zbiljaš
Ističe se
- Poruka
- 2.384
Čak i da sam "ljakse sa jugoistoka," ipak nisam TRAKTORISTA kao tiPa ti nisi iz Beograda već si ljakse sa jugoistoka,

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Čak i da sam "ljakse sa jugoistoka," ipak nisam TRAKTORISTA kao tiPa ti nisi iz Beograda već si ljakse sa jugoistoka,
nasi onaj srednji sloj koji ide trbuhom za lebom u belom svetu prave klasicnu gresku kad se suoce sa strahom od nepoznate zemlje...prvo oma odu u klub nasih...i tu se zaebu kao niko.Srbi ce sigurno da te zavrnu i opeljese na letovanju, a Albanca ce da bude sramota da te prevari.
Ja bih se pre Srba klonio. I Crnogoraca doduse.
najjaca i najrazvijenija drzava sveta, danas je komunisticka Kina. Kapitalisticki zapad je na dnu.Hajde da razbijamo neke SFRJ mitove o drzavi gde su svi isli na more svake godine.
Znaci vecina srpskih SFRJ seljaka nije videla more, posle zavrsene skole i skolskih ekskurzija.
Na poslu im nisu davali odmor na leto, samo zato sto grajdani uplate aranzman na moru, a seljaci ne idu na more; pa su uvek morali da prilogodjavaju odmor u odnosu na SFRJ gradjane.
Naici na srpskog SFRJ seljaka u to vreme koji zna da pliva je bilo teze naci nego Vulinovu tetku iz Kanade danas.
Sa druge strane, u danasnjoj Srbiji, srpski seljaci ne mogu da zamisle zivot a da ne odu na more, to im je bitnije od svega- posla, zene, dece, svalerke i kockarnice.
Zli kapitalizam![]()
Колико ја знам, та свињарија СФРЈот југославија је ипак највише твоја. Чак верујем да човек не може у истовреме да буде и Србин и СФРЈ ЈУгословен. Мислим да су они конвертити, попут босанских муслимана, или хрвата, македонаца.Hajde da razbijamo neke SFRJ mitove o drzavi gde su svi isli na more svake godine.
Znaci vecina srpskih SFRJ seljaka nije videla more, posle zavrsene skole i skolskih ekskurzija.
Na poslu im nisu davali odmor na leto, samo zato sto grajdani uplate aranzman na moru, a seljaci ne idu na more; pa su uvek morali da prilogodjavaju odmor u odnosu na SFRJ gradjane.
Naici na srpskog SFRJ seljaka u to vreme koji zna da pliva je bilo teze naci nego Vulinovu tetku iz Kanade danas.
Sa druge strane, u danasnjoj Srbiji, srpski seljaci ne mogu da zamisle zivot a da ne odu na more, to im je bitnije od svega- posla, zene, dece, svalerke i kockarnice.
Zli kapitalizam![]()
Ако није излазио на Академију или се опијао у Клуб Књижевника, нема он с нама шта да прича.Ma šta zna zbuljaš, on je seljober iz jugoistočne Srbije koji je van svog sela mrdnuo samo do Niša.
Kakva žuta kuća na jugu Albanija, o čemu ti pričaš... Ljudi su mi pomogli i pritom mi ništa nisu naplatili.Pa necete te ubijati zbog opekotina, ali za ozbiljnije rane,odmah ce te poslati u zutu kucu, na obostrano zadovoljstvo..
I Srbin hoce da pomogne, kad vidi da nikako ne mozes da mu konkurises, da si jadan i bedan..
Možeš samo da mi pljuneš pod prozor cigane! Opet smo sposobniji i bolje plivamo u životu od vas čergara.Čak i da sam "ljakse sa jugoistoka," ipak nisam TRAKTORISTA kao ti
Као и сваки југословен, српског порекла а хрватске провинијенције. Види, комуњарство није српска идеја. Нити је српска одлука, нити српски пут. Да нису убили више стотина хиљада Срба од 44, па на даље, никад овде не би заживела. Али убијеш стотине хиљада припродних српских вођа и угледних људи, и онда заведеш силом ту свињарију. Теби као југословену то наравно није јасно.Srbi ce sigurno da te zavrnu i opeljese na letovanju, a Albanca ce da bude sramota da te prevari.
Ja bih se pre Srba klonio. I Crnogoraca doduse.
kami nije jugoslovenКао и сваки југословен, српског порекла а хрватске провинијенције. Види, комуњарство није српска идеја. Нити је српска одлука, нити српски пут. Да нису убили више стотина хиљада Срба од 44, па на даље, никад овде не би заживела. Али убијеш стотине хиљада припродних српских вођа и угледних људи, и онда заведеш силом ту свињарију. Теби као југословену то наравно није јасно.
Pa slicno ce uraditi i u CG , i u makedoniji , a to ne znaci da u CG od drugih neces dobiti prebijanje , naglo kocenje autom ili pucnjavu...sve je kao mirno ali i ne bas..Kakva žuta kuća na jugu Albanija, o čemu ti pričaš... Ljudi su mi pomogli i pritom mi ništa nisu naplatili.
U CG ljetujem u Dobroj Vodi i tamo je sve kao u Srbiji, osim što nema gancija i plaća se u evrima. Isto važi za Bar. Tamo su Srbi ne samo bezbedni, nego i poželjni. Na Cetinju je druga priča, ali tamo ne zalazim niti ću ikad ići.Pa slicno ce uraditi i u CG , i u makedoniji , a to ne znaci da u CG od drugih neces dobiti prebijanje , naglo kocenje autom ili pucnjavu...sve je kao mirno ali i ne bas..
Значи да је васпитаван југословенски. Објективно, можеш да будеш део света, само ако си нешто. Ако си ништа, не можеш. Дакле, прво имаш свој идентет, да би могао да усвајаш даље. Читаве генрације су овде упропаштене накарадним васпитањем. А све је то наслеђе југославије. Да је није било, то би, може бити био сасвим другачији човек, свој на своме. Овако, само примитивизам. Историјска је чинњеница да су Срби направили Југославијју на своју штету, а у исто време да се она растурила, ( мимо воље Срба), такође на штету Срба. То се у политикој филозофији зове југословенски парадокс. ЈУгословени суштински криве Србе за све. Увек и свуда, по старом плану набијања Србима кривице, које не постоје, ради лакше манипулације.kami nije jugosloven
on zeli da se oseca kao deo sveta
potpuno ga razumem
primitivizam ubije mnoge
to sto nekad podrzava zute sto misli da su oni ta snaga, ne znaci da je los
Dobro.Као и сваки југословен, српског порекла а хрватске провинијенције. Види, комуњарство није српска идеја. Нити је српска одлука, нити српски пут. Да нису убили више стотина хиљада Срба од 44, па на даље, никад овде не би заживела. Али убијеш стотине хиљада припродних српских вођа и угледних људи, и онда заведеш силом ту свињарију. Теби као југословену то наравно није јасно.
Vazi.Значи да је васпитаван југословенски. Објективно, можеш да будеш део света, само ако си нешто. Ако си ништа, не можеш. Дакле, прво имаш свој идентет, да би могао да усвајаш даље. Читаве генрације су овде упропаштене накарадним васпитањем. А све је то наслеђе југославије. Да је није било, то би, може бити био сасвим другачији човек, свој на своме. Овако, само примитивизам. Историјска је чинњеница да су Срби направили Југославијју на своју штету, а у исто време да се она растурила, ( мимо воље Срба), такође на штету Срба. То се у политикој филозофији зове југословенски парадокс. ЈУгословени суштински криве Србе за све. Увек и свуда, по старом плану набијања Србима кривице, које не постоје, ради лакше манипулације.
Sanovnik ima godine i godine stajanja mirno pred udbasima Bracike Kertesa kada mu 90ih dodju tamo na pos'o.kami nije jugosloven
on zeli da se oseca kao deo sveta
potpuno ga razumem
primitivizam ubije mnoge
to sto nekad podrzava zute sto misli da su oni ta snaga, ne znaci da je los
Makar popovi nisu vladali Srbijom, kao što bi bio slučaj da su gibaničari pobedili i da je ostala kraljevina.Srbija u SFRJ je bila vukojebina bez osnovne infrastrukture, ruralni delovi i sela nisu imali struju i vodu, na more su išli partijski drugovi dok ostali ni dan danas ne znaju kolika su sirotinja bila. Odliv radne snage je bio veći nego danas. Kad neko priča kako mu je bilo dobro u SFRJ, to je garantovano neki ondašnji ćaci.
Danas je sve dosta bolje. I za razliku od potkapacitiranih teletabisa koji to ne razumeju, to nikako nije zasluga političara i vlasti, već stvar otvorenosti prema najrazvijenijem svetu. Zapravo političari su razlog zašto nije bolje (koliko je moguće, to je već diskutabilno).
Ja ne znam gde si ti ziveo pre 1936 ali u Srbiji nisi ...Као и сваки југословен, српског порекла а хрватске провинијенције. Види, комуњарство није српска идеја. Нити је српска одлука, нити српски пут. Да нису убили више стотина хиљада Срба од 44, па на даље, никад овде не би заживела. Али убијеш стотине хиљада припродних српских вођа и угледних људи, и онда заведеш силом ту свињарију. Теби као југословену то наравно није јасно.
Guste Santini: O tome se ovde ne govori, jer je svim građanima jasno da se je Hrvatska, otkako je stekla samostalnost, debelo zadužila. Hrvatska je, kao i sve druge republike bivše Jugoslavije, preuzela relativno mali dug. Uoči raspada dug Jugoslavije prema inozemstvu bio je nešto ispod 16 milijardi dolara. Današnji dug Hrvatska je 47,7 milijardi eura, što je preko 50 milijardi dolara, tako da je dug koji je Hrvatska naslijedila od bivše Jugoslavije u poređenju sa njenim današnjim dugom zaista sitan.Uoči raspada dug Jugoslavije prema inozemstvu bio je nešto ispod 16 milijardi dolara.
Kada je Ante Marković krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina počeo sa privatizacijom i kada su liberalizovani spoljna trgovina i finansijski tokovi, dug je relativno brzo smanjen s obzirom na to da je priliv kapitala za dve godine mandata Ante Markovića bio jako veliki. Zbog toga je uoči raspada Jugoslavije taj dug iznosio oko 16 milijardi dolara. To je svakako veoma mala suma u odnosu na sadašnje dugove zemalja-naslednica bivše Jugoslavije.Jugoslovenski dug od 16 milijardi dolara je svakako veoma mala suma u odnosu na sadašnje dugove zemalja-naslednica bivše Jugoslavije.
Za većinu novih država otplata tog duga nije predstavljala veći problem, osim za Srbiju, koja je bila pod sankcijama, pa nije mogla da otplaćuje dug koji je onda narastao zbog zateznih kamata. Ona je zbog toga tražila i dobila otpis duga, pa su joj otpisane dve trećine duga nakon što je smenjen Milošević.Srbiji su otpisane dve trećine duga nakon što je smenjen Milošević.
Guste Santini: To su spekulacije. Ja sam sa pokojnim Brankom Horvatom dosta o tome raspravljao. Međutim, kada bi se pravila ozbiljna analiza o tome koliko su društvenog bogatstva izgubile sve nasljednice bivše Jugoslavije, mislim da bi iznos bio i veći. Svi smo se vratili barem trideset godina unazad, ako ne i više.Svi smo se vratili barem trideset godina unazad, ako ne i više.
Guste Santini: To je pitanje na koje je lako odgovoriti. Nije bilo potrebno zaduživati se. Sve političke garniture su - da bi opravdale svoju politiku - tražile način kako da povećaju standard svojim građanima. Kad je riječ o Hrvatskoj, mi smo se zaduživali koliko god su nam vjerovnici htjeli dati. U jednom momentu smo čak rekli da je privilegija moći se zaduživati, pa se je Hrvatska obilato zaduživala i rasprodavala nacionalno bogatstvo. Uzmite samo slučajeve Ine, Plive, Prvomajske, pogledajte što smo napravili od brodogradnje. Sve smo destruirali nerazumnom politikom. Od uspostave hrvatske države svake godine je nezaposleno preko 300.000 ljudi, to su gubici da se čovjek zgrozi.Kad je riječ o Hrvatskoj, mi smo se zaduživali koliko god su nam vjerovnici htjeli dati.
Vladimir Gligorov: Od svih postjugoslovenskih država po međunarodnim standardima prezadužene su jedino Hrvatska i Srbija. Praktično su to dugovi na nivou 100 posto BDP-a, u Hrvatskoj možda i više. Kada je reč o drugim postjugoslovenskim državama - Sloveniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gora i Kosovu - tu se ne može govoriti o prezaduženosti, jer je njihov dug u odnosu na BDP znatno manji, negde između 50 i 70 posto u većini tih zemalja. Hrvatskoj, koja je od Jugoslavije nasledila relativno mali dug, i Srbiji, kojoj je veliki deo duga bio otpisan, nije bilo teško da nađu kreditore.Od svih postjugoslovenskih država po međunarodnim standardima prezadužene su jedino Hrvatska i Srbija.
Стрељани су.А шта је почетком социјализма било са ситним предузетницима (што су држали кафане, обућарске радње, ситне трговине и сл...9?
A vidiš ni kod Obrenovića popovi nisu smeli mnogo da se šire, samo kod uzurpatora prestola Karađorđevića.Makar popovi nisu vladali Srbijom, kao što bi bio slučaj da su gibaničari pobedili i da je ostala kraljevina.