Zasto svetkujemo nedjelju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao kada Isus kaže Apostolima, jedite šta god, pijte otrov od zmija, gazite skorpije, i nećete umreti od toga, u tom smislu nešto.
Moć iskrene vere.

Opet ne mislim da je doslovno tako izgovorio, već opet metafora, svojim duhom je probudio veru u Apostolima, možda čak i nesvesno iz njihove perspektive.

Malo je tu netko izgovarao tu se više vremenom kristaliziralo koncepta da bi ljudima približili neke stvari.

Sutra ču da ti pokažem jedan sistem iz spisa kako je stvaro vjeru kod njih a da oni nemaju pojma što radi on .
Ljudi su neitelegentni bili u to doba jako.
Mi smo za njih čovječe spac šatl.
Mene ne ćudi ni proročanstvo iz toga doba da tek u zadnje doba će generacije shvatiti poruku.

Malo je tu netko izgovarao tu se više vremenom kristaliziralo koncepta da bi ljudima približili neke stvari.

Sutra ču da ti pokažem jedan sistem iz spisa kako je stvaro vjeru kod njih a da oni nemaju pojma što radi on .
Ljudi su neitelegentni bili u to doba jako.
Mi smo za njih čovječe spac šatl.
Mene ne ćudi ni proročanstvo iz toga doba da tek u zadnje doba će generacije shvatiti poruku.

Odlično.
Ostaje pitanje otkud potiče šema za pisanje takvog jednog Pisma.
Dešavanja u njemu su zaista bezazlena, nema dešavanja poput doslovnog hodanja po vodi i slično, već se radi zaista o ljudskim moćima, ono što bi svaki čovek trebalo da ima mogučnost da uradi snagom vere, ako ima Ljubav, koju je Isus imao u sebi.
A odkud toliko Ljubavi iz njega, to je neka druga priča...

Poštovana gospodo Adventisti,
Da se vratimo na temu. Šta da vam kažem na vašu opsednutost subotom? Toliko ona vama vlada,da ste sebi dozvolili da celu jednu grupu ljudi osudite i bez suđenja. Toliko o tome koliki ste vi hrišćani. Vičete na nas, a vaše ponašanje pokazuje koliko ste daleko od onoga šta čitate u Svetom Pismu.
Vi kažete da je nedelja žig zveri, ali koliko ja shvatam to je, neki broj ili oznaka koju će nositi kao obeležje oni koji su prihvatili vladavinu zveri. Papa nije ta zver koja treba da se javi, obzirom da je broj papa do sada bio 111 (uključujući i Benedikta, a ja se pitam koji je od tih 111 ta zver? (Izgleda po vama da je svaki od osnivanja Adventističke sekte.) , Ja sam, opet pročitala negde da će tek posle sledećeg pape početi događaji iz Otkrovenja. Ko će ga znati šta je tu tačno, pa se ja ipak držim onoga što je Sam Gospod Hristos rekao da „ a o tom danu i času niko ne zna do otac” . Pa ko ste onda vi da već sada određujete sudbinu celih generacija hrišćana!
Po vama je nedelja od Đavola, te tako shvatam da vi odbacujete i Vaskrs i Pedesetnicu koji su najvažniji za Crkvu Hristovu (ma o kojoj govorili), jer su se baš ova dva bitna događaja desila u nedelju. Što znači da vi sebe i ne smatrate Hrišćanima, već Jevrejima. Vi insistirate na jevrejstvu apostola i Hrista, iako oni to ne rade.

Poslednja izmena:
Jelena Vajt se nikada nije bavila istorijom da bi mogla da napiše jednu sveobuhvatnu istoriju Hrišćanstva. A opet je sebi uzela za pravo napiše knjigu o toj temi, što je loše uradila.
Čitajući njenu knjigu „Velika borba” stekla sam utisak da je postojalo jedno, jedino hrišćanstvo i to zapadno, katoličko. A nije tako. Da je gospođa malo zagrebala po površini, našla bi da postoji malo drugačija Crkva koja čuva istinsko hrišćanstvo. Poistovetivši Katoličanstvo i Pravoslavlje ona je učinila Adventistima medveđu uslugu. Ona nije istraživala već je napisala poluistinitu istoriju i na taj način Subotare naučila da apriori odbacuju sve što ne odgovara adventističkom učenju. (Najvažnije je da ništa ne znam i ništa ne čitam, jer su svi drugi u krivu, samo smo MI u pravu, čak i onda kada smo u krivu! )
Ako već želite verodostojnost, nije mi jasno zašto ne istražite i ona dokumenta koja vama ne odgovaraju? Ne bih da budem dosadna, ali svaki argument koji ste naveli ne ide vam u prilog. Prihvatate istorijsko tumačenje podatka o Ukazu cara Konstantina (u kome je on uveo nedelju kao dan odmora u svoje Carstvo mnogo pre Sabora u Nikeji), po kome na taj način on uvodi nedelju i u crkvu ali kada vam neko izloži podatak da je nedelja i ranije postojala u Crkvi kao dan slavlja i okupljanja vi to odbacujete. I da, katolikos na grčkom znači saborno, sabornost, pa tako podatak da je saborna crkva uvela nedelju i jeste tačan, ali se u vašem podatku ne navodi kada i u kom trenutku. Tako da je i to poluistina. Što je gore od laži.

Poslednja izmena:
Da vas obavestim (izgleda da do sada niko nije, pa ni Jelena Vajt) da od 1054, od Velike šizme Zapadna, Katolička i Istočna, Pravoslavna crkva nisu iste. Istočna crkva NIKADA, ni pre ni posle Šizme nije priznavala Rimskog patrijarha (Papu) kao vrhovnog poglavara Crkve, iako je on to pokušavao da izdejstvuje nekoliko puta. Tako da se odluke pape ne poštuju u Pravoslavnoj crkvi. U Istočnoj crkvi se poštuju odluke svih sedam Crkvenih sabora, do Nikejskog sabora iz 787 godine. Isto kao što se ne prihvata Filoque dodatak Simvolu vere, tako, se ne prihvataju ni druge papske odluke posle ovog poslednjeg sabora, tako da vaša teorija o tome kako Papa ima svu vlast na zemlji otpada. Na kraju, da je Papa uveo nedelju u Crkvu na silu, Istočna crkva to ne bi prihvatila, jer su nju, ipak, činili oni koji su imali više želje i nastojanja da se vera očuva nego što je to slučaj u katolika.

Prosto moram da vas pitam: koliko dugo već traje taj Božiji sedmi dan. Jer koliko se ja sećam, prema Svetom Pismu, taj dan se još nije završio (nema onog ”i bi veče i bi jutro...”. Dalje,ako Jevreji znaju za subotu još od Adama, zašto su Mojsije i Gospod Bog smatrali da je poterbno objašnjenje šta je subota i od kada se računa taj sedmi dan? I koliko ja znam, subota je bio sedmi dan od početka davanja mane u pustinji. Da li vi znate kada i kog dana tačno Bog počinje da stvara da bi to odredili za prvi dan? (ne pitam za naziv dana, već za trenutak početka stvaranja) Ja zaista ne znam
Mada znam da mi to nećete odgovoriti.

Poslednja izmena:
Ko vas sudi?

Nama ne smeta vasa papska nedelje.

Ona neme nikakve veze sa subotom.

Vi nedelju slavite kako su je prekrstili, radi vaskrsenja, mi subotu radi odmora i kao 4 Bozju zapovest.

Jelena Vajt ne pominje pravolsavce jer oni nisu zver iz otrkivenje.
Ona pominje papstvo jer su oni zver iz otrkivenje i oni ce odgirati vaznu i negativnu ulogu u zavrsnoj istoriji ovoga sveta.

Tu zver ce Hristos ubiti duhom usta svojih.

Smeta vam sto J. Vajt ne pise o vama a kada bi pisala opet bi vam smetalo i rekla bi da vas napada????

Neznate sta hocete i niko nemoze da vam ugodi.

Opet iz neupucenosti goovris o Jelni Vajt.
Kao sto ljudi izvrcu bibliju tako izvrcu i njene reci i postoje linkovi koji sve to demantuju.

Ova tema je nedelja ne Jelena Vajt.
Ako imas nesto sa njome otvori temu o njoj pa iznosi sta ti volja.

Ako vam muka sto nije psiala o vama, eto ako zelite iako me uoste ne zanimate ali posto ste toliko navalili, ja bih mogao da ispravim tu gresku pa da napisem istinu o vama ,ali znajte da vam se nece dopasti.

Pa sada odlucite sta da radim!

Poslednja izmena:
Ko vas sudi?

Vi nedelju slavite kako su je prekrstili, radi vaskrsenja, mi subotu radi odmora i kao 4 Bozju zapovest.

Ona pominje papstvo jer su oni zver iz otrkivenje i oni ce odgirati vaznu i negativnu ulogu u zavrsnoj istoriji ovoga sveta.

Smeta vam sto J. Vajt ne pise o vama a kada bi pisala opet bi vam smetalo i rekla bi da vas napada????

Kako ne sudiš kad kažeš PAPSKA NEDJELA??

Pa zasto tako kazem?
Sam od sebe ili sam negde gore naveo argumente???

Posto te mrzi trebam li ponovo sve da ih kopiram i da ih psotavim ponovo samo za teb???

Nema niceg goreg od toga kada neko dodje na kraj diskusije i nezna o cemu uopste pricamo.

Poslednja izmena:
Па да знаш Гласниче да ћу отворити тему. Само полако, немам ни ја сво време овога света.
Још се питам да ли да почнем од самог имена адвентиста или учења, па онда да видимо ко се колико слаже.
Доста су се неки скривали из тактизерских разлога.
Тебе могу изузети ако не скриваш своја опредељења. То ценим.

Pa zasto tako kazem?
Sam od sebe ili sam negde gore naveo argumente???

Posto te mrzi trebam li ponovo sve da ih kopiram i da ih psotavim ponovo samo za teb???

Nema niceg goreg od toga kada neko dodje na kraj diskusije i nezna o cemu uopste pricamo.

Bilo je riječi o tome da ti izreče da ti ne sudiš a sudiš i to na način kakav si izrekao.

To je isto da ubiješ kamenom nekoga tko ne poštuje subotu jer tako piše u bibliji i onda kažeš nisam ja ubio već biblija je jer tako piše.

Па да знаш Гласниче да ћу отворити тему. Само полако, немам ни ја сво време овога света.
Још се питам да ли да почнем од самог имена адвентиста или учења, па онда да видимо ко се колико слаже.
Доста су се неки скривали из тактизерских разлога.
Тебе могу изузети ако не скриваш своја опредељења. То ценим.

Ja planiram da otvorim jos jednu temu o hinduizmu. :lol:

Pa ako je neko zakocio naglo a za to imamo dokaze.

Reci da je zakocio naglo nije sudjenje vec istina, cinjenica.

Tako i u mom slucaju.

Agarta samo sibaj, postavljaj sto ti god volja!!!!!!

Ko ti brani????????

Video si da nemoze nedeljom, pa probaj necim drugim!!!

Poslednja izmena:
Ko vas sudi?

8 Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ. 9 Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje. 10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim. 11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

Пази брате мој, овде се не спомиње субота, већ седми дан. :)

8 Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ. 9 Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje. 10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim. 11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

Пази брате мој, овде се не спомиње субота, већ седми дан. :)

Treca Mojsijeva 23-32. Субота почивања нека вам буде....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back