Zasto srpski nacionalisti ne vole Tita?

Дуга историја живота под непријатељским режимима га је научила да државу не посматра као своју већ као противника.

А и лош је човек онтолошки, као и многи Балканци.
Išao sam i ja tom logikom, ali sam onda skontao da smo imali 300+ godina lufta i redovnog terena za igranje kao ostale države u svetu pre dolaska Osmanlija i onda ta teza ubrzo pada u vodu. Marica 1371. je dokaz da naša nesposobnost unutar Evropske porodice naroda nema veze sa Osmanlijama. Puna su nam usta Kosova 1389., ali zato se Marica profesionalno prećutkuje, pređe onako formalno i kao da nije postojala. Naš čitav umni sklop je naopak, a ne možeš ti ni to iz korena menjati tek tako što je najtužnije.

Išao sam i ja tom logikom, ali sam onda skontao da smo imali 300+ godina lufta i redovnog terena za igranje kao ostale države u svetu pre dolaska Osmanlija i onda ta teza ubrzo pada u vodu. Marica 1371. je dokaz da naša nesposobnost unutar Evropske porodice naroda nema veze sa Osmanlijama. Puna su nam usta Kosova 1389., ali zato se Marica profesionalno prećutkuje, pređe onako formalno i kao da nije postojala. Naš čitav umni sklop je naopak, a ne možeš ti ni to iz korena menjati tek tako što je najtužnije.

Били смо прилично успешни у неким моментима у тој раној историји; на крају и направили државу за разлику од масе племена која се вуцарала рушевинама римске империје и ишчезла без трага. Али то је рана историја, релевантнији су Турци, експропријације под комунистима и сл

Били смо прилично успешни у неким моментима у тој раној историји; на крају и направили државу за разлику од масе племена која се вуцарала рушевинама римске империје и ишчезла без трага. Али то је рана историја, релевантнији су Турци, експропријације под комунистима и сл
Pre ili kasnije ubijanja medju sobom zarad vlasti?
Naš uspeh je bio kratkog veka, i ono što se dešavalo i pre i posle se dešava i sada.

Марица има колко оћеш свуда, није то никакав српски спецификум. Многи су се заебали у рату са прославама побједе прије битке.

На памет ми на примјер падају Французи кад су славили побједу над Енглезима, чак носили кавез за енглеског краља, мртви пијани потучени од слабијега до ногу. Рат је варљива работа и веома лако је доживити катастрофу чак и кад су сви најбољи око тебе.

Pre ili kasnije ubijanja medju sobom zarad vlasti?
Naš uspeh je bio kratkog veka, i ono što se dešavalo i pre i posle se dešava i sada.
Не слажем се да та старија времена имају везе са овијем данас. Онда није било пардона за ово данас и слично. Глава је јако лако завршавала на коцу.

Каква инфлација кад је курс исти, а цене робе не скачу много?
Оно не знам ни ја много о економији, али већина вас ко крава и компјутер.
Botuješ i biće ti suđeno za veleizdaju srbije kao i ostalima.

1000008522.jpg
1000007324.jpg

Марица има колко оћеш свуда, није то никакав српски спецификум. Многи су се заебали у рату са прославама побједе прије битке.

На памет ми на примјер падају Французи кад су славили побједу над Енглезима, чак носили кавез за енглеског краља, мртви пијани потучени од слабијега до ногу. Рат је варљива работа и веома лако је доживити катастрофу чак и кад су сви најбољи око тебе.
To stoji, ali je pomalo odvratna relativizacija u našem slučaju sa izgovorom "pa ima to i kod drugih". To je isto na onoj razini kada neko kaže "pa šta, svi ljudi greše" ili "nije niko bezgrešan", da to je istina ali nije izgovor da ti nastaviš da grešiš i bivaš balvan.

Не слажем се да та старија времена имају везе са овијем данас. Онда није било пардона за ово данас и слично. Глава је јако лако завршавала на коцу.
Onim iz prošlosti smo sebi prosejali put koji žanjemo danas, toliko prost koncept.

To stoji, ali je pomalo odvratna relativizacija u našem slučaju sa izgovorom "pa ima to i kod drugih". To je isto na onoj razini kada neko kaže "pa šta, svi ljudi greše" ili "nije niko bezgrešan", da to je istina ali nije izgovor da ti nastaviš da grešiš i bivaš balvan.
Није то релативизација него примјер да Срби нијесу посебни по много чему. А људи јесу људи. Задњи 100 година је проблем ђе не постоји одговорност нити посљедице за нечовјештво, лоповлук, превару, велике штете па чак и убиство.

Није то релативизација него примјер да Срби нијесу посебни по много чему. А људи јесу људи. Задњи 100 година је проблем ђе не постоји одговорност нити посљедице за нечовјештво, лоповлук, превару, велике штете па чак и убиство.
Iskreno, to se ne razlikuje mnogo od na primer ubijanja kuma sekirom i sličnih priča.
Retko kada je postojala odgovornost za bilo koga ko ima moć, a to je mnogo duže od 100 godina.

Onim iz prošlosti smo sebi prosejali put koji žanjemo danas, toliko prost koncept.
Та прошлост од прије и посље Турака није за поређење. Срби су преживили многе недаће и невремена да би српски брод коначно стигао у жељену луку, и у луци - доживио бродолом!
За то нико није сносио посљедице.

Рецимо, Александар Обреновић није ни почему заслужио да га исјеку сабљама на комаде колико је то заслужио Александар Карађорђевић.
Јако је проблематично то што су Александра К. убили Хрвати а не Срби.

Та прошлост од прије и посље Турака није за поређење. Срби су преживили многе недаће и невремена да би српски брод коначно стигао у жељену луку, и у луци - доживио бродолом!

Рецимо, Александар Обреновић није ни почему заслужио да га исјеку сабљама на комаде колико је то заслужио Александар Карађорђевић.
I još gore ono što smo mi uradili Obrenoviću i njegovoj ženi.

Iskreno, to se ne razlikuje mnogo od na primer ubijanja kuma sekirom i sličnih priča.
Retko kada je postojala odgovornost za bilo koga ko ima moć, a to je mnogo duže od 100 godina.
Борба за власт. Да није кум, овај би њега. Једна земља а два господара, нит је било нити бити може!

Било је убистава јако пуно у то вријеме ако читаш свједочења савременика. Многи су преко мртви глава гледали да се пробију и приграбе.

Dobro, u redu, ali zašto je srpski seljak tako pohlepan i sujetan za razliku od ovih drugih? Dosadan, naporan, aljkav, sve to stoji, ali zašto??
Pa kod turaka je prolazila selekcija ako si glup i naguzen.....kasnije je prolazila selekcija ko brze pobegne iz sela u sumu , pa je selekcija bila vise ka socioloskim vestinama da ne privlacis zavist drugih ljudi jer ce onda poceti ogovaranja prema tebi, a onda ce te turci kao naocitog eliminisati...
Tako je ostalo u nekim detaljima i danas da se ide na jadnost a ne na posebnost, sto dovodi do potrebe za prividom glupog , a kasnije i do stvarno selekcije onih glupih.....Ako se pogleda neki narod autohtoni , oni bi imali lekare, kod nas su imali price, jedna od poznatijih je Vuk...dakle davanje imena da bi se resio problem smrtnosti , a ne trikovi poput nekih masti , uvijanja u debelo krzno ili slicno , sto je obicaj npr u vlaskim krajevima, koji su kao poznati kao sujeverniji....ali ako pogledas njihove sujverne detalje, ti vidis da to nije sujeverje, osim prica o crnoj magiji , nego je to delimicno narodna medicina..

Sve u svemu , socioloski se razvvija mentalitet izbeglica na brzaka, i neupadljivosti , a oba pogoduju razvoju selekcije glupih...
I tako odjednom imamo uspostavljen sistem zavisti , selekcije glupih , a nigde komunizma da se to pripise komunizmu i njihovim principima selekcije, jer se kod glupog naroda komunisti obicno vide kao selektori koji su selekcionisali glupe a zatirali pametne...
Medjutim svi mi znamo da to nije tacno , nego je tacno da su pritiskali i zatirali sujeverje, a nisu mnogo zatirali religiju...to je osnovna razlika, a drugi deo , zluradost , narocito od strane brzo uspostavljenih autoriteta sa planine, to je za ocekivati za srpski mentalitet...to se vidi i danas i za vreme posle prvog svetskog rata, na mnogo mesta u knjizevnosti , ali i u dnevnicima obicnih ljudi , kojima sam ja mogao da pristupim...

Poganost i zavist srpskog seljaka je nezaobilazna tekovina Srpskog naroda....i onda nastupa razlika Srbija i Srbi van Srbije..
Ako se pogleda ostrina i red koji zahteva planina, bilo bi logicnije da su hercegovci pravoljubiviji od Srbijanaca, Krajisnici takodje...medjutim tu se desava nesto cudno....u pocetku do nekih godina posle rata, mozda je tako , do 48 49....ali onda pocinje da izbija u prvi plan tvrdoglavost i nedokazanost oba ova Srpska entiteta, dok u Srbiji pocinje hod ka normalizaciji i kultivizaciji, polutanizaciji , negde vise negde manje..

Mogu reci tamo gde je bilo vise migracija sa sela u gradove, doslo je do zaostajanja omeksavanja sela, vec se vise neobrazovanog ljudstva preselilo u gradove, tamo glumatajuci i naravno postajuci vrlo nesvesna populacija....Ta nesvesna populacija kasnije postaje pritajeni diktatori i gledaoci , znaci gledaju ali ne ucestvuju , kao navijaci na utakmici komunoljubaca....dobro prate sta treba da emituju kao navijacku pesmu , ali se ne ukljucuju , pasivni su..
Dobro dresirana komunisticka publika, i nisu to komunjare, ako neko pomisli da to moze da pripise tim dresiranim komunistima...
To su sasvim korektni zitelji tog sistema, i nikad zao ne bi ucinili nikom iz tog vremena ili sistema...

Problem je kad urusis komunizam, tj socijalizam, sta se desava sa svim tim dobro dresiranim komunoljubcima..
Oni su izgubljeni....trebaim novi semafor...na zalost CIA i Srbi pakosnici nude nove semafore po povoljnoj ceni a to je Tito je sve opljackao , a sto nije tito to smo mi , oni koji smo sada Srpska elita....Srpski intelektualci sa milionima u osnovi...

Dobar deo komunoljubaca postaju komunjare, tj oni koji zagovaraju nesto sto lici na komunizam u prici, a ustvari je grabez i pljackanje svega sto se moze uzeti...i postaju diktatori , mnogo malih jednocelijskih ili visecelijskih diktatora...
Dok svi zaboravljaju da je socijalizam imao mnogo problema sa tim shvatanjem koje je srpski narod imao , a to je da u svojoj avliji moze da ubija svoje clanove porodice kako zeli , decu , mladje zene, sta god im se digne....i da je socijalisticka vlast tu uvodila red tako sto je zatvarala te ubice i mnoge koji su nasilnici i izazivali traume, i mentalne posledice svojim ukucanima...bilo je tu teskih prebijanja....
Pa je mini dikatorska celija sasvim normalni povracaj , regresija u proslost....

Iako negiraju, mnogo ljudi je imalo problema od mlade generacije u godinama pada socijalizma upravo od oceva, puno ubistava i fizickih povreda...
I negiranje je sastavni deo vaspitanja Srba da se sve gura pod tebih , svi su idealni roditelji , a to je smesno bas je smesno..

Tako dolazimo do mesavine post socijalizma i neo srbijanstva, a to je glup narod, od naroda koji je bio iznad proseka po inteligenciji i po opstem obrazovanju , ne po obrazovanju formalnom, ali opstem da..
Daljim rasterivanjem i tranzicijom se jos vise vidi korist od glupog naroda, Sloba unistava kulturoloski osnovu Srba u Srbiji, tako da sad moze da se odbaci sve sto je tekovina malo veceg opsteg obrazovanja, i stvarno 30 godina se pljuje na opste obrazovanje, sad vise ne mora, sad vise nema tog opsteg obrazovanja u narodu...sad je sa minimalnim nivoom opsteg obrazovanja, ali i zbog iseljavanja je postao jasno redukovan u smislu inteligencije...

Zanimljivo oko inteligencije je da se javni IQ smanjjio ispod prosecnog IQ, sto se obicno ne desava ni u jednoj zajednici..
To je kad se glasaju oni koji su ispod proseka IQ , obicno se glasaju uvek oni koji su jaci od proseka, pa javni IQ bude visi , narod cuje pametnije, i ima utisak da su svi pametniji od proseka, to je nekako normalno , medjutim odjednom se desilo da su poceli da politicare vide kao inteligentnije, samo zbog forsiranja javnog IQ koji je nizi od prosecnog, i onda su kroz te medijske projekte, imali podrsku da politicari izgledaju kao najpametniji i spasioci , i da imaju podrsku za razne akademije, SPS SNS , nacionalne akademije, gde su kao okupljjali krem, ali taj krem nije imao iq iznad proseka nego samo javni iq...

Ruganje narodu na neki nacin, ali dok je iq narod cutao , oni koji su sebe videli kao odlicnim na tim nivoima iq su se glasali kao boziji poslanici...

Све грешиш. Ништа ти не гарантује да се Јасеновац не би десио и да смо Хрвате одбацили и направили Велику Србију.
Ништа ти не гарантује да након проклетог АВНОЈ-а тамо не би биле донесене одлуке на штету српског народа и да је постојала Велика Србија након ПСР.
Просто речено Хитлер је био опасан, а Стаљин се ослањао на Хрвате. У сукобу великих мали страдају и само су монета за поткусуривање.
Кривити Александра због убацивања Хрвата у државу по мени је погрешно јер они су са својом државом или италијанском или А-У монархијом имали веће шансе да изведу геноцид над Србима као и Бугари на пример.

Решење је у паметној политици незамерања са великим силама. Србија је морала да води политику сличну Бугарској или Румунији када су у питању Хитлер и Стаљин или сада САД и НАТО.

Lidl? Smece hrana.
Poskupljenja nema, jer jedemo splacine.
Narod da jede dva jaja i parizer, jer ekonomski tigar i te priče
Ја живим дивно. Ти слободно плачи над својом несрећном судбином, само се склони од мене. Да не пређе несрећа на мене.

Mnogo ulica nosi Josipovo ime u Srbiji.U knjižarama se prodaju knjige tipa Titov kuvar.Srpski nacioanalisti su izgleda retka pojava u Srbiji.
Nema toga, ja sam bio svedok kad su pod Djindjicem cistili biblioteke, sve zivo su bacali , to je bas bilo zalosno , umesto da prodaju....

Ali naredba je bila da bacaju...lenjinova dela kozni povez, pa neka silna bibliotecka izdanja...onakve stvari se prodaju ko zeli da ih ima a neko uvek zeli da ima to....a ne da se spaljuje na tone..
Slucajno sam na vise mesta gledao ciscenje biblioteka...mozda ih je bilo vise puta, , verovvatno je i to...ali ono je bilo zalosno ..
Da i u vojsci sam prisustvovao ciscenju biblioteka, samo tamo nije bilo titovih dela, vrlo malo , nego je bilo knjiga o tome kako se gadja, nisani , kako se odredjuje kolicina eksploziva, puno korisnih stvari za nekog ko bi kasnije bio u vojnoj sluzbi , ja uzeh za strelca i snajperistu , cisto zbog toga da vidim koliko je precizno napisana....al je napisana, bas u stilu SFRJ, u tanka crevca....kakvi ono na filmovima, to je zaebancija, tamo lizne pa iskustvo pa gleda dva uredjaja vetrrometar i sta jos gleda...i daljinu i jos laser .....dok u ovim knjigama bas pristup kao u SFRJ, znaci sve u sitna crevca..

Samo sto sam ja uvek moja gadjanja slao u tudje mete, pusti ne treba ti to da te negde nagradjuju kao strelca ili kao snajperistu..i bio sam u pravu , prva nagrada koju su podelili dobrim strelcima je bila prva straza....izem ti nagradu.....doduse ja sam odbio nagradu i 3 nedelje besplatno kopaonik sve placeno , nije mi bilo do toga u tom trenutku...
Hteli da me nagrade nacelnik veze BG korpusa jer sam jedini prosao VES sa maksimalom...a vala jesam svaki uredjaj mogao da priljucim na milion nacina na koje niko nije ni pomisljao da ih prikljucuje...das mi tri coveka i nemas pojma gde smo...a sve pokriveno vezom...cak cimam i lokalne goniometre...njih je bilo zbog jurnjave Mladica na teritoriji BG , zvezdare banjice i ustanicke..

Tako da nije dobro sto Srbi uvek rade na Srpski nacin stvarno nije dobro..
Uvek jednoumlje, uvek eliminacija do smrti svih drugih....

Кад год се говори о СФРЈОТу, мени увијек падне на памет подјела 50:50 пола њих јуначки ради и ствара, чини добре ствари а друга половина то разграђује, загађује, само узима а ништа не дава.
Слично као ово вријеме воке на западу данас. јер сфрјот је био напредан

На неки начин то је земља у којој сам рођен коју сам и волио и мрзијо још одкад сам свјестан, али за нас Србе то је кобна и гробна грешка.
Били ми итекако океј и брез сфрјота и губљења животне народне енергије на те глупости. Умјесто предмета за спрдњу спрдали би се ми са другима.

Back