.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovde ti,Alime,definitivno,nedostaje malo politike...
Yebeš ti ove naše filozofije-to nikog ne tangira-politika je zmajček!
Vidiš Vučić...On krene nekaj da spikne i onda veli :Sutra vam bum rekel
ili v nedelju,a onda je u nedelju v Emirates...Ybg...
E to treba tebi Alime...
Kaži :sutra vam bum rekel...Morgen...Kaj2O...

.. filozofija je ograničena mozglom .. mislima .. .. sljedeća granica je osjet .. ****** .. .. vjera .. čarobnjaštvo ..

.. hrvati petljaju o perkoviću .. .. to je neki udbaš koga treba izručiti švapcima .. .. tema u tri ***** materina .. .. ali ****** .. vi ovdje nemate ni to ..

.. ma koje je tu kurčevo prokletstvo da cjeli balkan ne može skupiti tri pametna čovjeka ..

nije ti ovo američka herojska serija
smileygarden.de_banana21.gif
nego splet balkanskih tirada
i zakulisna borba za utjecaj dviju moćnih internacionalnih kršćanskih sindikata.
a sve je povezano međusobnim ovisnostima, podjelama djelokruga i lovišta, promjenjivim
koalicijama s lokalnim razbojničkim klanovima i udjelima na državnim proračunima.
šta očekuješ od tri ili tri hiljade pametnih?

ma koje je tu kurčevo prokletstvo da cjeli balkan ne može skupiti tri pametna čovjeka ..

skupi-uhapsi; skupi-uhapsi; skupi-uhapsi; tri po tri tristatri, cele godine pregaoci hapse i pustaju da bi izgledali ozbiljni.
a onda dodju praznici, nekoliko neradnih dana vezano. :sanke:

Od ponedeljka sve po starom, samo za vise para.

Filozofija jeste ogranicena mislima. Dokle doseze misao, dotle doseze filozofija... Sledece granica je vera, jer vera jeste skup postulata. Pogresnih ili ispravnih, sve zavisi koliko sam covek veruje u nju. Jos visi nivo je carobnjastvo. Otvaranje vrata u Panovom lavirintu. Za to je potreban osjet.

Na Balkanu se moze skupiti tri pametna coveka. I tri hiljade, cak i vise. Ne moze se skupiti tri coveka sa potrebnim osjetima. Ono sto bi bacuske Rusi rekli: ti cujes (ne, ti cuvstvujes)!

_nobody_

.. bismilahih rahmanir rahim ..
.. pozivam za svjedoka mastionicu i pero .. i ono što se perom piše ..
.. pozivam za svjedoka nesigurnu tamu sumraka .. i noć .. i sve što ona oživi ..
.. pozivam za svjedoka mjesec kad najedra .. i zoru kad zamijeli ..
.. pozivam za svjedoka vrijeme .. početak i svršetak svega ..
.. pozivam za svjedoka sudnji dan .. i dušu što sama sebe kori ..
.. da je svaki čovjek .. i uvjek .. na gubitku ..

.. hm .. jedan .. bi čovjek bio .. vjerujem dovoljan .. .. to i jeste pizdarija .. jer otvara ono pizdunsko pitanje .. .. a što to ne bi bio ti .. .. pičkice .. ? .. .. to je problem ..

.. pitanje osjeta je pitanje .. ulaska u tišinu .. .. mislim da je pjesma tu .. zanimljiva situacija ..
.. čovjek je velik .. ne onoliko koliko zna .. nego onoliko koliko osjeća .. .. to je veličina njegove svijesti .. njegovog svijeta .. osjeta .. .. a misli se tek na tome mogu stvarati .. .. isto kao potoci tek ispod oblaka .. .. na području gdje se na nebu ne može stvoriti oblak .. na zemlji se ne može stvoriti potok .. .. to je osjet i misao ..
.. ****** ..

.. bismilahih rahmanir rahim ..
.. pozivam za svjedoka mastionicu i pero .. i ono što se perom piše ..
.. pozivam za svjedoka nesigurnu tamu sumraka .. i noć .. i sve što ona oživi ..
.. pozivam za svjedoka mjesec kad najedra .. i zoru kad zamijeli ..
.. pozivam za svjedoka vrijeme .. početak i svršetak svega ..
.. pozivam za svjedoka sudnji dan .. i dušu što sama sebe kori ..
.. da je svaki čovjek .. i uvjek .. na gubitku ..

Osim ako se taj čovek ne usudi i odluči drugačije.

Svaki čovek je na dobitku samim svojim rođenjem.
Zašto mu je toliko teško to da prizna?

Dolazimo do interesantnog fenomena: o velicini coveka. Koliko je znanje bitno, a koliko osjet?! Rekao bih da je ovde zastupljen kvantitet i kvalitet, i zakoni kosmickih tranzicija... Ali ima nekih ljudi koji su izuzeti iz ovih pravila, ljudi koji imaju cesto culo, kojima je Bog dao nevidljivo beskonacno uze koje seze do njega, Tvorca... Da mogu da ga, Boga, cuju... Proroci, vracevi... Nadarena bica.

Kojoj crkvi se ti vracevi mole? Koju religiju oni koriste? I gde ce njihove duse? Da li su oni uvek na gubitku? I da li za te vraceve vazi relativitet, ogranicen svetloscu (e je em ce kvadrat)?

Misao je brza od svetlosti, osjet jaci od zvezdanih sila ravnoteze...

_nobody_

.. ovo je od selimovića .. a on je uzeo .. valjda .. iz kurana .. .. mislim da stoji tako .. .. a ako stoji tako onda znači da čovjek na zemlji nikad ne može dostići sebe .. .. otprilike znači da je on duša i tijelo i da tek odbacivanjem tijela .. i svega onog na što je tjelo vezamo .. može značiti slobodu ..
.. mislim da su .. za razne .. mogući .. i jedino mogući .. i različiti putevi ..
.. može biti izuzetnih .. vjerojatno .. i na putu bogu ..
.. ono što je .. prilična jebada je .. sljedeće .. .. tu su vrijednosti .. značajno ispremješane .. .. i izgleda kao da niko nema značajnu prednost ..
.. recimo .. popine su imale 2000 godina vremena i .. povlaštene mogućnosti .. da pretvore vodu u vino .. i jok .. .. rekli bi poletarci .. nula bodova ..

Dolazimo do interesantnog fenomena: o velicini coveka. Koliko je znanje bitno, a koliko osjet?! Rekao bih da je ovde zastupljen kvantitet i kvalitet, i zakoni kosmickih tranzicija... Ali ima nekih ljudi koji su izuzeti iz ovih pravila, ljudi koji imaju cesto culo, kojima je Bog dao nevidljivo beskonacno uze koje seze do njega, Tvorca... Da mogu da ga, Boga, cuju... Proroci, vracevi... Nadarena bica.

Kojoj crkvi se ti vracevi mole? Koju religiju oni koriste? I gde ce njihove duse? Da li su oni uvek na gubitku? I da li za te vraceve vazi relativitet, ogranicen svetloscu (e je em ce kvadrat)?

Misao je brza od svetlosti, osjet jaci od zvezdanih sila ravnoteze...

_nobody_
Šesto čulo,he,he je čulo ravnoteže-ybg-gravitacije...
Znanje medicine jel...z:mrgreen:

• Podržavam
Reactions: Tol
Rekoh vec... Popine su izmisljeni sledbenici, izaslanici laznog Amon Ra... Vrednosti treba trazti u sebi. Svi smo mi deo Boga, deo Sunca, i put do Njega treba traziti u sebi samom, pratiti svoj osjet... Treba slusati ono sto pricaju popine, treba slusati ono sto pricaju razni proroci, treba pratiti nit Religija...

Treba skupljati znanje, jer znanje svakom od nas pomaze da pronadje ta nevidljiva vrata ka 7om Nebu. Medjutim, vecina tih znanja vodi u stramputicu, ka paloj crkvi, crkvi petokrakog krsta, u kome se mole demoni pakla... Satanovoj crkvi. Osjet je taj koji treba ta razna znanja podici na nivo dostizanja samog sebe... izvan kruga Relativiteta...

_nobody_

.. da .. jedino put na kojam je čovjek sam .. može čovjeka nekud odvesti .. .. i jedino što čovjek ima za prepoznati put sebe i svoje mjesto je .. osjet ..

.. obično se .. veza čovjeka na svijet djeli na .. dolaznu i odlaznu ..
.. ona koja od svijeta dolazi .. .. osjetilima .. osjećajima .. emocijama .. i njihovom preradom ..
.. i ona koja odlazi .. .. djelom rječju mislima najerom ili voljom ..

.. eto ..uzimalo se oko šest .. osjeta .. ima još čini se .. .. a djelovanje čovjeka ide zglobovima .. oko šest .. stupnjeva slobode ..
.. duhova božjih ima .. kažu .. sedam ..

.. evolucija je stvorila zglob .. i ruku .. i krilo ..
.. zanimljivo .. nije mogla stvoriti mlazni pogon .. to je trebao čovjek .. i zanimljivo .. ni točak ..
.. problem je bio prilično jednostavan .. .. nije mogla .. podjeliti biće .. na točak i osovinu ..

.. možemo li izaći iz vlastitog okvira .. ? .. .. da .. to znači biti čovjek ..

(,, slovne greške nisu česte .. .. a one koje se prave iz neznanja .. se ne računaju .. .. razumiješ .. ?
.. recimo .. ne znam pa napišem krivo .. .. a ****** .. kako da napišem kad ne znam .. ?
.. a pogrešim jer ne pazim .. .. ****** .. to nije baš .. naročito dobro .. jer .. eventualno .. znači .. da pišem preko ***** .. .. razumiješ .. ?)

Poslednja izmena:
Da li Balkan moze izaci iz vlastitog okvira? Okvira ima vise... Mogao bih to uporediti sa Krugovima Pakla. Ima ih 9, nije slucajno sto macke imaju 9 zivota.

Balkanci, kako koja nacija, se mole vekovima Amon Ra laznom... Mole se Satanovoj Crkvi... Sami su sebi nametnuli Satanove Krugove. Oni iz tih Krugova izasli nisu... Jel pogresnu kvadraturu kruga resavaju. Milenijumima...

_nobody_

Da, alime... Ovi "tvoji" su me, kada sam se ponovo prijavio na forum. hr banovali, na dve godinice (nije lose, prethodno, 2010te su me banovali zauvek, svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem)... Nemaju oni "tvoji" sanse, znaju oni to. Nemilosrdan sam... I treba tako, i nikako drugacije. I prema ovima "mojima" sam nemilosrdan do kostane srzi (prema njima sam odvratan, za njihovo dobro, ali nece oni to razumeti)...

Prema ovima "tvojima" nisam bash dobronameran... Nacionalne podele. Svako ima svoga Boga, Hrvati svoga, Srbi svoga... Ti se molis svojim vracevima, ja mojim... Mada, obe nacije se lajavom, rogatom i repatom mole... Da li ti, i ja?! :mrgreen:

_nobody_

.. ja jok .. ja sam božji čovjek .. .. to me spašava ..

.. sa tim .. odjebavanjem .. nebi dramatiziraio .. .. ja sam ništa .. i tako se ponašam ..
.. jedanput su me moji odjebali .. na par dana .. davno .. .. i ja sam dobro nastojao shvatiti šta se desilo .. .. i ko bi bio kriv ..
.. a bilo je ovako .. .. ovi mi premjestili temu .. meni išlo na ***** i reko tek možda riječ više nego što treba .. oni sad .. drugi moderatori nastavili jebati .. a ja sam imao osjećaj da ne smijem biti ***** .. i nastavljao .. .. i na kraju skupio tih bodova u ***** materinu ..
.. reko .. nećeš me jebati .. .. moram vidjeti na vrijeme šta se dešava .. .. pa ako i odjebem da znam unaprijed ..
.. inače .. moderatori su čudni svati ..
.. rade ovo što rade samo iz zadovoljstva .. da budu nešto ..
.. to bi bilo sasvim zanimljiva .. i ozbiljna .. tema .. .. iako uvjek nekako na granici .. .. vjerojatno imena ne smiješ ni spominjati .. a i riječ .. moderator .. bolje ne ..
.. to što kažeš moji tvoji .. mislim da nije tako važno .. .. i da je to u velikom djelu .. baš tvoje ..
.. mislim da bi mogao pisati isto kao tamo .. .. ali ne znam ljude dovoljno .. .. ne osjećam ih .. dalje su mi ..

To ti je i Rade rekel.
Tam se ne osjeća dobro,a ovdje je skoro stranac...
Tam je Srbijanac,a ovdje Croat....A ni mu dobro ni preko bare....
Jednom smo kum i ja z njim pili gemišt kod Vujkova kod pozorišta,
kad je bilo Pozorje i yebal je sve po redu Sonji Savić kaj je štela bit Koštana
(bio u pregovorima za film)...Na moju primedbu da samo inteligentan
može biti vrhunski glumac mi je rekel "Kaj si ti filozof...Ali si u pravu,nemre
glupak igrat Šekspira..."
Progutal sam tu uvredu o filozofu z gemištom i vratio mu da je Ljuba Tadić
najbolje ,iz našeg glumišta,odglumil Hamleta na Lovrencu...Nije ni trepnul,
samo je iskapil gemišt ,naklonio se i zzzzkkk!
Ni vamo ni namo-zato i skriba tu poeziju popižđenu i nostalagićnu...
A naš i njihov najveći glumac-definitivno...

Bozji covek jesi, alime... Ja mislim da jesi... Ali ko sam ja da to kazem? Nitkov, alime... I zato su me mozda i banovali... Jer dao sam ti podrsku, i rekao sto nisam smeo... Napisao (moju) Istinu. Moja Istina nije tako jednostavna kako se cini, i oni to znaju (itekako su me upoznali - na svoju stetu), i ti znas... Nisi idealan. Nisi... Ali... Ima ali(m)?!

A moji, tvoji, u pravu si, kao gotovo uvek... Nisu oni ni tvoji, nisu ni moji... Oni su svoji. Mozda i moji, jer ih vucem za njihove EGOe. Pravim ih mojima... :think:

_nobody_

I evo, idu Srbima u Republici srbiji novi (iz)vanredni parlamentarni izbori... Zdravo, blokovi srpski nacionalni i internacionalni, come stai? I, dakle, ide nova runda presipanja iz supljeg u prazno. Kako bi to filozofi definisali?

Sizifov posao? Gordijev cvor? Prelaz iz Kvantiteta u Kvant ili Kvaliteta u Skart? :think:

_nobody_

Back