GrdobanS
Elita
- Poruka
- 16.746
I da, koga jos boli p@tka za raspalo rimsko carstvo i njegovo nasledjivanje?pravi naslednici Rimskog carstva
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
I da, koga jos boli p@tka za raspalo rimsko carstvo i njegovo nasledjivanje?pravi naslednici Rimskog carstva
Читам списак убијених међу муслиманима у Сребреници и видим презимена која су карактеристична за Ужички крај из ког сам и ја. И Шуњеварици и Шуљагићи и Кујунџићи. Рек'о......како неко себе може да доживљава "Бошњаком" и муслиманом и пије крв Србину а да задржава ово презиме код себе.I iz Užica isto.
Хрватско-новоусташка држава дискриминише Србе на разне начине, а уз то хрватски народ је већином патолошки србомрзачки. Бити Србин у Хрватској није лако, поготово у Книну који је усташама и у другом рату и оном 1991-95 био највећи трн у оку (попут Доњецка данашњим укро-нацистима). Србе Крајишнике дакле не желе ни хрватска држава нити хрватски народ. Поред тога у тим крајевима из којих су Срби прогнани је тотално мртвило. Мало ко је дошао у крајеве из којих су отишли Крајишници, тамо нема индустрије, нема пољопривреде, нема ничега. Да ти дочарам како хрватска држава дискиминише Србе на високом административном нивоу у овом случају. Један мој комшија који је уједно из истог села као ја (рођен сам у Книну али преци су ми из тог села), је покушао да у нашем направи фабрику воде, тамо је вода чиста и има је у изобиљу и требало би је само паковати. Није му одобрен тај пројекат од стране државе. Из разлога што се боје да би та инвестиција подстакла Србе из нашег села па и околних села да се почну враћати, и то наравно млађи људи који би се ту запослили. Значи Србин у Хрватској нема право да у свом пустом родном селу инвестира од чега би економске користи имала и хрватска држава. Хрватима је одстрањивање Срба из Хрватске и рад на томе да се они одстањени тј. прогнани никад не врате национални интерес број 1 који је изнад економије, животног стандарда и свега другог. Тај мој комшија и земљак је богаташ, да не причам колико фирми, некретнина и чуда има. Тако да он сигурно није жалио пара да подмаже кога год на општинском и државном нивоу да му одобре ту инвестицију, али џапа паре. Хрватски национални интерес је изнад било којих пара, а он је да Срба никад више не буде у Хрватској. Они Срби који су остали у ХР или малобројни који су се вратили су под притиском и дискриминацијом, зато многи од њих раде мимикрију па чак и прелазе у католицизам и почињу се кроатизирати. Један мој земљак се вратио у родни Скрадин и тамо му се родила ћерка којој су дали западњачко име атипично за Србе (мимикрија). Кад је мала кренула у вртић друга деца су почела да је задиркивају говорећи 'ти си Српкиња', као да нешто крива због тога или да је заражена кугом. Деца су сазнала које националности је њихова другарица, иако су родитељи чинили све да се то не види. Након тога тај мој земљак, његова жена и ћерка су одеселили у једну скандинавску земљу. Ко зна какав су и они притисак трпили годинама у Скрадину, али то са малом то је била кап која им је прелила чашу.
Još nije naučio da piše ispravno, brka slova, ali je već od malena naučen da mrzi Srbe.
Beograd je srce KrajineDrzava Republika Srpska Krajina je egzistirala 1991-1995 godine sa glavnim gradom Kninom, sto je tada bio 90% srpsko. 1995 Srbi su procerani iz Krajine zlocinackom akcijom Olujom, oko 200.000 Srba procerano u Srbiju i u svijet.
Danas u Beograd i Novi Sad zive bar 100.000 Krajisnika, ili rodjeni tamo ili prva generacija rodjena u Srbiju. Ali drze ljubav prema zavicaju i Krajini.
Danas u Knin, grad od 10.000 stanovnika, Srbi su ipak preko 20% grada, sa 2.500 Srba koji tamo zive. Grad je istorijski vazan za Krajisku istoriju, mediteranski grad, astetski mnogo ljepsi od sivog Novog Sada i Beograda, tamo postoji ziva srpska kultura i korijeni. To je EU standard. Zasto vise Srba Krajisnika se ne vrati u Knin da zivi? Da samo 1% dodje, opet bi Knin bio vecinski srpski, i opet bi Krajisnici i Krajina blistali u svom punom sjaju.
Koji dalmatinski dijalektNije pobrkao slova, na dalmatinskom dijalektu se kaze ,,mrzin".
Nije pobrkao slova, na dalmatinskom dijalektu se kaze ,,mrzin".
Међу босанским муслиманима постоје презимена Ужичанин и Ваљевац, што јасно говори о пореклу носилаца истих https://www.youtube.com/channel/UCx0FKzJOKDHsvsnLr2WUlhg/aboutЧитам списак убијених међу муслиманима у Сребреници и видим презимена која су карактеристична за Ужички крај из ког сам и ја. И Шуњеварици и Шуљагићи и Кујунџићи. Рек'о......како неко себе може да доживљава "Бошњаком" и муслиманом и пије крв Србину а да задржава ово презиме код себе.
Da, toliko su tolerantni da im je jedna od glavnih stranaka nosila ime Radikalna.![]()
Nije pobrkao slova, na dalmatinskom dijalektu se kaze ,,mrzin".
Tzv.RSK nikada nije bila drzava..dalje nema smisla citatiDrzava Republika Srpska Krajina je egzistirala 1991-1995 godine sa glavnim gradom Kninom, sto je tada bio 90% srpsko. 1995 Srbi su procerani iz Krajine zlocinackom akcijom Olujom, oko 200.000 Srba procerano u Srbiju i u svijet.
Danas u Beograd i Novi Sad zive bar 100.000 Krajisnika, ili rodjeni tamo ili prva generacija rodjena u Srbiju. Ali drze ljubav prema zavicaju i Krajini.
Danas u Knin, grad od 10.000 stanovnika, Srbi su ipak preko 20% grada, sa 2.500 Srba koji tamo zive. Grad je istorijski vazan za Krajisku istoriju, mediteranski grad, astetski mnogo ljepsi od sivog Novog Sada i Beograda, tamo postoji ziva srpska kultura i korijeni. To je EU standard. Zasto vise Srba Krajisnika se ne vrati u Knin da zivi? Da samo 1% dodje, opet bi Knin bio vecinski srpski, i opet bi Krajisnici i Krajina blistali u svom punom sjaju.
Pa Hrvati se i međusobno drastično razlikuju. Panonski, prmorski, dinarski i bosanski Hrvati.
Inace, bosanski muslimani su Srbima, narocito juzno od Dunava i Save neuporedivo slicniji nego Hrvati ili Madjari, sa izuzetkom religije i onog vezanog za istu.
Kad smo kod IstreNe postoji kod svih Hrvata srbofobija
Naprimer Istra i ti krajevi gde zive autenticni Hrvati koji izvorno govore cakavskim jezikom su jako divni ljudi ,nisu optereceni Srbima isto i tako Zagorije kajkavci koji su vise Slovenci .
Srbofobija je najizrazenija u ovim krajevima gde zive pokatolceni Srbi zapadna Hercegovina,Dalmacija i Dalmatinska zagora
Cakavski je autenticni hrvatski jezik svim Srbima i pokatolcenim i pravoslavnim nerazumljiv
Inace kad pogledas Hrvate i njihova prezimena vidis da je to jedan konglomerat naroda sa ceskim prezimenima,njemackim prezimenima,italijanskim prezimenima,srpskim prezimenima itd
Srbofobija je najveca kod ovih sa srpskim prezimenima iz zapadne Hercegovine i Dalamtinske zagore
Koliko su pokatolceni Srbi koji sebe zovu Hrvatima bezobrazni pored jezika cak su i gusle ukrali i tvrde da je to hrvatski instrument iako je to tradicionalni instrument kod Hrvata samo u zapadnoj Hercegovini dok je na srpskim prostorima taj instrument sire rasprostranjen od Crne Gore ,Hercegovine,Raske oblasti,zapadne Srbije ,Visoke Krajine ,Romanije itdPametno bi bilo da Istra dobije Autonomiju unutar Hrv
Tzv.RSK nikada nije bila drzava..dalje nema smisla citati
Paradrzavna i teroristicka tvorevina koja ima najznacajniji urbani centar od cca 10000 dusa nije nikada bila drzava, vec nesto kao AP Zapadna Bosna pod FA ili tzv.HZHB..nista vise od togaPa defakto bila je
Paradrzavna i teroristicka tvorevina koja ima najznacajniji urbani centar od cca 10000 dusa nije nikada bila drzava, vec nesto kao AP Zapadna Bosna pod FA ili tzv.HZHB..nista vise od toga
Славонски Хрвати имају бећарце и свирају тамбурицу као војвођански Срби. Загорски фолклор вуче на словеначки, имају полку и тако то. Они из западне Херцеговине и Далматинске Загоре попут динарских Срба имају као традицију ојкање, гангу, гусле итд. Приморски Далматинци и Бодули (оточани) имају клапе као традиционално певање. Босански Хрвати се разликују од свих поменутих, њихов традиционални звук/инструмент се чује на видеу испод.Pa Hrvati se i međusobno drastično razlikuju. Panonski, prmorski, dinarski i bosanski Hrvati.
Нико није ни рекао да смо ми различити, ми немамо никаких генетских разлика, мислим на сва три народа, дакле имамо заједничке односно исте претке, чим се зађе у историју даље, али ислам је тај који прави непремостиву разлику међу народима.
Inace, bosanski muslimani su Srbima, narocito juzno od Dunava i Save neuporedivo slicniji nego Hrvati ili Madjari, sa izuzetkom religije i onog vezanog za istu.
Нико није ни рекао да смо ми различити, ми немамо никаких генетских разлика, мислим на сва три народа, дакле имамо заједничке односно исте претке, чим се зађе у историју даље, али ислам је тај који прави непремостиву разлику међу народима.
То чине и политичари наравно.
Ислам тражи своје правно уређење, а за то је потребна територија на којој ће већ постојеће правно уређење бити укинуто и замењено исламским.
Ta prezimena su tek od prije 150 godina. Kujundžić čisto srpsko prezime?Читам списак убијених међу муслиманима у Сребреници и видим презимена која су карактеристична за Ужички крај из ког сам и ја. И Шуњеварици и Шуљагићи и Кујунџићи. Рек'о......како неко себе може да доживљава "Бошњаком" и муслиманом и пије крв Србину а да задржава ово презиме код себе.
Па то нису прави муслимани. У Турској имаш више секуларних муслимана, него у Босни односно Балкану.Aj majke ti, a pola javne licnosti Srbije su pola muslimani/muslimani: Lepa Brena, Emir Kusturica, Vuk Jeremić, Seka Aleksić, Nedimović, Teodora Dzehverovic. Naši muslimani nijesu strogi vjernici makar koliko su srbijanci pravoslavni.