.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. kad bi uz´o knjigu da pišem .. imala bi naslov .. pet četnika mlada hrvatska i beo svet .. .. i bila bi o politici ..
.. pročitao sam nešto o taštini .. .. dosta dobro ..
.. kad ti možeš .. u nešto zabrazdat .. zakoračit .. .. onda postoje i razne šanse .. .. kad sebe možeš uzeti u ruke .. ****** .. pizdarija se otvara ..

.. sanjao sam neku .. ko krčmu .. .. i na stolovima .. pice valjda .. .. velike .. i razne .. .. sir .. žute i malo crvene .. .. sir se onako malo maže .. dobre mislim .. ali nisam osjetio ukus .. više sliku ..
.. neke četvrtaste .. velike .. .. pa su neki rezali na komede .. i sir se vukao ..
.. koji je to ***** .. ?

.. neki sam dan sanjao sjevernjaču .. i dvije crte na nebu .. i treća crta .koja po nekoj geometriji pokazuje sjevernjaču .. .. ****** .. ni to ne znam šta znači ..

.. razumijete koja je suština boga .. ? .. isto kao što materjalisti materijom drže jedinom i jedino važnom .. isto tako duhovnjeci drže boga .. duh ..
.. tako .. s jedne se strane gradi svijet materije .. koji na svom kraju sklapa svijest duh misli i sve te ***** materine .. .. a sa druge strane to isto radi duh .. on stvara svijest misli inteligencije .. ali i sile i gravitacije i atome i protone i kvarkove .. sve ..
.. ta dva modela su slična .. nekako suprotna ..
.. duh se dobro kreće .. kreativan je .. .. materija troma .. tupa ..
.. ali i sama materija je duh .. samo skrućen .. sjeben u klupko .. .. za to je em val čak bolja slika od čestice .. .. kod njega se duh već .. skrućuje .. iako zadržava solidnu brzinu .. .. solidnu .. ali ne .. domovinsku .. .. razumijete .. ?

.. kad bi uz´o knjigu da pišem .. imala bi naslov .. pet četnika mlada hrvatska i beo svet .. .. i bila bi o politici ..
.. pročitao sam nešto o taštini .. .. dosta dobro ..
.. kad ti možeš .. u nešto zabrazdat .. zakoračit .. .. onda postoje i razne šanse .. .. kad sebe možeš uzeti u ruke .. ****** .. pizdarija se otvara ..

.. sanjao sam neku .. ko krčmu .. .. i na stolovima .. pice valjda .. .. velike .. i razne .. .. sir .. žute i malo crvene .. .. sir se onako malo maže .. dobre mislim .. ali nisam osjetio ukus .. više sliku ..
.. neke četvrtaste .. velike .. .. pa su neki rezali na komede .. i sir se vukao ..
.. koji je to ***** .. ?

.. neki sam dan sanjao sjevernjaču .. i dvije crte na nebu .. i treća crta .koja po nekoj geometriji pokazuje sjevernjaču .. .. ****** .. ni to ne znam šta znači ..

A gdje se sad cetnici po lijepoj nasoj sad skrivaju? u to ne mogu ubrojiti cajke koje prave shoping ture do Zg i usput namaknu nesto love po neizbirljivim klubovima, niti glumacke nepatriote sto snimaju serijale u 127 epizoda. I zasto bas 5 cetnika, gdje ces iskopati toliki broj? I kakve Cro veze ima sa bijelim svijetom kad je je svijet samo Beograd?!
Ovaj dio o tastini cu preskocit, mnogo zeznuta stvar.
A ovi snovi - prosto za tumacenje ko grah osim sto nije precizirano koja vrsta sira je u pitanju. Ukoliko je mozzarela nesto ce se u zivotu rastezati, ukoliko je feta - bice to tvrda situacija, sa domacim je najlakse - stvari ce se odvijati poprilicno lako a najbolji je onaj iz Svicarske - prolazis bez problema cega se god latio, a posto je pizza u pitanju onda je to nesto neobavezno, premda i od neobaveznosti covjek moze ocekivati glavobolju.
Sjevernjaca ti je je cilj, svjetlo, odgovor. Jos ako imas i tu liniju poput strijelice onda samo prati znak, a ona dva druga puta sto ti ometaju vidik, to ignorisi, osim ako nisi avanturist pa bi najprije nesto izokola pa onda na glavni zgoditak.

.. razumijete koja je suština boga .. ? .. isto kao što materjalisti materijom drže jedinom i jedino važnom .. isto tako duhovnjeci drže boga .. duh ..
.. tako .. s jedne se strane gradi svijet materije .. koji na svom kraju sklapa svijest duh misli i sve te ***** materine .. .. a sa druge strane to isto radi duh .. on stvara svijest misli inteligencije .. ali i sile i gravitacije i atome i protone i kvarkove .. sve ..
.. ta dva modela su slična .. nekako suprotna ..
.. duh se dobro kreće .. kreativan je .. .. materija troma .. tupa ..
.. ali i sama materija je duh .. samo skrućen .. sjeben u klupko .. .. za to je em val čak bolja slika od čestice .. .. kod njega se duh već .. skrućuje .. iako zadržava solidnu brzinu .. .. solidnu .. ali ne .. domovinsku .. .. razumijete .. ?

jel bi ti volio da si duh ili materija? ili si materija s duhom? domovinska brzina jednaka je, prilagodjeno suvremenom zivotu i vrijemenu, Arhimedovom zakonu poluge, ukoliko si cuo za to.

.. koji je to ***** .. ?

.. j ebiga .. ne mogu da odolim .. :zper:

.. pesma je nastala .. na osnovu igre reči .. j ebiga ..:mrgreen:

jel bi ti volio da si duh ili materija? ili si materija s duhom? domovinska brzina jednaka je, prilagodjeno suvremenom zivotu i vrijemenu, Arhimedovom zakonu poluge, ukoliko si cuo za to.
.. on to tako ne razdvaja ..
.. a pod domovinskom brzinom računa .. brzinu veću od brzine svetlosti ..
(.. u domovinu računa .. nebo ..)

..

.. ne moram ..

Naravno ne moras ,ja sam kriv lose koristim reci...
.. previše reči .. a suština je u ovome ..
Pa nije sustina u tome al aj mozda za tebe jeste...

.. to znači da ono gore što si napisao .. da možeš kad god hoćeš .. po potrebi ..
.. nije istina ..
.. jer ne možeš ..
Rekao sam ti da reci nikada ne mogu biti istina i mogu delovati tako da izgledaju kao da su
istina jedina...ali su ustvari uvek nedorecene i dvosmislene,evo prikazacu ti to na sledecem primeru...

.. ne možeš nakon što se uplašiš ..
Mogu nakon sto se uplasim,samo treba da prodje malo vremena...
(.. previše reči .. inače .. dramatizuješ ..
.. a drugo .. sumnjivost ukusa si s muzike proširio i na filmove .. ****** .. šta da se radi ..)
Pokusah da ti objasnim,ali kao sto rekoh nisam izgleda dobar sa recima da objasnim osecaje...
Sumnjivost je tvoja ne moja...A time sam hteo da pojasnim tvoj tada trenutni ratoborni stav...

ali ok je jer ja imam:
Open mind for a different view...

never cared for what thay do...
never cared for what thay say...
never cared for games thay play...
never cared for what thay know...
and i know...
life is ours and we live it our way...
all these words i don't just say...
and nothing else matters...

I na alimov komentar za svinje koje hoce u nebo neko je davno rekao -Ne bacajte bisere pred svinje...

Poslednja izmena:
.. moguće je ..
.. a pitanje je i kako su mu te crte raspoređene po nebu ..
.. za velika kola mu treba više od tri crte ..

http://upload.wikimedia.org/wikiped.../674px-Ursa_Major,_Ursa_Minor_and_Polaris.png

On u svom snu iz ursa major hoce u ursa minor, to je jasno, iako zdravorazumska logika govori da covjek uvijek zeli sa manjeg preci na veci auto ili medvjeda, kako god. Nikako da se skapira da velicina nema veze sa kvalitetom u zivotu, a za to je dokaz i Sjevernjaca koja se smjestila na zadnjem sjedistu malog ali mocnog autica. To je kao sto su i najugodniji, koncentrirani parfemi usipani u bocice od 15 ml-tra a ne oni od 50 ili jos gore 100 koje nijedna normalna zena a jos manje jedan pravi macho muz nece kupiti, iako je za manje novce ali je bocetina nezgodna za manipuliranje. Hocu reci da on, sanjac, podsvijesno shvata da se nalazi na pogresnom mjestu i da je na zivotnom nebu ugledao nesto sto ga strahovito privlaci ali ne zna kojim putem mu prici. Moj predosjecaj kaze da njega uopste ne zanima Polaris A jer su takvi na tom nivou svjesti malobrojni a Bog dokuciv za retke samo. Tipujem na Polaris Ab - njemu bracna druzica fali. Zato sanja i pizze, a ako se moze sjetiti koji je sir bio u pitanju, lako je zakljuciti kako ce i do nje doci. Vidi oblik ali nema nikakve druge arome, sto ce reci da je do nje put trnovit i ne tako kratak. Samo da ga ne ometu one dve linije sa strane. Polaris B je zvijezda u daljoj buducnosti, tako da to otpada.

.. on to tako ne razdvaja ..
.. a pod domovinskom brzinom računa .. brzinu veću od brzine svetlosti ..
(.. u domovinu računa .. nebo ..)

Ja u domovinu racunam bordere sa sve carinicima i rampama, mada za Cro sada nema zaustavljanja jer si njeni gradjani sada mogu letjeti slobodni ko ptice gdje im oko dosegne. Brzina svjetlosti je vezana za misao ili svemir, a za to moras priznati nije dovoljno clanstvo u raznoranim unijama. Uostalom, mi i ne znamo na sta je on tocno mislio, mora se sam izraziti.

.. sanjao sam .. dva sna .. odvojena .. .. ali imaju nešto povezano ..
.. zajednička im je .. nekakva izložba .. ono što bi se prije nazvalo performans ..
.. prvi ..
.. neki je čovjek bio na tojm nekom .. događanju .. .. to je kao neki igrokaz .. .. i na kraju .. kao zanimljivo .. svi su razbili neke .. kao daljinske upravljače .. to je bio dio te igre .. na tome nekakve tipke .. i to je trebalo razbiti ..
.. mi neki nismo bili .. .. a ići ćemo .. i žena od toga .isto će ići ..
.. meni nije jasno ni da li trebam ići .. ni da li trebam to razbiti .. .. izgleda mi malo sve skupa bez veze .. .. ali vjerojatno ću ići ..
.. mislim da je osjet .. neki star .. kao .. nekakvo događanje za koje ne vjeruješ da te mnogo zanima .. ali se nekako podrazumjeva da treba ići ..
.. drugi ..
.. slična situacija .. .. neka izložba .. idu razni ljudi .. .. nekako u grupama ..
.. gledam šta ima .. najprije nešto kao mali borovi .. .. nije loše .. ali je nešto što nije loše stavljeno negdje gdje i nije baš dobro .. .. kao da ti borići nisu stvarni nego neke slike .. i tek treba pogađati da su stvarni ..
.. i onda još .. na zemlji .. ima nekog cvijeća .. .. posloženog .. ali jedan uz drugi .. .. uzimam jedan .. i nekako se razvlači od drugog ..
.. mislim da je taj osjet sličan razvlačenju kod pice .. nešto što se odvaja .. ali ne jasno i čisto .. nego se razvlači .. .. kod pice je bilo još osjet .. žutog .. ili žutobjelog .. i crvenkastog .. i jasno na stolu .. na plohi .. i prilično veliko .. preko pola stola negdje .. i na mnogim stolovima ..

.. oba sna imaju osjet .. tog nekakvog .. performansa .. .. recimo .. bljutav osjet .. izigravanja stvarnosti .. .. zamagljivanja .. zamuljivanja istine ..
.. umjesto da gledaš nešto jednostavno .. što jes .. gledaš nešto što ti .. u cilju da ti bolje pokažu .. .zagovnjare ..

.. tako .. ****** ..

.. ja znam ..
.. pod domovinom podrazumeva nebo ..

Jos cu pomisliti da ste vas dvoje na istim frekventnim misaonim talasima kad tako olako tumacis njegove rijeci. Ili su tome skrivile tockice koje vas povjezuju?

Ne, ne nisam nasdaq. Nemam pojma ko je to. Ja sam ovdje nova, relativizirano gledano.

.. sanjao sam .. dva sna .. odvojena .. .. ali imaju nešto povezano ..
.. zajednička im je .. nekakva izložba .. ono što bi se prije nazvalo performans ..
.. prvi ..
.. neki je čovjek bio na tojm nekom .. događanju .. .. to je kao neki igrokaz .. .. i na kraju .. kao zanimljivo .. svi su razbili neke .. kao daljinske upravljače .. to je bio dio te igre .. na tome nekakve tipke .. i to je trebalo razbiti ..
.. mi neki nismo bili .. .. a ići ćemo .. i žena od toga .isto će ići ..
.. meni nije jasno ni da li trebam ići .. ni da li trebam to razbiti .. .. izgleda mi malo sve skupa bez veze .. .. ali vjerojatno ću ići ..
.. mislim da je osjet .. neki star .. kao .. nekakvo događanje za koje ne vjeruješ da te mnogo zanima .. ali se nekako podrazumjeva da treba ići ..
.. drugi ..
.. slična situacija .. .. neka izložba .. idu razni ljudi .. .. nekako u grupama ..
.. gledam šta ima .. najprije nešto kao mali borovi .. .. nije loše .. ali je nešto što nije loše stavljeno negdje gdje i nije baš dobro .. .. kao da ti borići nisu stvarni nego neke slike .. i tek treba pogađati da su stvarni ..
.. i onda još .. na zemlji .. ima nekog cvijeća .. .. posloženog .. ali jedan uz drugi .. .. uzimam jedan .. i nekako se razvlači od drugog ..
.. mislim da je taj osjet sličan razvlačenju kod pice .. nešto što se odvaja .. ali ne jasno i čisto .. nego se razvlači .. .. kod pice je bilo još osjet .. žutog .. ili žutobjelog .. i crvenkastog .. i jasno na stolu .. na plohi .. i prilično veliko .. preko pola stola negdje .. i na mnogim stolovima ..

.. oba sna imaju osjet .. tog nekakvog .. performansa .. .. recimo .. bljutav osjet .. izigravanja stvarnosti .. .. zamagljivanja .. zamuljivanja istine ..
.. umjesto da gledaš nešto jednostavno .. što jes .. gledaš nešto što ti .. u cilju da ti bolje pokažu .. .zagovnjare ..

.. tako .. ****** ..

Alime, ne znam da li cete se naljutiti na me, ali imam strahovit poriv da tumacim vase/tvoje sanjarenje. Ovi snovi su bozanstveni i tako simbola punacki. Mogu li?

Sanjati izlozbu ili performans ukazuje na potrebu bivanja prisutnim necemu sto se ne razumije ali je jako vazno biti dio visokokoeficijentne publike koja razumije i nerazumn-ljiv-o. Daljinski upravljac je instrument za vladanje glupom masom. On se nalazi u rukama manjine koja ume, on regulise sve aspekte naseg zivota, pa i nas kao osebujne licnosti. I sad ovi inteligentni, prosvijeceni, huligani sa visokim ajkjuom padaju u iskusenje, tj. njima je dana mogucnost da kao mozdano svjesni dio nesto promijene, dograbe te upravljace i zgaze ih, ponistavajuci moc mozdano pokvarenih koji vladaju onom glomaznom, mozdano trulom smjesom. Ti nisi siguran da li uopste pripadas tu, sta moras uraditi, ali to je samo znak tvog snizenog stupnja samopouzdanja. Ne moze tako! Preuzmi daljinski tj. svoju sudbu u svoje ruke.
Cvijece je vazan i uglavnom pozitivan simbol ali ovako posuto po plohi ne donosi dobro. Ovo zuto i crveno bi bilo izvanredan znak da je cvijece zivo, ali takvo mrtvo govori o strahovima i nemanju energije da se nesto promjeni, da se nesto ucini a problemi se nagomilali ko pleve. Ne valja to nista.
Sva ta zbunjenost performansima je samo odraz sopstvenog nesnalazenja u necemu gdje se osecas kao djelic koji ne pripada nicemu ili necemu gdje zvrji praznoca.
Alim, moras preformulisati svoje ciljeve u zivotu, i pomoliti se prije spavanja. Mani se crvenog i zutog koje se razvlaci i misli ljubicasto.

eto jedne šale za danas..

Релативизам је филозофско схватање да ништа не вриједи апсолутно и нужно, него тек у односу према нечему другом.

"Kako stvari izgledaju meni, tako za mene i postoje; i kako stvari izgledaju tebi, tako za tebe i postoje" - hibernated citira Platona koji je citirao Protagoru.

Back