Zasto su ljudi zli?

...Covjek je u Jednom kao i u Svemu ,-Jedan i nepromjenljiv a to mu i Heraklit razotkriva, tako da se karakter i priroda izjednacuju.Zlo kao datirano prisustvo
napada uvijek na cista mjesta i time nastoji sebe osvijetliti kao snagu koja nadmocuje ali podpadaju joj samo oni koji su tome skloni...
...ako smo pali
bili smo padu skloni."
B.Miljkovic
Covek je promenljiv..:)
Zato moze postati dobar ili zao...

tema je zasto su ljudi zli... a ne to sto ti pitas...
naravno da znam...
nisam duzna da visim ovde i da odmah odgovorim na sve...

pokusavam potpitanjima da te dovodem do odgovora al ti ne zelis da razmisljas...
kako ces ista znati tako?

tema je zasto su ljudi zli... a ne to sto ti pitas...
naravno da znam...
nisam duzna da visim ovde i da odmah odgovorim na sve...

pokusavam potpitanjima da te dovodem do odgovora al ti ne zelis da razmisljas...
kako ces ista znati tako?

da si bar nezainteresovana za temu, pa i da razumem... ovako, ti nisi adekvatno osposobljena da je vodiš, ili da daš bilo kakav smislen odgovor, jel tako?
reci mi odmah, da ne čekam odgovore uzalud.
i mogli bi da tražimo zatvaranje teme, s obzirom da nije osmišljena kako treba, o vođenju dijaloga nema govora, šta misliš?

Довољно дуго сте дискутовали на социолошку тему у оквиру пдф Религија.
Да не би прелазили у препуцавања, за сада затварамо тему.

Evo jedan dobar Biblijski citat

Propovednik 7:29

29 Samo, gle, ovo nađoh: da je Bog stvorio čoveka dobrog; a oni traže svakojake pomisli.

takodje i

5. Mojsijeva 30:19-20

19 Svedočim vam danas nebom i zemljom, da sam stavio pred vas život i smrt, blagoslov i prokletstvo;

zato izaberi život da budeš živ ti i seme tvoje,

20 Ljubeći Gospoda Boga svog, slušajući glas Njegov i držeći se Njega; jer je On život tvoj i dužina dana tvojih; da bi nastavao na zemlji, za koju se zakleo Gospod ocima tvojim, Avramu, Isaku i Jakovu, da će im je dati.

Poslednja izmena:

Back