Zasto svetkujemo nedjelju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Toliko smo ti odgvarali a ti nisi u stanju jedno pitanje da odgovoris Sale???

Sta je to Isus stvarno cinio u subotu za cega su ga jevreji otpuzivali???

Koja dela?

Jeli ikada Bog zabranio da se cine dobra dela u subotu???

Jeli po tebi Isus stvarno krsio subotu i kako?

Toliko smo ti odgvarali a ti nisi u stanju jedno pitanje da odgovoris Sale???

Sta je to Isus stvarno cinio u subotu za cega su ga jevreji otpuzivali???

Koja dela?

Jeli ikada Bog zabranio da se cine dobra dela u subotu???

Jeli po tebi Isus stvarno krsio subotu i kako?
па јесам ли ти одговорио добра дела, лечио слепе и кљакаве
а ти мени одговори јасно
ако цепам дрва у суботу да би угрејао децу чиним ли грех?
ако помузем краву да ми деца пију млеко чиним ли грех?

Pa ako cepas drva u subotu onda krsis subotu.

I ja uvek spremim drva da u subotu za centralno grejanje i nemoram da ih cepam, i to vec godinama.

Jer ti Bog dao razum i rekao ti da se priremis za subotu?

A ako iz nekih ozbiljnih razloga nisi mogao da spremis drva za subotu, pa ih nacepas u subotu, onda nisi prekrsio subotu.
Ali ako si to ucinio iz nemarnosti ne rasporedivsi svoje vreme da i to stignes, nego si isao malo u kafanu u petak par sati ili gledao film.
A onda cepas drva u subotu?
Onda je to krsenje subote.

32 A kad behu sinovi Izrailjevi u pustinji, nađoše jednog gde kupi drva u subotu. 33 I koji ga nađoše gde kupi drva, dovedoše ga k Mojsiju i k Aronu i ka svemu zboru. 34 I metnuše ga pod stražu, jer ne beše kazano šta će se činiti s njim. 35 A Gospod reče Mojsiju: Neka se pogubi taj čovek; neka ga zaspe kamenjem sav zbor iza logora. 36 I sav zbor izvede ga iza logora i zasuše ga kamenjem, i umre, kao što zapovedi Gospod Mojsiju.

чинио дела (добра) фарисеји су га кудили због тога.
ако ја цепам дрва суботом да би угрејао децу јесам ли начинио грех или добро дело?

Gospod ti daje 6 dana da cepas drva od jutra do sutra. 7. dan pripada Njemu a ne cepanju drva. Budi primer toj svojoj deci i pokazi im kako si veran i postujes svog Tvorca i to ce imati veoma pozitivan uticaj na njih.
Jer gle, jesi citao uopste? Ili si ovo prevideo:
Kod:
...jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grijehe otačke na sinovima do trećega i do četvrtoga koljena, onijeh koji mrze na mene;
A činim milost na tisućama onijeh koji me ljube i čuvaju zapovijesti moje.
2. Mojsijeva 20:5,6
Ako si veran i poslusan Bogu to ce da ima odrazaja i na tvoje potomke. To je Bog obecao! Jel volis svoju decu ili mrzis?

Pa ako cepas drva u subotu onda krsis subotu.

I ja uvek spremim drva da u subotu za centralno grejanje i nemoram da ih cepam, i to vec godinama.

Jer ti Bog dao razum i rekao ti da se priremis za subotu?

A ako iz nekih ozbiljnih razloga nisi mogao da spremis drva za subotu, pa ih nacepas u subotu, onda nisi prekrsio subotu.
Ali ako si to ucinio iz nemarnosti ne rasporedivsi svoje vreme da i to stignes, nego si isao malo u kafanu u petak par sati ili gledao film.
A onda cepas drva u subotu?
Onda je to krsenje subote.

32 A kad behu sinovi Izrailjevi u pustinji, nađoše jednog gde kupi drva u subotu. 33 I koji ga nađoše gde kupi drva, dovedoše ga k Mojsiju i k Aronu i ka svemu zboru. 34 I metnuše ga pod stražu, jer ne beše kazano šta će se činiti s njim. 35 A Gospod reče Mojsiju: Neka se pogubi taj čovek; neka ga zaspe kamenjem sav zbor iza logora. 36 I sav zbor izvede ga iza logora i zasuše ga kamenjem, i umre, kao što zapovedi Gospod Mojsiju.

па ти сад класификујеш шта је добро шта је лоше
једноставно сам те питао и довољна ти је била прва реченица "Pa ako cepas drva u subotu onda krsis subotu." за одговор на моје питање
дакле ко цепа дрва суботом, помузе краву, води овце на испашу...тај је грешник
хвала и ћао
(само за сад:))

Odrzavanje osnove zivota nije nikada subotom bio greh.

Ali je greh:

0 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim. 11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu;

Bog ti dao vreme i zdravlje da drva spremis pre subote.
A ako se to nekada desi da stvarno nisi mogao onda to nije greh.
Ali ako si mogao a nisi, onda je to greh.
To je iz pisma jasno.

Poslednja izmena:
Pa ti bi hteo da predjes Boga.
Zna se sta je dobro a sta je neozbiljnost.

Zna se kako covek moze da se spremi az subotu a kako ne.

Ti zdrav i prav nemozes da spremis drva za subotu nego moras u subotu a ja to mogu???

1.Joh 3:1 Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac, da se deca Božija nazovemo i budemo; zato svet ne poznaje nas, jer Njega ne pozna.

Joh 9:39 I reče Isus: Ja dođoh na sud na ovaj svet, da vide koji ne vide, i koji vide da postanu slepi.

16 Gospod reče ovako: Stanite na putevima i pogledajte, i pitajte za stare staze, koji je put dobar, pa idite po njemu, i naći ćete mir duši svojoj. A oni rekoše: Nećemo da idemo.
17 I postavih vam stražare govoreći: Pazite na glas trubni. A oni rekoše: Nećemo da pazimo.

Jer 6:19 Čuj, zemljo! Evo ja ću pustiti zlo na ovaj narod, plod misli njihovih, jer ne paze na moje reči, i odbaciše ZAKON MOJ..

Jer 6:21 Zato ovako govori Gospod: Evo ja ću metnuti ovom narodu smetnje, o koje će se spotaći i očevi i sinovi, sused i prijatelj mu, i poginuće.

Poslednja izmena:
Odrzavanje osnove zivota nije nikada subotom bio greh.

Ali je greh:

0 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim. 11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu;

Bog ti dao vreme i zdravlje da drva spremis pre subote.
A ako se to nekada desi da stvarno nisi mogao onda to nije greh.
Ali ako si mogao a nisi, onda je to greh.
To je iz pisma jasno.

<<<<<A ako uzmeš kukuruz u subotu iz tuđe njive??

Čovek postade duša živa, dakle, bio je čovek i pre nego je postao duša živa. :D

Mislim da se tu radi o tome da duše su bile prije postojale nego je tjelo nastalo i onda nakon utjelovljenja u tjelo čovjeka postade duša živa.
Duša zadobiva tek svjest kad je ukalupljena kad je spustana u ograničenost tjela inače ne bi imala svjetst o samostalnosti jer bi bila nesputana u univerzumu kad je van bilo kojeg tjela.

Mislim da se tu radi o tome da duše su bile prije postojale nego je tjelo nastalo i onda nakon utjelovljenja u tjelo čovjeka postade duša živa.
Duša zadobiva tek svjest kad je ukalupljena kad je spustana u ograničenost tjela inače ne bi imala svjetst o samostalnosti jer bi bila nesputana u univerzumu kad je van bilo kojeg tjela.

Da, kada se pojavi granica, onda se pojavi i svest.
Zato čovek koji ima mnogo neograničenog prostora, bez zakona koji ga ograničavaju, često nije svestan šta radi.
To je uglavnom tako kako je nama ljudima poznato, međutim, ne bih mogao tvrditi da ne postoji neki viši oblik svesti, koji na neki način komunicira sa ovim ograničenim, nižim oblikom svesti.

Da, kada se pojavi granica, onda se pojavi i svest.
Zato čovek koji ima mnogo neograničenog prostora, bez zakona koji ga ograničavaju, često nije svestan šta radi.
To je uglavnom tako kako je nama ljudima poznato, međutim, ne bih mogao tvrditi da ne postoji neki viši oblik svesti, koji na neki način komunicira sa ovim ograničenim, nižim oblikom svesti.
Mora imati neki kalup koji je manje podložan propadanju.

Ja sam čitajuči stare spise naišao na jedan siistem da je u pitanju tjelo načinjeno od zračne supstance koje dušu ograniči na način da ona stane unutar toga tjela a to tjelo je masu superiornije od tjela našeg zemaljskog a to isto tjelo može se bez problema ponovno transformirati u zrak ponovno i svjest pohraniti koja je bila unutar toga tjela i ponovno ta ista svjet ukalupiti u tjelo proizvedneo od zračne supstance.
Proces je slijedeći pretvaranja
Duša se isisa iz zraka,zrak se pretvori u vodu,voda u krv ,krv u meso.
Nema mješanje ni zemlje ni vatre.
Ta tjelesna bića su superiore nad svime.
Isto takvo biće je bilo na zemlji i nije moglo da bude ubijeno korz njega su mačem probijalo kao da kroz zrak probijaju a izgleda kao čovjek nikakve razlike nema.

Poslednja izmena:
Razmišljao sam i ja da nije simbolika no teško da jest

Kao kada Isus kaže Apostolima, jedite šta god, pijte otrov od zmija, gazite skorpije, i nećete umreti od toga, u tom smislu nešto.
Moć iskrene vere.

Opet ne mislim da je doslovno tako izgovorio, već opet metafora, svojim duhom je probudio veru u Apostolima, možda čak i nesvesno iz njihove perspektive.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back