.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. uzmi .. nekog čovjeka .. pojedinca .. .. i staviš se pred njim ..
.. od njega osjećaš mržnju ..
.. ako to možeš izdržati .. ako imaš dovoljno snage .. ako te ta mržnja ne sjebe .. zaokupi .. zamrači .. .. ti vidiš kako je taj .. tom mržnjom obuzet .. .. kao vjetrom .. vidiš da je on samo objekt .. samo neko koga je komšiluk oblikovao i koji se tom vjetru nije mogao oduprijeti .. .. možeš vidjeti .. iza njega ..
.. ali .. to ga ne opravdava ..
.. to znači da dolazi vrijeme ljudi ..
.. on .. koji se postablja prema tebi .. koji ti je sučeljen .. taj je odgovoran za sebe .. .. on ne može u nedogled predavati nesreću i govoriti nesretan sam .. stvorilo me takvog ..
.. onaj ko se kao čovjek ne bude mogao postaviti .. moliti će boga da ga prizna za životinju .. ali mislim da to neće biti moguće ..

.. da ..
.. nekome će možda biti .. najgori mogući pakao .. mogućnost da oseti ono što drugi čovek oseća ..

.. a nekome rasterećenje od .. potrebe da se govori .. i da se razmišlja .. pretpostavlja .. zaključuje .. važe ..

.. uzmi .. nekog čovjeka .. pojedinca .. .. i staviš se pred njim ..
.. od njega osjećaš mržnju ..
.. ako to možeš izdržati .. ako imaš dovoljno snage .. ako te ta mržnja ne sjebe .. zaokupi .. zamrači .. .. ti vidiš kako je taj .. tom mržnjom obuzet .. .. kao vjetrom .. vidiš da je on samo objekt .. samo neko koga je komšiluk oblikovao i koji se tom vjetru nije mogao oduprijeti .. .

.. to si bio i ti ..?
.. objekat obuzet mržnjom .. onda kad si mrzio ..?

.. da ..
.. nekome će možda biti .. najgori mogući pakao .. mogućnost da oseti ono što drugi čovek oseća ..

.. a nekome rasterećenje od .. potrebe da se govori .. i da se razmišlja .. pretpostavlja .. zaključuje .. važe ..

Ma to ti je samo drugi način razumevanja i situacije i načina kako je drugi doživljavaju...Posmatrač...

.. ko kaže da sada ne mrzim .. ?

.. usput sam ponešto i naučio .. tamo gdje je velika ljubav .. i mržnja je velika .. .. novo je .. ovo .. čovjek ne želi više to izdržavati pa se .. recimo .. rastaje ..

.. ponekad mi se čini da gledam ljude .. kao u kovitlacu osjeta ..
.. posebno se treba čuvati kada ubrzaju .. kada brže hodaju .. jače govore .. više inzistiraju .. .. tada je sotona blizu ..
.. činilo mi se da je .. štakorska strka .. stvar smrti .. .. da tako smrt tjera čovjeka .. ali to nije istina .. to postaje istina samo kad je smrt sotonska ..

.. pa i ja bih rekla da i sad mrziš ..
.. dobro .. dotle se razumemo ..

.. za odnos ljubavi i mržnje .. nećemo se složiti ..
.. moglo bi se reći .. tamo gde ima potencijala za velike ljubavi .. ima potencijala i za velike mržnje ..
.. ali ne mora značiti da će se oba potencijala ostvariti ..
.. možeš .. snažno mrziti .. i bez da voliš ..

.. i bez da želiš .. ? .. bez da hoćeš biti blizu .. ?

.. šta bez da želiš ..?
.. bez da želiš biti blizu onome što mrziš ..?
.. ali .. u mom slučaju .. problem je upravo s blizinom .. ja bih da to bude .. što dalje od mene ..
.. a ****** .. uvek mi je u vidnom polju ..

.. to treba poriktati .. vid ..?

.. ili .. polako .. raditi na strategiji .. udaljavanja .. mentalnog .. ?

.. ne .. ***** ne mrziš ..

.. ali ****** .. odnos je vrlo sličan ..
.. želiš to što dalje od sebe ..

Poslednja izmena:
.. i kompjuterske su igre .. igre .. .. lepota veličanstvena .. .. jučer se setih ..
.. nema divnije prilike da sebe .. izmestiš .. .. pa da ga ***** .. .. i rasturaš .. ***** li mu materina ..
.. pa ako preživi preživi .. .. ***** li mu materina ..

.. ne .. ***** ne mrziš ..

.. čekaj čekaj .. ovo sam sinoć pogrešno pročitala ..
.. pročitala sam .. j ebiga ne mrziš ..
.. ali ima pet zvezdica .. a u j e biga ima šest ...

.. pisalo je .. gov.no ..?

.. da .. od gov.na se nastojiš skloniti ..
.. ali .. ako bi te neko terao da .. boraviš u klozetu .. ili ti gurao glavu .. u kanalizaciju ..
.. ili ako bi te ta gov.na zaskakala .. iza svakog ćoška .. da moraš ulicom šetati u cik cak .. ko da voziš slalom .. (.. kao na dorćolu .. recimo .. gde ima masa tih .. šetača kučića ..)
.. ti možeš razviti mržnju spram govneta ..
..

.. viš ti kako .. politička korektnos' .. mož' da omete komunikaciju ..

Back