Zašto žene iniciraju više od 70% razvoda?

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
59.135
Na ovo pitanje iz naslova teme me inspirisao razgovor na jednoj drugoj temi, gde je neko pomenuo ovu statistiku ali ja prosto nisam verovao, pa sam morao da proverim.

Ispostavilo se da je tačno, žene u 70% (a negde i više) slučajeva budu te koje iniciraju razvod.

Ima li neko ideju zašto je to tako?

divorce-title-image1_tcm7-213340.jpg

obzirom da odlaze sa decom i preuzimaju brigu o izdržavanju o odrastanju o školskim i svim ostalim obavezama
nijedna alimentacija ma koliko mala i neuredna bila ne može da pokrije ni jedan promil onog istinskog tereta u organizaciji oko odrastanja dece
a da ne pričam o vremenu koje se posvećuje na vaspitavanje i nadogradnju
nije život samo obezbediti redovnu hranu i mesto za spavanje

Na ovo pitanje iz naslova teme me inspirisao razgovor na jednoj drugoj temi, gde je neko pomenuo ovu statistiku ali ja prosto nisam verovao, pa sam morao da proverim.

Ispostavilo se da je tačno, žene u 70% (a negde i više) slučajeva budu te koje iniciraju razvod.

Ima li neko ideju zašto je to tako?

Pogledajte prilog 1627732
Zene moraju dugo da gutaju, da bi se odlucile na razvod.Ocigledno , nisu imali skim da razgovaraju, i ako su pokusale , suprug je bio nagluh.Udaljavanje traje duze vremena, i ljudi se menjaju.Neki odrastu u braku, neki ne.Zene duze trpe zbog dece,ali ako im pukne film, onda vise ne menjaju odluku

Moguće, ali šta onda misliš da je pravi razlog?
Muškarci su u stanju da i ceo život teraju paralelne veze, ili lošu, jer ne mogu da prelome i preseku neku, da je okončaju. Jer im je i svejedno npr između ostalog, pa kao , neka tako do daljneg dok se nešto ne desi i prelomi situaciju.
A i koliko god da im se neka ne dopada ne raskidaju dok ne osiguraju sledeću.

Žene iniciraju razvod uglavnom zato što nisu više u stanju da podnesu ponašanje partnera
a fizički nisu dovoljno jake da se obračunavaju pesnicama za učinjenu nepravdu
(nepravda im ne bi ni bila učinjena da nisu slabije fizički)
muškarci sebi daju za pravo iako su oženjeni da se ponašaju kao da nisu očekujući od žene da se ponaša kao majka
i da toleriše sve ispade pijanstva batine i gubljenje novca u kafanama ili na razne druge obesti.

Taktika: Nisu žene krive (posledica feminizma). Muškarci su uvek razlog zašto se žene razvode (posledica feminizma).
Nisam očekivao kvalitetnije odgovre. Uvek muški rade nešto loše. :hahaha:

Зашто пишеш у мушком роду а аватар ти је женски лик и ницк ти је женски?

:dontunderstand:

Прво сам мислио да си неки инцел који слуша и гледа Јутјуб,

али сад сумњам да си ти неки родно флуидни...флуидна...шта ли...

Зашто пишеш у мушком роду а аватар ти је женски лик и ницк ти је женски?

:dontunderstand:

Прво сам мислио да си неки инцел који слуша и гледа Јутјуб,

али сад сумњам да си ти неки родно флуидни...флуидна...шта ли...
Nisam znao da su zakonom zabranili da avatar i nick budu ženskog roda, a da je iza ekrana muško. Ah, epiteti tog tipa incel me neće dotaći. Argumenti ,druškane. Podsećaš me na amere koji se hvataju mnogih epiteta kako bi diskreditovali nečiji stav. Amaterizam na delu.

Ženska solidarnost.
Onda se skupljaju po kafićima i sede satima raspredaju neke gluposti.
Ne moraju više da trče kući.

За разлику од њих,

ми се скупљамо по кафанама и сатима, не распредамо неке глупости као оне, већ причамо разне кафанске приче уз добро (или лоше) алкохолно пиће.

Некад се кафана и одужи. Много више него кафа у кафићу.

Битно је да жена зна, да кад се касно вратимо из кафане, да треба да се прави да спава, а не да звоца.

Back