.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. e vidiš .. mi novovjernici .. novijeg tipa .. ono turbo folk božanski .. .. baš boga i ostavljamo .. kao .. eventualnu .. posljednju slamku spasa .. za naše .. krvne protivnike .. ateiste ..
.. jedanput je bog bio .. posljednje utočište .. neukih .. u borbi s razumnima .. .. razumni su postavljali stotine pitanja .. a kako ovo a kako ono .. vjernici nisu imali pojma .. pa bi na kraju eksplodirali .. kao .. jebi se u tri ***** materine i ti i tvoja nauka .. ali kad umreš .. **** te bog .. pitat ću te ja kako ti se bog zove ..
.. danas mi boga .. ostavljamo .. kao posljednje utočište razumnima .. .. kad dođu negdje u kratki spoj .. razumom .. onda im dozvoljavamo da kažu .. ti si vjernik .. ? .. vjeruješ u boga .. ? .. izvini ali sa takvim idiotima ja ne razgovaram ..
.. nama to ne smeta .. mi i sami vidimo da je bog .. dosta nevjerojatan koncept .. .. a i samom bogu predlažemo nek se pravi blesav .. ako ga bilo ko .. bilo što pita .. .. bio je jedan .. bog .. davno .. došao .. i krenuo sastančit i praviti se pametan .. neću ti reći kako je završio .. .. da te ne rastužim ..

.. samo sam ovo htio ..
.. od toga da se bolest liječi .. tako da se čovjeka shvati kao .. čisti .. goli .. objekt ..
.. pa do boga ..
.. ima jako puno ..
.. čovjek na svoje zdravlje .. može utjecati .. na nekoliko hiljada miliona načina .. ne uzeti to u obzir .. meni izgleda kao .. previd .. .. rekao bi .. grubi previd ..
.. ta situacija .. to razmišljanje .. bi išlo od aktivnosti hrane stresa .. pa sve do toga da neko dođe u stanje da skoči s mosta ..
.. u svemu tome .. ja bi .. naravno .. čovjeku .. dao .. izrazito značajno mjesto ..
.. ali .. bez obzira na mene .. onaj ko utjecaj čovjeka na svoj život i svoje zdravlje zanemari .. griješi ..

A što mi vernike koji se neće lečiti kad su bolesni jer to smatraju božijom
voljom i rado će zbog toga i umreti (ako je volja njegova...)-redom,pa i vernici,
složno,ismevamo? To će reči da se uzdamo više u prolongiranje završne scene,
nego u večnost spasenja? ? ?Tolika nam slaba verA? E ybg...

Kuckam s mob pa cu ukratko.. prevencija je jako dobra stvar i radi se u nekim razvijenim zemljama, recimo na sjeveru evrope gdje prosjecni ljudski vijek iznosi ili ce uskoro iznosit 90 god, ali kod nas, na svim podrucjima bivse juge a i okoline pacijent odg covjek dolazi doktoru nakon sto je njegov izabrani, ili nametnuti nacin zivota ucinio svoje .. tada dobra vecina i zeli da ucini nesto za svoje zdravlje, ali vec se radi u 99% slucajeva o hronicnim slucajevima i to jos nije najgora opcija ..

.. A mislim da nisi najbolje shvatio moj stav o uticaju prirode na pojavu 'bolesti' kod covjeka .. Zaista da bi bilo koja vrsta prezivjela jedinke unutar vrste moraju imati podjednake sanse .. Spominjes evoluciju.. prirodna selekcija je oruzje evolucije, ali i orudje opstanka vrste .. ukoliko je 'skok' prirodnog nacina onemogucen ..

Covjek je poznati 'ukrotitelj prirode' ili sebe voli tako da zove .. Prva lekcija prirode i drustva - doveo je toplotu uprkos hladnoci, ukrotio rijeke i sl. .. suzbija pogubni uticaj 'prirodne selekcije' i 'evolucije' na covjeka .. I to je jedini pravi i 'humani' put .. Zar nije paradoks, a mozda vise i nije, spasavati covjecanstvo od necega sto ono zeli ?! .. Uciniti da evolucija radi za nas.. zarobiti, promjeniti smjer evolucije .. hm..ja tu vidim Niceovsku Volju za moc ...

Covjek je poznati 'ukrotitelj prirode' ili sebe voli tako da zove .. Prva lekcija prirode i drustva - doveo je toplotu uprkos hladnoci, ukrotio rijeke i sl. .. suzbija pogubni uticaj 'prirodne selekcije' i 'evolucije' na covjeka .. I to je jedini pravi i 'humani' put .. Zar nije paradoks, a mozda vise i nije, spasavati covjecanstvo od necega sto ono zeli ?! .. Uciniti da evolucija radi za nas.. zarobiti, promjeniti smjer evolucije .. hm..ja tu vidim Niceovsku Volju za moc ...
A ja tu vidim Pozorište u kući...
Iz orbite se i ne vide ti mravi u svojim bednim pokušajima...
Tek poneki cunami ili tajfun pokaže koliki je taj mravac,ma živeo i 900
godina ili 9000 svejedno...Sve je to isti tren .

ali da bolest može biti akcija..ne u smislu akcija uslijed neurednog, tj rizičnog načina života...mada i tada ako posmatramo organe oni reaguju ...nego akcija i kočničar, regulator prirode da održi vrstu ... možda zvuči paradoksalno ali jedinke unutar vrste moraju imati podjednake šanse... priroda ti da na jednom polju, uzme na drugom ... možda akcija prirode jedino na tom nivou ... u šta bi se uklopila i rizična akcija čovjeka odn spoljašnji faktor i genetička predispozicija, odn unutrašnji faktor ..

.. ovo tumačim kao .. intervenciju prirode ..
.. a .. podrazumjeva mi .. ovakvo stanje ..
.. priroda već ima u sebi šemu .. prostor .. mjesto .. za čovjeka .. .. i .. za vjerovati je .. da ima i .. oruđa .. .. da čovjeka tu i zadrži ..
.. bez obzira što bi on .. sam .. sa sobom .. svojim zdravljem .. i svojim životom .. pokušavao .. ?

živio
smilie_happy_090.gif
ti meni

može da pokušava, pa možda i uspe u tome ako ima "dara"

srećno alime u novoj
neka i u ovoj godini budemo vredni arheolozi duše i dela čoveka na raspeću nekada, sad i budućnosti

.. hm .. .. čudesa .. je uvjek pogrešno gledati unaprijed .. ona su uvjek mnogo slađe .. unatrag .. .. zamisliš neku svoju baku 920te .. i pričaš joj o televiziji .. ili mobitelu ..

.. o .. kako ste ljudi moji .. mala soba .. tuđi svet .. .. i onda pođe bluz ..

.. o čemu inače pričate .. što držite zanimljivim temama .. ?
.. znate vi kada će rat .. ? .. .. možda ove godine ..
.. sada je sve mnogo jasnije .. mnogo se manje skriva .. .. i razrješenje će morati biti sasvim jasno .. vidljivo .. .. više nije napalm miris pobjede .. nego atomska ..
.. recimo .. arapi otvoreno prijete rujama .. ovi prinčevi .. za olimpijske igre .. kao .. postiti će one iz sirije da prave sranje .. .. a putim misli da ih može zaustaviti ..
.. nude mu u siriji luku i sve kao sada .. kao .. ameri nek se jebu ..
.. sad su ruje .. .. u svijetu .. prilično ključan faktor .. .. a vi bi u evropu ..
.. a koliko su važni .. ne znam .. .. i koliko su jaki .. .. a ameri počinju stvarno ličiti na ***** na kiši .. .. uz kineze .. čak .. nekako posebno .. ..oni su tihi .. nasmiješeni .. lukavi ..
.. u svakom slučaju do rata bi moralo .. .. ovo američko dizanje sidra od mediterana neće na dobro ..
.. a na istoku je tajvan valjda pizdarija ..
.. uz sve druge .. naravno ..
.. šta vi kažete na sve to .. ?
.. ključni su tokovi novca .. .. ali ne više tokovi .. .. ključno je to da se novac više ne može održati ..

.. slabo se razumijete u politiku .. ?
.. ne mora krenuti niti na jednom .. zacrtanom .. mjestu .. .. jednostavno .. cjeli je svijet kotao .. i neko ga loži .. i ne štedi ..

Tupis , tupis.
To zovem jasan primer duboke frustracije.Razlika izmedju duboke i plitke nije samo u intezitetu vec i u pratecim pojavama.Dok su blage plitke frustracije cak i pozitivne, plitke frustracije anksiozne i stetne, duboke su perverzija uma i jako destruktivne i za nosioca i za okruzenje.

.. sada ću vas naučiti još nešto ..
.. to je prilično važno .. pa dobro pazite .. .. i prilično je često .. dakle .. u forumima je to kao .. .. prednja ploča ..
.. umjetničko filozofski izraz .. prednja ploča .. .. uzmite ovako .. .. kao da gledate stvarnost preko .. kanala .. zatvorenog sa bezbroj stakala .. .. raznih boja .. i raznih čistoća . .. i stvarnost vam ovisi od svih stakala .. svih ploča .. .. komšlijanje je .. prednja ploča .. komšija ne može da kaže ništa .. očišćeno od svog postojanja .. .. da nebi mislili da je ovo moje sasvim .. filozofski neutemeljeno .. upozoravam vas na .. fenomenologiju .. .. veoma sladak .. fenomen ..

.. daklem ..
.. dođe neko i kaže .. tupiš .. ti si primjer duboke frustracije ..
.. i to je ovakvo stanje ..
.. on se .. prvo .. ubacuje .. drugo .. smješta mene na mjesto duboke frustracije .. dakle .. uzmimo pojednostavljeno .. na mjestu poremećenosti .. i odlazi .. uvjeren u to da je .. na tom mjestu .. izgorio zemlju .. i da tu trava .. više neće rasti ..
.. je jasno dovde .. ?
.. ali sad .. neke stvari .. ostaju .. upitničke .. .. recimo ..
.. što ga je privuklo ..
.. ako je to sadržaj .. i uvidio de je taj ispod nekog njegovog nivoa .. zašto ga to nije jednostavno odbilo .. .. to je uvjek osjećaj kao kad nađeš ***** .. veoma je glupo vrtjeti se okolo i istraživati ..
.. a ako je to upravo ludost .. .. zar je to zato što ga ludosti privlače .. .. a ako je tako .. ko onda može jamčiti da je taj došao za govnom .. koje tu .. možda i ne može naći ..

.. kako se rješava taj .. kurcšlus .. .. taj .. kratki spoj .. .. veoma čest u forumima .. ?
.. bezbojnošću ..
.. za ***** neko izlazi sa bilo kojim sudovima .. o komšijama .. .. može ali .. zakuracmu ..
.. jer svoju pamet dokazuje .. kačenjem za pametno .. ili .. šutnjom ..

.. o .. epohalnoj .. važnosti .. šutnje .. drugom prilikom ..

(.. razumijete .. ****** .. o čemu vam pričam .. ? .. nailazim li ja ovdin na .. kakvo takvo razumjevanje .. ?)

.. kazuj krčmo đerimo đerimo .. kazuj pusta kaldrmo kaldrmo ..

Alim se pita zašto bi iko želeo da odgovori na nešto glupo, tj. zašto bi se iko bavio time i pokušavao da pobija nešto glupo
Al bolje se zapitaj zašto iko uopšte dolazi na forum
dalje, svako za sebe misli da je apsolutno u pravu, a ljudima je svojstveno nadjebavanje, kao sad ću ja tebe da izdominiram i ti ćeš skontati koliko sam ja u pravu a ti nisi
mislim, to naravno ne ide tako, u 0,01 % slučajeva neko na forumu kaže "aha da da u pravu si ti ja sam se zaebo"
evo imamo živog primera koji se zaebo u svemu i koji godinama orbitira ovde i biva stalno napušavan iznova i iznova pa mu ništa ne vredi
ajd ja što dođem da trošim vreme ovde i ne očekujem ništa, al da neko čitav blog napravi i drži propovedi, to je, neću lagati, meni fascinantno
kakva je to psiha iskrivljena kakav je taj doživljaj sveta
ono pravo filozofsko čuđenje s moje strane
video sam istog takvog na pdf religija, isti pristup isto sve, nema rasprave nikakve, kad ga nešto pitam kopira mi iz svog bloga i ćao vozdra, tebi sam objasnio ko je sledeći
fesinejting

.. eto .. pesma dobra .. .. a kad je nastala .. izgledala još bolje .. .. a kako god okreneš .. u njoj bi našao i znalca .. i duha ..

.. a u vezi .. ovih .. .. nekih ..
.. meni nisu čudni .. pomalo se i sam osjećam takvim .. .. ja sam nekad znao ljubu .. i nekog milu .. srbin odnekud .. mislim da više nije živ ..
.. ako me zanima pokušavam razjasniti .. .. recimo kod ljube sam to prije mnogo godina .. a kad shvatiš šta priča .. na čemu stoji .. onda to nekako sam vrednuješ .. pa ili prolazi ili ne ..
.. kod ljube više mi nije zanimljivo ..
.. kod ovog koji jest mi .. jeste bilo .. prilično zanimljivo .. .. još mislim da ima zanimljivih stvari .. .. ali više ne gledam .. .. to je zato što neko ko hoće pričati .. velike stvari .. mora znati te stvari povezati sa svime .. .. sa cjelim svijetom .. inače za čas postaje prorok .. i šta da tada radiš s njim ..

.. suština filozofije nije .. znati sve .. .. mislim da je suština .. ispravno bataliti .. .. jesti malo .. skidat salo .. vidjet .. šta jostalo ..

Ljudi se uzive u uloge, i onda ih glume.
To im daje svrhu, smisao.

Na zalost, oni sto veruju da su nasli smisao, prestali su da ga traze. A sve su prilike da je smisao bas u trazenju.

Rece neko, al uzalud: "Treba voleti umetnost u sebi, a ne sebe u umetnosti".
Ako spustimo kriterijum, bolje je voleti nego mrzeti.

.. pitanje je .. i šta je ispravno mišljenje .. i šta je prava umjetnost ..
.. ali .. za one .. ipak malo luđe .. u koje se i ja ubrajam .. i koje nazivam vjernicima .. za nas je situacija prilično jednostavna .. i prava umjetnost i ispravno mišljenje je samo jedno .. ono koje vodi bogu .. a to se jednostavno i provjerava .. staneš pred brdo i kažeš mu nek siđe u dolinu .. .. pa gledaš .. ako brdo krene .. ti si na cilju .. .. imaš ispravnu misao .. i umjetnost ti je prava ..

.. misao koja bi se zadovoljila komšlijanjem sa svakim žikom .. izrazito mi je sumnjiva .. .. pogotovo je sumnjiva ona misao koja traži luđake i dokazuje im da su ludi ..

Back