- Poruka
- 46.570
istina nije uvreda,vec dobronamerna kritika da se izvucete iz tog sektaskog ambisa
pa izvuci se onda zao mi te je

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
istina nije uvreda,vec dobronamerna kritika da se izvucete iz tog sektaskog ambisa

mrzi ga zato sto nije njega krunisao 1914 a trebao je al *** djavo izgubio na izborima a mozda su i pokradjeni s obzirom da je jehova bio na celu izborne komisije![]()
pa izvuci se onda zao mi te je![]()
a sto bi to volelaaha htela sam samo da rascistim nisam bila sigurna.
ne slazemo se.
iskreno mona ja bih bas volela da demoni postoje oko nas, da su duhovno prisutni izvan coveka, da mogu da udju i izadju iz coveka. medjutim mislimd a je to u coveku i da je mnogo zaebato kontrolisati ih.
"boriti se protiv demona je lako, oni se plase krsta i svete vodice, ali boriti se protiv coveka....cega se on plasi?"
dane shvatis pogresno pod demonima se misli na ove tvoje demone, duhovna bica koja su tu negde oko nas, zaposedaju nevine ljude, ili ih oni manje nevini prizivaju.
krst i sveta vodica ne shvati bukvalno, moze biti bilo koji ritual, molitva usmerena ka njima u zavisnosti od ucenja.
a covek - e tu se misli na demone u coveku, na zlog demonskog coveka koji ne moze ili ne zelida kontrolise svoje demone.
nadam se da sam bila jasna i da me shvatas u istoj meri u kojoj ja shvatam tebe![]()

el ti zao sto prepravaljate Bibliju i hulite na Boga?
bilo koji nacin odbrane od demona koji propoveda neko ucenje a svodi se na uticaj na demone spoljasnjeg sveta je "krst i sveta vodica"a sto bi to volela
inace demoni ne mogu uci u coveka da mogu bilo bi svasta...
mogu ga opsedati, zaposesti...
konrtolisati ga njegov um..
u coveku ih nema zlo u coveku je nasa nasledjena gresnost plus uticaj demona
Boriti se protiv demona nije laqko, i oni se ne plase krsta niti svete vodice vec je to njihovo...
Osnovno je sto demoni koriste lukavstvo da bi zaveli ljude pa im serviraju lazi kao i tu...
takodje rituali su njihovi, na taj nacin demoni drze u saci coveka
shvatam ja tebe![]()
)lazes a otac lazi zna se ko je
to krst i sveta vodica je pogresno jer ti elementi privlace demonebilo koji nacin odbrane od demona koji propoveda neko ucenje a svodi se na uticaj na demone spoljasnjeg sveta je "krst i sveta vodica"
pa eto volela bih jer je lakse kao sto sam navela u ovom citatu - barker btw - nego boriti se protiv coveka cija je sustina demonska. (a i imam izopacenu mastu)
bitno j razumeti, a da li se slazemo to je manje bitno.

a sto bi to volela
inace demoni ne mogu uci u coveka da mogu bilo bi svasta...
mogu ga opsedati, zaposesti...
konrtolisati ga njegov um..
u coveku ih nema zlo u coveku je nasa nasledjena gresnost plus uticaj demona
Boriti se protiv demona nije laqko, i oni se ne plase krsta niti svete vodice vec je to njihovo...
Osnovno je sto demoni koriste lukavstvo da bi zaveli ljude pa im serviraju lazi kao i tu...
takodje rituali su njihovi, na taj nacin demoni drze u saci coveka
shvatam ja tebe![]()

svako ko zeli da nema nista sa njima mora to znati, vama to ne trebakako si dobro upoznata sa tom tematikom![]()

lazes a otac lazi zna se ko je

Zablude i laži Raselovih svedoka ~
~ Kako je 'proricao' Čarls Rasel?! (1) ~
Svakako iznenadjujuće i konsternirajuće doima fakat da danas postoji verska struja koja dosta drži do fiktivne harizme svoga doktrinalnog utemeljivača i začetnika a istovremeno odbija da integralno i autentično publikuje njegove brojne članke i knjige. Takav 'propust' stoji u izdavačkom preduzetništvu i politici 'prezidijuma' tzv. Jehovinih svedoka, Društva Kule Stražara (Watch Tower). Njihovo rukovodeće telo u Bruklinu (Njujork, USA) mnoge svoje zaključke radije ilustruje navodima iz rimokatoličkih enciklopedija nego iz kontroverznog i opskurnog opusa svoga začetnika na polju 'ozbiljnog istraživanja' Biblije - Čarlsa Tejza Rasela (Charles Tase Russell, 1852.-1916.). Raselova dela se skrivaju da njegovi današnji udivljenici i sledbenici u proizvoljnom tumačenju biblijskih spisa ne bi videli gomilu njegovih fantazmagorijskih orakulskih zabluda, da se ne bi iznenadili i brojnim suprotnostima izmedju onoga što je on nekada u svome 'nadahnuću' učio i onoga što danas prezentuju i izmišljaju neoprotestanski bogoslovi bruklinskog 'Betela' (kako već raseliti nazivaju svoje organizaciono sedište na tlu Amerike), slepi sadukejski vodiči koji zaslepljeno stado vode u ponor Propasti, Ponor vezanosti za materiju, privid i zabludu.
Pogledajmo neke od Raselovih gatarsko-kalkulantskih spekulacija i mahnitanja koja njegovim izmanipulisanim poklonicima ne izgledaju dovoljno grozomorna i teška da bi se distancirali od njih, da bi ih žigosali kao nadahnuća bogoprotivnih sila manipulisanja sa čovekom koji nije umeo i nije hteo da sudi po Duhu već samo po telu, koji nije znao da razlikuje i ispituje duhove-inspiratore, jer sam sebe nije hteo da ispituje.
Star tek nešto preko preko dvadeset godina, u Pitsburgu (Pensilvanija), Rasel je pristupio verskom krugu koji je sebe nazivao 'Ozbiljni istraživači Biblije', društvu zanesenom i obuzetom adventnom psihozom koja je u XIX stoleću dosta tresla Ameriku. Entuzijasti tog društva, koji su Rasela prihvatili kao opunomoćenog Božijeg poslanika 'ravnog' patrijarsima i svetim prorocima verovali su da do istine mogu doći istražujući biblijsko slovo koje je pretrpelo mnoge redakcije, i koje je dolazilo kako ispod pera prosvetljenih ljudi tako i ispod pera privrženika ropskih kultova. Smisao i pouku istinske Božije reči mogu shvatiti i ispravno tumačiti samo ljudi koji srcem čeznu za Istinom koji tu svetu čežnju hrane zakonitim, pravedničkim životom, koji duboko uvažavaju Božije Zapovesti. Ljudi koji ne shvatraju smisao reči, koji ne oživljavaju slovo koje upućuje na Zakon Života, čija je svest još u embrionalnom stanju, samo donose još veću zbrku i zabunu.
Godine 1879. Rasel je osnovao žurnal Zion's Watchtower and Herald of Christ's Presence (koji je startovao sa 6.000 primeraka tiraža) da bi propovedao svoje učenje. Senzacionalistička 'predskazanja' o skorom kraju sveta privlačila su lakoverne pobožne ljude i njegovo društvo je počelo da jača organizaciono, društvo koje nije imalo ni vodjstvo Duha proroštva, ni proroke, ni videoce, ni iscelitelje, ni istinske pismoznalce i stručnjake za biblijske jezike. Ne želeći više da ga podržava u njegovoj 'misiji' žena Marija Ekli je se 1897. god. razvela od njega. Početak svoje svetske propovedničke karijere (koju su obeležavale i izmišljene medijske priče i plaćeni oglasi o 'uspešnim' nepostojećim misionarskim turnejima), samoproglašeni učitelj i predikcioni mešetar Rasel, koji je bio i holding-mešetar, obeležila je afera sa njegovom 'čudotvornom pšenicom' koju je dotični prodavao po dolar za funtu, iznoseći za nju da brže raste nego obična. O Raselovoj 'čudotvornoj' pšenici' pisale su i bruklinske novine 'Orao' (The Eagle).
>>
samo zaslepljeni umovi ne razumeju istinu

Spavanje duša/duhova ljudskih,koje ovde promovišeš.Koje "nauke"? Navedi par njih...
Pročitao i šta?Samo da pročitaš, ništa više.
Problem je što oni ne veruju.Ne razumem zašto njih potenciraš.
Ista reakcija će biti svima onima koji samo veruju, a ništa konkretno ne rade.
Znači. Ali Hrist je umro i omogućio večni život i prikucao za krst zakon koji je bio protiv nas.Zamisli biće i onih koji neće okusiti smrt, npr oni koji živi dočekaju Hrista. Da li to znači da oni neće ispoštovati zakon?
Isus nije umro da bi zadovoljio Boga željnog kazni, nego da bi razvalio vrata ada,pobedio smrt vasksenjem i tako nam omogućio večni život. Ovo što ti propovedaš bi značilo da je Zakon iznad Boga, tj. da Ga ograničava.Da bi se zakon ispoštovao morao je neko potpuno nevin, bez ijedne mane i greha da plati umesto nas. I to je Isus Hrist uradio. Mi zaslužujemo večnu smrt i to niko ne može reći da nije tako. Ne možemo zaslužiti nijednim gestom spasenje, pa ni time što ćemo jednom umreti.
Težiti da se ne krši i ne kršiti su dve različite stvari.Ja težim da ga ne kršim.
Biće da su ti adventističke brošure zamaglile vidike.Naravno, ti u svojoj imaš i apokrifne knjige.