ZASTO SU JEVREJI NAJPAMETNIJI NAROD

• Začetnik teme Začetnik teme minos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jevreji su narod koji je nastao od različitih etniciteta (pa čak i rasa) i ujedinili se oko judeizma.

Nemam pojma šta kažu ova vaša genetska istraživanja i haplogrupe i ja baš i ne vjerujem u to... ali po izgledu, pa i po jeziku, Aškenazi (a oni predstavljaju većinu Jevreja) su potomci uglavnom Slovena i Germana i drugih naroda istočne i srednje Evrope a vjerovatno imaju i malo krvi srednjoazijskih naroda kao i Istočni Sloveni.

Dakle nisu oni ni po čemu predodređeni da budu pametni i bogati... već im je njihova kultura kao i splet istorijskih okolnosti to omogućio. Jevreji su uvijek imali poteškoća i bili su često proganjani zato što su bili drugačiji (po vjeri) od većine. Postoji teorija da svi narodi koji imaju neki izazov i koji se zbog toga udružuju i okupljaju, napreduju i stvaraju neka dostignuća, civilizaciju, kulturu...

Jevreji su narod koji je nastao od različitih etniciteta (pa čak i rasa) i ujedinili se oko judeizma.

Nemam pojma šta kažu ova vaša genetska istraživanja i haplogrupe i ja baš i ne vjerujem u to... ali po izgledu, pa i po jeziku, Aškenazi (a oni predstavljaju većinu Jevreja) su potomci uglavnom Slovena i Germana i drugih naroda istočne i srednje Evrope a vjerovatno imaju i malo krvi srednjoazijskih naroda kao i Istočni Sloveni.

Dakle nisu oni ni po čemu predodređeni da budu pametni i bogati... već im je njihova kultura kao i splet istorijskih okolnosti to omogućio. Jevreji su uvijek imali poteškoća i bili su često proganjani zato što su bili drugačiji (po vjeri) od većine. Postoji teorija da svi narodi koji imaju neki izazov i koji se zbog toga udružuju i okupljaju, napreduju i stvaraju neka dostignuća, civilizaciju, kulturu...

То је све тачно али наравно носе нешто памети у генима.........
Блискост и ускоповезаност Јевреја није постојала овако јако изржена од WW2.

Истински их је зближила и певазишла све унутрашње поделе и разлике међу њима трагедија која се зове Холокауст. (Ово знам од њих)

Naslov malo zvuci pateticno "ZASTO SU JEVREJI NAJPAMETNIJI NAROD"
A ko to tvrdi da su zidovi najpametniji???
Da su najvise skrupulozniji JESU
da se koriste razno raznim specka DA
da su vredni JESU
da su domisljati JESU
da su lopovi JESU
da vole samo svoje VOLE
dali treba da nastavljam ???

Poslednja izmena od moderatora:
Naslov malo zvuci pateticno "ZASTO SU JEVREJI NAJPAMETNIJI NAROD"
A ko to tvrdi da su zidovi najpametniji???
Da su najvise skrupulozniji JESU
da se koriste razno raznim specka DA
da su vredni JESU
da su domisljati JESU
da su lopovi JESU
da vole samo svoje VOLE
dali treba da nastavljam ???

Тим редоследом селекције са изузетком без новца и нешктице дођосмо и ми на ред за време WW2 па напунисмо Јасеновац и омазду 500 за 1 Немца штета празних џепова!.......:ok:

Poslednja izmena od moderatora:
Тим редоследом селекције са изузетком без новца и нешктице дођосмо и ми на ред за време WW2 па напунисмо Јасеновац и омазду 500 за 1 Немца штета празних џепова!.......:ok:

Pa nebi smo mi ni dosli na red da nije bilo ovi moji g.ovnara Britanaca i £50 000 koje su dali tada komunistickom pokretu da pokrenu demonstracije protiv Nemacke, i to ne moze niko da mi kaze da nije istina, i jos da dodam nas Hitler nije hteo da napada nego je od nas hteo da napravi sto je sada Svica nego ove nase prodane duse zinutog dupeta za pare,Hitler je napao sve oko a mi smo zadnji ili medju zadnjima dosli na red.Pa zar bi on napao Poljsku koja je 2-3 veca od stare Juge alo... A za sve su krivi ZIDOVI i za I svetski rat a sto se tice II svetskog tu nema govora ko je u pitanju,eno imate snimke Hitlerovog govora koje je drzao i vecinom pominje zidove i kako oduzimaju nemcima posao,zanate,fabrike i sve ostalo da se Hico nije pobunio danas bi Nemacka bila nesto slicno Americi koju naravno vode zidovi i jos nesto za zidove ako niste znali a svi pijete coca cola/u e pa sledeci put kada kupite kolu dobro pogledajte tj procitajte kako pise coca cola i onda je okrenite flesu-limenku naopacke tako da vam slova budu okrenuta prema dole i procitajte (dajte nekom arapinu da procita) ali se drzite malo podalje od njega za to vreme jer tu pise "NEMA MUHAMEDA NEMA MEKE" sto se i ja slazem sa tim ali samo da vidite koliko su podli ti zidovi i ako neko od vas jos nije pogledao film Sidlerova lista molim da pogledate i samo pratite zidove sta rade on ce radije da CRKNE sa dijamantima u svom zeludcu nego da ga da nemcima (to je jedna od scene iz filma gde zidov guta dijamante) eto koliko je prokleto na najedi se crko gladan p.m. zidovska pohlepna
toliko od mene
pozdrav

A u rode da nece biti to malo puno misli m na cifru od 500-1 po tvome danas nebi bilo nas u opste koliko je Draza i onaj Zagorac pobili Nemaca a i sam znas statistike tj populaciju stare Juge pre i posle 2-og svetskog rata

evo ti nekih primera

pozdrav

I jos nesto samo da znate (mnogi ce se smejati ovome ali sta reci osim;KO SE POSLEDNJI SMEJE NAJSLADJE SE SMEJE)
Kada nestane naftnih derivata sledece na sta ce se okomiti zidovi jeste "VODA" imao sam priliku da slusam od onih u.sranih UN-foraca kada su bili kod nas (bivsa juga) da nemogu da veruju da skoro mozemo da pijemo vodu iz svakog izvora samo ponesi lonce sa sobom (pogotovo Bosna,istocna Srbija i severna Srbija) koliko ja znam,pa ce nam ti isti zidovi otimati NASU VODU flasirati je i ponovo nama prodavati,a sto je najgore od toga mi cemo biti sretni da radimo u jednoj od tih njihovih tvornica ili kako vec da ih nazovem
pozdrav

Ниси схватио поенту пошто си млад можда нећеш никад довољно је и 10 за 1 и ако по нацистичком крајњем плану Срби нису требали да постоје као и многи Словени , видиш у Немачкој се за овакве изјаве и swstike процесуира и иде на робију а ти пијеш њихову бајату воду стару 60 година коју су они сами одавно испљунули и рекао бих искрено колико је могуће окајали!

А сад бих волео да видим јер је већ био постављен нацистички план одстрањивања народа и нација мислим да га је прошли пут поставио @Jakob

Па бих волео да неко поново постави ако има , унапред хвала!

@korkanj

I šta kažeš Hićo htio od nas da napravi Švicu ... :rotf::rotf:

I ja još i ono - dali Englezi 50 hiljada funti komunistima za demonstracije :dash:

Korkanj jarane ti si nova legenda pdf-a istorija!!!!

Ja stvarno tebe ne razumem jesi li ikada nasao taj podatak??? ako nisi ja cu ti poslati !!! a i jos da dodam da ti je taj podatak koliko se secam koristio i Vojislav Seselj imas na you tube.
a ti bi trebao malo vise da citas neke izvore i tek onda da postujes bilo sta,a takvi kao ti mozes lopatama bacati
ps. prvo cu te pustiti da se malo patis povodom podatka od £50 000 pa cu ti tek onda postaviti ovde (za koji dan) a ako budes dobar mozda i sutra ???
pozdrav

@korkanj

I šta kažeš Hićo htio od nas da napravi Švicu ... :rotf::rotf:

I ja još i ono - dali Englezi 50 hiljada funti komunistima za demonstracije :dash:

Korkanj jarane ti si nova legenda pdf-a istorija!!!!

To i jesu dali da Nemci nebi njih bombardirali nego nas (kupovali vreme) ali ih je svedno stigao Blic ili ti BLIZZ
vec ako imas pristup kompjuteru i netu cackaj naces dosta stvari

Ja stvarno tebe ne razumem jesi li ikada nasao taj podatak??? ako nisi ja cu ti poslati !!! a i jos da dodam da ti je taj podatak koliko se secam koristio i Vojislav Seselj imas na you tube.
a ti bi trebao malo vise da citas neke izvore i tek onda da postujes bilo sta,a takvi kao ti mozes lopatama bacati
ps. prvo cu te pustiti da se malo patis povodom podatka od £50 000 pa cu ti tek onda postaviti ovde (za koji dan) a ako budes dobar mozda i sutra ???
pozdrav

За разлику од тебе и мене он је дипломирани историчар у Осјеку и баш на овој теми бранио диплому не мораш да му пушташ youtube!

pozdrav
E eto biću dobar ... samo mi taj podatak daj sutra ... valjda ću izdržati, jer i inaće slabo spavam.

I da, samo nemoj matere ti taj snima Shacky-a sa jutjubea.

За разлику од тебе и мене он је дипломирани историчар у Осјеку и баш на овој теми бранио диплому не мораш да му пушташ youtube!

Ma nisam ni mislio da mu pustam you tube .Nego (ne vredjam ) ali takvi su mi najdrazi ti dr.mr.pr.i ostali i svi vode jednu politiku(CAST IZUZECIMA) a to je po knjizi i pravitima instituta u kojem polazu te visoke skole na 2 ili 3 sprat :D a cim bi se prourecili tim njihovim hipotezama i pravilima odmah bi bio oboren,ja sam od samog pocetka rekao da sam AMATER i uvek cu da govorim da sam AMATER (ponavljam NE VREDJAM)
ali nekako mi ti istoricari arheolozi(CAST IZUZECIMA) ne idu pod kapu (zato sto je mala) sala i nisam clan nikakvog drustva niti stranke da bi mogao da progresujem napred i da bi me svi ili vecina podrzavala(trece lice) dokle god sam clan neke stranke ili drustva sve ti je otvoreno i dopusteno "BAR VI TO ZNATE" nego da ne duzim.

Nick Freak pitanje za tebe ako ti doktor kaze da si bolestan a ti znas da nisi sta ces mu reci???
ako ti komsija kaze da je napolju mrak pa ti pogledas, a napolju dan sta ces mu reci ???
VECINA (NE SVI) takvog sveta tj staleza ili kalibra ljudi su arogantni,prepotentni i uobrazeni
naravno da se ovo NE odnosi na tebe licno krauterbox posto ako si citao pazljivo videces da sam naglasavao CAST IZUZECIMA,NE SVI i VECINA
samo kazem realno
pozdrav

Да ли ја ако сам украо нешто некада треба да завршим у аушвицу или јасеновцу а из тога би требали закључити да Немци никада никоме ништа нису украли него су вековима неким народима и нацијама сатирали семе , племе и порекло....!!!???

Да ли си сигуран у то што ме питаш да ли треба да питам комшију или лекара или родове рођене који су учествовали у WW2 ???
Или историчари који су преживели WW2 са разних крајева Европе па и овде?

Или ти треба да напуниш још коју годиницу и да почнеш да учиш историју како треба не са Discovery ,History , Youtube, форуми , већ из књига различитог порекла и различитих аутора а да ти ово дође само као допуна?

Да ли ја ако сам украо нешто некада треба да завршим у аушвицу или јасеновцу а из тога би требали закључити да Немци никада никоме ништа нису украли него су вековима неким народима и нацијама сатирали семе , племе и порекло....!!!???

Да ли си сигуран у то што ме питаш да ли треба да питам комшију или лекара или родове рођене који су учествовали у WW2 ???
Или историчари који су преживели WW2 са разних крајева Европе па и овде?

Или ти треба да напуниш још коју годиницу и да почнеш да учиш историју како треба не са Discovery ,History , Youtube, форуми , већ из књига различитог порекла и различитих аутора а да ти ово дође само као допуна?

Nick Freak poslao sam ti imena knjiga kao i njihove autore koje sam citao i od kojih jos uvek citam,samo ne volim da mi neko namece svoju ili kako kome odgovara istoriju ili drzi neko predavanje po drzavnom kodu te institucije.Drugo i ja sam dosta moje rodbine izgubio ne samo u 1 i 2-om svetskom ratu nego i SVIM pre njih tako da donekle pazi PODVLACIM donekle znam o cemu pricam i sta pricam
a sto se tice cenjenog dr. krauterbox-a ja licno nemam nista licno protiv njega ama bas NISTA a evo mu i jedan link gde moze da skine knjigu (poslao bih mu par knjiga pdf verzije ali nemam njegovu e-mail adresu) pa mu zato saljem ovako linkove a on ako zeli neka pogleda a mozes i ti nije na odmet

http://www.google.co.uk/search?hl=e...68&biw=1264&bih=569&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=iw

[PDF]
Srpski narod u prvoj fazi drugog svetskog rata 1939-1941.
File Format: PDF/Adobe Acrobat - Quick View
Približavanjem rata Balkanu, britanska politika sve više je usredsređivala pažnju na aktiviranje odbrambenih ...... Za nemačku politiku prema Jugoslaviji 1939-1941. bilo je karakte- ..... prevrat izveli Britanci koji su dobro platili zaverenike i deo građanskih ..... Komunisti su počeli da demonstriraju 25. marta ...

[PDF]
Antiratna politika kneza Pavla Karađorđevića u martovskim ...
File Format: PDF/Adobe Acrobat - Quick View
komunističkih partija, čiji je internacionalni centar bio u Moskvi. ... ratnog plena i razmena projekcija o preuređenju sveta obeležile su period 1939-1941, ...... „Englezi su platili Srbima za puč i ulazak Jugoslavije u rat, i ne duguju im više ... odbranu britanskog imperijalizma i pokušali kontra demonstracije! ...

ovo vam je dosta za sada
pozdrav

i jos nesto da dodam.
Ja stvarno ne znam ko mi daje ove poene na reputaciju (LEPO OD VAS) stvarno nema reci osim HVALA!!! ali ja sam negde naveo; da ja nisam lovac na novac niti reputaciju to meni ne znaci nista
ja znam da sam u vecini slucaja SMRAD,DRZAK,BEZOBRAZAN,NE POKOLEBAN,NE ISTO MISLJENIK, ISKREN koji zudi za ISTINOM
a isto tako mogu da budem dobar kao LEB,RAVNODUSAN,i REALAN
hvala jos jednom na reputaciji mada nema potrebe
pozdrav

Pa nebi smo mi ni dosli na red da nije bilo ovi moji g.ovnara Britanaca i £50 000 koje su dali tada komunistickom pokretu da pokrenu demonstracije protiv Nemacke, i to ne moze niko da mi kaze da nije istina, i jos da dodam nas Hitler nije hteo da napada nego je od nas hteo da napravi sto je sada Svica nego ove nase prodane duse zinutog dupeta za pare,Hitler je napao sve oko a mi smo zadnji ili medju zadnjima dosli na red.Pa zar bi on napao Poljsku koja je 2-3 veca od stare Juge alo... A za sve su krivi ZIDOVI i za I svetski rat a sto se tice II svetskog tu nema govora ko je u pitanju,eno imate snimke Hitlerovog govora koje je drzao i vecinom pominje zidove i kako oduzimaju nemcima posao,zanate,fabrike i sve ostalo da se Hico nije pobunio danas bi Nemacka bila nesto slicno Americi koju naravno vode zidovi i jos nesto za zidove ako niste znali a svi pijete coca cola/u e pa sledeci put kada kupite kolu dobro pogledajte tj procitajte kako pise coca cola i onda je okrenite flesu-limenku naopacke tako da vam slova budu okrenuta prema dole i procitajte (dajte nekom arapinu da procita) ali se drzite malo podalje od njega za to vreme jer tu pise "NEMA MUHAMEDA NEMA MEKE" sto se i ja slazem sa tim ali samo da vidite koliko su podli ti zidovi i ako neko od vas jos nije pogledao film Sidlerova lista molim da pogledate i samo pratite zidove sta rade on ce radije da CRKNE sa dijamantima u svom zeludcu nego da ga da nemcima (to je jedna od scene iz filma gde zidov guta dijamante) eto koliko je prokleto na najedi se crko gladan p.m. zidovska pohlepna
toliko od mene
pozdrav
korkanj @ pa tebe ova alternativna istorija uništi.

Neznam dali ste znali za ovo;
Da je britanska obaveštajna služba prosipala novac po Beogradu i oko njega, teško da se može osporiti. Britanski diplomata Šon Votson je, navodno, rekao: „Mi smo ulazak Jugoslavije u rat platili sa pola miliona funti pa ne dugujemo Srbima ništa“. A Donovan, koji je imao dobre lične odnose sa generalom Simovićem, rekao je: „Srbi se ne mogu pozivati na 27. mart jer smo mi tu revoluciju kupili …“
http://www.svetskirat.net/2010/01/27-март-1941-године/

korkanj @ pa tebe ova alternativna istorija uništi.

ma ne rode moj ali ako nesto znam onda znam a ono sto ne znam u to necu da se petljam,ako sto sam pre probao da se petljam bas ovde na jednom postu vezanu za dinarsku rasu i koji kod nose nesto D1 zmnj 50 ovo lupam sada e u to se ne razumem inecu da cackam sto NEZNAM TO NEZNAM dici cu ruku i reci NEZNAM
pozdrav

Back