Zasto ....?

Sve što piše u Bibliji ima svoj kontekst, nema potrebe da ga vadite i tumačite kako hoćete.
To ti radiš.
Pa nisi u obavezi ni da se moliš.
Ako želim da budem hrišćanin jesam,ali da slavim jevrejske praznike nisam.
Kološanima 2,
16. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе;
17. Које је све било сен од оног што хтеде да дође, и тело је Христово.

To ja vas treba da pitam.
Pravoslavci tumače identično biblijski tekst.

Ja ovde tumačim tekstove onako kako piše,
To kaže i ostalih 20 000 protestantskih sekti. Kako to ako ste svi pod vođstvom Svetog Duha?

Do sada se nisi tako odnosio.
Nisi rekao da je grupa nemoralnih ljudi razapela Isusa, već ceo Izrael. O toj mržnji ti govorim.
Nisam rekao ceo Izrael nego Jevreji.

Ne kritikujem vas ja, već Biblija. Ja vam samo napominjem.
Sa Biblijom smo u odličnim odnosima.
Jeste, ima juče je izašao klip kako je jedan izraelski vojnik "isprebijao" "nedužnog dečaka".
Ne znam za to,ali zaista imaš one klipove koje sam spomenuo.Ako nađem postaviću.
Pa onda ste i vi prokleti - ne držite zakon.
Ko je u Hristu taj ispunjava Zakon. Jevreji nisu ni u Hristu,niti ispunjavaju Zakon.

Znači da ponovo čekamo hiljade godina? Ili će Bog da izabere više apostola, među kojima i tebe?
O ćemu ti?

Jesu li istetovirali krst ili nešto sl. da budemo sigurni?
A što bi tetovirali krst? :dontunderstand:

Videli smo da nisi potomak Izraela, možeš da se preobratiš da budeš Jevrejin, ali nisi potomak. Razlikuj snove od realnosti.
Potomak po obećanju, ali očigledno da ne čitaš NZ.
Šta promoviše?
Pederluk i okultizam kojim se bavi većina "religioznih" Jevreja.

Ako želim da budem hrišćanin jesam,ali da slavim jevrejske praznike nisam.
Kološanima 2,
16. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе;
17. Које је све било сен од оног што хтеде да дође, и тело је Христово.
Ali si za vađenje iz konteksta specijalista.
Razni fanatični vernici su kritikovali neznabošce koji su prihvatili Isusa kako ne praznuju praznike, ne obrezuju se i sl. A Bog to nije tražio od neznabožaca jer bi to bio veliki teret za njih, već samo ono osnovno, da se ne kurvaju, idolopoklonišu i sl. Sve to jer su bili mladi u veri. Danas to nije slučaj, mnogo znanja nam je dato, tako da možemo shvatiti kakvu funkciju ima svetkovanje Biblijskih praznika.
To kaže i ostalih 20 000 protestantskih sekti. Kako to ako ste svi pod vođstvom Svetog Duha?
Ja se ovde ne zadržavam mnogo na priči, citatima sam pokazao da je slatko slatko, a gorko gorko.
Nisam rekao ceo Izrael nego Jevreji.
Nije šija nego vrat.
Ko je u Hristu taj ispunjava Zakon. Jevreji nisu ni u Hristu,niti ispunjavaju Zakon.
U Hristu su oni koji žive moralno.
Potomak po obećanju, ali očigledno da ne čitaš NZ.
Da, potomak, krvna veza ako ti je lakše da razumeš.
Pederluk i okultizam kojim se bavi većina "religioznih" Jevreja.
Em si naivan, em neupućen.
Za šta se zalaže EU? Za homoseksualizam. Ko je tvorac EU? Vatikan, papa, jezuiti..kako hoćeš.
Nisam znao da se papa protivi i okultizmu.
Nema, već ste počeli da mu šaljete poljupce.

Ali si za vađenje iz konteksta specijalista.
Razni fanatični vernici su kritikovali neznabošce koji su prihvatili Isusa kako ne praznuju praznike, ne obrezuju se i sl. A Bog to nije tražio od neznabožaca jer bi to bio veliki teret za njih, već samo ono osnovno, da se ne kurvaju, idolopoklonišu i sl. Sve to jer su bili mladi u veri. Danas to nije slučaj, mnogo znanja nam je dato, tako da možemo shvatiti kakvu funkciju ima svetkovanje Biblijskih praznika.
Naravno,ali i dalje nismo u obavezi da ih slavimo.

Ja se ovde ne zadržavam mnogo na priči, citatima sam pokazao da je slatko slatko, a gorko gorko.
To kaže i ostalih 20 000 protestantskih sekti.
U Hristu su oni koji žive moralno.
Jeste.

Da, potomak, krvna veza ako ti je lakše da razumeš.
Zar ti ne reče da je Jevrej onaj koji je na Božjoj strani,nezavisno od genetike? Vidiš da si kontradiktoran sa samim sobom?
Em si naivan, em neupućen.
Za šta se zalaže EU? Za homoseksualizam. Ko je tvorac EU? Vatikan, papa, jezuiti..kako hoćeš.
Nisam znao da se papa protivi i okultizmu.
Rekao si da je Rusija pod kontrolom Vatikana. Međutim, vidimo da se mnoge nemoralne stvari u Rusiji zabranjuju. Onda ispada da se Vatikan zalaže za moral,što nije slučaj sa Izraelom (čast izuzecima).

Naravno,ali i dalje nismo u obavezi da ih slavimo.
Opet kažem, nisi u obavezi ni da se moliš.
Zar ti ne reče da je Jevrej onaj koji je na Božjoj strani,nezavisno od genetike? Vidiš da si kontradiktoran sa samim sobom?
Tebi treba svaka sitnica da se crta.
Čovek, Francuz, počeo da živi moralno, obratio se Bogu, za njega možemo reći da je Jevrejin. Ali ne možemo reći da je potomak, da je krvno vezan, već da je duhovno postao Jevrejin.
Stihovi koje sam naveo se tiču potomaka, jasno je navedeno.
Rekao si da je Rusija pod kontrolom Vatikana. Međutim, vidimo da se mnoge nemoralne stvari u Rusiji zabranjuju. Onda ispada da se Vatikan zalaže za moral,što nije slučaj sa Izraelom (čast izuzecima).
Pa to je priča za vas naivne. Rusija zabrnila paradu i sad je ikona morala, papa zabranjuje paradu sad je i on moralista. Dakle, ljudi koji ne misle svojom glavom, ne čitaju između redova, već sve što im mediji prenesu to upijaju zdravo za gotovo, i imamo prvoklasno ispiranje mozga. Sotonu i demone zamišljaju kao providne igrače sa jeftinim trikovima koje bi oni od šale provalili. A ne zna se gde su pre šuplji.
Ja ti lepo kažem da je EU slika Vatikana. Neće papa reći da voli pedere, da je spavao(silovao) dečake i devojčice... već će reći da je pederluk i pedofilija nešto loše, da bi sa vama koji ne mislite svojom glavom manipulisao.

Opet kažem, nisi u obavezi ni da se moliš..
Ako želim biti hrišćanin,onda jesam,ali nisam obavezan da slavim jevrejske praznike. To jasno piše u Bibliji.

Tebi treba svaka sitnica da se crta.
Čovek, Francuz, počeo da živi moralno, obratio se Bogu, za njega možemo reći da je Jevrejin. Ali ne možemo reći da je potomak, da je krvno vezan, već da je duhovno postao Jevrejin.
Stihovi koje sam naveo se tiču potomaka, jasno je navedeno.
Potomak je po obećanju. Galatima 4,7. Тако већ ниси роб, него син; а ако си син, и наследник си Божји кроз Исуса Христа.
Stihove koje si naveo govore o mesiji i njegovom delu spasenja ljudskog (i jevrejskog i neznabožackog). Tako ga tumače i sami Jevreji.

Pa to je priča za vas naivne. Rusija zabrnila paradu i sad je ikona morala, papa zabranjuje paradu sad je i on moralista. Dakle, ljudi koji ne misle svojom glavom, ne čitaju između redova, već sve što im mediji prenesu to upijaju zdravo za gotovo, i imamo prvoklasno ispiranje mozga. Sotonu i demone zamišljaju kao providne igrače sa jeftinim trikovima koje bi oni od šale provalili. A ne zna se gde su pre šuplji.
Ja ti lepo kažem da je EU slika Vatikana. Neće papa reći da voli pedere, da je spavao(silovao) dečake i devojčice... već će reći da je pederluk i pedofilija nešto loše, da bi sa vama koji ne mislite svojom glavom manipulisao.
Pa stani. Znači, Rusija je sotonska država iako zabranjuje pederluk, jer je to navodno sotonin trik,a Izrael koji otvoreno promoviše pederluk je Božji. Jel i to neki trik,ali Božji? Izgleda da,prema tvojoj teoriji, Bog ima neki čudan smisao za trikove.

Čudi me da u slučaju Izraela ne primenjuješ princip "po delima njihovim poznaćete ih".

Poslednja izmena:
Ako zelim biti hriscanin,onda jesam,ali nisam obavezan da slavim jevrejske praznike. To jasno pise u Bibliji.
Ako sebe smatraš mladim u veri, ok, nemoj da nosiš onoliko koliko nemoš poneti.

Potomak je po obecanju. Galatima 4,7. Тако већ ниси роб, него син; а ако си син, и наследник си Божји кроз Исуса Христа.
Stihove koje si naveo govore o mesiji i njegovom delu spasenja ljudskog (i jevrejskog i neznabozackog). Tako ga tumace i sami Jevreji.
Evo stih: „Zаto dolаze dаni”, govori Gospod, „kаd se više neće govoriti: ‘Živ bio Gospod koji je Izrаelove sinove izveo iz egipаtske zemlje’, nego će se govoriti: ‘Živ bio Gospod koji je potomstvo Izrаelovog domа izveo i doveo iz severne zemlje i iz svih zemаljа po kojimа sаm ih rаsejаo i oni će živeti u svojoj zemlji.”

Nemam nameru da komentarišem tvoje besomučno vađenje iz konteksta.

Očiglendo nemaš pojma šta znači reč popomak/potomstvo.

Pa stani. Znaci, Rusija je sotonska drzava iako zabranjuje pederluk, jer je to navodno sotonin trik,a Izrael koji otvoreno promovise pederluk je Bozji. Jel i to neki trik?
Zaista gubim strpljenje. Meni nije 5 godina da se igram sa tobom.

Niko nije rekao da je Rusija Sotonina država, već da je (ne)moralna koliko i ostale države, po strani to što zabranjuju paradu. A da je Izrael sam po sebi mnogo moralniji od Rusije. To što imamo malu grupu pedera koja se promoviše na sva zvona preko medija su trikovi koje nemam nameru da komentarišem.

El ovo ta tvoja Bozja drzava?

(....)

Jerusalimska prada ponosa se pojavila u svetskim vestima 2005. godine, kada su napadnuti učesnici parade i troje je izbodeno. Napadač je uhvaćen i osuđen na 12 godina zatvora.[

SRAMOTA

de su bre tebi oci covece bozji:eek:
Izbode siledzija tri coveka i bude kaznjen 12 godina zatvora. Zar je sramota (zasto tolikim slovima) to sto je silnik, napasnik, kaznjen? To je prava i pravna drzava koja kaznjava ubice, napasnike, lopove, mafijase, itd. I teba im cestitati.

Izbode siledzija tri coveka i bude kaznjen 12 godina zatvora. Zar je sramota (zasto tolikim slovima) to sto je silnik, napasnik, kaznjen? To je prava i pravna drzava koja kaznjava ubice, napasnike, lopove, mafijase, itd. I teba im cestitati.

nije rc o tome vec sto ova servent tvrdi za izrael da su bozja drzava a ono nemoral ne sva strane ****** usvajaju decu,lezbejke se vencavaju imaju okultiste na svakom koraku za njih je vartikan olicenje morala

Evo stih: „Zаto dolаze dаni”, govori Gospod, „kаd se više neće govoriti: ‘Živ bio Gospod koji je Izrаelove sinove izveo iz egipаtske zemlje’, nego će se govoriti: ‘Živ bio Gospod koji je potomstvo Izrаelovog domа izveo i doveo iz severne zemlje i iz svih zemаljа po kojimа sаm ih rаsejаo i oni će živeti u svojoj zemlji.”

Nemam nameru da komentarišem tvoje besomučno vađenje iz konteksta.

Očiglendo nemaš pojma šta znači reč popomak/potomstvo.
Ja vadim iz konteksta? Pa ti stalno navodiš citate iz SZ-a bez želje da pogledaš šta se o tome kaže u NZ-u. Na taj način imaš pokrivalo na srcu kao Jevreji.

2.Korinćanima 3,14. Но заслепише помисли њихове; јер до самог овог дана стоји оно покривало неоткривено у читању старог завета, јер у Христу престаје.
15. Него до данас кад се чита Мојсије, покривало на срцу њиховом стоји.

Samo se nadam da ćeš se preobratiti uskoro.

Ako sebe smatraš mladim u veri, ok, nemoj da nosiš onoliko koliko nemoš poneti.
Ok. Ako ti sebe smatraš jakim onda slavi šta hoćeš,ali imaj na umu da apostoli kažu da ni oci njihovi ne mogaše poneti to breme.

Niko nije rekao da je Rusija Sotonina država, već da je (ne)moralna koliko i ostale države, po strani to što zabranjuju paradu. A da je Izrael sam po sebi mnogo moralniji od Rusije. To što imamo malu grupu pedera koja se promoviše na sva zvona preko medija su trikovi koje nemam nameru da komentarišem.
"Po delima njihovim poznaćete ih".

Ja vadim iz konteksta? Pa ti stalno navodiš citate iz SZ-a bez želje da pogledaš šta se o tome kaže u NZ-u. Na taj način imaš pokrivalo na srcu kao Jevreji.

2.Korinćanima 3,14. Но заслепише помисли њихове; јер до самог овог дана стоји оно покривало неоткривено у читању старог завета, јер у Христу престаје.
15. Него до данас кад се чита Мојсије, покривало на срцу њиховом стоји.

Samo se nadam da ćeš se preobratiti uskoro.
Sve što je Bog (Isus Hrist) imao da kaže po pitanju života rekao je u Starom Zavetu, Novi se samo nadopunjuje, nadovezuje i poziva na Stari, nije rečeno ništa novo.

Stih koji navodiš ukazuje na one koji nisu prihvatili Hrista.

Ok. Ako ti sebe smatraš jakim onda slavi šta hoćeš,ali imaj na umu da apostoli kažu da ni oci njihovi ne mogaše poneti to breme.
Oci njihovi su slavili praznike, i dan danas se ti praznici slave.

"Po delima njihovim poznaćete ih".
Bravo. Još samo da se osposobiš za to.

Bog nije rekao ni jednom svom proroku ili nekom coveku ..nikada da ce biti kaznjen tako sto ce Goreti u Paklu ..ako je to nesto normalno kao sto Crkvena religija propoveda ??? :manikir:

Tek nakon Isusa, su neki noob-ovi izvrnuli znacenje Pakao = Grob u vecne muke :mrgreen:

Jel su bili nepismeni ili gloopi mozda da nisu ukapirali na sta Isus misli .....sta vi mislite m ? :whistling:

Mislim da je to bilo tako vazno za verovanje ..Stari Zavet bi bio pun prica o tome i Bozijih pretnji Paklom :aha:

Koliko znam nigde se tako nesto ne pominje u Starom Zavetu :lol: a i u Novom ..jedva negde ..a toliko je vazna stvar :confused:

Pa sad ..ko tu lagi ..Bog ili Crkva ? Mozda Crkvenjaci znaju neke zakone koje Bog nezna m ? :hahaha:
Zato! kad je bilo zasto, da nije bilo zato. Ti izgleda nisi gledao Radovana III

Back