Zasto zene nece zene na selo?

• Začetnik teme Začetnik teme Kushi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...ili neki kviz za selo gde će da te spoje sa nekom mladom.....
ili: Sabor na Javoru prilika za neoženjene momke

G14, nisi me razumela u potpunosti. Užasavajuće je samo premeštanje iz jednog u drugo okruženje, i usput dolazi do sukoba mentaliteta, navika, ma svega. A kada si sam tim ti je teže. Nisu ljudi sa sela gori od onih iz grada ili predgrađa. Meni je tako nezamislivo kada me npa nađu da propituju slično ovom i spomenu grad, samo što pritom ne jaučem (što je individualni doživljaj).

A na đorđijevo "gledanje u boga" mogu samo da se nasmejem :lol:

Devojcice sa sela kazu , dzaba ti adsl, dzaba ti trofazna struja, dzaba ti sljivak, dzaba ti njive (cim ih imas, neko ce morati da ih obradjuje, znam te kakav si radan) kad ti za izlazak treba 20km do nekih kafica u nizu, diskoteka, drugarica tracarica (ovo je najveci problem, jer na selu se uglavnom razbije drustvo za tracarenje na opusteno , vec se to svede na tracarenje u letu i "uz put" "niz put" "do prodavnice".

Nebitna je istina, evo ovde ispade da ovih 500 albanki dolaze u krs u CG , a ja pricao o valjevu, pa raskoj, pa Sabac, pa i Kragujevac....
Nije ovo pravo mesto da se razglaba o situaciji, jer zakljucak mora da ne ukazuje cak ni na potencijalnu krivicu (a to je tek biser kod srba, trazis potvrdu da bi pritisnuo politiku i administraciju da promene zakone, a niko ti ne zeli dati jer misle da ces njih da tuzis .....)

Selo je u srbiji i ostalim zemljama koje su bile pod gvozdenom šapom komunizma sistematski uništavano,jer je zaboga bilo sramota biti seljak, osim ako si komunistički zločinac koji su uselio sa dva razreda osnovne i proćitanim ''Kapitalom'' u kuću predratnog bogataša...Crveni nacisti su priznavali samo ''proleterijat'' i nasilno su podsticali iseljavanje ljudi sa sela u gradove...Selo i seljaci nisu toliko zaostali samo svojom krivicom...Ko je video njemačka sela i ko ima rodbinu tamo zna da čak i intelektualci i biznismeni ne idu sa sela već tamo žive i ulažu...Da ne govorimo o čistoći...
Lićno sam se par puta frapirao kad sam shvatio da NEZAVISNIJE razmišljaju neke devojke sa sela nego iz grada...

Svaku devojku koju sam sreo i spomenuo selo, ona jauce i kaze kako mora puno da se radi. A one bi htela da sopinguju i da sve to plati momak. Kako je vase iskustvo?

a jesi li ti upoznao onu sortu zena koja se skolovala,
radi u svojoj struci i finansijski je nezavisna?

uostalom,
zasto zenu za selo ne trazis u selu,
ilti,
zasto onda ti zivis u gradu kad ti je selo ideal?
:whistling:

Svaku devojku koju sam sreo i spomenuo selo, ona jauce i kaze kako mora puno da se radi. A one bi htela da sopinguju i da sve to plati momak. Kako je vase iskustvo?

Pa naravno da neće :
Rano ustajanje, a da bi se rano ustalo mora i ranije da se odlazi na spavanje !:sad2:
Znači nema izlazaka.:sad2:
Od silnoga posla dlanovi ogrube (znači nema "frenč manikir").:sad2:
Čitav dan mora da se radi, poslovi na selu ne mogu da se odlažu za kasnije.:sad2:
Gde i kada šetati novu haljinu ?:sad2:
Ima toliko toga što devojke odbija od sela.....

heh,
i onda se pitaju zasto nema vise zena u filozofiji.... :lol:
kako ce da bude
kada se ocekuje da budu masine za radjanje djece bez i grama mozga
jer, sto ce joj mozak za okopavanje njive i sluzenje muzu jbte...

zamisli, neke imaju drugaciji zivotni put :shock: kako ce da se uda takva, kukala joj majka? :shock:

:lol: + :confused:

pa da...

pazi ja npr. razmatram, najozbiljnije opciju da uopce ne zivim u gradu...
to bi mi bilo super, realno - tvorovi bi uzivali, ja bih uzivala, al posao...
a sve sto mi zapravo treba je brz internet (dobro ne bi bilo na odmet ni da pay pal proradi, al to je... :))...

ja sam najozbijnije razmatrao opciju da živim u kućici, na planini... : )
sa nekim, naravno - ne kao potpuni samotnjak
pomalo čudno, za nekog iz ravnice, ali šta da se radi...
ali to su samo razmišljanja. život diktira neke norme... i treba se uklapati...

kada bi došlo do nekog porodičnog života, ne znam da li bih tako lako odlučio da deca, koja bi, nadam se, došla potom, treba da dele moje ideje... i da se odreknu civilizacije i velikih gradova, koji, ipak, nude mnogo olakšica, i svakako su nešto što se ne može izbeći...
po meni, uvek postoji i nešto što nam je uskraćeno, i nešto što se dobija... i u selu, i u gradu... ne znam... mislim da bi život, u okviru porodice, uvek trebao da bude kompromisno rešenje...
nije mi stran život u velikim gradovima, ni u malim sredinama... više mi prijaju male sredine... ali život nas uči da budemo prilagodljivi...
u svakom slučaju, kada bih se odlušio na život sa nekim, to bi značilo da mi je stalo do te osobe i da sam spreman na kompromisna rešenja... pa i na selo, grad... kućicu u planini (čak i bez interneta)... : )

Poslednja izmena:
tesko da se poljoprivreda,stocarstvo i ostali poslovi mogu odvojiti od zivota na selu..tj..oni koji tamo zive..osim ako nisu penzosi pa su se vratili u svoja rodna mesta..ili sagradili vikendice i kuce..Ziveti na selu znaci i baviti se poslovima koji idu uz to..

Back