Pa ne baš kosmodrom, ali je tzv. Cesna afera, koja je bila kao neki slovenački "maspok," izbila kada su pare koje je SR Slovenija 1969. godine iz svog republičkog budžeta odvojila za autoput od granice sa Austrijom do njihovog primorja, i još se za to kao republika zadužila kod Evropske banke za obnovu i razvoj, odlukom Saveznog izvršnog veća prebačene u SR Srbiju da se tim parama prave magistralni putevi po tzv. užoj Srbiji.
Naravoučenije: priče kako su druge republike, a naročito Slovenija koja je najviše davala za nerazvijene (čitaj: za Kosovo koje je tada bilo deo Srbije), nešto kao uzimale od Srbije, obične su laži i izmišljotine.
Slovenci su drugaciji i ja sam bio kao klinac po sloveniji , tamo sam pevao po turnejama, i imao kontakta sa njihovom omladinom , i devojcicama,
Bosanci su deo Slovenije, hteli to ili ne...ne znam kako ali je tako u praksi...
Medjutim, bosanci u Sloveniji jesu malo bosanci, ali i nisu bosanci iz bosne...
Fructal , sta fali , kupovati voce i praviti prvoklasni sok, a jeste prva klasa, jeste i skuplji , znam ja sigurno , jer moj calac kad dodju gosti kupuje fruktal, a ovako zlaten kapi valjevo , koji je opet bio dobar bolji nego sad i bolji nego Zupa, a Zupa pravi koncentrate sokova, i dan danas, ali od koncentrata se dobija 7% sok, to sam video skoro , ima i 4% sok, da ne poverujes, znaci 4 litra soka iz Vino Zupe i dodas 96 litara vode i to turis u pakovanje i zoves sok...i secera dodas..
i posle se zali na uspeh Fructala koji ima jos i limeno pakovanje, po cemu je bio poznat...
jel neko od vas probao 100% sok od pomorandze, koji je to sok u odnosu na 50% a da ne pricam u odnosu na 10% sok...
Nije da Srbija nije imala svoje favorite, SEVER ...magnohrom...to je provereno kvalitet....
CG obodin, razvaljivao od trajnosti , a i gorenje eno jos uvek radi , 50 godina ima frizider, niko ga ne postuje, ali radi...samo sto je obodin bio jos jaci od gorenja..
Ali ovima sto truju narod nista ne valja a kao sad sve dobro , sto kazuje mnogo o tome ko je i zasto je Srbin danas pogan..
A pogan je poprilicno..