Zasto voleti Boga?

a sta znaci savrseno telo?
to pricas da se neces vise razboljevati i da ce biti u punoj snazi?
nece biti baba, deda dece i bolesnih... samo savrsentsvo...
vidis koliko ima fantazije i lepih zelja u tome sta propovedas?

sad pitanje za tebe..a zasto u startu nije postavljen taj savrsen svet?
Ne samo savrseno telo nego i um,
znaci bez bolesti starosti i smrti

U Startu je tako bilo Bog je stvorio prve ljude savrsenima u raju na Zemlji.

u sustini sve ono cega bi trebao da se pridrzavas i da nisi vernik.
kapiras sta hocu da kazem?
Ne,a evo zasto.
U najvecoj meri,Bozji zakoni u paketu,dakle integralno sve ono sto su danas aktuelni,jos uvek vazeci Bozji zakoni, su retko sastavni deo ljudske savesti osim mozda neke male izuzetke...Naime,danas bi retko ko recimo imao dilemu dali treba svetkovati sedmi dan kad su mi svi dani jedno te isto,retko bi se ko uzdrzavao od svih onih "specijaliteta"od neciste hrane za koje Bog izricito kaze da ljudi ne smeju konsumirati,,retko bi se ko uzdrzavao od razno-raznih viceva,pljuvanja i sprdanja vezana za Bozje ime ( regulisano sa 3-om zapovescu iz dekaloga),retko bi ko verovao Isusa Hrista onako kao sto to nalaze Biblija i t.d.
Ovo su sve "nepotrebne forme"uzdrzavanja ( ili prakse) od kojih se mnogi nevernici ali nazalost jos vise onih koji se deklarisu za vernike - gotovo rutinski otkazuju.
Neki kazu "pa sta me briga" a ovi "verniji"da to navodno "vise ne vazi" i to je to,zivot im ide dalje u skladu sa "njihovim savestima".
Jel ti sad mene konacno kapiras ?

sva pravila koja su stavljena i nagrade koje su obecane su u stvari pravila kako bi trebali ljudi da se ponasaju i bez vere i citanja pravila a nagrada im je samo mamac jer je neko nekad davno bio ocigledno svestan da se vecinski ljudi nece tako ponasati ako im ne das sargarepu.
Cini mi se da me nisi razumeo - ja ti nisam govorio o prevari ( virtuelnoj "sargarepi") nego o realnim Bozjim obecanjima koja se mogu iskusiti u zivotu danas,na ovoj zemlji a ne samo jednom u buducnosti kada bude nastupila vecnost.
Bog je stvorio coveka ,zna tacno kako funkcionise njegov mozak i ono najbitnije - da su ljudi vise raspolozeni da "opipaju"nego da samo slusaju pa zato im je dao konkretnu ponudu ( obecanje).
Po meni,to je u neku ruku "bacena rukavica"u lice gresnika i sad se ocekuje njegova reakcija...naravno,dok gresnik razmislja kako ce odreagovati,ponudjeno mu je propratno objasnjenje koliko je to Bog Nebeski vec investirao ( koliko je cenu platio) u njegovu buducnost.
Evo par tekstova koja daju kristalno jasnu sliku u vezi toga koji su to dodatni razlozi koji gresnici trebaju razmotriti kad budu donosili svoju konacnu odluku:

Isa.49,15.16:
"...Može li žena zaboraviti porod svoj da se ne smiluje na čedo utrobe svoje? A da bi ga i zaboravila, ja neću zaboraviti tebe.
Gle, na dlanovima sam te izrezao; zidovi su tvoji jednako preda mnom..."

Jov.3,16:
"...Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojega jedinorodnoga dao, da nijedan koji ga vjeruje ne pogine, nego da ima život vječni..."

Jovan 3: 16 „Jer Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina,

da niko ko iskazuje veru u njega ne bude uništen, nego da ima večni život...

Dakle Bog nam daje vecni zivot...
Sta ima velicanstvenije i bolje od toga...

Interesuje me sledece.
Bog stvara ljude, daje im slobodnu volju. Zasto onda zeli da ga mi obozavamo, volimo? Jeste on kreatpr, svakako, ali zasto bi ga voleli. Zato sto nam je dao zivot da se mucimo?

Recimo, roditelji se brinu o nama, hrane nas, vaspitavaju, skoluju.. I zaista, postoji zahvalnost, ljubav prema njima koja je stecena.

Sta je Bog ucinio? Vise ce roditelj uciniti za mene nego on. Znamo da je ubijao ljude, ne jednom. To me veoma zbunjuje.

Sta je ucinio da bih ga voleo? Deluje kao da Bog poseduje odredjenu dozu egocentricnosti. Zasto me ceka mucenje i patnja ako ga odbacim?

202141-God-1-1038x778.jpg

Nisam čitala sve, nije ni važno, nisam ni za diskusiju, ali mogu kratko i jasno napisati svoj odgovor, bez truna kolebanja.
Kako ne voleti nekoga ko te voli više nego ti (ja) sam sebe? Uverila sam se da me Bog voli onako kako to ni ja, ni ljudi, ne umem.
Bilo šta drugo da napišem, suvišno je.
Za mene ovde i sad diskusija na temu je završena.
Ni hiljade reči ne bi mogle da objasne.
Kako si se uvjerila,ako nije tajna?

Pomaže im da se izbore sa strahom od smrti
Lakše utripovati da nije kraj nego se zdravorazumski pomiriti s tim da jeste
Jbg
Mozda.Ali sa druge strane postavlja se jedno logicko pitanje...zasto bi Bog stvarao ljude,dao imzivot,osjecanja,razum,brige,srecu,tugu,postojanje,ucenje,talente itd.a da to bude bez smisla i "kratkorocno".Zbog cega ucimo,radimo,radjamo djecu?
Da je smrt samo kraj,onda ne bismo imali ni osjecaj zaljenja,ni ljubav za nase bliznje koje smo voljeli,a koji su umrli.Energija ljubavi ostaje.
Kako je moguce da jedan dobar covjek tek tako nestane sa smrcu?
Ili da bude isto biti dobar i los?
Mi takodje,nemamo svijest ni da smo se rodili u prvih par godina zivota,a ipak jesmo.
A poslije se iz nekog razloga ta svijest razvija.
Zasto?Zasto nismo kao druge biljke ili zivotinje?

Mozda.Ali sa druge strane postavlja se jedno logicko pitanje...zasto bi Bog stvarao ljude,dao imzivot,osjecanja,razum,brige,srecu,tugu,postojanje,ucenje,talente itd.a da to bude bez smisla i "kratkorocno".Zbog cega ucimo,radimo,radjamo djecu?
Da je smrt samo kraj,onda ne bismo imali ni osjecaj zaljenja,ni ljubav za nase bliznje koje smo voljeli,a koji su umrli.Energija ljubavi ostaje.
Kako je moguce da jedan dobar covjek tek tako nestane sa smrcu?
Ili da bude isto biti dobar i los?
Mi takodje,nemamo svijest ni da smo se rodili u prvih par godina zivota,a ipak jesmo.
A poslije se iz nekog razloga ta svijest razvija.
Zasto?Zasto nismo kao druge biljke ili zivotinje?
Smisleno je jer je Bog stvorio ljude kao savrsena bica da zive vecno na Zemlji.
To ima smisla i tu nameru ce Bog i ostvariti.
dace nam vecni zivot
Jovan 3: 16 „Jer Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina,
da niko ko iskazuje veru u njega ne bude uništen, nego da ima večni život...

Interesuje me sledece.
Bog stvara ljude, daje im slobodnu volju. Zasto onda zeli da ga mi obozavamo, volimo? Jeste on kreatpr, svakako, ali zasto bi ga voleli. Zato sto nam je dao zivot da se mucimo?

Recimo, roditelji se brinu o nama, hrane nas, vaspitavaju, skoluju.. I zaista, postoji zahvalnost, ljubav prema njima koja je stecena.

Sta je Bog ucinio? Vise ce roditelj uciniti za mene nego on. Znamo da je ubijao ljude, ne jednom. To me veoma zbunjuje.

Sta je ucinio da bih ga voleo? Deluje kao da Bog poseduje odredjenu dozu egocentricnosti. Zasto me ceka mucenje i patnja ako ga odbacim?

202141-God-1-1038x778.jpg
...i da ga sledimo. Ti , bio vernik ili ne kad pročitaš deset Božijih zapovesti možeš da uočiš da su to životne smernice koje ne mogu da ti štete. Ukoliko radiš suprotno u životu, verovatno nećeš dobro proći. Na početku si napisao da Bog ljudima daje slobodnu volju. Ljudi se sami opredeljuju da li će biti sa Bogom ili neće. Veruješ - Bog je ljubav, ne veruješ - čeka te večna patnja. Čovek sam bira Božiju ljubav ili gnev, pa biraj. Zašto je ubijao? Banalan primer: pokušavaš da urazumiš nekoga nebrojeno puta, moliš ga da se dozove pameti, da ne ubija i da ne muči druge, a on tera po svome, ubija i dalje. Taj predstavlja opasnost za zajednicu, još će neko nastradati ukoliko se ne preduzme nešto. Poštuješ ili ne poštuješ zakone i u skladu sa tim i prolaziš. Drugo, ne možemo apsolutno razumeti volju Božiju.

Back