Zasto Srbi Krajisnici se ne vrate iz Srbije da zive u Knin?

Имам друга из Крајине , бабу од 70 година су му заклали на кућном прагу за време акције олуја 1995 године , никада није откривено ко је извршилац тог злочина , таквих има стотине и хиљаде .Протерали људи , побили оне који су остали а да нико није одговарао и сада се неко пита :"зашто се не врате? "

Немогуће је живети тако , да је власт у ХР нормалана она би казнила убице а не би отворено славили етнички прогом и геноцид као државни празник.

Имам друга из Крајине , бабу од 70 година су му заклали на кућном прагу за време акције олуја 1995 године , никада није откривено ко је извршилац тог злочина , таквих има стотине и хиљаде .Протерали људи , побили оне који су остали а да нико није одговарао и сада се неко пита :"зашто се не врате? "

Немогуће је живети тако , да је власт у ХР нормалана она би казнила убице а не би отворено славили етнички прогом и геноцид као државни празник.
Poklano je nekoliko stotina baba i djedova po Visokoj Krajini Grahovo,Drvar ,Glamoc ,Sipovo,Mrkonjic ,Bilo je dosta tih starih ljudi baba i djedova koji nisu zeljeli da bjeze pred ustasama i ostajali u svojim kucama vecina ih je pobijena
U selu odakle ja poticem je ubijeno preko 50 civila u ustaskoj operaciji zima 94 jer su ustase iznenada napale a liniju niko nije drzao osim par trecepozivaca jer brigada VRS iz tog kraja bila na bihackom ratistu a tu je predhodne 2 godine bila dosta mirna linija nije bilo borbi niti silne vojske jer su Karadzic i Mate Boban potpisali mir izmedju RS i Herceg Bosne tako da je narod bio dosta opusten

Poklano je nekoliko stotina baba i djedova po Visokoj Krajini Grahovo,Drvar ,Glamoc ,Sipovo,Mrkonjic ,Bilo je dosta tih starih ljudi baba i djedova koji nisu zeljeli da bjeze pred ustasama i ostajali u svojim kucama vecina ih je pobijena
U selu odakle ja poticem je ubijeno preko 50 civila u ustaskoj operaciji zima 94 jer su ustase iznenada napale a liniju niko nije drzao osim par trecepozivaca jer brigada VRS iz tog kraja bila na bihackom ratistu a tu je predhodne 2 godine bila dosta mirna linija nije bilo borbi niti silne vojske jer su Karadzic i Mate Boban potpisali mir izmedju RS i Herceg Bosne tako da je narod bio dosta opusten

Тачно је да су поклани сви немоћни који су остали да сачекају нову власт окупатора , не само у Крајини , него и Федерацији и на Косову .

тамо где нема српске војске , тамо нема сигурност за народ српски и то је једноставно истинито .Данас српске војске нема у Крајини , тамо нема ни сигурност за народ да би се вратио ..када се буде вратила војска и народ ће да се врати .

Hrvati se u Londonu provode dok Srbi osvajaju svoju slobodu` Regent daje Hrvatima drzavu `Hrvatske Ustaše ubijaju na najjezivije postojece nacine Srbe `jedini na svetu imali su logore za decu Srbe jer su Srbi.
Od tada do devedesete mrze Srbe ` Srbi su nepozeljni` da bi od devedesete do devedeset pete ocistili Hrvatsku od Srba.
Srbe koji nisu uspeli da pobiju koji nisu hteli da odu pokrstili su na silu u Hrvate (ti su veci Hrvati od Hrvata).
Kuce su opljackane minirane spaljene isto kao groblja crkve manastiri zato sto pripadaju Srbima (da se unisti svaki dokaz postojanja Srba na tom podrucju).

Hrvati mrze Srbe zato sto su oni zapravo pokatoliceni Srbi - ne mogu da podnesu to (istorijska cinjenica al' one prave istorije ne njihovih izmisljotina).

Mrznja Hrvata je previše opasna da bi tamo Srbi smeli da žive - oni decu uče mržnji prema Srbima.

Screenshot_20230331-120117_Chrome.jpg

Screenshot_20230331-120153_Chrome.jpg

Screenshot_20230331-120158_Chrome.jpg

Etničko čišćenje Srba im je ponos koji slave ("Oluja") - to je bolest koju dopusta Nemacka (glavna zemlja Evropske Unije) na teritoriji Evropske Unije (kojoj Hrvatska pripada).

Zašto se Hrvati iz Srbije ne presele nazad u Hrvatsku kad nas toliko otvoreno mrze ?

Poslednja izmena:
Tako je bilo i sa Srbima posle Drugog svetskog rata.

Moj deda po majci je iz Vojnića. Ustaše su mu zaklale celu familiju, a on kao dečak praktično pobegao u šumu gde su ga pokupili partizani, koji su tada bili samo grupe ljudi koji su se branile od ustaša (u početku nije bilo ideologije). Borio se po celoj bivšoj Jugoslaviji. Bio je veliki Jugosloven, zagovornik bratstva i jedinstva i nikada nije dao da se loša reč o Hrvatima kaže. Tako je vaspitavao i moju majku i ujaka, pa su svi bili u šoku kad je počeo rat 1991. Deda je dobio srčani udar i umro kad je video da se istorija ponavlja i da je 50 godina njegove borbe bilo uzaludno.

Recimo, ja to ne mogu da razumem i smatram da je moj deda pogrešio. Nije morao da vaspitava decu u duhu mržnje, ali je bar trebalo da ih upozori, da im kaže istinu. Oni su živeli u Srbiji i ništa im se nije dogodilo, ali su tako zamlaćeni propagandom mogli da završe i u Hrvatskoj i da ih danas nema. Neverovatno je kako su uspeli tako da omađijaju Srbe koji su bili svedoci i žrtve. Imali iskustvo iz prve ruke, a naseli na gluposti.

Zato sad kad čujem kako neko priča o nekakvoj RSK - kosa mi se digne na glavi. Mazohisti.
Klasična zabluda da je sve počelo preko noći u ljeto 1991.
Imaš na internetu snimke srbovanja sa četničkom ikonografijom širokih masa po proslavama u srpskim krajevima od 1988./89.
U to vrijeme se išlo u zatvor zbog "Ustani bane" jer da je nacionalistička pjesma.
Uz 70% Srba u miliciji u Hrvatskoj ništa čudno.

Njemačka je 1945. godine sravnjena sa zemljom, savezničke trupe su silovale njemačke žene, u bombardiranjima je poginulo mnoštvo civila, među njima i djece. To se danas širom Europe slavi kao Dan pobjede.

Hrvati se u Londonu provode dok Srbi osvajaju svoju slobodu` Regent daje Hrvatima drzavu `Hrvatske Ustaše ubijaju na najjezivije postojece nacine Srbe `jedini na svetu imali su logore za decu Srbe jer su Srbi.
Od tada do devedesete mrze Srbe ` Srbi su nepozeljni` da bi od devedesete do devedeset pete ocistili Hrvatsku od Srba.
Srbe koji nisu uspeli da pobiju koji nisu hteli da odu pokrstili su na silu u Hrvate (ti su veci Hrvati od Hrvata).
Kuce su opljackane minirane spaljene isto kao groblja crkve manastiri zato sto pripadaju Srbima (da se unisti svaki dokaz postojanja Srba na tom podrucju).

Hrvati mrze Srbe zato sto su oni zapravo pokatoliceni Srbi - ne mogu da podnesu to (istorijska cinjenica al' one prave istorije ne njihovih izmisljotina).

Mrznja Hrvata je previše opasna da bi tamo Srbi smeli da žive - oni decu uče mržnji prema Srbima.

Pogledajte prilog 1318945

Pogledajte prilog 1318946

Pogledajte prilog 1318948

Etničko čišćenje Srba im je ponos koji slave ("Oluja") - to je bolest koju dopusta Nemacka (glavna zemlja Evropske Unije) na teritoriji Evropske Unije (kojoj Hrvatska pripada).

Zašto se Hrvati iz Srbije ne presele nazad u Hrvatsku kad nas toliko otvoreno mrze ?
Što Europska unija ima s hrvatskim državnim praznicima? Tko to može Hrvatskoj zabraniti proslavu Dana pobjede? O čemu ti?

Te fantazije o "Srbima katolicima" pričaj djeci, jer takve gluposti mogu proći samo kod tog uzrasta. ;)

Kažnjava, još uvijek svako malo ima neka optužnica protiv ratnih zločinaca.

dobro ste prosli 1945. zahvaljujuci Titu, koji vam je prakticno ponistio zlocine u tom periodu...
inkorporacija u SFRJ, vas je prakticno oprala...
Kako je to Tito "poništio" zločine?

1) FDH/SR Hrvatska je bila teritorijalno smanjena za gotovo polovicu u odnosu na NDH
2) Titove snage su u Bleiburgu na licu mjesta pobile mnoštvo ustaških vojnika i domobrana, a ostale su osudili na tešku robiju
3) od 1945. do 1948. godine održano je mnošto sudskih procesa na kojima su osuđeni brojni ustaški političari i vojni časnici i presude su uglavnom sve bile smrtne, najčešće strijeljanjem i vješanjem

Pa nije NDH inkorporirana u Jugoslaviju, nego druga strana, FDH, kasnije nazvana NRH/SRH. Tvoj komentar je kao da za zločine Sjeverne Koreje tužiš i osudiš Južnu Koreju. Jesu to sve Korejci, ali u dvije različite države i s dva različita režima. Istovjetno se dogodilo za vrijeme WW2 i na području Hrvatske, To je bio građanski rat između Hrvata i današnjih Bošnjaka na jednoj strani (Sile Osovine) te Hrvata, Srba i Bošnjaka na drugoj strani (Saveznici). U toj borbi je Federalna Država Hrvatska porazila Nezavisnu Državu Hrvatsku. I što sad? Ti bi 1945. godine osudio i kaznio Tita, Nazora, Bakarića, Krstulovića i brojne druge hrvatske partizane te državu Hrvatsku koja je aktivno sudjelovala na razbijanju i uništenju NDH? Baš si "bistar".

Poslednja izmena:
Све је лепо док је Срба мање од 5%.

Јебо Крајину и те личке и далматинске вукојебине, проблем би настао и да се врате на чак и на Кордун и Банију у пуном капацитету, а тек у велике градове из којих су почишћени још 91-ве, да се не говори.

Чим би их прешло 5%, у Хрвата би прорадио зов предака, и избила би генетски наслеђена ментална болест Антише Старчевића, ћаће им Домовине... :per:

А шта је без основа, шта није...Хрвати су, у мањој или већој мери масовно убијали Србе 3 пута у двадесетом веку, од чега други пут спада у потврђену категорију геноцида, по ономе што геноцид стварно јесте: планирано систематско затирање етничке групе, од српског фетуса у мајци, до српског старца.

Дакле, све лепо, на микронивоу пословни и лични односи између Срба и Хрвата су сад најбољи у последњих 30 година, и биће још бољи, радимо, зарађујемо, поготово заједно на трећој страни, јебемо се све у 16...и тако и треба да буде. Али политички, само онолико колико је неопходно. И тако и сутра, ако којим чудом Србија уђе у ЕУ. Ми стратешки, ни географски, ни економски, ни саобраћајно, ни друштвено-политички немамо интереса да у односе са Хрватском инвестирамо више него у односе са Вануатуом, на пример.
Ajde što pišeš neprobavljive gluposti, ali zar baš moraš toliko puno njih ulupati u jedan komentar? :thumbdown:

Glavni srpski problem je što su srbi po prirodi tolerantni i retko kad se odluče za baš radikalne mere ukoliko im ne dozlogrdi.

Da je neka druga evropska država bila u situaciji Jugoslavije (tj Srba) sravnila bi Hrvatsku sa lica zemlje.
Da, toliko su tolerantni da im je jedna od glavnih stranaka nosila ime Radikalna. :lol:

тамо где нема српске војске , тамо нема сигурност за народ српски и то је једноставно истинито .Данас српске војске нема у Крајини , тамо нема ни сигурност за народ да би се вратио ..када се буде вратила војска и народ ће да се врати .

Šteta sto vojska VRS pobjegla i nije se borila

Drzava Republika Srpska Krajina je egzistirala 1991-1995 godine sa glavnim gradom Kninom, sto je tada bio 90% srpsko. 1995 Srbi su procerani iz Krajine zlocinackom akcijom Olujom, oko 200.000 Srba procerano u Srbiju i u svijet.

Danas u Beograd i Novi Sad zive bar 100.000 Krajisnika, ili rodjeni tamo ili prva generacija rodjena u Srbiju. Ali drze ljubav prema zavicaju i Krajini.

Danas u Knin, grad od 10.000 stanovnika, Srbi su ipak preko 20% grada, sa 2.500 Srba koji tamo zive. Grad je istorijski vazan za Krajisku istoriju, mediteranski grad, astetski mnogo ljepsi od sivog Novog Sada i Beograda, tamo postoji ziva srpska kultura i korijeni. To je EU standard. Zasto vise Srba Krajisnika se ne vrati u Knin da zivi? Da samo 1% dodje, opet bi Knin bio vecinski srpski, i opet bi Krajisnici i Krajina blistali u svom punom sjaju.

Skućili se ljudi ovde, našli poslove, mnogi i prodali imovinu tamo i šta sad? Neki su i produžili na Zapad.
RSK se inače nikako ne može nazivati državom. To kao državu nije priznala ni Srbija, da ne idemo dalje.

A zašto se nisu htjeli odvojiti od ludaka npr 1975-te, zašto su im onda ludaci bili dobri

I zašto su išli u zajedničku državu s ludacima

Zaebo nas Tito™
Pa zasto danas Svabe , Ameri i Englezi nece da se odvoje od Arapa i Crnja.... kad ih ovi gaze ko stoku... ?Zato sto je promovisano od drzave a stoka prati protiv "Veliko Srpstva " pardon ..."bele patrijarhije" i sve sto unistava "belu patrijahiju" je dobro i da se nagradi i slavi ...ljudi reaguju samo kad je njihova ****** u pitanju a i onda dosta njih nece da reaguju jel "oni ce bit izuzetak"

Moj deda po majci je iz Vojnića. Ustaše su mu zaklale celu familiju, a on kao dečak praktično pobegao u šumu gde su ga pokupili partizani, koji su tada bili samo grupe ljudi koji su se branile od ustaša (u početku nije bilo ideologije). Borio se po celoj bivšoj Jugoslaviji. Bio je veliki Jugosloven, zagovornik bratstva i jedinstva i nikada nije dao da se loša reč o Hrvatima kaže. Tako je vaspitavao i moju majku i ujaka, pa su svi bili u šoku kad je počeo rat 1991. Deda je dobio srčani udar i umro kad je video da se istorija ponavlja i da je 50 godina njegove borbe bilo uzaludno.

Recimo, ja to ne mogu da razumem i smatram da je moj deda pogrešio. Nije morao da vaspitava decu u duhu mržnje, ali je bar trebalo da ih upozori, da im kaže istinu. Oni su živeli u Srbiji i ništa im se nije dogodilo, ali su tako zamlaćeni propagandom mogli da završe i u Hrvatskoj i da ih danas nema. Neverovatno je kako su uspeli tako da omađijaju Srbe koji su bili svedoci i žrtve. Imali iskustvo iz prve ruke, a naseli na gluposti.

Zato sad kad čujem kako neko priča o nekakvoj RSK - kosa mi se digne na glavi. Mazohisti.
Meni od bakine familije nije ostalo ni jedno musko lice sem jednog brata ...za sve ostale su se "braca " Hrvati i "Bosnjaci" pobrinuli
Taj jedan brat ....izgubijo oca i bracu i opet najveci jugosloven i pre i posle rata (umro pre desetak godina ) ....vidi na zapadu sta je danas, tako je bilo i sa nama tada(a cini mi se bit ce opet) ...sto ih crnci i arapu vise ko*** to ovi vise slave "multi kulti" ...a arapi i crni si prikazani ko plemenitiji i bolji

poput onog Svabe sto je skupljo na sahrani cerke sto je rokno Arap za "migrante " pare

Значи имаш делом порекло са Кордуна. :)
Несрећни Срби са Кордуна, Баније, из Лике и Босанске Крајине су јако пострадали Хрвата 1941-45, у неким селима у тим крајевима су побијени сви или скоро сви Срби. Страдали су пуно и Срби из Херцеговије и источне Босне. Пребиловци код Чапљине су један од симбола геноцида које су Хрвати извршили над Србима у Ндхазији. Ми у Далмацији смо сплетом околности добро прошли и другом рату.

Poslednja izmena:
Значи имаш делом порекло са Кордуна. :)
Несрећни Срба са Кордуна, Баније, из Лике и Босанске Крајине су јако пострадали Хрвата 1941-45, у неким селима у тим крајевима су побијени сви или скоро сви Срби. Страдали су пуно и Срби из Херцеговије и источне Босне. Пребиловци код Чапљине су један од симбола геноцида које су Хрвати извршили над Србима у Ндхазији. Ми у Далмацији смо сплетом околности добро прошли и другом рату.
Okolina Banja Luke ...Tu je uglavnom bila igra na srecu ...znam neke koji nisu izgubili nikog ...a znam i za citave familije koje su potpuno istrebljene

Drzava Republika Srpska Krajina je egzistirala 1991-1995 godine sa glavnim gradom Kninom, sto je tada bio 90% srpsko. 1995 Srbi su procerani iz Krajine zlocinackom akcijom Olujom, oko 200.000 Srba procerano u Srbiju i u svijet.

Danas u Beograd i Novi Sad zive bar 100.000 Krajisnika, ili rodjeni tamo ili prva generacija rodjena u Srbiju. Ali drze ljubav prema zavicaju i Krajini.

Danas u Knin, grad od 10.000 stanovnika, Srbi su ipak preko 20% grada, sa 2.500 Srba koji tamo zive. Grad je istorijski vazan za Krajisku istoriju, mediteranski grad, astetski mnogo ljepsi od sivog Novog Sada i Beograda, tamo postoji ziva srpska kultura i korijeni. To je EU standard. Zasto vise Srba Krajisnika se ne vrati u Knin da zivi? Da samo 1% dodje, opet bi Knin bio vecinski srpski, i opet bi Krajisnici i Krajina blistali u svom punom sjaju.

Ja nisam iz Hrvatske.Sad ću da idem tamo.Biću jedno 10 meseci.Šta će tamo.Koji će q.rac.Hrvatska je prazna ljuštura.

У бањалучком крају најгоре је прошло село Мотике. Хрвати су побили све Србе из тог села (око 1400 људи).

https://sr.wikipedia.org/wiki/Мотике_(Бања_Лука)#Други_свјетски_рат
Ujak mi ima kucu na Drakulicu ...tu se nasa "braca " dobro izigrali
A kasnije proslavljeni i branjeni ko Crni u Americi ...Istorija i ljudska priroda se nemenjaju
Baka mi je bila gore sa Manjace ...neko seoce u p*** sa par kuce... mene jedino interesuje koliko su Hrvati bili "aktivni" ..gore se ni Turcima nije islo da kupe poreze

Ujak mi ima kucu na Drakulicu ...tu se nasa "braca " dobro izigrali
A kasnije proslavljeni i branjeni ko Crni u Americi ...Istorija i ljudska priroda se nemenjaju
Baka mi je bila gore sa Manjace ...neko seoce u p*** sa par kuce... mene jedino interesuje koliko su Hrvati bili "aktivni" ..gore se ni Turcima nije islo da kupe poreze
Мањача спада и свега пар енклава у Босанској Крајине које су избегле усташки геноцид. Разлог је то што су на Мањачи доминирали четници међу локалним Србима. Динара, Мањача и Романија су три српске четничке планине које су показале зубе усташама.

@guslar1389

Back