Zasto Srbi Krajisnici se ne vrate iz Srbije da zive u Knin?

Od 300 najcescih preizmena nema ni jedno da nema i katolika i pravoslavaca a dosta cesto i muslimana
Evo naprimjer moje prezime najcesce je kod pravoslavca 80% ali ima i katolika i muslimana
Rasprostranjeno je svuda i u Hercegovini,Posavini,Sumadiji ,Bosni,Sandzaku a dosta je cesto u Visokoj Krajini i Sjevernoj Dalmaciji uglavnom pravoslavci

Ocigledno je da su u jednom trenutku ti ljudi moji prezimenjaci bili pokatolceni u Dalmaciji a poturceni u BIH i sad su oni Hrvati i Bosnjaci
Мислиш од 300 најчешћих презимена у данашњој Хрватској? За многе се зна да имају заједничко порекло (православне и католике) и да су у сродству чак и кад имају различита презимена (нека су се мењала). Данас то може да се потврдити и генетичко-генеалошким истраживањима, али чини ми се да неко рече како у Хрватској и не објављују баш податке о тестиранима. Верујем да @Krishna зна више о томе.

Meni od bakine familije nije ostalo ni jedno musko lice sem jednog brata ...za sve ostale su se "braca " Hrvati i "Bosnjaci" pobrinuli
Taj jedan brat ....izgubijo oca i bracu i opet najveci jugosloven i pre i posle rata (umro pre desetak godina ) ....vidi na zapadu sta je danas, tako je bilo i sa nama tada(a cini mi se bit ce opet) ...sto ih crnci i arapu vise ko*** to ovi vise slave "multi kulti" ...a arapi i crni si prikazani ko plemenitiji i bolji

poput onog Svabe sto je skupljo na sahrani cerke sto je rokno Arap za "migrante " pare
Srbi iz Hrvatske meni izgledaju nekako rascepani između nacionalnog identiteta i zemlje (nekad republike) u kojoj su odrastali i priželjkuju da su stvari kakve nisu i ne mogu da budu, tj. da su u dobrim odnosima sa Hrvatima, da mogu tamo mirno da žive i da se vole u bratstvu i jedinstvu, ali - to je nemoguće.

Srbi iz Srbije su drugačiji. Nisu tako bolećivi. Da su Srbijanci od Hrvata doživeli ono što su Srbi iz Krajine - mrzeli bi ih kao Albance i jedva čekali prvu priliku da im se osvete.

To što se kod nas sluša hrvatska muzika ili gostuju neki njihovi muzičari, dopušta im se da pišu po našim portalima i slično - to nije ljubav, to je više pokazatelj tolerancije. To je neko razmišljanje u stilu: "Za razliku od netolerantnih Hrvata koji maltretiraju manjine, silom pokrštavaju ljude, žele da žive u jednonacionalnom društvu, zabranjuju slobodu govora - kod nas svi narodi imaju prava, dobrodošli su, mi smo otvoreni, tolerantni, itd.". :lol:

Hrvati, poznajući samo Srbe iz Hrvatske koji su na njih bolećivi i videvši tu srpsku toleranciju - pogrešno zaključuju da je to ljubav, nostalgija, želja za zajedništvom, da bi im Srbi sve oprostili, ponovo bili sa njima, da mogu Srbima da rade štagod hoće, ali kad im ustreba pomoć, Srbi će pojuriti da pomognu svojoj "braći" i slično, ali to nije tako. Nisu Srbi iz Srbije baš tako nežni, slatki i bolećivi. :D

Значи имаш делом порекло са Кордуна. :)
Несрећни Срби са Кордуна, Баније, из Лике и Босанске Крајине су јако пострадали Хрвата 1941-45, у неким селима у тим крајевима су побијени сви или скоро сви Срби. Страдали су пуно и Срби из Херцеговије и источне Босне. Пребиловци код Чапљине су један од симбола геноцида које су Хрвати извршили над Србима у Ндхазији. Ми у Далмацији смо сплетом околности добро прошли и другом рату.
Pričao mi je deda...

Imam i knjigu koja je delimično napisana i po njegovim sećanjima iz rata. :)

Мањача спада и свега пар енклава у Босанској Крајине које су избегле усташки геноцид. Разлог је то што су на Мањачи доминирали четници међу локалним Србима. Динара, Мањача и Романија су три српске четничке планине које су показале зубе усташама.

@guslar1389
Tu bas nije bila rec o zubima vec o izolovanosti .I danas je tesko otic gore ..pre dvadesetak godina mi je trebalo oko sat -sat i po od banjaluke do tamo
Tamo gde us Hrvati uspeli iznenadit Srbe tu su se i resili tih familija..u sred noci i slicno
Tamo gde su otverno isli a ljudi su bili oprezni tu su se ljudi u miru razisli po sumamam

Mada cini mi se dosta je gubitaka bilo na pocetku ...Hrvati su slali pozivnice Srbima da dodju na razgovor..ovi sidju da "razgovaraju" a Hrvati ih pobiju pa pozovu brcu ,pa sinove ....

Krajina u Hrvatskoj je oduvek bio siromašan i nerazvijen kraj. Čak i da je situacija u Hrvatskoj idealna - da nema nacionalizma, da se stalno ne podgreva mržnja prema Srbima - opet se niko ne bi vratio. Svi ti Srbi sada žive na boljim (a i sigurnijim) mestima, bilo u Srbiji (uglavnom u Vojvodini), bilo u inostranstvu. Uostalom, sve je manje ljudi za koje bi odlazak u Krajinu bio "povratak". Generacije rođene u Vojvodini, recimo, ne osećaju nikakvu povezanost sa Kninom i Krajinom. Šta će tamo?!

Mislim da se ni Hrvati baš ne lome da odu i žive u tim krajevima. Tamo će se verovatno naseliti Indijci, Pakistanci i ostali koji dolaze. :)
Hrvati su šovinisti - to što rade Srbima zove se šovinizam
Screenshot_20230331-172726_Chrome.jpg

sto jedino imaju.
Dok je nacionalizam ljubav prema svojoj naciji tolerancija prema drugim.
Hrvati ne mogu da budu nacionalisti kada su konvertiti (pokatoliceni Srbi) sto se jasno vidi iz istorijske dokumentacije.
Srbe u Hrvatskoj mrze te nema razloga da se tamo ide - cak pri putovanjima je treba zaobici (nema razloga pare davati mrziteljima).

Vrlo verovatno.

Srbi iz Hrvatske meni izgledaju nekako rascepani između nacionalnog identiteta i zemlje (nekad republike) u kojoj su odrastali i priželjkuju da su stvari kakve nisu i ne mogu da budu, tj. da su u dobrim odnosima sa Hrvatima, da mogu tamo mirno da žive i da se vole u bratstvu i jedinstvu, ali - to je nemoguće.

Srbi iz Srbije su drugačiji. Nisu tako bolećivi. Da su Srbijanci od Hrvata doživeli ono što su Srbi iz Krajine - mrzeli bi ih kao Albance i jedva čekali prvu priliku da im se osvete.

To što se kod nas sluša hrvatska muzika ili gostuju neki njihovi muzičari, dopušta im se da pišu po našim portalima i slično - to nije ljubav, to je više pokazatelj tolerancije. To je neko razmišljanje u stilu: "Za razliku od netolerantnih Hrvata koji maltretiraju manjine, silom pokrštavaju ljude, žele da žive u jednonacionalnom društvu, zabranjuju slobodu govora - kod nas svi narodi imaju prava, dobrodošli su, mi smo otvoreni, tolerantni, itd.". :lol:

Hrvati, poznajući samo Srbe iz Hrvatske koji su na njih bolećivi i videvši tu srpsku toleranciju - pogrešno zaključuju da je to ljubav, nostalgija, želja za zajedništvom, da bi im Srbi sve oprostili, ponovo bili sa njima, da mogu Srbima da rade štagod hoće, ali kad im ustreba pomoć, Srbi će pojuriti da pomognu svojoj "braći" i slično, ali to nije tako. Nisu Srbi iz Srbije baš tako nežni, slatki i bolećivi. :D
Znam jednu iz Krajine pobegla sa desetak godina ..famila joj desetkovana par puta za nepune tri generacije
Upozno je u Austriji
Mala provela mladost of klubovima sireci noge za Hrvate i uglavnom se sa njima "druzila"
Pitanje okolnosti ....isto to ces videt u Nemackoj i Americi ..gde je Arapima i Crnima dozvoljeno da gaze domorovce...pa ko najvise oponase i prati te iste od bas tih gazenih a oni najudaljeniji umisljaju kako su Arapi i Crni "civilizovani" ..Isto je kod nas za Hrvate
Iz Srbije umisljaju da su ovi civilizovani
Ovi iz Krajine ih delimicno mrze a delimicno ko ova mala
Jedino mi is "sredine" smo kako treba ...uglavnom

Др Драган Петровић каже да је служио ЈНА у Сплиту и тамо је упознао Хрвате, Србе из разних крајева неке и друге народе. Каже да су Срби из Хрватске, БиХ и ЦГ имали кристално јасну српску националну свест, док Срби из Србије нису знали ни ко су ни шта су и били су метиљави и тутушави. Мене је погодила изјава Томе Николића да нема ништа против Хрвата, јер они нису у његовом крају никад ништа лоше учинили. Па Бог те убио, ниси ти био председник месне заједнице Бајчетина него Србије и имаш обавезују да водиш рачуна о свим Србима и зато Јасеновац мора да те се тиче.

Драган Петровић о метиљавости и тутушавости Срба из уже Србије од 22:05 до 22:35

Sad mi pripadamo zapadnoj civilizaciji? A do juce svi pricase da Srbi pripadaju istocnoj. A Cigani?
Нисам написао да је то западна цивилизација, али тој цивилизацији припадају и Руси, чак шта више ови из Москве и Питера припадају више него просечан Србин из Србије.

Znam jednu iz Krajine pobegla sa desetak godina ..famila joj desetkovana par puta za nepune tri generacije
Upozno je u Austriji
Mala provela mladost of klubovima sireci noge za Hrvate i uglavnom se sa njima "druzila"
Pitanje okolnosti ....isto to ces videt u Nemackoj i Americi ..gde je Arapima i Crnima dozvoljeno da gaze domorovce...pa ko najvise oponase i prati te iste od bas tih gazenih a oni najudaljeniji umisljaju kako su Arapi i Crni "civilizovani" ..Isto je kod nas za Hrvate
Iz Srbije umisljaju da su ovi civilizovani
Ovi iz Krajine ih delimicno mrze a delimicno ko ova mala
Jedino mi is "sredine" smo kako treba ...uglavnom
Ne bih se složila da sila rađa ljubav. Nije baš da se Srbi i Albanci vole... :D

Мањача спада и свега пар енклава у Босанској Крајине које су избегле усташки геноцид. Разлог је то што су на Мањачи доминирали четници међу локалним Србима. Динара, Мањача и Романија су три српске четничке планине које су показале зубе усташама.

@guslar1389

Njaveci pokolji Srrba od strane Hrvata su napravljeni odmah 1941 a to je bilo na prevaru namame muskarce a ond ih povezu i bacaju u jame ili iznednada napadnu sela i pobiju sve
To je dovelo do ustanaka 27 jula To je bio srpski ustanak kao reakcija naroda na pokolje od strane Muslimana i Turaka

27. JUL 1941. – ustanak ili osveta​

Ustanak u Drvaru 1941. predstavlja početak organizovanog ustanka u Bosni i Hercegovini, odnosno Ustanka u NDH. Ustanak je organizovan s ciljem zaštite Srba od ustaškog terora i genocida u NDH. Prva ustanička akcija izvedena je 27. jula 1941. godine.

Kad su ustaše počele sa masovnijim ubijanjem civila odlučeno je da se pristupi formiranju gerilskih odreda. Iz Drvara i okolnih sela formirano je 9 takvih jedinica sa oko 800 boraca. Formirani su sa ciljem zaštite srpskog stanovništva od ustaških zločina.
U popodnevnim satima 26. jula na putu Drvar-Oštrelj, tri gerilca samovoljno su dočekala u zasjedi automobil i ubila ustaškog bojnika. Oko dva sata kasnije ustaško-domobranska jedinica, jačine od oko 60 vojnika i napala selo Crljivica koje je bilo najbliže mjestu zasjede na ustaški automobil.

Svim srpskim gerilskim odredima sa područja Drvar-Bosansko Grahovo-Srb izdato je naređenje da sutradan 27. jula u zoru izvrše napad na ustaške posade u Drvaru, Oštrelju, Prekaji, Trubaru, Martin Brodu, Grahovu i Srbu. Do kraja dana gerilski odredi zauzeli su Bosansko Grahovo i Drvar. Za borcima su išli seljaci, naoružani vilama, kosama, sjekirama zahtevajući obračun sa Hrvatima i “Turcima”, tako da ustanak nije bio imun na osvetništvo.
U Trubaru kod Drvara, gerilci su zaustavili voz u kojem se nalazio drvarski župnik Waldemar Maksimilijan Nestor, koji je vršio prevođenje pravoslavaca u katoličku vjeru. Župnik i njegova pratnja su tada poubijani, a tijela bačena u jamu Golubnjaču. Prema nekim tvrdnjama, u samom gradu je tada ubijeno 240 civila Hrvata i Muslimana koji su dan prije došli iz Živinica, da rade u pilani u Drvaru, jer Srbi radnici nisu dolazili na posao zbog straha od ustaša.

Među gerilcima tada još nije postojala čvrsta diferencijacija između četnika i partizana. Mnogi među njima su, motivirani etničkom mržnjom i odmazdom za ustaške represalije, činili zločine u izoliranim hrvatskim naseljima, ubijajući ili tjerajući njihove stanovnike u zbjeg, čime su događaji 27. jula dobili karakter etničkog čišćenja. Obično se navodilo da su počinitelji bili četnici; međutim gerilce su zapravo zajednički vodili komunisti i pripadnici četničkog pokreta, a tek u narednim mjesecima će se razne grupe ustanika odlučiti da se priklone bilo partizanima, bilo četnicima.

Komunistička partija Jugoslavije se, međutim, svim silama upinjala da srpski ustanak u NDH ne pređe u međuetnički obračun, već ostane na liniji narodnooslobodilačke borbe protiv okupatora i njegovih saveznika. Komunistički lideri pristigli su u Drvar 10. septembra 1941. godine i tada su nazivi gerilac i politički sekretar promijenjeni u partizan i politički komesar.

Uspostavljen je red i partizanske vođe su objašnjavale razbješnjeloj masi da su civili nevin narod i da oni ne smiju činiti što i ustaški zločinci. Organizovano je polaganje zakletve gerilaca, koja je, pored ostalog glasila “da će svagda i uvijek zastupati misao bratstva i jedinstva i zajedničke borbe Srba, Hrvata i muslimana za čišćenje naše zemlje od zajedničkog neprijatelja, protiv fašističkih okupatora i domaćih izdajnika i plaćenika – bili oni iz srpskih, hrvatskih ili muslimanskih redova.

Branko Bogunovic je bio komadant Grahovske cetnicke brigade Gavrilo Princip koja je bila jedna od 6 brigada dinarske cetnicke divizije
https://sr.wikipedia.org/wiki/Бранко_Богуновић

Uros Bogunovic njegov rodjeni brat komadant 6 krajiske partizanske brigade ,narodni heroj Jugoslavije
https://sh.wikipedia.org/wiki/Uroš_Bogunović

I jos jedna cinjenica partizani i cetnici su saradjivali na tim prostorima
Sve dok Broz nije doveo srbijanske partizane i prvu i drugu proletersku brigadu koja je napravila veliki zulum
Veliki su zulum napravili ,palili i klali kao ustase to sam cuo iz prica starjih

Pohod proleterskih brigada u Bosansku krajinu​

https://sh.wikipedia.org/wiki/Pohod_proleterskih_brigada_u_Bosansku_krajinu

Др Драган Петровић каже да је служио ЈНА у Сплиту и тамо је упознао Хрвате, Србе из разних крајева неке и друге народе. Каже да су Срби из Хрватске, БиХ и ЦГ имали кристално јасну српску националну свест, док Срби из Србије нису знали ни ко су ни шта су и били су метиљави и тутушави. Мене је погодила изјава Томе Николића да нема ништа против Хрвата, јер они нису у његовом крају никад ништа лоше учинили. Па Бог те убио, ниси ти био председник месне заједнице Бајчетина него Србије и имаш обавезују да водиш рачуна о свим Србима и зато Јасеновац мора да те се тиче.

Драган Петровић о метиљавости и тутушавости Срба из уже Србије од 22:05 до 22:35

Kada živiš u matici, svoj na svome, što se kaže - nemaš toliko potrebe za negovanjem i isticanjem nacionalnosti. Kada živiš među drugim narodima, onda se ta težnja pojačava, jer je to i jedan od načina da očuvaš svoj identitet, da te ne preobrate, a za šta ne postoji strah kada si u svojoj zemlji, među svojima. Ležerniji si i opušteniji.

Za vreme bivše Jugoslavije u Srbiji ljudi nisu mnogo razmišljali o Srbima koji žive u drugim krajevima tadašnje zemlje. Mnogi Srbi su bili i vrlo prosrbijanski orijentisani. Kada je počeo rat - bilo je to konfuzno doba za Srbe iz Srbije. Srbi iz Hrvatske i BiH su se oslonili na Srbiju, tražili pomoć i zaštitu, a u Srbiji je bilo dosta ljudi za koje su svi ti Srbi izvan Srbije bili neka - apstrakcija. Naravno, ne za sve, ali u vreme bivše Jugoslavije srpski duh se dosta gušio, a kada bi ljudi odlazili u druge krajeve bivše zemlje - nisu preterano ni razmišljali o nacionalnosti. Imala sam rođake, vršnjake mog dede, iz Šumadije i zapadne Srbije, recimo, za koje je postojala samo Srbija i tokom Jugoslavije. Da ih je neko pitao - prvi bi glasali za otcepljenje Srbije od SFRJ. :lol:

Takva prosrbijanska osećanja su imala i svoju pozitivnu stranu, jer su kreirala neki vid samodovoljnosti. Za nacionalni osećaj i identitet - nisu bili potrebni drugi. To se i danas održalo. Dok kod Hrvata stalno postoji potreba za Srbima, jer se nacionalni identitet i kod njih gradio na nekom odklonu od srpskog, kao što se i srpski kod Srba u Hrvatskoj gradio na odklonu od onoga što je hrvatsko, kod Srba u Srbiji toga nema. Niko nije potreban.

Zato se danas dešavaju tako smešne stvari da Hrvati i nakon 30 godina od rata, iako su konačno proterali Srbe, i dalje svoju politiku grade na mržnji prema njima. U suprotnom - ostaje praznina. Nije bilo prilike da izgrade osećaj samodovoljnosti koji mi ovde imamo, a najverovatnije nikad i neće, jer će u međuvremenu previše postati multi-kulti društvo u kome će se ili izgubiti ili će krenuti da masakriraju došljake, tj. novopridošlice će popuniti prazninu koja je ostala od Srba.

Hrvati takve unakaze prvom prilikom...smatraju budalama koje iskoriscavaju za svoje ciljeve te odbace uniste.....
Hrvati su neprijatelji koji sve nas mrze zato sto smo Srbi - Hrvati su ti koji treba da finansijski materijalno obestete sve Srbe za dusevnu bol zbog zverski pobijenih familija plus unistene licne imovine.
Na svim mestima gde su Srbe ubijali sve nase unistili da budu mauzoleji sa istinitim istorijskim objasnjenjima.
Goli otok da pretvore u muzej izvinjenja potomcima zrtava zabrane slobode misljenja stavova reci uz potomke onih koji su se slucajno nasli na pogresnom mestu u logresno vreme te ispastali to.
Zapravo izuzetna glupost ispiranja mozga naivnima do beskraja - treba da postoji jednakost = ono sto ne mogu Srbi u Hrvatskoj ne mogu ni Hrvati u Srbiji.
Hrvati, poznajući samo Srbe iz Hrvatske koji su na njih bolećivi i videvši tu srpsku toleranciju - pogrešno zaključuju da je to ljubav, nostalgija, želja za zajedništvom,
Da su Srbi ovce koje treba šìšati ponovo,slobodno napisi...
da bi im Srbi sve oprostili,
...kad se neko iskreno pokaje te zamoli za oprostaj dobije ga - Hrvati to ne rade vec slave svoje zlocine nad civilima lazno predstavljene kao ''ratne pobede" .
ponovo bili sa njima,
Nakon zlocina koji su Hrvatske Ustase cinile nad Srbima ` nakon zlocina koje su Hrvati činili nad Srbima devedesete devedeset pete` nakon zatiranja svega sto je nase samo krajnje zao um to moze da pomisli.
da mogu Srbima da rade štagod hoće,
O,ne,ne ne to su se tako prevarili ` znamo sta su radili Srbima kroz celu istoriju` znamo da danas imaju neke Srbe u Hrvatskoj koje zlostavljaju psihicki svaki dan samo da bi se lazno predstavljali.
ali kad im ustreba pomoć, Srbi će pojuriti da pomognu svojoj "braći" i slično,
O ne ` neka se sami snalaze nakon svog zla koje nanose Srbima u Hrvatskoj do dana danasnjeg.
ali to nije tako.
:tick:
Nisu Srbi iz Srbije baš tako nežni, slatki i bolećivi. :D
Srve iz Hrvatske su nam pobili sve spalili unistavali minirali cak groblja manastire crkve - znamo sta nam misle`jasno pokazuju to svakog dana` svake godine.

Poslednja izmena:
Hrvati takve unakaze prvom prilikom...smatraju budalama koje iskoriscavaju za svoje ciljeve te odbace uniste.....

Hrvati su neprijatelji koji sve nas mrze zato sto smo Srbi - Hrvati su ti koji treba da finansijski materijalno obestete sve Srbe za dusevnu bol zbog zverski pobijenih familija plus unistene licne imovine.
Na svim mestima gde su Srbe ubijali sve nase unistili da budu mauzoleji sa istinitim istorijskim objasnjenjima.
Goli otok da pretvore u muzej izvinjenja potomcima zrtava zabrane slobode misljenja stavova reci uz potomke onih koji su se slucajno nasli na pogresnom mestu u logresno vreme te ispastali to.

Zapravo izuzetna glupost ispiranja mozga naivnima do beskraja - treba da postoji jednakost = ono sto ne mogu Srbi u Hrvatskoj ne mogu ni Hrvati u Srbiji.

Da su Srbi ovce koje treba šìšati ponovo,slobodno napisi...

...kad se neko iskreno pokaje te zamoli za oprostaj dobije ga - Hrvati to ne rade vec slave svoje zlocine nad civilima lazno predstavljene kao ''ratne pobede" .

Nakon zlocina koji su Hrvatske Ustase cinile nad Srbima ` nakon zlocina koje su Hrvati činili nad Srbima devedesete devedeset pete` nakon zatiranja svega sto je nase samo krajnje zao um to moze da pomisli.

O,ne,ne ne to su se tako prevarili ` znamo sta su radili Srbima kroz celu istoriju` znamo da danas imaju neke Srbe u Hrvatskoj koje zlostavljaju psihicki svaki dan samo da bi se lazno predstavljali.

O ne ` neka se sami snalaze nakon svog zla koje nanose Srbima u Hrvatskoj do dana danasnjeg.

:tick:

Srve iz Hrvatske su nam pobili sve spalili unistavali minirali cak groblja manastire crkve - znamo sta nam misle`jasno pokazuju to svakog dana` svake godine.

Nakon Drugog svetskog rata bilo je mnogo žrtava na sve strane u Evropi. Da Jevreji nisu stradali u tom ratu i da nisu decenijama proganjali naciste i neprestano podsećali svet na sebe, verujem da bi do danas i Hitler i holokaust poprilično pali u zaborav, a stradanja tamo nekih Slovena se niko nigde ne bi ni sećao. Od kako pratim pomalo rat u Ukrajini - vidim da je tog posleratnog zataškavanja bilo svugde, a ne samo kod nas, jer je izmučena posleratna Evropa samo htela da krene dalje, a morali su da idu zajedno.

Što se tiče rata devedesetih i proterivanja Srba iz Krajine - to je, na žalost, Zapad odobrio, podržao, finansirao, čak i sproveo tako da doklegod su na vlasti isti ljudi kao i devedesetih - nikoga u Evropi neće biti briga ni za kakva srpska stradanja. Hrvati znaju da je sadašnja vlast na Zapadu na njihovoj strani i zato se i ponašaju kako se ponašaju - bahato, bezobrazno, nacionalistički... Kao i Albanci. Uostalom, dovoljno je pogledati na šta sve Zapad zatvara oči u poslednjih 20+ godina, šta rade po svetu, kako sad već otvoreno i nacizam podržavaju u Ukrajini...

Srbi koji ne žele da budu korisno topovsko meso u ratu sa Rusijom se ne kotiraju baš dobro u trenutnoj situaciji.

Stoga mi sada ne možemo učiniti ništa. Moramo čekati da se trenutno vladajuća struktura Zapada promeni i da se vrate neke druge vrednosti. Sada živimo u svetu laži i obmane, prekrajanja istorije, manipulacije ljudima, kriminala, korupcije... Nemamo mi tu baš neke šanse.

POKATOLIČENI SRBINE, to što Pupovac i neki drugi srpski političari učestvuju u vlasti nema nikakve veze sa obične Srbima koji ostaju diskriminisani. Pupovac je suštinski više Hrvat nego Srbin. Znam za mali milion primera diskriminacije Srba, napada na njih itd. Srbi koje si naveo su se pohrvatili ili naginjju na tu stranu. Dedeć i Subašić su kroatizirani polutani. Subašić je izjavio da je katolik. Dedić se nije izjašnjavao u nacionalnom i verskom logledu, ali se ponašao kao Hrvat.
POKATOLIČENI SRBINE, to što Pupovac i neki drugi srpski političari učestvuju u vlasti nema nikakve veze sa obične Srbima koji ostaju diskriminisani. Pupovac je suštinski više Hrvat nego Srbin. Znam za mali milion primera diskriminacije Srba, napada na njih itd. Srbi koje si naveo su se pohrvatili ili naginjju na tu stranu. Dedeć i Subašić su kroatizirani polutani. Subašić je izjavio da je katolik. Dedić se nije izjašnjavao u nacionalnom i verskom logledu, ali se ponašao kao Hrvat.
Pravoslavni Turčine daj nam reci..
Jeste dogodine u Kninu???

Нисам написао да је то западна цивилизација, али тој цивилизацији припадају и Руси
:cepanje: :cepanje:

Rusija je najtipicniji primer pravoslavno-vizantijske civilizacije, cak i vise nego Srbija.
Uostalom, da je Rusija zaista deo zapadne tj. evropske civilizacije, ne bi joj se vekovima desavali razni Tevtonci, Livonci, Napoleoni, Hitleri, sankcije i slicno.
I ne bi bila parija-drzava, van EU, NATO i Sengenskog prostora.

Mуслимани се не могу асимиловати никако, они не припадају нашој цивилизацији. Хрвати, Мађари и други католици у Србији се такође асимилују, јер припадамо истој цивилизацији
:hahaha:

Inace, bosanski muslimani su Srbima, narocito juzno od Dunava i Save neuporedivo slicniji nego Hrvati ili Madjari, sa izuzetkom religije i onog vezanog za istu.

Inace, bosanski muslimani su Srbima, narocito juzno od Dunava i Save neuporedivo slicniji nego Hrvati ili Madjari, sa izuzetkom religije i onog vezanog za istu.
Jesu genetski cak su vise plavi nego Srbi,kod njih se zacudjuce radja vise plave djece cak i svjetlije puti nego li kod Srba......Medjutim bosanski muslimani iliti Bosnnjaci su vec 30 godina zadojeni jednom odvratnom histerijskom ratnom propagandom finansiranom od Amerike i Zapdne Evrope u kojem je sve sto dolazi od Srba neprijateljsko i uopste sa istoka izuzev islamskih zemalja.....Oni su od 92 potpuno intelektualno indoktrisani i samo se osjecaju kao pripadnici islamske religije sa jakom tendecijom prisvajanja nacionalne i vjerske bastine ostala dva naroda u BIH.....Dok ne dodje do nekog kolektivnog izmirenja i preobrazaja BIH Srbi i Bosnjaci u BIH ce uvijek biti oponenti jedni drugima

:cepanje: :cepanje:

Rusija je najtipicniji primer pravoslavno-vizantijske civilizacije, cak i vise nego Srbija.
Uostalom, da je Rusija zaista deo zapadne tj. evropske civilizacije, ne bi joj se vekovima desavali razni Tevtonci, Livonci, Napoleoni, Hitleri, sankcije i slicno.
I ne bi bila parija-drzava, van EU, NATO i Sengenskog prostora.
Ovo je najnoviji narativ o tome kako su samo određene zemlje prave zapadne zemlje, pravi naslednici Rimskog carstva, inače osmišljen da malo podigne ego pojedinim istočnoevropskim zemljama, da se osećaju posebno (nad-rasa) ne bi li ih se lakše motivisalo za rat sa Rusijom. Nisam mislila da će tako brzo i ovde doći. :)

Nisu slicni vec je to isti narod. Sta mislis gde je otislo stanovnistvo Beograda,Smedereva ,Sapca i Uzica.Valjeva, Bar pola su iz Srbije .Srbi nisu ziveli u gradovima do 19 veka ispod Save i Dunava.. Cak i ona nesrecna Srebrenica je naseljena iz Soko grada kod Ljubovije

Back