.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne mora krila.
Ne dobacuj sa te teme. Smestio si sebe u celiju i dovikujes i dobacujes.
Prosetaj po temama, pisi covece.
I istrpi zaiebavanje zbog tackica; a mozes da koristis i stari dobri srpskohrvatski, on ima mnogo manje tih .. tackica.

.. kazuj krčmo đerimo .. đerimo.. .. ka zuj pu sta .. kal dr mo kal dr mo .. .. de mi .. dra gi .. ne sta de .. .. što mi sr ce .. od ne se .. odnese ..

.. eto to je srpskohrvatski .. .. ili tursko hrvatski .. .. ili turskosrpski .. .. ****** .. .. a to svi razumidu .. ****** ..

.. palo mi je nešto na pamet .. pa ko reko .. daj da podelim .. sa prijateljima ..
.. pogledajte .. recimo .. relativnost .. pričao sam hrvatima .. ali oni ***** ne razumiju .. ****** .. veoma slično vama .. .. dosta ste vi u stvari slični .. ako se mene pita ..
.. za relativnost ..
.. to je .. ne davati prednost niti jednom sistemu .. .. to znači .. shvatiti svijet .. .. svemir .. .. kao sasvim .. rasipan .. i jednake vrijednosti ..
.. sad .. pogledajte ..
.. koja je situacija među ljudima ..
.. čuli ste za ono na imternetu .. gdje stavljaš svoje slike .. pa ti dolaze prijatelji .. faksebuuk .. tako se zove .. svi mogu doće i pričati .. ali .. ti si glavan .. .. a drugi mogu napraviti svoj .. taj .. .. kutak .. i u njemu biti .. oni glavni .. .. razumijete ..
.. sve na svijetu ide prema ovoj .. glavnosti .. .. kad je šumaher bio mlad .. on je imao svoj šampon .. on je to .. otvoreno .. govorio .. .. perem kosu sa tim šamponom zato što ja vrijedim .. .. razumijete .. .. svi .. ****** .. hoće da vrijede .. da budu slavni .. i da budu najglavniji .. .. danas .. ****** .. ako uspije glavu .. ****** .. da sačuva .. kamoli kosu .. ****** .. .. jer se vremena mjenjaju ..
.. a koji su .. decentralizirajući .. još .. a veći .. izumi ..
.. dekonstrukcirajući ..
.. post modernistička rasturačija i dekonstrukcija .. što no vele čuveni frančići lajkan i dajrida ..
.. auto .. nevjerojatno osobna situacija .. mobitel .. stravična situacija .. internet .. ubitačna situacija ..
.. u odnosu na autobuse i vlakove .. u odnosu na fiksne telefone .. u odnosu na televizije .. .. čudi me da ta kurčeva televizija još nije bila na čitulji .. a ili možda je .. samo nisam zapazio ..

.. osjećate .. silu .. .. evolucije .. ?
.. a .. sve to zajedno .. da ne eksplodira .. drže merkel šešelj i josipović ..

ove točkice ne povezuju, nego dijele. one su izraz nepovjerenja prema samom sebi.

uzgoj individualnosti/sebičnosti je metoda razbojnika razbiti društvo, tako da se ono ono ne može više braniti,
i oni mogu u miru i posve legalno (vrlo :mrgreen: važno) druge opljačkati i prisvojiti zajedničku stečevinu i životnu okolinu.

stoga je posve nebitno, je li se čovjek brani legalnim ili ilegalnim sredstvima.
u principu svatko krši neko pravilo, tko se suprotstavlja velikim razbojnicima.
ako ne krši pravilo, ne suprotstavlja se, nego potvrđuje sustav i vara ljude, zajedno s onima, kojima se naizgled suprotstavlja.
ne bori se netko protiv robovlasništva, ako zahtijeva kvalitetniju hranu, ili ovakva i onakva prava.

Ljudi su barbari kako god da sagledavaš...Ako nisu jedni prema drugima
buju najebali giceki za božićno slavlje ili Prvi maj-da nam živi živi rad...Ybg.
A kay su nayebali ostali životinjskih i biljnih vrst jedinke i množinke! E to ni
Ginis Ginisa nemre prebrojat!
Rekel je jedan fakin"Stari,buš popušil jednu foru?"
"A kaj ti je to fora...?"
:tease:

buš popušil foru
znači da ćeš nasjesti na prevaru ili trik
ili da ćeš morati progutati neku žabu

progutati žabu znači da ćeš morati prihvatiti nešto što ne želiš,
pristati na glupu igru

ove točkice ne povezuju, nego dijele. one su izraz nepovjerenja prema samom sebi.

uzgoj individualnosti/sebičnosti je metoda razbojnika razbiti društvo, tako da se ono ono ne može više braniti,
i oni mogu u miru i posve legalno (vrlo :mrgreen: važno) druge opljačkati i prisvojiti zajedničku stečevinu i životnu okolinu.

stoga je posve nebitno, je li se čovjek brani legalnim ili ilegalnim sredstvima.
u principu svatko krši neko pravilo, tko se suprotstavlja velikim razbojnicima.
ako ne krši pravilo, ne suprotstavlja se, nego potvrđuje sustav i vara ljude, zajedno s onima, kojima se naizgled suprotstavlja.
ne bori se netko protiv robovlasništva, ako zahtijeva kvalitetniju hranu, ili ovakva i onakva prava.

Moze li se socijalizovanje tumaciti kao borba?
Forum je postao klub gde ljudi svrate na pice, nista vise.Naravno da i dok pijuckaju tragaju za grupicama slicnih.Ali ne zaboravi prag aktivacije, da li je predjen?Kod kafenisanja zena sasvim sigurno nije, da li je kod kafenisanja ljubitelja filozofije (ne bih da se opustim i nazovem forumsku grupu filozofima)?Digresija, prag aktivacije cini da putujuce pozoriste zauvek ostane putujuca grupa a nikad pozoriste.

.. kod vjere i znanja .. .. ****** htio sam o muzici .. ali ću drugom prilikom .. jer vi ne znate ni vjeru i znanje .. pa da vas barem to naučim ..

.. i vjera i znanje se tiču čovjeka .. .. to je osnovno ..
.. kod čovjeka moraš uzeti nekog .. ko bira .. .. ko ima .. nekakvu .. barem kakvu .. slobodu .. .. makar kao pas .. ili mačka .. .. koji mogu lijevo ili desno ..
.. znanje je .. može se prikazati .. kao krug .. unutar tog kruga se krećemo .. u poznatom .. .. kao u poznatoj šumi .. ili parku .. .. ne očekujemo ništa nevjerojatno .. znamo šta možemo očekivati ..
.. vjera je sličan krug .. .. ali .. nešto manje pouzdan ..
.. oba dva svijeta su .. modeli u našoj glavi .. s tim da je znanje .. pouzdaniji ..
.. mi .. sad ..
.. naša svijest ..
.. može imati razne stepene .. slobode .. .. volje da istražuje .. .. koja je .. ta volja .. u stvari želja za veličinom ..
.. ta volja je suprotna volji da budeš .. na sigurnom .. .. u poznatom ..
.. i .. ta je volja .. potaknuta .. raznim stvarima .. .. vjerujem .. u principu .. najviše .. slučajnim bljeskovima .. .. osjeta i boga ..

.. kad osjetiš sebe .. u nekom krugu .. .. kada to osvjestiš .. kada to razumom razradiš .. .. kada ti postane očito da živiš jedan svijet .. sa jasnim .. nekim .. zakonima .. .. kada tvoj život nije životinjski vezan uz nagone .. uz vapaj za lebom .. .. pitanje svijeta izvan kruga .. logično je .. normalno .. .. ne treba da se isus krištuš spusti sa oblaka da te na njega navede ..
.. razumijete .. ?
.. i tada se pitanje vjere postavi kao .. šetnja izvan kruga .. .. odeš .. vratiš se .. odeš opet .. sad desno ..

.. ono što je meni najidiotskije od svega .. je .. sljedeće .. .. većina raje nesmije .. ni za trenutak .. pomisliti nešto izvan kruga ..
.. ma koliko da je nešto glupo .. za misao o tome odvojiti 3 ili 5 minuta .. nije nikakav gubitak .. .. izađeš .. pogledaš .. vidiš da ne valja .. vratiš se .. ****** .. razumijete .. ?

pa i nije štos u tome nešto činiti, nego u tome, nešto ne činiti
Ghelyon.gif

dobro je ono zlo, koje se ne čini, reče jedan od največih njemačkih duhova mlađe prošlosti

Priznajem da ucim svakog dana od ljudi na forumu , ja to zovem virtualna logika i stvarnost , ukljucujuci i filozofiju.
Totalno mi je cudna ta virtuelna filozofija, ali je zaokruzena, uklopljena sa psihologijom istih virtuelnih ucesnika.
I sve vise mislim da im realnost mnogo manje odgovara, bilo ona kreativna bilo ona politicka, tj nakaradno balkanska, vec su razvili svoj matrix , i u realu imaju slicne tvorevine.

.. da .. to je dobro .. .. dobro je ono zlo koje se ne čini .. i ona politika koje nema .. i ona crkva koja je umrla .. i one novine koje šute ..
.. a po pitanju matriksa ..
.. stvarnost je čudna pizdarija .. može se rasplinuti kao jugoslavija 90tih ..

.. misao koja bi se zadovoljila komšlijanjem sa svakim žikom .. izrazito mi je sumnjiva .. .. pogotovo je sumnjiva ona misao koja traži luđake i dokazuje im da su ludi ..

Nije li to slucaj na Balkanu? Jedino je problem sto oni na poziciji traze ludjake u opoziciji. A to znas... Je 50/50. :smeker:

_nobody_

.. zdravo nobodi .. još si živ .. ?

Kako bi Zika rekao, itekako sam ziv (nebitno da li sam zdrav), a stari vracevi se bash ne bi slozili sa tim... Nego bi rekli da sam poprilicno do preterano mrtav. :smeker:

Nego, vidim, ova bratija na Krsti te nikako ne razume. Moraces biti strpljiv sa njima. Mnogi su u pvom krugu, i iz njega ne mogu, pa ne mogu. Neki su uspesno usli u drugi krug, ali nemaju dovoljno ONOstranog. Niko nije savrsen...

Citam, oni tamo Zikani, na filozofiji foruma. hr su uspeli i tebe da proteraju, posto su mene uspesno expeditovali, jer smo imali mali psiholosko/filozofski rat, tako par godina... E kada su i tebe uspeli da odiebu, onda tamo vladaju jako dobri komsijski odnosi... :mrgreen:

_nobody_

.. sad smo si opet dobri .. i tamo .. svugdje .. .. mene spašava ta .. tolerancija .. .. što se onomad zvalo bratstvo i jedinstvo .. .. izvježbah se .. mož da gledam pedera popa političara murjaka učitenja severinu stablo štakora ili mikaela šumahera .. istim očima .. ono .. nepomućeno ..
.. a za tu neko .. prilično totalnu .. i univerzalnu .. neshvaćenost .. .. čuo sam da su i veliki genijalci .. prolazili tim .. trnovitim .. putem ..
.. pitam se .. ****** .. da nije možda to .. ?
.. a tebe vjerojatno nisu potjerali .. ? .. ne pravi se žrtva .. bez potrebe ..

Paralelni svetovi su cudo... Tolerancija je cudo... Shumaher nije bio toleranto bice. Kada je 1og maja pobedio na 1994 San Marino Grand Pri-ju (istog dana je trka prekinuta, kada je poginuo Senna), Shumi je slavio na pobednickom postolju...

Nije lepo izazivati paralelne svetove. 20 godina kasnije, Senna se vratio... Iz nekog drugog sveta da naplati dug. Isti onaj, koji je Shumija proslavio, i koji je Shumi zaboravio da vrati... Sto ce reci, Bratstvo i Jedinstvo nije bilo tolerantno... Ili je ta tolerancija nesto previdela!

I ja imam dodira sa paralelnim svetovima. Oni mi govore stvari, koje ja ne mogu naci u OVOstranom. Sapucu... Samo treba cuti taj sapat. Treba umeti videti nevidljive znakove na putu. A ti znakovi su nepostojeci za jedno-bitna, monosvetovna susestva. Za multisvetovna... .. .

_nobody_

.. a je .. to su i stari seljaci znali .. .. kad si velik ne budi prevelika batica .. i kad si mali ne budi štakor ..
.. a inače .. to i jeste filozofija .. .. čovjek bira .. okvir .. šemu .. izvor .. .. on ne bira da bude gospodar .. on bira društvo gospodara i robova .. zajednicu .. .. on ne bira da bude rob .. on bira robovlasništvo .. .. on ne želi van .. ako nije gospodar on rado jeste sluga .. .. samo da ga gospodar drži negdje blizu .. .. jer je .. vani .. panika .. .. ****** ..
.. forum je isto .. .. komšiluk ..

Back