Da li su ljudi koji svaki dan puše cigare i piju alkohol psihički bolesni?

Treba zatvoriti sve te samoubice, ne samo alkose i pusace, nego i one koji:
- gledaju predugo u ekran
- jedu slatkise, peciva, masnu hranu
- previse sede/leze, ne krecu se dovoljno
- sve koji imaju stres, stres nikako nije zdrav
- sve koji puno rade, jer rad uzima maha
- sve koji voze vozila, jer sudar je moguc, zivot je ugrozen
- sve koji svako jutro ne urade razgibavanje, kako mogu tako da zapuste zglobove i misice
- sve koji koriste dezodoranse, kupke, deterdzente i ostalu hemiju koja truje
- narkomane, podrazumeva se
- sve koji lezu uvece posle 22h i ne dobiju melatonin dovoljno, time skracuju sebi zivot.

Ma bre zatvaraj sve, svi u ludnice, tamo se sigurno zaposleni staraju da svi sto duze zive. I te zaposlene isto zatvoriti, jer puno rade...

- sve koji svako jutro ne urade razgibavanje, kako mogu tako da zapuste zglobove i misice
- sve koji lezu uvece posle 22h i ne dobiju melatonin dovoljno, time skracuju sebi zivot.

Ma bre zatvaraj sve, svi u ludnice, tamo se sigurno zaposleni staraju da svi sto duze zive. I te zaposlene isto zatvoriti, jer puno rade...
Poređenja vrlo glupa.

Sad si ga rekao. Slazem se u potpunosti, jos od pocetka!

Poređenja vrlo glupa.
Glupo je sto ti hoces da zatvaras ljude koji cirkaju i puse pljuge, kao da je to jedina losa stvar koja utice na skracenje zivota...Meni su prababe i pradede ziveli preko 90 godina, a svi pusili i pili....A ovi danasnji kurcevi vegani i ovi sto vode racuna dobijaju rakcine sa 40-50 godina... tako da jedino sto je glupo je ova tema, al ajde...

Glupo je sto ti hoces da zatvaras ljude koji cirkaju i puse pljuge, kao da je to jedina losa stvar koja utice na skracenje zivota...Meni su prababe i pradede ziveli preko 90 godina, a svi pusili i pili....A ovi danasnji kurcevi vegani i ovi sto vode racuna dobijaju rakcine sa 40-50 godina... tako da jedino sto je glupo je ova tema, al ajde...
Zar sam ja tvrdio da je biti vegan zdravo? Pa to je gore nego da pušiš cigare i piješ alkohol. Bez proteina iz mesa nema snage i zdravlja.

Kakve veze imaju tvoje dede i babe? To su izuzeci a ne pravilo. Od 1000 pušača 500 ih umre od raka. Od 1000 nepušača 5 ih umre od raka. Tako se to računa.

Ne mislim da smo mi pušači ludi, ali nismo svjesni da cigarete upravljaju sa nama!
Neko vrti brojanicu u ruci, neko puši, neko se prejeda, neko se teroriše treninzima, neko je radoholičar, neko alkoholičar, sve u svemu skloni smo uništavanju sebe samih. Pretpostavljam da na te načine smirujemo svoje unutrašnje nemire i svakodnevnu nervozu.
Sve te navike upravljaju sa nama.
Koliko smo opterećeni svim porocima, u ovom slučaju cigaretama?
Previše!
Ustanem, kafa i brojim cigarete. Dovoljno za danas. Posao, gledam da zamaknem negdje da ispušim cigaretu. Smanjim doručak i uskratim neko drugo zadovoljstvo zbog cigara. Od plate prvo odvojim za njih. Češće perem kosu i odjeću od nepušača. Uskraćujem sebi mnogo stvari koje želim radi istih. ...

Može li neko ko svaki dan svesno uništava svoje telo i organizam odnosno zdravlje, lepotu, snagu biti normalan?
Ne da može, nego i jeste normalan.
Da li trebamo takve da stavljamo u ludnice?
Zašto? Pa za ludnicu su upravo apsolutni čistunci.
Ko zna kakav zaieban poremećaj se krije kod ljudi koji nemaju nijedan porok. Bukvalno, masovne ubice u najavi :D
Zar nisu takve osobe isto što i samoubice?
Nisu. Samoubica zeli da prekine sopstveno postojanje. Ovi ljudi koje ti opisujes su hednonisti koji uzivaju u sopstvenom postojanju i trude se da ovo malo vremena sto imamo izmedju rodjenja i smrti, provedu uživajući 😊
Ja isto volim da popijem koka kolu koja nije zdrava ali je pijem jedan dan mesečno a ne svaki dan.
Ne valja ti to. Svaki dan po čašu - neće ništa da ti fali. 😎

Back