mario80
Stara legenda
- Poruka
- 86.826
Brak je davno prevaziđena forma zajednice tu pretežno igra obostrano razumevanje i saradnja. Problem su nerazumni ljudi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
zašto bi neko javno odgovarao na tvoja privatna pitanja?Šta je bio problem sa prvom suprugom ako nije tajna?
Uopšte ne mora da bude.U svakom slučaju, razvod je traumčina, sa koje god strane da dođe.

Ma zato sam i rekao "ako nije tajna", ako mu je neprijatno ne mora da odgovori i potpuno ga razumem u tom slučaju.zašto bi neko javno odgovarao na tvoja privatna pitanja?
pošalješ PP ako ti baš želiš
Ovako se ljudi osećaju nelagodno.
Mnogi vole da žive u braku i ne možeš ih osuđivati zbog toga. Mnogima život u braku pruža i jednu vrstu sigurnosti. Postoje sigurno nesuglasice kao i u svakom odnosu ali ako to nije nešto strašno zašto da se ljudi pošto-poto razvode?Koliko se vidi na temi, mnogi su preplašeni životom
ne smeju ovo ili ono
trauma ovo ili ono
ako tako živite ceo život će proći u nekom grču
Razvod je sasvim super stvar ako oboje to žele, ako su razumni ljudi
Не предходно сам написао не изостсвљам мушкарце из тога али није тема о њима или сам ја бар тако разумео.A koja je tvoja poenta?
Da muškarci kad podnose zahtev za razvod to čine zbog realnih problema, dok žene izmišljaju jer im se ćefnulo da razbijaju porodicu, vuku decu, jure za alimentaciju...
Ne mora da bude, naravno, ali statistički da, nimalo lak period za čovjeka.Uopšte ne mora da bude.
Oni brakovi koji su se razišli uzajamnim sporazumom i razumevanjem nisu. Nikakva trauma. Prilika za novi početak![]()
Mnogi vole da žive u braku i ne možeš ih osuđivati zbog toga. Mnogima život u braku pruža i jednu vrstu sigurnosti. Postoje sigurno nesuglasice kao i u svakom odnosu ali ako to nije nešto strašno zašto da se ljudi pošto-poto razvode?
Ne mora da bude, naravno, ali statistički da, nimalo lak period za čovjeka.
Ako nisu neki toksični uzroci, tipa pijanstvo, varanje, nasilje, zanemarivanje dece...meni su ok odlaganje, pokušaji i nade da se stvar popravi bar dok deca ne odrastu.A pošto je tema na Porodici, obično bude deca stradaju itd
Pa to ni malo nije argument. Preplašeni roditelji stvaraju preplašenu decu
Roditelji koji drže konce u rukama i sposobni su i gledaju pozitivno na stvari stvaraju i takvu decu.
Zatvoreni i uplašeni roditelji, šta ako... ovo ono, posle im budu i takva deca, učaurena u date okvire, bez smelosti da lepo žive neopterećeno.
Kakvog interesa u 21 vijeku?Ok
Ja iskreno ne znam nijedan takav slučaj
Više znam žena koje ne žele razvod, baš iz interesa, što je negde na svačiju štetu
Razvod nije samo taj trenutak ovjere dokumenta, već i sve ono što je dovelo do toga, a i sve posle toga.Nije lako za onoga ko neće razvod. Međutim, ako vidiš da osoba pored tebe nije srećna, šta onda. Lično mi je mnogo bolje da sam sama nego da gledam nekoga kako se pati pored mene. to se tako reši i ide dalje.
RaznogKakvog interesa u 21 vijeku?![]()
S kakvim to smotanim, lijenim, nesposobnim ženama imaš kontakta..Raznog
Razlog je samo sto zivimo u tzv maco drustvu koje vise ne prolazi kod zena gdje muz ne radi kucne poslove ne brine se o djeci a zene ne prihvataju zivot u kojem su samo domacice bez socijalnog zivota i ako zele da rade opet ih ti isti poslovi cekaju kod kuce.Svaki razvod uključuje muškog i ženskog partnera, i problemi su svakako zajednički. Zato mi je ova statistika zaparala uši - jedino logično objašnjenje je ili da žene drugačije percipiraju tu zajednicu, ili da prosto postoji neki veći benefit za ženu nakon razvoda u odnosu na muškarca, barem u zapadnim zemljama.
Stabilnu porodicu čine zadovoljni roditelji.Ako nisu neki toksični uzroci, tipa pijanstvo, varanje, nasilje, zanemarivanje dece...meni su ok odlaganje, pokušaji i nade da se stvar popravi bar dok deca ne odrastu.
Jer pravo i potreba dece za stabilnom porodicom je iznad prava roditelja na svoju ličnu sreću.
Da.Ali to ima smisla jedino ako oboje to shvataju. Što najčešće nije slučaj, obično je jedan sebičniji i zloupotrebljava maksimalno onog drugog koji ima svest i savest.
A to dovodi do toksičnosti s početka, pa se vraćamo da je razvod opet bolja solucija čak i za dete.
Svašta od komentara zaistaS kakvim to smotanim, lijenim, nesposobnim ženama imaš kontakta..
Pa izvini kako da nazovem ženu drugačije ako je iz interesa u braku?Svašta od komentara zaista
Zaista nemam komentara na ovako neštoPa izvini kako da nazovem ženu drugačije ako je iz interesa u braku?
Sa ovime se slaže većina psihologa, spada u grupu jako stresnih i traumatičnih događaja, bez obzira na detalje i razloge.Bukvalno ukucaš na google listu najstresnijih događaja u životu individue, eto ti ga razvod pri vrhu, a kao što znamo, postoje vrlo sjebani događaji koji mogu da zadese čovjeka, dakle konkurencija nije lagana.