mr_pleasure:da li citate zato sto ste culi da tako treba, da bi mogli da se hvalite kako ste nacitani, zato sto vas to istinski produhovljava, samo vam je samo zabavno ili...?
...ne citam, hranim se...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mr_pleasure:da li citate zato sto ste culi da tako treba, da bi mogli da se hvalite kako ste nacitani, zato sto vas to istinski produhovljava, samo vam je samo zabavno ili...?
ena28:mr_pleasure:da li citate zato sto ste culi da tako treba, da bi mogli da se hvalite kako ste nacitani, zato sto vas to istinski produhovljava, samo vam je samo zabavno ili...?
...ne citam, hranim se...![]()
Monty:...a i ja sam nesto ogladneo... :wink:

ops: Mozda ne bas zato sto sam cuo da tako treba, ali u svakom slucaju ostala 3!!!Sve zavisi od toga šta čitam.Kada je u pitanju lektira,trudim se da nađem nešto zanimljivo bez obzira na to koliko je knjiga dosadna.Kada sama biram knjige,čitam isključivo zbog zadovoljstava koje nam knjizevnost pruža.Mislim da se hvale kako su načitani samo ljudi koji nisu pročitali više od dve knjige.Oni koji stvarno mnogo čitaju prepoznaju se u društvu. :wink:mr_pleasure:da li citate zato sto ste culi da tako treba, da bi mogli da se hvalite kako ste nacitani, zato sto vas to istinski produhovljava, samo vam je samo zabavno ili...?
Nazalost, naidjem na povremene periode kada mi knjiga bude dosadna. Ne treba da objasnjavam onaj osecaj kada se "udje" u knjigu, ko je doziveo - znace 
)) Citam jer to volim, ima mnogo divnih stvari da se nadju u njima, saznas nesto novo, a kad naidjes na neku divnu recenicu... divno!!!
)
ops:
ops:
Zanimljiva tema. Šteta što je pala u zaborav.
Knjiga kao nešto što volim od malih nogu, i ono što se u njoj nalazi, oduvek je za mene bila dirljiva misterija.
Kao baš mala bila je to zagonetka koja se odgonetnula čim naučih da čitam.
Shvatila sam da slova u toj ukoričenoj divoti lepih boja nešto znače, nešto govore, nešto traže.
Zavolela sam čitanje, maštu koja slova razvijaju, i vezala se za književnost.
Ostala je moja najveća ljubav.
Najbujnija strast.
Čitanje vidim kao divno vreme, divne trenutke. Odagnavanje usamljenosti, i dosade. Kao aktivnost koja mi je utkana u dušu.
Kao nasušnu potrebu da se osećam divno.
Čitam jer i dalje imam neodoljivu potrebu da kroz knjige saznajem svašta. Oštrim maštu, čula, osećaj za lepo, za smisleno.
Sad kada je čitanje davno savladana aktivnost, tragam za dubljim smislom redova koji se smenjuju kada okreneš stranicu.
Osećam magiju dodira znatiželjnih ruku kada okrećem stranice odevene patinom vremena.
Vremena kada je delo nastajalo. Kada se čitalo, kada se smisao tražio u dušama drugih koji su delo čitali.
Do trenutka kada je knjiga u mojim rukama.
Čitanje vidim kao deo svoje prirode. Svoje žudnje za nečim neopisivo kvalitetnim, interesantnim, vremenski nepokornim, odbeglim od zaborava.
Ne mislim da je bit u hvaljenju brojem knjiga koje su pročitane, već u smislu koji se tad istkao u nama. U utisku i značaju koje je štivo ostavilo na onoga ko ga je pokušao ukrasti za sebe.
Ne pitaj.Kako je nađe?

Ne pitaj.![]()

Dok su deca bila mala, nisam imala puno vremena za čitanje. Čitala sam i čitam najviše u busu, jer putujem na posao svakodnevno van Niša. To je najbolji način da se isključiš iz praznih naklapanja s istim ljudima. Primetila sam da me čitanje jako smiruje. Deca su mi sada velika, pa imam dosta slobodnog vremena, skučen stambeni prostor, samo jedan kompjuter, i to mi dođe najbolji vid trošenja vremena. Ne volim televiziju, retko kad mi se nešto dopadne, tako da sam pronašla svoj mir u čitanju, i baš sam zadovoljna.
ahaahahahaha