.. pokušao sam potražiti u tvom zapisu .. postoji li negdje čovjek .. .. nema ga ..
.. to je zanimljivo .. bez obzira što .. pričamo .. kao ljudi .. kao .. čovjek .. sa drugim .. čovjekom .. .. ti ipak imaš osjećaj da je .. toga .. najbolje .. ne spominjati ..
..nisam to primjetila dok ti to nisi ovako rekao ... ako spomenemo 'čovjeka' ili ono sto ja pretpostavljam da ti podrazumjevaš pod tim(riječju, pojmu ili obojenosti sadržaja..) koliko smo blizo(ili daleko) od istine ..
..dok pišem pokušavam maksimalno izbaciti 'subjektivne' elemente da bih dosli do suštine, objektivnog, onog sto jeste ..a ono što jeste jeste materija ..
..ne mogu post graditi na osnovu neosnovanosti ..vjerovanja, želja, nada, razočarenja i sl. ...
...ili je nešto drugo u pitanju...
..a kako izgleda sa druge strane ... kako izgleda vjerovati u boga ...
..uvijek sam smatrala da ako ti ideju boga 'ne usade' u djetinjstvu ne možeš je ni imati ili ćeš je imati u suprotnom slucaju .. bez obzira na 'racionalne' analize i 'emotivne' doživljaje ...
..tamo gdje ne možeš dalje..tamo gdje ne vidiš ti stavljaš boga ... zašto ja mislim da nije toliki problem ostaviti tamo tamu ili prostor u kojem nema ništa za sada ...
..mada nije da nije intrigantno na koji način tvoja vjera u boga daje krila tvojem raciu ...
..mada ja kad čitam tvoje postove ovu 'vjeru' uvijek posmatram kao nešto djetinjasto ... ali ostavim da stoji ...zbog posljedične analize ali i sveobuhvatnosti misli ...