Zasto ....?

To sto se ne slazem sa tobom moze na kraju da znaci sam bas kako treba razmela. Ko ce to znati... :D
Novi ti je zavet sav iz srca pisan... Kako onda sta iz srca?

Ti se ne slazes sa Biblijom.. ne sa mnom :mazi:

Posto Biblija to govori ne ja :malav:

Pa ni Isus nikada nije rekao da se klanjamo slikama nekim jel tako ? :flert:

Da je bilo vazno on bi to nagovestio i bilo bi zapisano :aha:

Sve one "nauke" koje propovedaju raznorazni "proroci" koji su otpali od crkve.
Koje "nauke"? Navedi par njih...
Samo da pročitaš, ništa više.
Kaži Jehovinim svedocima da je lako verovati da Hristos ima božansku prirodu,pa ćeš videti reakcije.
Ne razumem zašto njih potenciraš.
Ista reakcija će biti svima onima koji samo veruju, a ništa konkretno ne rade.
Ma nemoj. A ljudi ga nisu ispunili iako umiru? Prema tvojoj teologiji, Bog je neki sujetni diktator kome trebaju žrtve i kazne. Sva sreća pa Biblija i pravoslavlje ne naučavaju takve gluposti.
Tebi je Sotona baš ispravo mozak.
Zamisli biće i onih koji neće okusiti smrt, npr oni koji živi dočekaju Hrista. Da li to znači da oni neće ispoštovati zakon?
Da bi se zakon ispoštovao morao je neko potpuno nevin, bez ijedne mane i greha da plati umesto nas. I to je Isus Hrist uradio. Mi zaslužujemo večnu smrt i to niko ne može reći da nije tako. Ne možemo zaslužiti nijednim gestom spasenje, pa ni time što ćemo jednom umreti.
A ti ga ne kršiš?
Ja težim da ga ne kršim.
Očigledno da smo čitali različite Biblije.
Naravno, ti u svojoj imaš i apokrifne knjige.

Nemam bibliju pri ruci, ali secas se price kada je Isus izlecio gubavca i rekao mu da nikom ne govori o tome i da prilozi zrtvu?

Da secam se :) A zrtva je bila dar na oltaru ..neka zivotinja uglavnom i molitva Bogu duhom ..nisu se slikama klanjali tada :)

Ikone su nastale posle Hrista od otpada koji je dosao nakon ..kao sto je Isus i rekao da ce biti :)

To je davno zavrsena rasprava. Za protestante jeste idol, pravoslavci smatraju da se postovanje ukazuje naslikanoj licnosti, dakle po njima nije... A detaljnije:
http://sr.wikipedia.org/wiki/Иконоборство
Nije problem u poštovanju, možeš imati i sliku pokojne prabake i da joj na taj način iskazuješ neku vrstu poštovanja. Ali je problem što se ljudi obraćaju tim naslikanim osobama (čitaj: umrlim ljudima) i na taj način prizivaju demone... i onda imaš razna nazovi "čuda" koja se pripisuju Bogu.

Da secam se :) A zrtva je bila dar na oltaru ..neka zivotinja uglavnom i molitva Bogu duhom ..nisu se slikama klanjali tada :)

Ikone su nastale posle Hrista od otpada koji je dosao nakon ..kao sto je Isus i rekao da ce biti :)

Jedva nadjoh citat na netu, a sad ne moram ni da kopiram... :D poenta je bila nesto drugo...
Nosis li ti darove posto to pise u bibliji ili ipak moras malo da tumacis u skladu sa tadasnjim prilikama...
Tumaca biblije je mnogo, a pisana je tako da za to daje prostora.

Nije problem u poštovanju, možeš imati i sliku pokojne prabake i da joj na taj način iskazuješ neku vrstu poštovanja. Ali je problem što se ljudi obraćaju tim naslikanim osobama (čitaj: umrlim ljudima) i na taj način prizivaju demone... i onda imaš razna nazovi "čuda" koja se pripisuju Bogu.

Dobro, ja ne bih o tim cudima...
A nikad se ne obracam naslikanim licnostima, ne obracam se ikoni, postujes istu, ali se obracas se licnostima. Obozavas Boga... to jesu tanane nijanse i moze pogresno da se razume kada se o tome dovoljno ne zna...

Jedva nadjoh citat na netu, a sad ne moram ni da kopiram... :D poenta je bila nesto drugo...
Nosis li ti darove posto to pise u bibliji ili ipak moras malo da tumacis u skladu sa tadasnjim prilikama...

Uh bash si brza :lol:

Ne nosim jer nije potrebno ..vise se zrtve ne spaljuju na oltaru i dovoljna je molitva i vera :)

Bog kaze isto : Milosrdje hocu a ne zrtve :)

Zrtve su bile potrebne sve dok Isus nije polozio svoju ( sebe ) da se kroz nju svi ociscavasmo ( verujuci u nju ) ;)

Da previse je ucitelja a samo jedan pravi = Isus :)

Samo ti huli na Duha Svetoga i pripisuj mu satanska dela.......navucices prokletstvo na sebe.......

Nije pisana da daje prostor raznim tumačenjima, poruka je sasvim jasna i može je svako razumeti. Ljudi su ti koji ne žele stvar da vide onakvu kakva ona jeste, već je prilagođavaju sopstvenom vremenu, situaciji i sl.
Žrtve su se prinosile dok je postojao Hram, sada tog Hrama nema.
Dobro, ja ne bih o tim cudima...
A nikad se ne obracam naslikanim licnostima, ne obracam se ikoni, postujes istu, ali se obracas se licnostima. Obozavas Boga... to jesu tanane nijanse i moze pogresno da se razume kada se o tome dovoljno ne zna...
Pa na to i aludiram, na ličnosti koje su prikazane na slici. Čovek kada umre, on je mrtav, ili kako to Biblija kaže - spava. Tvoja prabaka, svi sveci, svi ljudi koji su umrli sada spavaju, ništa ne čuju, ništa ne osećaju, jednostavno spavaju. To Bibija precizno kaže. I sad, koja je svrha ako se ti obratiš svetom Savi ili kome već? Kada su oni mrtvi i kada te ne čuju... Bog kaže da se samo Njemu obraćamo, to ne kaže jer je ljubomoran ili nešto slično, već jer ako se obratimo nekom drugom, bilo anđelu ili mrtvom čoveku, mi otvaramo mogućnost demonima da manipulišu sa nama i da odgovore na našu molitvu/razgovor, tako da mi u to poverujemo. Moraš o ovome da razmišljaš ako nećeš da se manipuliše sa tobom. Danas se demoni i Sotona ne pominju, jednostavno ih zaboravljamo, a oni neprekidno rade svoj posao.
Aj sta mene zanima... Jeste li citali bibliju uz neko tumacenje ili bez, sami?
Sada nemam vremena, odgovoriću na ovo pitanje kasnije.

Back