Zasto voleti Boga?

Valjda ti je iz ovoga jasno da je slobodna volja iz ugla religije totalna zabluda i iluzija jer on ti je dao slobodnu volju ali ako ga odbaciš gorećeš do kraja sveta i veka i gde je tu tvoja slobodna volja?Kao kada bi nekom stavio pištolj na glavu i rekao mu veruj u ovo moje inače bum,ali vidi daću ti slobodnu volju pa ti sam odluči da li hoćeš ili nećeš da veruješ u to moje,to nije slobodna volja nego sprdnja sa slobodnom voljom ali opušteno pošto taj i takav nebulozni deda mraz sigurno ne postoji tako da uživaj u životu bez straha od takvog nebeskog monstruma nepostojećeg.
ili, iz politickog ugla, amerikanci kazu , Srbija ima pravo da sama odluci dal ce u NATO, al ako odluci da ne udje u NATO, bice bombardovana i unistena.
Odmah je jasno da se radi o istom "bogu".

U smislu da me razum još nije napustio toliko da bih mogla mislim kako je bog kreator, tvorac BILO ČEGA I BILO KOGA
lako je tebi da se ovako qur.cis kad znas kako nastaje vatra, sta su zvezde, odakle vulkan, kako nastaje cunami (velili potop).................a sta ce onaj jadnik ciji je IQ 30, nema dva razreda skole, nije video svet dalje od Rekovac, ................za njega i Ifon od Boga poslat...........i njemu jedina sansa da prezivi da se privije uz pop-Ljubu i da se zajedno sa njim moli bogu za oprostaj svog greha koji je , u njegovo ime, napravio tamo neki indios u amazonskim prasumama..................naravno, i da uz molitvu tutne par dinara popu jer i pop treba leba da jede.

Zbog našeg dobra. Postojanje van Boga donosi zlo, patnju i smrt.

Mučenje u životu je posljedica izbora naših praroditelja koji su odlučili da prekinu zajednicu sa Tvorcem. No, kroz životne nedaće se duhovno kalimo, jačamo vjeru.

Zavisi šta očekuješ. Ako želiš samo materijalno blagostanje i lagodan život, onda ćeš biti razočaran.

Bog ne ubija ljude, već ljudi umiru jer su presjekli vezu sa Drvetom života - Gospodom Bogom.

Njemu nije potrebno da Ga bilo ko voli, ali nas upućuje na ljubav prema Njemu i bližnjima jer van Boga je sve propadljivo i prolazno.

Zato što je Bog ljubav, istina, pravda, životodavac. Ko to dobaci, logično je da će biti nesrećan.
to nesto ko EU NEMA ALTERNATIVE ?
Ako i nisi sretan, eu-mediji ce te ubede da si sretan...............NARAVNO, UZ POMOC CRKVE.

izmedju marsa i jupitera postoji ogromno asteroidno polje.
postoji teorija da je to nekad bila planeta koja je unistena posto po matematickoj formuli polozaja planeta, na tom mestu fali planeta i da je to polje asteroida ostatak te planete.

e sad..moja teorija je da kao sto su englezi imali zatvorenicku koloniju u australiji i tamo slali svoje krimose, tako smo i mi bili zatvorenicka kolonija za tamo neku naprednu civilizaciju i onda se nesto desilo sa tom planetom i eto belaja, od cele civilizacije ostali zivi samo krimosi na zemlji :)
i otud tolika zelja za ubijanjem i zlocinima kod ljudi ili sto bi ti rekao..zlo, patnja i smrt

za jos versko istorijskih price zapratite moj kanal :D
ja nemam nikaku zelju za ubijanjem i zlocinima ..............a ima nas na milijarde ovakih.
Odakle ti to ?

Back