Zasto svetkujemo nedjelju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treca Mojsijeva 23-32. Субота почивања нека вам буде....

То важи за Јевреје, изабрани народ. Ти ниси Јевреј. Можда јеси адвентиста, али закон за Јевреје није исти као и за хришћане. Погледај само Стари и Нови завет колико се разликују. У Старом пише да се не сме јести гица, док у Новом Петар каже да му је Бог рекао да једе све, јер је свака животиња од Бога благословена. У Старом пише: Око за око, зуб за зуб. У Новом: Ако те ко опали по десном, окрени му и лево. Исти случај је и са седмим даном. Субота је за Јевреје. Пасха је за Јевреје. Недеља је за хришћане. Васкрс је за хришћане.

Postati milostiv je iznad zakona sjetve i žetve.
Tko nema milosti nema u sebi života.

Odlično.
Milost je Ljubav koja spašava od prokletstva ograničenosti, u koju spada sav zemaljski život.
Na zemlji ne postoji suštinska sloboda, samo formalna.
I reklo bi se odlika ludih, da budu milostivi prema prokletima.
Ali to je tako na prvi pogled, i nerazumljivo ograničenom duhu.

То важи за Јевреје, изабрани народ. Ти ниси Јевреј. Можда јеси адвентиста, али закон за Јевреје није исти као и за хришћане. Погледај само Стари и Нови завет колико се разликују. У Старом пише да се не сме јести гица, док у Новом Петар каже да му је Бог рекао да једе све, јер је свака животиња од Бога благословена. У Старом пише: Око за око, зуб за зуб. У Новом: Ако те ко опали по десном, окрени му и лево. Исти случај је и са седмим даном. Субота је за Јевреје. Пасха је за Јевреје. Недеља је за хришћане. Васкрс је за хришћане.

U kršćanstvo su od ranog doba agenti rovarili ne bi ga sveli na staro zavjetno štovanje boga.
Kao što vidimo i dalje su jake te struje.

Odavno Jevreji nisu izabrani narod... :aha:
Nedelja se ne svetkuje...
Niti subota...

Odavno Jevreji nisu izabrani narod... :aha:
Nedelja se ne svetkuje...
Niti subota...

Адонај каже да су Јевреји његов изабрани народ, потомци Авраама. То потврђује и у Отркровењу. Сви важни догађаји ће се десити око Јерусалима, неће у Београду. Господ каже да је Јерусалим свети град, не каже да је Београд. А у којој је држави Јерусалим? У Израелу. Ко живи у Израелу? Јевреји. Кога ће Господ прво узнети на небу? 144 000 Израелаца. Не Срба, не Руса, не Немаца, не хришћана, не ЈС, не адвентиста, већ Јевреја. Ти нису урачуната у то. Жао ми је, такав ти је живот, јеховисто мој мали. :mrgreen:

Odlično.
Milost je Ljubav koja spašava od prokletstva ograničenosti, u koju spada sav zemaljski život.
Na zemlji ne postoji suštinska sloboda, samo formalna.
I reklo bi se odlika ludih, da budu milostivi prema prokletima.
Ali to je tako na prvi pogled, i nerazumljivo ograničenom duhu.

Može i to da postane navika mehanika,mislio sam na spontanu milost koja izviri iz nesvjesnoga koja je mimo naše svjesti i dolazi na vidjelo.

Može i to da postane navika mehanika,mislio sam na spontanu milost koja izviri iz nesvjesnoga koja je mimo naše svjesti i dolazi na vidjelo.

To, što je Ljubav manje svesna, ona je veća, što svest otkriva strah, a strah ograničava Ljubav.
Spoznaja, koja dolazi naknadno, utoliko je slađa i lepša.
Deca nisu razumom svesna Ljubavi koju pružaju svetu, i njihova Ljubav je najveća.

Poslednja izmena:

Svi koji su u Hristu su Bozji narod.

Нема ту Јеврејина ни Грка, нема роба ни господара, нема мушког рода ни женског; јер сте ви сви једно у Христу Исусу. Galatima 3,28.

Jos kad bi to sve potkrepio stihovima mozda bi ti neko i poverovao.

Poštovana gospodo Adventisti,
Da se vratimo na temu. Šta da vam kažem na vašu opsednutost subotom? Toliko ona vama vlada,da ste sebi dozvolili da celu jednu grupu ljudi osudite i bez suđenja. Toliko o tome koliki ste vi hrišćani. Vičete na nas, a vaše ponašanje pokazuje koliko ste daleko od onoga šta čitate u Svetom Pismu.
Vi kažete da je nedelja žig zveri, ali koliko ja shvatam to je, neki broj ili oznaka koju će nositi kao obeležje oni koji su prihvatili vladavinu zveri. Papa nije ta zver koja treba da se javi, obzirom da je broj papa do sada bio 111 (uključujući i Benedikta, a ja se pitam koji je od tih 111 ta zver? (Izgleda po vama da je svaki od osnivanja Adventističke sekte.) , Ja sam, opet pročitala negde da će tek posle sledećeg pape početi događaji iz Otkrovenja. Ko će ga znati šta je tu tačno, pa se ja ipak držim onoga što je Sam Gospod Hristos rekao da „ a o tom danu i času niko ne zna do otac” . Pa ko ste onda vi da već sada određujete sudbinu celih generacija hrišćana!
Po vama je nedelja od Đavola, te tako shvatam da vi odbacujete i Vaskrs i Pedesetnicu koji su najvažniji za Crkvu Hristovu (ma o kojoj govorili), jer su se baš ova dva bitna događaja desila u nedelju. Što znači da vi sebe i ne smatrate Hrišćanima, već Jevrejima. Vi insistirate na jevrejstvu apostola i Hrista, iako oni to ne rade.

све те секте назови хришћанске и јесу јеврејске.
нисам сигуран колико су ти обични људи који верују у такво учење уопште свесни где су

Gde su?

U 4 Bozjoj zapovesti.

Bozji narod kraja vremena istorije ovog sveta drzi Bozje zapovesti.

Off 14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

Original teksta govori o dest zapovesti.

Off 12:17 I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista.

Poslednji rat sotone ce biti protiv Bozjeg naroda koji drzi Bozje zapovesti.

Neznam sta vam smeta Bozja zapovest?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back