Zašto su mladi ljudi svuda toliko nesrećni?

@момоа je pogodio suštinu, mrzi me da pišem manje više isto.

Na rejv partiju (pre sto godina, dok sam izlazila) upoznala sam tu svog budućeg dečka.
Nikad neću zaboraviti šta mi je rekao.
Pitao me znam li šta je svim ovim ljudima u firmiranoj garderobi i sa stilom i sa osmehom zajedničko? To da su svi nesrećni.

U početku nisam kapirala, za mene je rejv bio lud provod, međutim kasnije sam potonula kad sam shvatila neke stvari, kad sam shvatila ovo što je napisao momoa.

Samo što to što ste vi "shvatili" nije stvar objektivne realnosti nego perspektive..
Jeste objektivna realnost kad prerasteš neko uslovno rečeno dečije doba.
I momoa ima mozga. Misli.
Sam stvaraš smisao, sam stvaraš ono čemu ćeš težiti, sam sebe duhovno i na ostale načine ispunjavaš. To nije Bogom dano.
Dobro, ovo može biti delimično tačno, ali lakše je kukati kako ništa nema smisla, a "ako dovoljno dugo gledaš u ponor, na kraju će i ponor pogledati tebe".

Postoji i intervju sa Sonjom Savić, poslednji, mislim, gde ona kaže: "Ne znam zašto su ljudi mislili da smo mi srećni? Mi smo bili uslovno rečeno srećni ako sretnemo nekoga ko je nesrećan kao mi"

Da postavim link?

Mladi ljudi su nesrećni jer nisu slepi. Nažalost, "slepilo" je u direktnoj vezi sa IQ, sa izuzetkom filozofa Demokrita za koga su verovali da je lud jer je bio "nasmejani filozof".

Ali to je JEDNA srećna osoba od pre nove ere do sada koja je vrlo inteligentna.

Jeste objektivna realnost kad prerasteš neko uslovno rečeno dečije doba.
I momoa ima mozga. Misli.

Dobro, ovo može biti delimično tačno, ali lakše je kukati kako ništa nema smisla, a "ako dovoljno dugo gledaš u ponor, na kraju će i ponor pogledati tebe".
Pa šta je onda od ta dva? Kontradiktorna si. To što indirektno nazivaš nezrelim i bez mozga svakoga ko se ne slaže s tobom ću ovog puta zanemariti.

Naravno da je lakše kukati kako je sve besmisleno, loše, bla bla, pa još proglasiti to za realnost. Mnogo je teže kreirati drugačiju realnost i nešto smisleno.

Pa šta je onda od ta dva? Kontradiktorna si.
Pola od toga što si napisala je po meni tačno, nisam kontradiktorna ako se slažem sa 50% napisanog.
To što indirektno nazivaš nezrelim i bez mozga svakoga ko se ne slaže s tobom ću ovog puta zanemariti.
Nisam uopšte aludirala na to da su drugi nezreli, samo sam istakla da je, po meni, momoa 100% pogodio u centar, u srž.
Nego šta ti znači "ovog puta ću zanemariti"? Ti to meni pretiš?
Naravno da je lakše kukati kako je sve besmisleno, loše, bla bla, pa još proglasiti to za realnost. Mnogo je teže kreirati drugačiju realnost i nešto smisleno.
Sa ovim se slažem, to sam i ja rekla.

Jednom sam gledao na YouTube da ljudi u Danskoj i Finskoj piju najviše na svijetu od svih drugih Antidepresive, je li to znak i mjerilo sreće jedne nacije. Zato se depresija i drugi psihički poremećaji na Balkanu ne adekvatno pokušavaju potisnuti Alkoholom i drogama što izaziva još veći problem u liječenju takvih oboljenja i stanja.
Treba uzeti u obzir i ostale faktore, njihovu klimu npr

Treba uzeti u obzir i ostale faktore, njihovu klimu npr
Ja sam na sjeverozapadu Njemačke Nordrhein-Westfalen u šest godina od kako živim u Njemačkoj nisam imao niti prehlade, a dok sam bio u BiH stalno sam se razbolijevao. Osim što sam zbog stresa i napora na poslu morao uzeti po par sedmica bolovanja svake godine ali je to zbog toga što imam dobrog doktora u Njemačkoj pa se da sa njim dogovoriti ima razumijevanja dosta.

Ja sam na sjeverozapadu Njemačke Nordrhein-Westfalen u šest godina od kako živim u Njemačkoj nisam imao niti prehlade, a dok sam bio u BiH stalno sam se razbolijevao. Osim što sam zbog stresa i napora na poslu morao uzeti po par sedmica bolovanja svake godine ali je to zbog toga što imam dobrog doktora u Njemačkoj pa se da sa njim dogovoriti ima razumijevanja dosta.
NRW nije isto što i sam sever Evrope

ja sam u bavarskoj blizu ceske granice, bayerische wald -bavarske sume, i svi problemi sa alergijama i sinusima su nestali posle 2 godine. evo sad nije neko vreme oblacno 22 stepena kisa kao u jesen duks se nosi, ali nema stresa, posao lagan ,cist vazduh i priroda i covek kao nov.
mogu da zamislim kako je ladno u severnoj rajni -vestfaliji.
nemci zive ,zabavljaju se, imaju te dultove, i festivale, nebi rekao da su depresivni.

Back