Zašto žene iniciraju više od 70% razvoda?

Zato što je Eva prva nagovorila Adama na smrtni grijeh .
kek.jpg

Ја кад похефтам неку другу, то не перципирам као "тренутак слабости", како си написао, већ тренутак јакости.

Ицепио сам је!

Пффф...тренутак слабости.
Ја сам ту стрикно писао о начину како неке жене интерпретирају своју превару док су у љубави са драгим.

A muškarac u Srbiji ima platu tri hiljade evra pa ne da? Kako će on da sastavi mesec? I ko ju je terao da traži razvod i uzme decu?
Onaj za koga se udala.
Može ona i da mu ostavi decu
ali bi se on svetio deci zbog njenog odlaska
te bi njih dvojica završili kao kriminalci na ulici
a ne kao obrazovane i stabilne ličnosti uprkos nefunkcionalnoj porodici

nemoj da mi pričate teorije i šta ste videli u komšiluku
kroz sve ovo sam prošla na terenu i ono što pokušavam da vam razjasnim je suštinska greška ukoliko se pozivate na feminizam kao razlog za razvod.

One ne shvataju da on ne samo da daje alimentaciju nego ako i želi novog partnera, on je osakaćen novčano i teško i može imati novo dete ako to poželi, dok ona to lagano može sa novim partnerom. Da je situacija obrnuta, ne bi se tako lagano razvodile. Da ne pominjemo što ima limitiran pristup detetu.
Ima i istraživanje koje upravo pokazuje nešto jako zanimljivo. Broj razvoda među homoseksualnim parovima, poredimo žene i muškarce opet je veći među ženama nego kod muškaraca. Dakle, nema to veze sa muškarcima.
osakaćen novčano što mora da daje alimentaciju
a nije bio dok je plaćao ture po kafanama i stan na dan za dojebnicu?

У мушко-женском односу, у далеко већем броју случајева мушкарац је јача страна.

И физички и материјално и по угледу у друштву и многим другим областима.

Ако дође до проблема, слабија страна у том односу мора да се уклони из лошег односа, јер над истим нема контролу.

Ja bih rekla da muž ako počne da shvata da mu je žena cimerka, on će lako da iebe cimerku, a žena ako shvati da joj je muž cimer ona će želeti da ode ?
Šta kažeš, jel sam pametna? ;)
zena treba da shvati da je zena i da bere plodove toga
svaka situacija i front na kome zena zeli da parira muskarcu unapred je izgubljena bitka za zenu
bukvalno je toliko prosto, a zene izginuse dokazujuci poentu koja ne postoji

moderne zene su stradalnice zabluda feminizma
i bla bla bla
generalno ja ne patim nikakve odnose sa zenama koje bi da mere hurastz

osakaćen novčano što mora da daje alimentaciju
a nije bio dok je plaćao ture po kafanama i stan na dan za dojebnicu?
Naravno da je osakaćen. Ti govoriš o nekom seljačini koji skita po kafanama, nekoga ko nije odraz muškarca (supruga). Vidi se da ti je racionalno rasuđivanje zamagljeno prethodnim traumama.

Zato što tim muškarcima očigledno ne predstavlja problem da žive u lažnom braku. Imaju ljubavnicu a i dalje su sa ženom. Npr. Ili im je ok da emotivno životare, da se ne posvećuju.

Ako se uzme u obzir da bi broj pokretanja razvoda bio i veći da žene ne odustanu zbog dece - statistika govori da muškarci čak i u lošem braku imaju veće benefite nego žene.

Na ovo pitanje iz naslova teme me inspirisao razgovor na jednoj drugoj temi, gde je neko pomenuo ovu statistiku ali ja prosto nisam verovao, pa sam morao da proverim.

Ispostavilo se da je tačno, žene u 70% (a negde i više) slučajeva budu te koje iniciraju razvod.

Ima li neko ideju zašto je to tako?

Pogledajte prilog 1627732
Dok je zaljubljena naguraš joj petoro dece pa nema mesta za emancipaciju i feminizam.

Naravno da je osakaćen. Ti govoriš o nekom seljačini koji skita po kafanama, nekoga ko nije odraz muškarca (supruga). Vidi se da ti je racionalno rasuđivanje zamagljeno prethodnim traumama.

А ти говориш о вредном и пожртвованом супругу и оцу, који вредно ради и зарађује, брине о деци, брине о жени и поштује је, дању је вредан и радан, зарађује, после ради у кући и око куће, ноћу је добар љубавник (леши је од батина само у кревету уз обострану сагласност), не лоче по кафанама, не ***** се, не трачари по комшилуку, не пије пиво испред драгстора?

Па...не причамо о њима. Такве мушкарце жене не напуштају.

Где си ти видео да је таквог жена оставила?

Nebi se bas složio sa tim postotkom od 70% da zene iniciraju razvod brakova .

Mislim i tvrdim da u svakome braku kao prvo mora postojati ljubav , a onda se moraju kod normalnih brakova posložiti prioriteti , a to se već zna koji su.

E sada treba mnogo tolerancije , mnogo zajedničkoga razgovora ako i dođe do neke krize, jer kriza u braku je normalna pojava , ali nemora uvjek završiti skoro sa razvodom.

Za svaki razvod braka treba 2 krivca, osim onih gdje je alkohol , droga Itd odigrala glavnu ulogu da muž ili supruga podnese razvod. Za sve ostalo postoji ljek , samo treba ljubav , tolerancija , poštivanje , i bistra glava .

А ти говориш о вредном и пожртвованом супругу и оцу, који вредно ради и зарађује, брине о деци, брине о жени и поштује је, дању је вредан и радан, зарађује, после ради у кући и око куће, ноћу је добар љубавник (леши је од батина само у кревету уз обострану сагласност), не лоче по кафанама, не ***** се, не трачари по комшилуку, не пије пиво испред драгстора?

Па...не причамо о њима. Такве мушкарце жене не напуштају.

Где си ти видео да је таквог жена оставила?
Ne. Ona je otišla u ekstrem sa primerom. Tako je najlakše podupreti svoj argument.

Da li finansijska nezavisnost zena feministicka ili tradicionalno-patrijarhalna pojava?
tradicionalni patrijarhat bi držao ženu što dalje od njene finansijske nezavisnosti zauvek da se on pita
na svu sreću njegovo vreme neumitno prolazi. možda još samo na ovim prostorima imamo te repove zaostalog društva kome je žena kriva za to što postoji

s druge strane feminizam je kao pokret prilično metastazirao i prešao granice normalnosti
odmaže ženi više nego što joj pomaže.

Poslednja izmena:
Svi mi u ovim raspravama imamo neke svoje primere i neke svoje priče koje nam prolaze kroz glavu.

Teško je u ovakvim slučajevima biti baš 100% objektivan.
U životu je nemoguće biti objektivan, ma koliko god težili tome. Samo je naučni dokaz objektivan. A sve ovo što se tiče statistike je šarena laža. Ne mogu naći jedan citat koji navodi nešto tipa da je statistika tačan broj netačnih podataka. Nešto tog tipa.

Back