izađu što više na površinu u svojim zemljama kako bi smo izdejstvovali da vlade tih zemalja povlače što više poteza u našu ali i korist međunarodnog prava i poretka koji sada već skoro i da ne postoje u obliku kakav stoji na zvanilnim dokumentima još posle WW2.
O Karlu Biltu i skandinavskim zemljama sam već govorio. To su zemlje zapadnog sveta koje su nam možda inajviše naklonjene ali koje nisu isuviše zainteresovane za Srbiju kao što n iSvet niej za njih. To je razumljivo jer su daleko od nas.

Кад поједини"српски" политичари/тзв. НВО/ медији раде против српских интереса, што не би страни. Да су и остале државе марионете "империје", није јасно само ***алама. Карл Билт и његова "наклоност", су ми мало сумњиви, с обзиром да је он особа на високој позицији у хијерархији "империје". А империја, претпостављам, не доноси одлуке данас за сутра, већ дуго унапред. На располагању јој је цјелокупан научни потенцијал. Можда је Билтов методолошки приступ рјешавању "српског питања" био различит од остатка банде, док у погледу циља исту "пјесму пјева".

Кад поједини"српски" политичари/тзв. НВО/ медији раде против српских интереса, што не би страни. Да су и остале државе марионете "империје", није јасно само ***алама. Карл Билт и његова "наклоност", су ми мало сумњиви, с обзиром да је он особа на високој позицији у хијерархији "империје". А империја, претпостављам, не доноси одлуке данас за сутра, већ дуго унапред. На располагању јој је цјелокупан научни потенцијал. Можда је Билтов методолошки приступ рјешавању "српског питања" био различит од остатка банде, док у погледу циља исту "пјесму пјева".

Ok. Nisam mislio baš konkretno na Karla Bilta. Uopšte, ne mora to biti Karl Bilt. Ma da mi deluje kao OK čova.
No nebitno, ne možemo se svi oko svega slagati.
Što se mene tiče, ni jednu stvar u politici en posmatram samo iz jednog ugla i jednostrano.
Naravno da će Bilt raditi u interesu svoje zemlje i ako je zadvoljenje tih interesa u suprotnosti sa interesima Srbije ali isto to bi smo radili i mi da smo na mestu Šweđana. Dobro, znajući kakve smo buntovničke prirode ipak malo manje.
Šweđani su više pragmatični od nas kao i Norwežani. U svakom prijateljstvu pored istog vide i priliku za zaradu i to se ne mora prihvatiti ali se mora razumeti. Isto kao što se mora razumeti da narod i zvanična politika nisu ista stvar.
Iu Šwedskoj i u SAD iu ... šta znam, Nemačkoj, uvek postoje ovakvi i onakvi, ovi i oni, to postoji ČAK i KOD NAS da od 100 ljudi bar 60 ima različito mišljenje o nekom problemu ili dešavanju.
Jednostavno, NE MEŠAM POLITIKU i LJUDE.
Ne mešam šwedski interes unutar EU i ljude unutar same Šwedske. Ako simpatišem neku celinu, državu ili organizaciju, ne očekujem da SVI članovi te organizacije, zanemarujući svoje, zadovoljavaju moje interese pa čak i ako zadovoljenje njihovih nije od životnog interesa za njih samih.

Back