GrdobanS
Elita
- Poruka
- 23.125
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je уБосни.Kada sam jednom došla u sadašnju RS zateknem babu partizanka, pa i da razumijem.
Краљевина Србија је идеал који нећемо поново лако достићи. Ја заиста незнам о чему ти говориш. Сви Срби су исто. Нема разлике. Разлике о којима ти гоориш су имагинарне и неважне, и потпуно су исте као што су разлике између Србина из Пирота, и Србина из Тполе. Ни мање ни веће. И какве везе уопште имају радикали са целом том ствари. Краљевина Србија је била српска држава. Краљевина Југословија, није била више српска држава. СФРЈот је била дубоко антисрпска држава. МИ смо само име повратили. Остало је да повратимо све друго. Дакле, све од 1918. године па на даље, није наша српска држава. И немој случајно да ми подмећеђ ксенофобију, јер су у Књажевину Србију и у Краљевину Србију сви хрлили и масовно се деосељавали. Нема , на пример града у Србији у коме Чеси нису отворили музичку школу. Једноставно, не постоји. Немци, Чеси, Францусзи и Немци су се са радошћу усељавали у Србију. А с друге стране, нико од наших људи који је у то време ишао да се школује у иностранство, није ни помошљао да тамо и остане. Једноставн, таквих примера нема. Овде је у ствари нај важније чија је држава, ОД 1918. она није наша. После је постала дубоко антисрпска. Имаш заиста опскурно тумачење историје. НО не чуди.Ja ne znam gde si ti ziveo pre 1936 ali u Srbiji nisi ...
Znaci Srbi znaju kakvi su Srbi , i nije bilo bas sjajno u kraljevini , nije bilo sjajno ni kad su nagrnuli Srbi van Srbije u Srbiju posle rata, ali ni u ratu nije bilo bas sjajno , cetnici , pa nedicevci , pa ljoticevci , pa lokalci , svako gledao da se hajduci u grupi , tako je sigurnije , a ocas posla se preobuce..
A i sad se radi isto kod krimosa...ocas posla su mirni gradjani , a ovako melju ljude...
Ono sto treba da se gleda je stanje prosecnog Srbijanca, necu uopste da racunam Srbi jer mnogo je razlicito Srbi iz krajine, Srbi iz bosne, Srbi sa kosova i Srbijanci , to je bila greska od pocetka...ne treba ih odbacivati kao Srbe, ali niti zanemarivati to da su totalno razlicitih mentaliteta..
Idealizacija kakvu obicno cine mrzitelji Srpskog naroda u globalu , a ti spadas u te.....ne donosi korist..samo stalno iznova i iznova unosi netrpeljivost i mrznju unutar Srba...ili unutar Srbijanaca isto..
Dakle kako se kretalo to mentalno stanje i mentalitet Sribijanaca tokom godina od 1918 a i pre...Nije obrenovic dosao u gospodsku Srbiju nego u polutursku Srbiju , gde je mnogo dece rodjeno posle pravila prve bracne noci , ili negde uz neku tarabu , jos i danas vidis u podrucjima kao Leskovac kako kao mladi lice na Turke poprilicno...
Tako da je bila opsta nesigurnost, sto pokazuje i razna tradicija prilikom putovanja kroz Srbiju i od strane trgovaca i od strane putnika..
Pa sama cinjenica da je 1820 bilo manje od 600 000 stanovnika i da je skoro sve bilo Sumadija...podivljalo drvece, govori puno ...
Pa onda taktika Obrenovica, pa razvoj industrije , vojne narocito , ali tu je i trgovina svinja...jedini pouzdan izvor novca...
Pa onda od mase lokalnih hajduka i jednog najjaceg medju njima obrenovica nastaje prostor za razvoj Srba u gradovima koje su turci napustili , i eto ti prvih Srpskih bogatasa, osim Obrenovica..
Tako da idealizacija ne donosi puno , kao sto sakriva npr ponasanje Srba prema narodu , i od strane vlasti , i u svim ratovima, i prema Zivojinu Misicu, koji je dobar primer jer je bio zajednicka crta za cak 3 rata a svaki put je bio sutnut , a svaki put je pokazivao gradjansko postovanje obicaja...sto covek ne moze onda da mu ubaci da je bio sutiran zbog nakaradne prirode jer em je dobar vojskovodja em je obziran u pristupu i postuje tradiciju , a opet jajare su ga svaki put isutirale i pukom slucajnoscu zbog Vajferta nisu opljackali kasu Srbije 1914...u Kragujevcu..
Tako da nema tu mnogo prostora o casti Srbijanaca...necu da govorim o Srbima..
Ali prodjose ratovi , dodje 1945 , Srbija oslobodjena, prinudni otkup sto mora, ali na zalost i klasicno ciscenje od strane lukavaca, bilo srpskih iz bosne bilo iz korduna bilo iz Srbije, nek bude da je svako kome se diglo da se sakriva iza kratkog ucesca u ratu i da se omasti , poceo da pravi zavere i da eliminise ono sto je bilo u trendu , naznaceno kao bogatasi , a suprotno od interesa KP, tj socijalizma..
Ali to je ljudska priroda, a ne ideologija...
I trovaci Srbije non stop truju i truju i doveli su narod Srbije kao i radikali , do totalnog rasula u glavi i vise ne znaju ni ko su ni sta su..
licitira se izmisljenim podacima niko pojma nema vise sta misli , niti koliko je to nelogicno i lazno , ali vazno da je ostrascen..
Nema bolje stvari nego obavezno pomenuti tita, cetnike partizane, pljacku pre rata, pljacku posle rata, pljacku 90tih , i da se srbi medjusobno odmah mrze i jedan drugog potkradaju..
I tako ce vecito , a ja iskreno necu vise da pametujem i smetam, nego cim neko krene da pljuje , odmah se pridruzi i da se svi posteno mrzimo...
Jos jedna urbana legenda. Markovic je dosao na celo SIV-a kada je komunizam u gotovo svim Istocnim zemljama pao, a mi smo i dalje tandrljali o reformama istog, barem Srbija. "Zlatno doba " Markovica je trajalo tacno 6 meseci, dok se nije potrosio kredit kojei je dobio od Bushove administracije.Ante Marković (1924–2011)
Jugoslavija, pa i Srbija, imala je istorijsku šansu da sa Markovićem na čelu bude evropski šampion tranzicije, ali je bitka za nacionalnu prevlast, sa ovdašnjom fascinacijom "Jugoslavije kao proširene Srbije", kao i sa fascinacijom navodno "vekovima sanjanim" nacionalnim državama, kod komšijskih naroda iz zajedničke jugoslovenske kuće – tu šansu prokockala – a tranzicija se otegla kao dvadeset gladnih godina, do dana današnjeg
Hitler je vratio ime Srbija na kartu sveta 1941 kad je uspostavio Okupirano područje Srbija.Nego, ko je ono vratio 1945 godine ime Srbije na kartu sveta?
To se ide kod psihologa kad imas tako idealizovani pomeraj od stvarnosti ...Краљевина Србија је идеал који нећемо поново лако достићи. Ја заиста незнам о чему ти говориш. Сви Срби су исто. Нема разлике. Разлике о којима ти гоориш су имагинарне и неважне, и потпуно су исте као што су разлике између Србина из Пирота, и Србина из Тполе. Ни мање ни веће. И какве везе уопште имају радикали са целом том ствари. Краљевина Србија је била српска држава. Краљевина Југословија, није била више српска држава. СФРЈот је била дубоко антисрпска држава. МИ смо само име повратили. Остало је да повратимо све друго. Дакле, све од 1918. године па на даље, није наша српска држава. И немој случајно да ми подмећеђ ксенофобију, јер су у Књажевину Србију и у Краљевину Србију сви хрлили и масовно се деосељавали. Нема , на пример града у Србији у коме Чеси нису отворили музичку школу. Једноставно, не постоји. Немци, Чеси, Францусзи и Немци су се са радошћу усељавали у Србију. А с друге стране, нико од наших људи који је у то време ишао да се школује у иностранство, није ни помошљао да тамо и остане. Једноставн, таквих примера нема. Овде је у ствари нај важније чија је држава, ОД 1918. она није наша. После је постала дубоко антисрпска. Имаш заиста опскурно тумачење историје. НО не чуди.
Мислиш после убистава неколико стотинахиљада Срба, и слања хиљада српских дечака на кланицу на сремски форнт, и стрељања хиљада дечака у из Шумадије у Босни, па бацање у рудник Миљевину? То страховито клање српске младежи, српске елите у опште, и после тога наметање хрватске елите, вратио је хрватски вампир име Србија на карту. Па види, у предходних краљевини Југославији, се подразумевало, да све што није Словенија, или Хратска Бановина, једноставно је Србија. И та држава није била више наша српска. Дакле, није била лоша. Али следећа југославија, е она је била дубоко антисрпска. А границе су цртане у Јајцу, у хали у којој је годну дана раније заклано стотине српске деце. О тој држави су се договарали двојица хрвата. Срба није било. ПОшто зунаш историју, јасно ти је о чему говорим.Opet mašiš, znam istoriju perfektno.
Nego, ko je ono vratio 1945 godine ime Srbije na kartu sveta?
Српски народ у целости.To vi gibaničari.
Мислиш после убистава неколико стотинахиљада Срба, и слања хиљада српских дечака на кланицу на сремски форнт, и стрељања хиљада дечака у из Шумадије у Босни, па бацање у рудник Миљевину? То страховито клање српске младежи, српске елите у опште, и после тога наметање хрватске елите, вратио је хрватски вампир име Србија на карту. Па види, у предходних краљевини Југославији, се подразумевало, да све што није Словенија, или Хратска Бановина, једноставно је Србија. И та држава није била више наша српска. Дакле, није била лоша. Али следећа југославија, е она је била дубоко антисрпска. А границе су цртане у Јајцу, у хали у којој је годну дана раније заклано стотине српске деце. О тој држави су се договарали двојица хрвата. Срба није било. ПОшто зунаш историју, јасно ти је о чему говорим.
Jedino mi je jasno da ti nemaš pojma o čemu govoriš a mimoilaziš ono što ti ne odgovara. Srbiju su na geografske karte sveta vratili komunisti a sa nje je skinuli Karađorđevići. Da te podsetim, to su oni čijom je vojskom komandovao Draža.Мислиш после убистава неколико стотинахиљада Срба, и слања хиљада српских дечака на кланицу на сремски форнт, и стрељања хиљада дечака у из Шумадије у Босни, па бацање у рудник Миљевину? То страховито клање српске младежи, српске елите у опште, и после тога наметање хрватске елите, вратио је хрватски вампир име Србија на карту. Па види, у предходних краљевини Југославији, се подразумевало, да све што није Словенија, или Хратска Бановина, једноставно је Србија. И та држава није била више наша српска. Дакле, није била лоша. Али следећа југославија, е она је била дубоко антисрпска. А границе су цртане у Јајцу, у хали у којој је годну дана раније заклано стотине српске деце. О тој држави су се договарали двојица хрвата. Срба није било. ПОшто зунаш историју, јасно ти је о чему говорим.
Прво, у Србији је тад живело око милион душа. У северној Грчкој још око 800 000 Срба. У вакум не долазе врхунски образовани људи, који у оконим земљама већ имају посао. И Краков, и Рош и Вајферт и гомила других су сасвим другачије говорили. И ту се не ради о пар странаца. Него се ради буквално о хиљадама. Краков каже, да се њњегов отац заљубио у Паризу у српску идеју. И да је одмах после студија дојурио у Србију и ставио се на располагање српској војсци. Слично је и са породицом Рош. Исто важи и за Грофа Арнолда Шиндлера. Берлински конгрес је само признао фактично стање на терену, које је трајало од 1828 године. Ми од 1848, имамо на хиљаде благодејанаца, то јест наших сељачких синова који сутиудирају у иностранству, на рачун државе. Десет година касније, број богатих сељачких синова је превазишао број благодејанаца. И пази, нема примера да је неко тамо остао. Сви до једног су се враћали у Србију. А знаш зашто? Па зато што је то била њихова држава. Они су је сматрали лично својом.To se ide kod psihologa kad imas tako idealizovani pomeraj od stvarnosti ...
A ne da jos sebe ohrabrujes da jos vise zastranis...
Jel ti znas da je divljina bila 1825 u Srbiji...
Vakuum koji je postojao u toj divljini je stvorio mesto da se neki ljudi doseljavaju , ali to nije signal da je bilo dobro ,nego da je bilo prazno..
Zvuci isto tebi , ali nije isto ...
1878 Berlinski kongres, nova mera odnosa jer se Turska povukla pa da se uspostavi novi format medjunarodnih odnosa..
Vec 1904 krece stalno ratovanje, ja ne znam ko je prvi poceo i zasto je pocelo ali se ratovalo ratovalo , pa 1910 1912 1913 1914 sve rat za ratom, i to je kao dobra stvar..
Srbija zlatna za zivot, ovamo Bugari stalno cukaju na vrata, a u par navrata i pociste neke delove...bas divno..
Sever opet razne kojestarije...
Zapad isto muka, jug 1812 sta je, vec zaboravili stvaranje Albanije..
Gde si ti ziveo sve to vreme, u muzickoj skoli sa cesima..
Nemoj da se zaebavamo , ko bezi od stvarnosti to moze na milion nacina...
Nadjes uvek neki gest pa to uzdignes kao pravilo nekog naroda i onda trabunjas do prekosutra..
Par stranaca takodje, svidelo im se kod Srba..
Sta ja mogu da idealizujem, npr stav prema vojsci kod Valjevaca...sine ako iko postuje vojsku to su Valjevci , i taj potez prema Sapcu , Osecina Cer...
Ali to ne znaci da su Srbi takvi , nisu ,
Sta god da mi treba ako sam vojnik na tom potezu , dobicu , prenociste, hranu , sto , opremu , zastitu , sakrivanje...sve..
A u Bg pa i u Nisu , necu dobiti ni dozvolu da kenjam u WC ili da pisam...
Izvini mozda si pobegao iz vojske pa necu da imam problema..u Bg mi nisu dali da jedem a imao sam bonove za studentsku menzu , jer sam bio u uniformi , naravno posle su se digli studenti koji su me znali , pa je trcao taj portir da me moli da idem u menzu , dosli mu usred 1999 gomila od 40 studenata za 2 minuta videli sta je uradio i hteli da mu ebu majku iako su ga svaki dan znali..
Jos ja imao bonove, znao ljude i necu da dugujem jos znam i sve te tetkice , ali ebiga ,on ti nasao da sprovodi svoju vlast i dobio reakciju za 2 minuta..
Sto duze neka nakaradna vlast drzi vlast, to je narod vise otudjen od onog sto voli da bude, i postaje ono sto mora da bude, a to je nula, nista, ono sto mrzi i ako dugo mrzi , onda ne prestane da mrzi nikad..
Никад нико неће израчунати то. Хрвати су убили више од милион Срба. Немци нај мање 55 хиљада. Комунисти више од 250 хиљада. Мада Цветковић тврди чак триста хиљада. Ово потоњи, бирано, Све елиту српског народа. И нарочито младе дечаке. Дража је био Србин, као Карађорђе, и као Милош Обреновић. Тито је био хрват, јао Лубурић и Павелић. Све је била Србија. А свака југослаавија је огромна грешка. Тито је исцепкао Србију са покраинама, и створио нове нације од живог српског ткива. Македонце, Црногорце, па касније и некакве Муслимане са великим М.Jedino mi je jasno da ti nemaš pojma o čemu govoriš a mimoilaziš ono što ti ne odgovara. Srbiju su na geografske karte sveta vratili komunisti a sa nje je skinuli Karađorđevići. Da te podsetim, to su oni čijom je vojskom komandovao Draža.
Drugo pitanje, koliko je to Srba poginulo u drugom svetskom ratu?
Pandur, niko te nije ništa pitao. Jel su te učili stariji da ćutiš dok ozbiljni ljudi pričaju?Hitler je vratio ime Srbija na kartu sveta 1941 kad je uspostavio Okupirano područje Srbija.
![]()
Vidi kolika je HrvatskaHitler je vratio ime Srbija na kartu sveta 1941 kad je uspostavio Okupirano područje Srbija.
![]()
Koliko je mladih dečaka pobijeno na Ceru Kolubari i umrlo na Krfu?Никад нико неће израчунати то. Хрвати су убили више од милион Срба. Немци нај мање 55 хиљада. Комунисти више од 250 хиљада. Мада Цветковић тврди чак триста хиљада. Ово потоњи, бирано, Све елиту српског народа. И нарочито младе дечаке.
Za neupucene, Srbi iz Pirota imaju manje slicnosti sa Srbima iz Banja Luke, nego sto Srbi iz Banja Luke imaju slicnosti sa Bosnjacima iz Sarajeva.Краљевина Србија је идеал који нећемо поново лако достићи. Ја заиста незнам о чему ти говориш. Сви Срби су исто. Нема разлике. Разлике о којима ти гоориш су имагинарне и неважне, и потпуно су исте као што су разлике између Србина из Пирота, и Србина из Тполе. Ни мање ни веће. И какве везе уопште имају радикали са целом том ствари. Краљевина Србија је била српска држава. Краљевина Југословија, није била више српска држава. СФРЈот је била дубоко антисрпска држава. МИ смо само име повратили. Остало је да повратимо све друго. Дакле, све од 1918. године па на даље, није наша српска држава. И немој случајно да ми подмећеђ ксенофобију, јер су у Књажевину Србију и у Краљевину Србију сви хрлили и масовно се деосељавали. Нема , на пример града у Србији у коме Чеси нису отворили музичку школу. Једноставно, не постоји. Немци, Чеси, Францусзи и Немци су се са радошћу усељавали у Србију. А с друге стране, нико од наших људи који је у то време ишао да се школује у иностранство, није ни помошљао да тамо и остане. Једноставн, таквих примера нема. Овде је у ствари нај важније чија је држава, ОД 1918. она није наша. После је постала дубоко антисрпска. Имаш заиста опскурно тумачење историје. НО не чуди.
Они су ратовали. И ратовали су за своју државу. Ови у другом светском рату су клани, слани свесно у смрт, не да се боре, него да погину. Или су једноставно у хиљадама стрељани. Видиш, кад је поубијано, пострељано двадесет хиљада дечака из Шумадије у Босни, који су бежали од комунстичког зла, па се на крају верујући обећањима да ће да иду кући, предали. ОНда су их једноставно све пострељали. Ти партизаи који су их поубијали по наређењу врховне команде су били у главном муслимани, тек пресвучени из усашких униформи. Највећи број је нагуран у рудник Миљевну, који је касније затрпан јаловином. Најстарији је имао 19. година. Али, ето успео је да побегне и преживи Антоније Ђурић. Онај што је правио касније представу " Солунци Говоре". Тада је имао 16. година. Стигао је изнурен у Ужице и написао коњком балегом на једном зиду : Није шала посрати маршала. Ево говна, па нек ОЗНА дозна. УХваћен је и одробијао је 12 година за то.Koliko je mladih dečaka pobijeno na Ceru Kolubari i umrlo na Krfu?
Срби су Срби, свуда и увек. ***********ке поделе морају да се зауставе.Za neupucene, Srbi iz Pirota imaju manje slicnosti sa Srbima iz Banja Luke, nego sto Srbi iz Banja Luke imaju slicnosti sa Bosnjacima iz Sarajeva.
Ali to je za drugu temu.
Naravno da imaju dosta slicnosti, u krajnjem smislu svi ljudi imaju mnogo slicnosti jedni sa drugima.
Ali ako pricamo o nijansama, tvrditi da Srbin iz Republike Srpske ima vise slicnosti sa Srbinom iz Pirota, nego sa Bosnjakom iz Sarajeva, je jedan veliki LoL.
Човек који зна само оно што је лоично видео и доживео, суштински је сиромашан човек. Све што говорим, можеш да провериш лако. Какве везе имају бонови, и дугавања са српством и са чињеницом да нека држава није наша, или јесте наша. И у Швајцарској би имао разне привилегије, али ни та држава није твоја, као што СФРЈ није била моја. А ја сам ипак живео неко време и у тој калакурицији од државе. Комунизам је у румунији био анти људски, а у СФРЈ није. Овде је био антисрпски.To se ide kod psihologa kad imas tako idealizovani pomeraj od stvarnosti ...
A ne da jos sebe ohrabrujes da jos vise zastranis...
Jel ti znas da je divljina bila 1825 u Srbiji...
Vakuum koji je postojao u toj divljini je stvorio mesto da se neki ljudi doseljavaju , ali to nije signal da je bilo dobro ,nego da je bilo prazno..
Zvuci isto tebi , ali nije isto ...
1878 Berlinski kongres, nova mera odnosa jer se Turska povukla pa da se uspostavi novi format medjunarodnih odnosa..
Vec 1904 krece stalno ratovanje, ja ne znam ko je prvi poceo i zasto je pocelo ali se ratovalo ratovalo , pa 1910 1912 1913 1914 sve rat za ratom, i to je kao dobra stvar..
Srbija zlatna za zivot, ovamo Bugari stalno cukaju na vrata, a u par navrata i pociste neke delove...bas divno..
Sever opet razne kojestarije...
Zapad isto muka, jug 1812 sta je, vec zaboravili stvaranje Albanije..
Gde si ti ziveo sve to vreme, u muzickoj skoli sa cesima..
Nemoj da se zaebavamo , ko bezi od stvarnosti to moze na milion nacina...
Nadjes uvek neki gest pa to uzdignes kao pravilo nekog naroda i onda trabunjas do prekosutra..
Par stranaca takodje, svidelo im se kod Srba..
Sta ja mogu da idealizujem, npr stav prema vojsci kod Valjevaca...sine ako iko postuje vojsku to su Valjevci , i taj potez prema Sapcu , Osecina Cer...
Ali to ne znaci da su Srbi takvi , nisu ,
Sta god da mi treba ako sam vojnik na tom potezu , dobicu , prenociste, hranu , sto , opremu , zastitu , sakrivanje...sve..
A u Bg pa i u Nisu , necu dobiti ni dozvolu da kenjam u WC ili da pisam...
Izvini mozda si pobegao iz vojske pa necu da imam problema..u Bg mi nisu dali da jedem a imao sam bonove za studentsku menzu , jer sam bio u uniformi , naravno posle su se digli studenti koji su me znali , pa je trcao taj portir da me moli da idem u menzu , dosli mu usred 1999 gomila od 40 studenata za 2 minuta videli sta je uradio i hteli da mu ebu majku iako su ga svaki dan znali..
Jos ja imao bonove, znao ljude i necu da dugujem jos znam i sve te tetkice , ali ebiga ,on ti nasao da sprovodi svoju vlast i dobio reakciju za 2 minuta..
Sto duze neka nakaradna vlast drzi vlast, to je narod vise otudjen od onog sto voli da bude, i postaje ono sto mora da bude, a to je nula, nista, ono sto mrzi i ako dugo mrzi , onda ne prestane da mrzi nikad..
samo je nejasno kako mislis usa da zameni franc.- nemacke bankare, koji su se izredjali od falkona do litijuma, srbija je eu kolonija, zasto bi bila koruptivna odjednom prema usa? mozda si napravio lapsus, mislivsi na kinu, koja se siri?To u vezi Slobe, po planu CIA doci ce vreme za uvodjenje besprekorne ekonomske discipline u Srbiji , tako da ce biti sve zategnuto za raju , do u milimetar, ali jos uvek ne, jer im treba haosa zbog Rusije i EU, tako da ne bi trebalo da se to skorije desi , ali postoji jasan zavrsetak Srbije kao banana drzave da bude rigorozna za sve osim za politicku elitu koja ce biti koruptivna prema USA ali ce sve ostalo biti u slovce ostro...
e jbgKoliko je Jugoslovena 70tih i 80tih islo u Spaniju, Egipat i Tursku npr? Maldive i Tajland?
Zato što su Srbi iz Pirota šopskog porekla.Za neupucene, Srbi iz Pirota imaju manje slicnosti sa Srbima iz Banja Luke, nego sto Srbi iz Banja Luke imaju slicnosti sa Bosnjacima iz Sarajeva.
Ali to je za drugu temu.
Naravno da imaju dosta slicnosti, u krajnjem smislu svi ljudi imaju mnogo slicnosti jedni sa drugima.
Ali ako pricamo o nijansama, tvrditi da Srbin iz Republike Srpske ima vise slicnosti sa Srbinom iz Pirota, nego sa Bosnjakom iz Sarajeva, je jedan veliki LoL.
Ovde prekidam, bez uvrede ali ti si dijagnoza. Kad ti treba govoriš da su Srbi u NDH satirani a onda kažeš da su oni okupirali Srbiju 1944.kažeš da su Srbi većinski bili za kralja a onda tvrdiš da su bili većina u partizanski pokretu. Kažeš da je mnogo izginuli na Sremskom frontu a onda deset puta veće gubitke na Ceru,recimo, proglasi za patriotski čin. To se zove šizofreno cepanje ličnosti i ja zaista ne želim da ti pogoršavam stanje.Они су ратовали. И ратовали су за своју државу. Ови у другом светском рату су клани, слани свесно у смрт, не да се боре, него да погину. Или су једноставно у хиљадама стрељани. Видиш, кад је поубијано, пострељано двадесет хиљада дечака из Шумадије у Босни, који су бежали од комунстичког зла, па се на крају верујући обећањима да ће да иду кући, предали. ОНда су их једноставно све пострељали. Ти партизаи који су их поубијали по наређењу врховне команде су били у главном муслимани, тек пресвучени из усашких униформи. Највећи број је нагуран у рудник Миљевну, који је касније затрпан јаловином. Најстарији је имао 19. година. Али, ето успео је да побегне и преживи Антоније Ђурић. Онај што је правио касније представу " Солунци Говоре". Тада је имао 16. година. Стигао је изнурен у Ужице и написао коњком балегом на једном зиду : Није шала посрати маршала. Ево говна, па нек ОЗНА дозна. УХваћен је и одробијао је 12 година за то.