Zašto srpski osvajači medalja ćute na otpor Rio Tintu, pa zna se pare iz budžeta su slađe

Zato što je svako pojavljivanje sa Vučićem suštinski politički marketing. Ne sumnjam da su svi režimski tabloidi jutros bili puni fotografija nasmijanih sportista oko Vučića što je iskorišteno za propagandu da Vučić voli uspjehe Srbije a zli Đilasovi ekoteroristi samo pale i uništavaju. Niko ne očekuje od Đokovića ili drugih da podignu revoluciju i sruše vlast ali neka ne ćute. Mogli su podržati skandiranje, mogli su dići ruku u vazduh, mogli su tokom svojih govora reći da je životna sredina bitna, bilo šta. Izabrali su da okrenu leđa ljudima kad se počelo skandirati Rio Tinto marš iz Srbije. Njihov izbor. Ako oni ne mogu i ne žele ništa reći kako i zašto očekivati od običnog čovjeka koji ima sve izgubiti da se suprotstavi režimu.
Pa primio ih je predsjednik Srbije a ne Vučić kao Vučić.Pre njega Tomo, Tadić, Koštunica i ostali.Slobo nešto nije volio te ceremonije i javna okupljanja jer se bojao zviždanja i negodovanja uživo na rts.Svi ostali su primali sportiste kada osvoje medalju.Ne treba praviti dramu od toga.Ne znam zašto pojedinci imaju potrebu da satanizuju naše sportiste i da sve gledaju kroz prizmu politike.Previše mi je degutantno.Samo u Srbiji čitam ovakve gluposti, politika mora ući u sve pore društva.Na Krstarici je gotovo nemoguće napisati post a da se ne nakače stranački botovi, često se pitam ima li neko na ovom forumu a da nije u stranci kao i sam što nisam.Ako me išta otjera sa ovog foruma biće baš taj momenat stranačkog botovanja do mjere da svaka komunikacija gubi smisao...

Pa primio ih je predsjednik Srbije a ne Vučić kao Vučić.Pre njega Tomo, Tadić, Koštunica i ostali.Slobo nešto nije volio te ceremonije i javna okupljanja jer se bojao zviždanja i negodovanja uživo na rts.Svi ostali su primali sportiste kada osvoje medalju.Ne treba praviti dramu od toga.Ne znam zašto pojedinci imaju potrebu da satanizuju naše sportiste i da sve gledaju kroz prizmu politike.Previše mi je degutantno.Samo u Srbiji čitam ovakve gluposti, politika mora ući u sve pore društva.Na Krstarici je gotovo nemoguće napisati post a da se ne nakače stranački botovi, često se pitam ima li neko na ovom forumu a da nije u stranci kao i sam što nisam.Ako me išta otjera sa ovog foruma biće baš taj momenat stranačkog botovanja do mjere da svaka komunikacija gubi smisao...
Neka nemoj.Ja da sam Novak bio rekao bi mu poslušaj glas svog naroda.A ne da prekrivam lice rukom kao i sam Vučić da ne primete šta se priča.

Tema je bila proslava olimpijskih medalja.Zašto neki ljudi imaju potrebu da sve politizuju ili okreću na svoju stranu ili postavljaju uslove da biraš kao nekakvu stranu?Pustite ljude-sportiste da slave svoje medalje.Litijum je druga tema totalno, doputovali iz Pariza gdje su bili duži period, nemaju oni pojma o protestima koji su počeli pre par dana.Ne kontam šta su vam sada sportisti krivi?
Haha isto kao sto nisu podrzali Srbiju protiv nasilja ali su znali da podrzavaju Black lifes matter :cepanje:
ok.

Ni jedan sportista realno ne zavisi od Vučića, manje više su svi vani i zaradjuju od sporta vani.Prosto nije bila tema Rio Tinto.Privatno neka radi ko šta hoće sve po ličnom nahodjenju.
Pa nije pitanje samo zasto se na doceku nisu izjasnili nego uopste? Ranije ili kasnije, preko mreza, bilo kako?

Autorska
Srpska posla daj mu pare i majku će da proda.Problem sa Rio Tinto nije sukob političkih stranaka već opstanak i budućnost naše dece i unuka.To svi znaju ali našim olimpijcima su slađe pare iz državnog budžeta.Nažalost ovaj režim će uspeti sa manipulacijama,lažima kao i samim parama dobiti sve što su planirali.
Srpski narod u globalu svakako postaje žrtva kako god da gledate.
Zato sto javne licnosti, sportisti pogotovo ne bi trebalo da se mesaju u politiku. Evo vidis ovog mutavog Sapica, prodao dupe I cast zvalavom I to je to, sve sto je uradio kao sportista pada u vodu..

I pogledaj koliko se zvala usrala, covece mora da placa I dovodi ljude na mitinge a ovde se nekoliko desetina hiljada okupi bez da dobije sendvic I par crvenih...

Pa nije pitanje samo zasto se na doceku nisu izjasnili nego uopste? Ranije ili kasnije, preko mreza, bilo kako?
Ne znam ne pratim njihove profile, kontam da privatno na mrežama može da piše ko šta hoće.Možda neki i jesu.
Koliko znam Novak je "zeleni" po ubjeđenju tako da me ne bi čudilo da podrži inicijativu "Rio Tinto marš iz Srbije".
Pogotovo on koji apsolutno ne zavisi od Srbije ili nekakve site što će mu dati OK Srbije.

Vezano za Rio Tinto koliko je realno da se raspiše referendum na tu temu.Legitiman je zahtjev jer su u pitanju prirodna bogatstva opšteg dobra.
Legitimno je samo da podržiš ugrožen narod koji tamo živi kao i sve u dometu tih podzemnih voda koje mogu da im ugroze pijaću vodu.Sve ostalo nije jer boli tebe uvo i za komšiju a kamo li onog koga ne poznaješ.

Zašto srpski osvajači medalja ćute na otpor Rio Tintu, pa zna se pare iz budžeta su slađe​

Zato sto bi ih Sluzba jurila po svetu da ih ubije, kao sto turska to pokusava sa Enisom Kanterom.

Ne postoji sportista u Srbiji koji je spreman na takvu vrstu zivota, pa makar i sa americkom zastitom.

Poslednja izmena:
Ne znam ne pratim njihove profile, kontam da privatno na mrežama može da piše ko šta hoće.Možda neki i jesu.
Koliko znam Novak je "zeleni" po ubjeđenju tako da me ne bi čudilo da podrži inicijativu "Rio Tinto marš iz Srbije".
Pogotovo on koji apsolutno ne zavisi od Srbije ili nekakve site što će mu dati OK Srbije.
Ako stvarno voli Srbiju onda će ustati protiv rudarenja ako samo glumi onda neće.Na potezu je.

Zato što je sport u funkciji vlasti i vladajuće ideologije oduvek bio . "Kru'a i igara" što bi stari Latini rekli . Razume se nađe se tu neki pojedinačni izuzetak.

To znači da bi ovo pitanje moglo jednako da se zameni pitanjima; " Zašto policajci ćute zbog kopanja litijuma " ili "Zašto sudije ćute bog kopanja litijuma " ...
Gospodine Duci SImonovicu, u nekim slobodnijim drustvima, imate na stotine primera gde sportisti otvoreno staju protiv vlasti.

U vasim KGB drustvima ili nemate tih primera, ili taj sportista koji stane protiv vlasti, dobija svog agenta u FSB Sluzbi kome je jedini posao kako da ga ubije.

Legitimno je samo da podržiš ugrožen narod koji tamo živi kao i sve u dometu tih podzemnih voda koje mogu da im ugroze pijaću vodu.Sve ostalo nije jer boli tebe uvo i za komšiju a kamo li onog koga ne poznaješ.
Ovo je ipak tema od opšteg dobra dakle tiče se svih građana Srbije.Ne znam ja bih gurao priču oko referenduma jer mislim da bi većina glasala protiv Rio Tinta pa onda Vučić ne bi imao previše prostora da gura tu priču i dalje...

Pa to sam i ja ocekivao ali izgleda da ne sme. Prosli put kad nije otisao na poklonjenje AV, izgubili su terene u Beogradu. Ko zna cime ga ucenjuju...

Ovo je ipak tema od opšteg dobra dakle tiče se svih građana Srbije.Ne znam ja bih gurao priču oko referenduma jer mislim da bi većina glasala protiv Rio Tinta pa onda Vučić ne bi imao previše prostora da gura tu priču i dalje...
Naravno da je referendum rešenje. Ne znam zašto ovi koji su protiv litijuma to ne guraju.

Naravno da je referendum rešenje. Ne znam zašto ovi koji su protiv litijuma to ne guraju.
Nisu svima namjere iste, neko podržava proteste samo zato što su protiv vlasti i boli ga uvo i za litijum i za Srbiju.
Vučić se ne boji takvih, njegov najveći strah su istinski borci za zelenu Srbiju jer su oni nepotkupljivi, ne dolaze iz te političke pozadine.
Na takve ne može da utiče ni na jedan njemu poznat način političke prljave ispod pasa borbe.
Zato bih ja insistirao na referendumu i čista zelena priča bez politike.Imam osjećaj da bi referendum prošao.
Nema jačeg argumenta za Vučića da odustanu od te priče ako već nije kasno...

Back