Zasto su ljudi zli?

''Ne lomi pečat..'' prolomio se krik kao nož koji sam, trgnuvši se, ispustila.. ''još uvek nije vreme.''
''Ohhhh, molim te..'' preklinjala sam.. ''pusti me, dosta je.. ne mogu..''
''Ne određujemo mi koliko dugo idemo, niti gde na kraju puta stižemo, ako pustimo da nas drugi vode. Ti si to znala. Ti si u to poverovala. Sada moraš nositi lampu mračnim hodnicima sve dok se ulje u njoj ne istroši.''
''Hoćeš li tada skinuti pečat sa kapije duše i pustiti svest moju da diše..?''
''Ne.''
Zaplakala sam.
''Ožiljak ćeš nositi zauvek.''
''Zar zauvek postoji..?'' pitala sam uplašeno.
''Postoji beskrajno i ti u njemu. Kada opet vežeš dušu za telo, na njoj ćeš nositi znak. Tako ću ja uvek biti sa tobom, da nikada ne zaboraviš.''

Lampa je sve slabije svetlela.

''Hajde, ugasi sve svoje svetlosti i kreni samnom.''

...deo pokidanih misli.

''Ne lomi pečat..'' prolomio se krik kao nož koji sam, trgnuvši se, ispustila.. ''još uvek nije vreme.''
''Ohhhh, molim te..'' preklinjala sam.. ''pusti me, dosta je.. ne mogu..''
''Ne određujemo mi koliko dugo idemo, niti gde na kraju puta stižemo, ako pustimo da nas drugi vode. Ti si to znala. Ti si u to poverovala. Sada moraš nositi lampu mračnim hodnicima sve dok se ulje u njoj ne istroši.''
''Hoćeš li tada skinuti pečat sa kapije duše i pustiti svest moju da diše..?''
''Ne.''
Zaplakala sam.
''Ožiljak ćeš nositi zauvek.''
''Zar zauvek postoji..?'' pitala sam uplašeno.
''Postoji beskrajno i ti u njemu. Kada opet vežeš dušu za telo, na njoj ćeš nositi znak. Tako ću ja uvek biti sa tobom, da nikada ne zaboraviš.''

Lampa je sve slabije svetlela.

''Hajde, ugasi sve svoje svetlosti i kreni samnom.''

...deo pokidanih misli.

hvala:)

Jedan procenat ljudi uvek ostaje nedužan, bez obzira na sve moguće zle prisile i loše okolnosti.

Oni su nevidljiva probrana manjina, koja lamentom pravde daje stimulans stihijskoj većini.

Samo i isključivo stradanje nedužnih može da iskupi ovaj pali svet.

heliada.

Poslednja izmena:
Ono po cemu se razlikuju dobri i losi ljudi su njihove namere.... bez obzira na posledice.Losa namera jeste koren i prvi korak svakoga zla ... A pitati zasto su ljudi zli? Tesko je protumaciti i shvatiti razloge drugih,da bi svako znao odgovor trebao bi poci od samoga sebe... a ako tim putem krene priznao bi zlo koje stanuje u njemu... Sve ostalo je nagadjanje i pretpostavka... Zasto je neko zao ne bih ti znao reci...

:cool:
Људи увијек падну због неке слабости...
Кукавичлук се углавном залијепи за зле и злобне.
А глупост иде уз таште.
Има и оних којима паре попију мозак.
Иако мислим да су они већ имали проклијал клицу зла у себи...
Новац је то само пробудио, лажни осјећај моћи.
И власт, макар био предсједник мјесне заједнице, такође опија...
И опијум...
Има тога...
Нећемо на то питање одговорити на форуму.

Људи увијек падну због неке слабости...
Кукавичлук се углавном залијепи за зле и злобне.
А глупост иде уз таште.
Има и оних којима паре попију мозак.
Иако мислим да су они већ имали проклијал клицу зла у себи...
Новац је то само пробудио, лажни осјећај моћи.
И власт, макар био предсједник мјесне заједнице, такође опија...
И опијум...
Има тога...
Нећемо на то питање одговорити на форуму.

da...
i Novac kvari ali ne moze svakoga...
Takodje ponos i kukavicluk....

Ono po cemu se razlikuju dobri i losi ljudi su njihove namere.... bez obzira na posledice.Losa namera jeste koren i prvi korak svakoga zla ... A pitati zasto su ljudi zli? Tesko je protumaciti i shvatiti razloge drugih,da bi svako znao odgovor trebao bi poci od samoga sebe... a ako tim putem krene priznao bi zlo koje stanuje u njemu... Sve ostalo je nagadjanje i pretpostavka... Zasto je neko zao ne bih ti znao reci...
Da i losa namera...

Mona,ne brani boga , i tebi ce biti sudjeno u paketu sa njim, njegovi grehovi su skoro beskonacni, zaveo te je,otvori oci, ne mastaj, gledaj u istinu,ma koliko da boli, ne brani onog koga mislis da znas, mislis!!!!

Poslednja izmena:
mislis na recima...
delima satanista...
Sve jedno, bio je hriscanin. I sveti car Konstantin Veliki, nemilosrdni ratnik, sinoubica, zenoubica iako do kraja svog zivota paganin, proglasen je najvecim hricaninom, postao je svetitelj. I Hitler je bio hriscanin bez obzira sto ti na silu umanjujes tu cinjenicu pa mu prepisujes satanizam iako taj gospodin ne postoji, bas kao i njegov pandan Jahova.

...Covjek je u Jednom kao i u Svemu ,-Jedan i nepromjenljiv a to mu i Heraklit razotkriva, tako da se karakter i priroda izjednacuju.Zlo kao datirano prisustvo
napada uvijek na cista mjesta i time nastoji sebe osvijetliti kao snagu koja nadmocuje ali podpadaju joj samo oni koji su tome skloni...
...ako smo pali
bili smo padu skloni."
B.Miljkovic

Back