.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Potvrdjivanje skarta kao jedino prisutne opcije.

To skart ne cini boljim; svinja ostaje svinja, riba ostaje riba, bez promene.

Vlast se uvek i svuda nada spustanju kriterijuma. Na svoju i stetu naroda.

Poslednja izmena:
I evo, idu Srbima u Republici srbiji novi (iz)vanredni parlamentarni izbori... Zdravo, blokovi srpski nacionalni i internacionalni, come stai? I, dakle, ide nova runda presipanja iz supljeg u prazno. Kako bi to filozofi definisali?
_nobody_

.. ovako ..
.. ne može srbija ispred tebe .. .. ti si došao do toga da je to presipanje iz šupljeg u prazno .. pa će do toga i srbija .. .. ti sad ne ostaj na tome .. misli dalje .. i ne tjeraj žiku .. zašto bi njime bio opčinjen .. ?

.. hrvati na filozofiji imaju jednu temu ..
.. ponekad neko otvori još koju .. i onda se ta relativno brzo ispuca i ode u ***** ..
.. vi vozite sto tema .. ali za ***** .. teško je vjerovati da će se negdje nešto naći .. pa je teško i tražiti ..
.. zanima me .. mislite da je ovo vaše bolje .. ?
.. to je .. koncept .. postoje važne stvari .. otvoriti ćemo temu .. oko nje će se skupiti zainteresirani .. sa raznim mišljenjima .. i stvoriti ćemo nešto veliko .. u tom području .. .. za tri dana od tog velikog ostane ***** ..
.. ono kod hrvata je ovaj koncept .. teraj ga u ***** materinu .. ništa veliko i nije moguće .. daj da mlatimo o bilo čemu .. ako dođe neko s nečim zanimljivim i ako još jednog nađa mogu govoriti o bilo čemu .. ako filozofija nikog ni ne zanima .. onda se bar nećemo pravili neke batice .. .. ****** .. .. razumijete .. ?

.. sigurni ste da je ovo vaše bolje .. ?

.. ponekad neko otvori još koju .. i onda se ta relativno brzo ispuca i ode u ***** ..
.. vi vozite sto tema .. ali za ***** .. teško je vjerovati da će se negdje nešto naći .. pa je teško i tražiti ..
.. to je .. koncept .. postoje važne stvari .. otvoriti ćemo temu .. oko nje će se skupiti zainteresirani .. sa raznim mišljenjima .. i stvoriti ćemo nešto veliko .. u tom području .. .. za tri dana od tog velikog ostane ***** ..
.. ono kod hrvata je ovaj koncept .. teraj ga u ***** materinu .. ništa veliko i nije moguće .. daj da mlatimo o bilo čemu .. ako dođe neko s nečim zanimljivim i ako još jednog nađa mogu govoriti o bilo čemu .. ako filozofija nikog ni ne zanima .. onda se bar nećemo pravili neke batice .. .. ****** .. .. razumijete .. ?

To su kak ljudski izmeti različne tvrdoće gospon Alim...Pak se zahvalim i bok...

..ispostavilo se da mnogo 'sigurnih' ne stvara sigurnost ..

.. ovako ..
.. ne može srbija ispred tebe .. .. ti si došao do toga da je to presipanje iz šupljeg u prazno .. pa će do toga i srbija .. .. ti sad ne ostaj na tome .. misli dalje .. i ne tjeraj žiku .. zašto bi njime bio opčinjen .. ?

U menja netu ponjatija... Esli ja vperedi moego vremeni, ili mozet bit6, njet?! But if I speak for The People, it does NOT mean that I am from The People (and YES, I am NOT)! :smeker:

_nobody_

E moj .. alime .. ne mozes da ostanes samo na jednom forumu zato sto nisi naucio da biras drustvo.
Pretpostavljam da jednako ne biras drustvo ni u rl.
To je prvi korak ka neprilagodjenosti.

I ka slobodi, onoj vrsti sa kojom ne znas sta ces. Ta vrsta slobode koju ti mozes dobiti moze posluziti jedino za placanje, kao valuta; u njoj kao takvoj ne mozes ziveti. Zato mislim da sloboda u tvom slucaju i nije prava rec.
Postoje ljudi kojima si okruzen, i postoje ljudi koji te vole. Ti ocigledno ne vidis razliku.
I jedni i drugi ti oduzimaju slobodu, ali tu se svaka slicnost zavrsava ..

Poslednja izmena:
E moj .. alime .. ne mozes da ostanes samo na jednom forumu zato sto nisi naucio da biras drustvo.

I ka slobodi, onoj vrsti sa kojom ne znas sta ces. Ta vrsta slobode koju ti mozes dobiti moze posluziti jedino za placanje, kao valuta; u njoj kao takvoj ne mozes ziveti. Zato mislim da sloboda u tvom slucaju i nije prava rec.
Postoje ljudi kojima si okruzen, i postoje ljudi koji te vole. Ti ocigledno ne vidis razliku.
Sloboda,tj.bekstvo prija kad te smore...Inače je čovek društvena životnja...Bolje mu
u dobrom društvu...dok ga ne smore...z:cry:

Hakime, ugly bloke... Moram ti priznati da pokusavas da shvatis alima, i da te je opcinio, definitivno. Ali, ako pokusas da odvojis svoj EGO trip od licnosti alima, i pokusas da razumes sta taj covek pise (a alim je stari italijanski komunista, iz pera onih koji su Musolinija obesili o yayca naglavacke i pustili ga da skonca u najgorim mukama, mada je alim ideolog... Ne egzekutor)... Mozda i razumesh... :think:

Mada, kako te citam sve vreme, cisto sumnjam... Ali, samo nastavi sa pokusajima (sve je to do tvog ego tripa, i do tvog neprihvatanja nekih stanovitih stvari, uglavnom nedostatka zivotnog iskustva). :whistling:

_nobody_

Alim je bio i u drustvu forumasa rvackih i forumasa ovdasnjih, i u drustvu ustasa - po sopstvenom pisanju.
Bio je povremeno i u drustvu onih koji ga vole.
I svima je jednako gurao prst u oko, ali ne zato sto se borio za "one druge", nego zato sto je pokusavao da promeni one medju kojima je.
Da im objasni da su zalutali, pri cemu im ne nudi put.
I onda mu jos nije jasno zasto nigde nije uspeo da opstane.
Musolinija su okacili za noge a ne za jajca, i to su uradili njegovi najblizi saradnici, oni sa kojima je pokusavao da bude.
I isusa su osudili njegovi, oni koje je pokusao da uci.
I najveceg cezara je ubio njegov Brut.

I svima je jednako gurao prst u oko, ali ne zato sto se borio za "one druge", nego zato sto je pokusavao da promeni one medju kojima je.
Da im objasni da su zalutali, pri cemu im ne nudi put.
.. prvo .. neke je i uspeo da promeni ..
.. i drugo .. ima prilično dobru ideju o putu ..

I onda mu jos nije jasno zasto nigde nije uspeo da opstane.

.. opstaje svugde .. tamo prilično uspešno ..

I isusa su osudili njegovi, oni koje je pokusao da uci.
.. pa ne baš .. njegovi su bili .. dvanaestorica ..
.. oni ga nisu osudili ..
.. jedan ga je izdao .. a jedan ga se triput odricao ..
.. ali .. ****** .. je li im zamerio ..?

Ne niste razzmeli Alima...
Isti kaj onaj amer Pirce,pragmaticist (pragmatist je za n stupanj dol...),
hobi mu pragmatično sopstveno shvatanje...
Tak su mu fenomeni samo tiket za noumenalne žongleracije...
Zaljubljen u svoje vratolomije mišljenja,a i zgađen ko kad mačke frknu na kraju
koitusa,nemre se odvojit tega kao kockar zelene čoje...
Znal sam jednog Dalmoša iz Splita,zjeban fakin,pljuval po rivi sve i svakog,a i sebe...
Pokojni je,pa ne bih...More bit da je zapljunul i Alima-isti ka dva lista onih palmi...

.. pa ne baš .. njegovi su bili .. dvanaestorica ..
.. oni ga nisu osudili ..
.. jedan ga je izdao .. a jedan ga se triput odricao ..
.. ali .. ****** .. je li im zamerio ..?

Mislio sam na njegov narod, ljude koje je pokusao da promeni. Njegov voljeni narod ga je osudio na smrt. Pontije je bio samo egzekutor, okupator.
Ima u tome dovoljno simbolike.
Propovednik ne popoveda u svom selu; vuk ne lovi ispred svoje jazbine. Ne zato sto bi obavezno izostao uspeh, nego zato sto bi steta bila veca od koristi.

Ideja je proizvod sanjarenja, i nema vrednost dok ne postane plan.
Izmedju ideje i plana nalazi se covek.
Ako je taj covek izmedju ideje i plana pogresan, nikada nece doci do plana, ili ce doci do pogresnog plana, ili ce se cela prica zavrsititi na ideji.
A to je jalovo, rad ili mudrovanje bez rezultata.
Zato treba naterati vlasnika ideje da je pokrene, osmisli, da vice i mase njome, da je upotrebi. A ako nece, treba mu ideju ukrasti i pretvoriti u materijalno.

Alim (kao sto rece Sanja*) ima dosta dobru ideju o putu... I ja imam nekakvu ideju o putu, koja me je spasavala u mojim lutanjima po svetu... I alim mi pomaze da (is)kristalisem svoje ideje, da ih kradem od njega i pretvaram u materijalne prednosti i vrednosti (itekako sam pretvarao moje ideje u materijalne, legirane/verifikovane alimovom filozofijom)... Ali NE samo (duhovna komponenta... nije naplativa, a ta je...)!

I nemoj misliti da sam ja alimov sledbenik... Ne, nikako nisam. Niti sam vernik alimove filozofije... Ali smisla ima, itekako!

Da se zapitamo, Haqime? Da li ti UOPSTE razumesh, o cemu alim to prica?! :think:

_nobody_

.. šta mislite .. .. na šta mislite .. kad kažete .. .. misliti .. ?
.. šta je to .. ? .. šta je .. misliti .. ? .. .. koje je to stanje .. ? .. ili događanje .. ?

.. recimo da je riječ .. misliti .. nešto što sebi trebate tek .. smisliti .. .. da je to .. znak .. pod koji želite uvrstiti neko značenje .. neku stvarnost .. koje ste svijesni .. kao nečeg što jest ili što se događa .. što postoji .. .. što vas na neki način .. dotiče ..
.. recimo da postoji nešto što želite staviti .. u taj pojam ..
.. što je to .. što znate .. što vam je blisko .. čega ste svijesni .. a što može u taj pojam ući .. ?

.. kad bi .. .. u rečenicu .. ili dvije ..
.. taj pojam povezivali sa drugim pojmovima .. .. koji su barem toliko .. ili bolje .. jasni .. .. bliskiji .. neposrediji ..
.. koji su .. samoevidentniji ..
.. koji su to pojmovi .. i kako bi glasile te rečenice .. ?

.. šta je to .. misliti .. ?

(.. ako jednom nastane mišljenje .. šta je to nastalo .. ? .. kuda je .. misliti .. nestalo .. ? .. je li nestalo .. ? .. misliti i mišljenje nemaju sličnosti ..)

.. misliti .. šta je to .. ?

Misliti je rezultat razmisljanja.
Posledica, jelte.

Da bi tvoji tekstovi bili procitani, ti dodajes kap mistike .. tackicama .. i time .. sebe stavljas u .. drugu ravan .. terajuci svakoga .. ko zeli da procita sta .. si napisao .. u polozaj da se .. sagne, pokloni .. kao u domu zdravlja .. kada dodjes do onih .. komunistickih saltera .. pa moras da se .. poklonis .. duboki naklon .. inace neces biti primljen.

Tako ti nas, citaoce, prijatelje, saveznike, teras da u klececem stavu ili sa pognutim ledjima citamo tvoje reci.
Sta god procitali klececi na kolenima, zvucace razlicito od procitanog usput.

Autoritet koji se gradi znanjem je vredan.
Autoritet koji se gradi mistifikovanjem ili namernim usvajanjem neprirodnog imidza privlaci samo nesigurne i povodljive.
Zato sam napisao da mislim da si u losem drustvu, jer si ti nekoliko postova ranije napisao nesto slicno.

Naravno da si u losem drustvu. Razgovaras samo sa onima koji tebi cine ustupke a ti njima ne. Time si odabrao sagovornike.
To sto ja povremeno opljunem, ne znaci da sam bolji od tebe; verovatno sam samo na drugu stranu iskrivljen.
Ali tvoju krivinu vidim jer sam je i ja nekada nosio. Mislim da odrastanje ispravlja poneke krive linije.

Misliti je rezultat razmisljanja.
Posledica, jelte.

Da bi tvoji tekstovi bili procitani, ti dodajes kap mistike .. tackicama .. i time .. sebe stavljas u .. drugu ravan .. terajuci svakoga .. ko zeli da procita sta .. si napisao .. u polozaj da se .. sagne, pokloni .. kao u domu zdravlja .. kada dodjes do onih .. komunistickih saltera .. pa moras da se .. poklonis .. duboki naklon .. inace neces biti primljen.

Tako ti nas, citaoce, prijatelje, saveznike, teras da u klececem stavu ili sa pognutim ledjima citamo tvoje reci.
Sta god procitali klececi na kolenima, zvucace razlicito od procitanog usput.

.. da sam ja na tvom mjestu .. ja nebi čitao .. .. ja bi odmah odjebao situaciju u kojoj bi se trebao postaviti na koljena ..

Autoritet koji se gradi znanjem je vredan.
Autoritet koji se gradi mistifikovanjem ili namernim usvajanjem neprirodnog imidza privlaci samo nesigurne i povodljive.
Zato sam napisao da mislim da si u losem drustvu, jer si ti nekoliko postova ranije napisao nesto slicno.

Naravno da si u losem drustvu. Razgovaras samo sa onima koji tebi cine ustupke a ti njima ne. Time si odabrao sagovornike.
To sto ja povremeno opljunem, ne znaci da sam bolji od tebe; verovatno sam samo na drugu stranu iskrivljen.
Ali tvoju krivinu vidim jer sam je i ja nekada nosio. Mislim da odrastanje ispravlja poneke krive linije.

.. ni autoritet .. niti kakve veze .. pogotovo .. veze unaprijed .. kao .. trebamo ovo ili ono .. da bi počeli pričati .. ne zanimaju me ..
.. zanima me .. goli čovjek na goloj zemlji ..
.. i pitanje .. gore .. o mišljenju ..

Joj kaj te je prokužil stari...
Kaj bu sada...Popušil si ofirung o komunističkim namjerama.Ybg-nisu
ovdje svi ka tvoj Ljubo...Pak imamo i mi takvog-imitacija falsifikata
Ljube-onaj koji je...:mrgreen: Moram mu reč da ga trebaš na topiku...

.. dakle .. mogli bi reći ovako .. misliti je .. tok .. događanje .. protok nečega ..
.. teško bi se .. misliti .. moglo svesti samo na stanje ..
.. iako bi bilo pitanje .. šta od tog toka ima .. recimo .. promatranje ..

.. recimo da je misliti .. neki protok u mozgu .. .. mjerljiv ..
.. ali uzmimo da neka misao ubrzava rad srca .. .. zar mi možemo znati da je ta misao bila uzrok ubrzanom radu srca .. .. i šta to znači ..

.. kod djelovanja .. kod nekog posla .. postoje procedure .. .. i njih je moguće prikazati kao .. floučart ..
.. nekakve radnje .. koje dovode do nekih stanja .. kontrolu nad tim stanjima .. znači .. njihova usporedba sa nečim zamišljenim .. predpisanim .. i povratne veze .. na neke radnje koje će stanje ispraviti ..
.. mislim da misao ima .. tu šemu ..
.. s tim da je efikasnija .. ako u misli dođeš do toga da ti treba čekić .. kojeg nemaš .. kad budeš išao raditi stvaran posao .. do stvarnog čekića treba doći ..

Back