Da li zene sve odlucuju u vezi

Pre nekog vremena covek koji studira filmsku reziju mi je bas svojski pokazivao razlicite stvari iz svoje filmoteke...
I tu mi je pokazao razliku izmedju iste scene kad je odradi holivud i kad je odrade nasi filmski reziseri..

Devojka lezina krevetu,posle jutarnjeg budjenja, tu je isti pristup , nema ono zena ustaje prva pa zalozi sporet od uvece pripremljenih drva i slicne epske i nekadasnje prakticne manifestacije zivota...

Znaci u oba slucajeva leze...americka verzija filma,muskarac ozbiljno se sprema za posao i odlazi , zena ili cuti ili mu samo kaze cao , ljubim te...usa verzija..
Srpska verzija, recituje mu gde da bude sta da odradi,i pita ga kad ces to sta ces sa tim, hoces li stici i to da obavis, i onda mu zavrsne zakljucke kaze u smislu nisam te slusala sta si do sad pricao u smislu obaveza, treba mi prevoz od 11.15 u trznom centru..

Ne kazem da je u zivotu takav odnos, kazem da je takav prikaz standarda koji se sugerise preko filmova i TV...
Sto itekako ima veze...

Necu dalje da sirim pricu , alina osnovu takvih stvari i reklama na tv, covek kad dodje u stranu zemlju vidi odmah koliko ima sati....ne bukvalno , ne tumaci bas bukvalno , ali vidi nijanse i posle se ispostavi da to jesu dobro nanjusene nijanse..
Poenta super se slazes i sa muskarcima i sa zenama u toj zemlji kad pratis njihove stereotipe...posto se neces zeniti , to te ne interesuju te igre dominacije ...a zna da bude i zaebano.

Back