.. ja znam ..
.. pod domovinom podrazumeva nebo ..
Jos cu pomisliti da ste vas dvoje na istim frekventnim misaonim talasima kad tako olako tumacis njegove rijeci. Ili su tome skrivile tockice koje vas povjezuju?
Ne, ne nisam nasdaq. Nemam pojma ko je to. Ja sam ovdje nova, relativizirano gledano.
.. sanjao sam .. dva sna .. odvojena .. .. ali imaju nešto povezano ..
.. zajednička im je .. nekakva izložba .. ono što bi se prije nazvalo performans ..
.. prvi ..
.. neki je čovjek bio na tojm nekom .. događanju .. .. to je kao neki igrokaz .. .. i na kraju .. kao zanimljivo .. svi su razbili neke .. kao daljinske upravljače .. to je bio dio te igre .. na tome nekakve tipke .. i to je trebalo razbiti ..
.. mi neki nismo bili .. .. a ići ćemo .. i žena od toga .isto će ići ..
.. meni nije jasno ni da li trebam ići .. ni da li trebam to razbiti .. .. izgleda mi malo sve skupa bez veze .. .. ali vjerojatno ću ići ..
.. mislim da je osjet .. neki star .. kao .. nekakvo događanje za koje ne vjeruješ da te mnogo zanima .. ali se nekako podrazumjeva da treba ići ..
.. drugi ..
.. slična situacija .. .. neka izložba .. idu razni ljudi .. .. nekako u grupama ..
.. gledam šta ima .. najprije nešto kao mali borovi .. .. nije loše .. ali je nešto što nije loše stavljeno negdje gdje i nije baš dobro .. .. kao da ti borići nisu stvarni nego neke slike .. i tek treba pogađati da su stvarni ..
.. i onda još .. na zemlji .. ima nekog cvijeća .. .. posloženog .. ali jedan uz drugi .. .. uzimam jedan .. i nekako se razvlači od drugog ..
.. mislim da je taj osjet sličan razvlačenju kod pice .. nešto što se odvaja .. ali ne jasno i čisto .. nego se razvlači .. .. kod pice je bilo još osjet .. žutog .. ili žutobjelog .. i crvenkastog .. i jasno na stolu .. na plohi .. i prilično veliko .. preko pola stola negdje .. i na mnogim stolovima ..
.. oba sna imaju osjet .. tog nekakvog .. performansa .. .. recimo .. bljutav osjet .. izigravanja stvarnosti .. .. zamagljivanja .. zamuljivanja istine ..
.. umjesto da gledaš nešto jednostavno .. što jes .. gledaš nešto što ti .. u cilju da ti bolje pokažu .. .zagovnjare ..
.. tako .. ****** ..
Alime, ne znam da li cete se naljutiti na me, ali imam strahovit poriv da tumacim vase/tvoje sanjarenje. Ovi snovi su bozanstveni i tako simbola punacki. Mogu li?
Sanjati izlozbu ili performans ukazuje na potrebu bivanja prisutnim necemu sto se ne razumije ali je jako vazno biti dio visokokoeficijentne publike koja razumije i nerazumn-ljiv-o. Daljinski upravljac je instrument za vladanje glupom masom. On se nalazi u rukama manjine koja ume, on regulise sve aspekte naseg zivota, pa i nas kao osebujne licnosti. I sad ovi inteligentni, prosvijeceni, huligani sa visokim ajkjuom padaju u iskusenje, tj. njima je dana mogucnost da kao mozdano svjesni dio nesto promijene, dograbe te upravljace i zgaze ih, ponistavajuci moc mozdano pokvarenih koji vladaju onom glomaznom, mozdano trulom smjesom. Ti nisi siguran da li uopste pripadas tu, sta moras uraditi, ali to je samo znak tvog snizenog stupnja samopouzdanja. Ne moze tako! Preuzmi daljinski tj. svoju sudbu u svoje ruke.
Cvijece je vazan i uglavnom pozitivan simbol ali ovako posuto po plohi ne donosi dobro. Ovo zuto i crveno bi bilo izvanredan znak da je cvijece zivo, ali takvo mrtvo govori o strahovima i nemanju energije da se nesto promjeni, da se nesto ucini a problemi se nagomilali ko pleve. Ne valja to nista.
Sva ta zbunjenost performansima je samo odraz sopstvenog nesnalazenja u necemu gdje se osecas kao djelic koji ne pripada nicemu ili necemu gdje zvrji praznoca.
Alim, moras preformulisati svoje ciljeve u zivotu, i pomoliti se prije spavanja. Mani se crvenog i zutog koje se razvlaci i misli ljubicasto.