.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. svakako ..

.. ali sad se ponašaš kao ape .. nastojiš izrelativizirati ..
.. baš bi sve mogao svesti na kanalizaciju ..?

..

..
.. oni isprobavaju neku radio stanicu ..
.. i to rade tako da su oboje tu .. .. nekako simuliraju to da su jako daleko ..
.. ono što se čuje .. škripi i jako je ometano .. .. i neko kaže .. to je namjerno ometano .. da bi uvjeti bilo slični stvarnima ..

.. zašto je u komunikaciji bitno .. ometati vezu ..?

.. šta to znači .. simulirati da si jako daleko ..?

.. to znači .. strah od mogućnosti da te neko razume ..?
.. ili strah od mogućnosti da sam razumeš ..?

Poslednja izmena:
.. i sa moje strane .. kada gledaš .. izgleda isto ..

.. pokušaj rješavanja nečeg u obitelji .. što traje pedeset godina .. i to izjednačiti sa nečim iz nekog foruma .. dovoljno je da se .. sve linije rasčiste .. i da za sve izgubim volju ..

.. i sa moje strane .. kada gledaš .. izgleda isto ..

.. pokušaj rješavanja nečeg u obitelji .. što traje pedeset godina .. i to izjednačiti sa nečim iz nekog foruma .. dovoljno je da se .. sve linije rasčiste .. i da za sve izgubim volju ..

.. nisam pričala o forumu ..

.. oni isprobavaju neku radio stanicu ..
.. i to rade tako da su oboje tu .. .. nekako simuliraju to da su jako daleko ..
.. ono što se čuje .. škripi i jako je ometano .. .. i neko kaže .. to je namjerno ometano .. da bi uvjeti bilo slični stvarnima ..

.. zašto je ovo bitno ..?

.. dobro ..
.. hoćemo o čišćenju u porodici .. onda ..?

(.. moramo znati o čemu pričamo .. da bismo pričali ..

.. znaš kad pričaju štef .. i milojko ..
.. kaže štef .. zrak je ušao kroz prozor ..
.. a milojko će .. jes vala .. baš dobro ..
.. kaže štef .. sad je mnogo prijatnije ..
.. jes vala .. milojko će .. oseća se da je toplije ..
.. kako toplije .. čudi se štef .. nemoj zajebavati .. pa baš suprotno .. prijatno je svježije ..
.. nije svežije nego svetlije .. buni se milojko ..)

.. da .. od gov.na se nastojiš skloniti ..
.. ali .. ako bi te neko terao da .. boraviš u klozetu .. ili ti gurao glavu .. u kanalizaciju ..
.. ili ako bi te ta gov.na zaskakala .. iza svakog ćoška .. da moraš ulicom šetati u cik cak .. ko da voziš slalom .. (.. kao na dorćolu .. recimo .. gde ima masa tih .. šetača kučića ..)
.. ti možeš razviti mržnju spram govneta ..
.. dva su mjesta za ***** .. posebno problematična .. posao i obitelj
.. problematično je svako mesto do koga ti je stalo ..
.. koje nastojiš držati čistim ..
.

.. svakako .. ali onaj koji bi kanalizaciju nastojao držati čistom .. od govana .. .. e taj bi stvarno imao problem .. .. ne čini ti se .. ?

.. da .. prilično ..
.. ovi moraju pobjediti .. ako ne pobjede .. najebali su ..
.. od 26 mislim 9 mrtvih murjaka .. .. nije baš naročita logika ..
.. vidjeti ćemo ..
.. meni protestanti izgledaju kao govnjari .. ližidupeta geđe merkel .. .. ako ostave muda na trgu neće mi biti žao ..
.. ali ako pobjede .. aferim .. .. svako ima pravo na ono što je ratom postigao ..
.. ako time postanu govna zapada .. aferim opet ..

.. pa mislim da im ne treba da postanu govna zapada .. da to već jesu ..
.. one idiotkinje iz femena su njihove .. one ludače koje se golim sisama bore za ženska prava u afganistanu .. ako se sećaš .. onomad sam ti stavljala neke fotke ..

.. tuku se .. kao što niko reče .. oni koji bi prodavali dupe amerima s ovima koji bi prodavali dupe rusima ..
.. pitanje je .. da li je sada tamo na ulcii bilo ko ko ne bi prodavao dupe ..

.. šta kažeš na onu .. da se društvena zajednica po pravilu ponaša u celini kao njen najgluplji pojedinac ..?

.. mislim da to nije istina .. .. ja sam žiku često vidio kao kučkinog sina .. ali rijetko kao glupog ..
.. ako ga neka struktura .. struktura moći .. snaga .. .. postavi negdje .. .. on stoji tu sve dok ne vidi da bi mogao biti negdje drugdje ..
.. mnogi su pametni razrađivali šta bi žika trebao .. ali kad je nešto bilo moguće .. nisu žiki trebale velike pameti .. uspjevao je on .. i sa savršenim luđacimo doći .. recimo .. do staljingrada ..

.. ne znam .. ja nisam sigurna ni da je istina ni da nije ..
.. još promišljam značenje rečenog ..

.. nota bene .. on ne tvrdi da je žika glup ..
.. on tvrdi da se masa ponaša kao .. njen najgluplji žika .. najgluplji u smislu .. najmanje pametan .. a ne nužno glup .. ne nužno idiot ..
.. ako se masa ponaša na način koji bi se mogao opisati kao .. pametan .. to bi prema gornjoj teoriji značilo da je i onaj najgluplji u toj masi .. nezanemarljive pameti ..

.. ne bih se za sad usudila da se kladim .. po pitanju istinitosti teorije ..
.. malo ću pažljivije posmatrati ponašanje masa ..

.. ako vidiš odakle neko gleda .. vidiš i koja je njegova istina .. .. slijepac pipa rep .. i ispravno vidi metlu ..

.. ovo što si gore napisao da je ispravno ..
.. slepac pipa rep .. i ispravno vidi metlu ..
.. problem nije kod viđenja .. nego kod zaključivanja koje sledi nakon viđenja ..

.. ako slepac zaključi da slon liči na metlu .. ne uzevši u obzir da mu je viđenje ograničeno ..
.. ne prepipavši .. temeljno .. i do kraja .. gde se taj metla završava .. i šta počinje odatle ..
.. pozicija sa koje on gleda je .. pozicija onoga ko ne želi da zna .. ili pozicija onoga koji nije dovoljno pametan da sazna ..

Poslednja izmena:
.. šta misliš o onoj ..
.. živite kao da će hiljadu godina biti mir .. a budite spremni kao da će sutra izbiti rat ..

.. to sam često slušala kao mala ..
.. uvek mi je delovalo kontradiktorno .. jer .. živeti u miru .. i biti spreman na rat .. deluju mi kao dva bitno različita stanja .. mene ..

.. opet .. reč .. kao .. je bitna ..

.. je li to .. ponašaj se kao budala koja mete suho lišće .. u kombinaciji sa .. .. odrekni se nepotrebnih stvari i misli .. zadrži ono što treba i to neka je uvek tu .. kao puška u ratu ..?

giphy.gif

.. šta misliš o onoj ..
.. živite kao da će hiljadu godina biti mir .. a budite spremni kao da će sutra izbiti rat ..

.. to sam često slušala kao mala ..
.. uvek mi je delovalo kontradiktorno .. jer .. živeti u miru .. i biti spreman na rat .. deluju mi kao dva bitno različita stanja .. mene ..

.. opet .. reč .. kao .. je bitna ..

.. je li to .. ponašaj se kao budala koja mete suho lišće .. u kombinaciji sa .. .. odrekni se nepotrebnih stvari i misli .. zadrži ono što treba i to neka je uvek tu .. kao puška u ratu ..?

.. i meni je ono prilično proturječno .. .. iako politički i ne mora biti .. recimo .. jer .. ne računaš stvarno na rat .. pripremaš državu da bude spremna samo za to da odvratiš svakog ko bi i pomislio da te zajebe ..

.. od vračeva je drugo ..
.. za njih .. ratnik je stalno u ratu .. .. izađeš .. gledaš ljude .. ovo je rat .. .. tu je moguće svašta očekivati ..
.. nemaš nekih svojih .. ne nadaš se nekoj zaštiti .. .. izgledaš kao cigan na cesti ..
.. možeš umrijeti .. ali umrijeti ćeš i tako ..
.. svaki tvoj korak na zemlji .. je korak po bojnom polju ..
.. vračevi kažu .. budi miran .. .. shvati da si u ratu .. ali nakon prve panike .. budi miran .. .. tvoje shvaćanje nije ništa sjebalo .. ništa nije zbog toga gore nego prije ..
.. i u tom ratu postoji jedan svijet ..
.. u njemu radiš .. družiš se .. živiš .. pričaš .. .. sa tim da sve to malo izblijedi .. jer znaš da si u ratu i da možeš poginuti ..

.. u lici je bilo slično .. recimo .. idem prošetati brdom .. ili idem popiti pivo .. ili idem do komšije .. da pričamo .. .. s tim da je tvoj stvarni život .. doma .. izblijedio .. .. čak i planove ne radiš .. kao .. kad se vratim ću .. .. čak i planiranja ostavljaš za .. drugi put .. .. hodaš zemljom .. dremaš jedeš spavaš gledaš stražarčiš slušaš gledaš dremaš ..

.. ovo nije od don huana ..
.. on je .. don henara .. recimo .. smatrao za svoga ..

.. onda nije bio vrač ..

.. a to što ti držiš .. jako je staro .. i veoma pogrešno ..
.. svi putnici u beskraj su prijatelji .. ne zato što su izabrali prijateljstvo .. ili ljubav .. zato što su izabrali beskraj ..
.. tamo nema potrebe za mržnjom ..
.. a milijun ljubavi i mržnji treba svijetu .. u kojem živiš .. da bi se uravnotežile .. i da taj svijet nebi eksplodirao ..

.. i to .. preslaganje .. je moguće vidjeti u ratu .. .. odjednom se neki nađu .. odjednom su svoji .. .. jer su shvatili nešto na jedan način .. a stara struktura je pala ..
.. mislim da toga ima i u filmovima ..
.. u poslu se toga znalo naći ..

.. svi putnici u beskraj su prijatelji .. ne zato što su izabrali prijateljstvo .. ili ljubav .. zato što su izabrali beskraj ..
.. tamo nema potrebe za mržnjom ..

..nisu izabrali .. samo slijede..osjećaj ..

.. a milijun ljubavi i mržnji treba svijetu .. u kojem živiš .. da bi se uravnotežile .. i da taj svijet nebi eksplodirao ..

..nije li fantastično da suprotne tvrdnje stoje sa istom vrijednošću jedna nasuprot druge i da ni jedna nije nadmoćna u odnosu na drugu .. može li pobijanje, negiranje..nihilizam.. da dovede do bilo čega drugog osim klice 'novog' ..misaono

..tvoj post se nije odnosio na ono sto sam napisala..samo me potakao da napišem nešto što je u mojim mislima

..nisu izabrali .. samo slijede..osjećaj ..

.. kao svi ljudi svijete .. i sve životinje .. i biljke .. .. i sve ..

..nije li fantastično da suprotne tvrdnje stoje sa istom vrijednošću jedna nasuprot druge i da ni jedna nije nadmoćna u odnosu na drugu .. može li pobijanje, negiranje..nihilizam.. da dovede do bilo čega drugog osim klice 'novog' ..misaono
..tvoj post se nije odnosio na ono sto sam napisala..samo me potakao da napišem nešto što je u mojim mislima

.. da .. razumijem .. .. to je priča onog koji jest .. .. to je priča o bogu ..
.. sve je isto vrijedno .. i sasvim bezvrijedno .. a čudo je to da kad se ugasi .. tada se pojavi bog .. .. je li .. ? .. to je čudo .. .. najsavršenije čudo .. ?

Back