Zasto smo postali iskljucivo drustvo?

Ili si za ili si protiv.

citajuci drustvene mreze primetio sam da je potpuno izbrisan medjusloj ljudi sa svjim misljenjem jer ih botovi i jedne i druge strane odmah zatrpaju i etiketiraju.

zasto cim neko kaze nesto sta se ne svidi drugoj strani odmah dobija etiketu neprijatelja a mozda taj i podrzava tu drugu stranu?

zar ne postoje ljudi koji misle po sredini, podrzavaju jednui stranu ali nekad pohvale i drugu stranu, odnosno oni postoje ali zasto se njima ne daje pravo glasa vec ih na drustvenim mrezama odmah zatrpaju etiketiranjem botovanja?

da li je to mozda i najveci problem sadasnjeg drustva jer ti ljudi cine vecinu i zato su se iskljucili iz politickog zivota i ne idu na izbore i ne mesaju se jer im ne trebaju etikete.

Табе, почињеш да шириш причу као Патријарх Порфирије. 😉

Не ради се овде о томе да ти мислиш дргачије, већ о томе да ли ћеш да слегнеш раменима на зло које се дешава свуда око нас, оличеним у државном врху и људима који воде Србију. Или ћеш да кажаш да је зло зло.

Ili si za ili si protiv.

citajuci drustvene mreze primetio sam da je potpuno izbrisan medjusloj ljudi sa svjim misljenjem jer ih botovi i jedne i druge strane odmah zatrpaju i etiketiraju.

zasto cim neko kaze nesto sta se ne svidi drugoj strani odmah dobija etiketu neprijatelja a mozda taj i podrzava tu drugu stranu?

zar ne postoje ljudi koji misle po sredini, podrzavaju jednui stranu ali nekad pohvale i drugu stranu, odnosno oni postoje ali zasto se njima ne daje pravo glasa vec ih na drustvenim mrezama odmah zatrpaju etiketiranjem botovanja?

da li je to mozda i najveci problem sadasnjeg drustva jer ti ljudi cine vecinu i zato su se iskljucili iz politickog zivota i ne idu na izbore i ne mesaju se jer im ne trebaju etikete.

зато што се тако влада најлакше светином и глупом руљом
изазиваш водоравне поремаћаје а ти горе једеш суши и маслинке и капар!

Што волим вас који цитирате Библију без обзира на контекст и највише волим да вам узвратим истом мером.
Свака власт је од Бога'
"Шта то говориш? Зар је сваког старешину поставио Бог? „Не, ја то не говорим“, одговара. Ја сада не говорим о сваком старешини појединачно, него о самом старешинству. То, што постоји старешинство, и што једни управљају а други су потчињени, и што се виши не мешају са нижима, ја називам делом премудрости Божије.

Није рекао: „нема старешине“, него: нема власти да није од Бога. Према томе, кажем, расуђујем о самом предмету, тј. о власти. Слично томе, када Премудри говори: Од Господа је разумна жена (Приче Сол. 9; 14), он не говори да Бог сједињује свакога који ступа у брак, него да је брак установио Сам Бог. Дакле, ма коју власт да разматрам – било да је то власт оца над сином, мужа над женом или све остале, па чак и оне које постоје међу животињама, тј. међу пчелама, ждраловима или рибама – све су оне установљене од Бога.
" (св. Теофилакт Охридски).

Дакле не ради се о томе да је сваки властодржац постављен од Бога већ да је систем хијерархијске власти од Бога. Пошто нико не жели успостављање анархо комуне у Србији, онда протести против СНСа не крше горе наведене стихове.

Табе, почињеш да шириш причу као Патријарх Порфирије. 😉

Не ради се овде о томе да ти мислиш дргачије, већ о томе да ли ћеш да слегнеш раменима на зло које се дешава свуда око нас, оличеним у државном врху и људима који воде Србију. Или ћеш да кажаш да је зло зло.
radi se o tome..
cak o ovde ako neko kaze bilo sta sto mirise na podrsku sns-u odmah dobije 🥪 emoji z:mrgreen:

Ili si za ili si protiv.

Па то је управо урадио овај режим ако ниси за њих онда си нато плаћеник , усташа ,Сорош , рептилијанац и тд..
Њих 20 је права Србија , патриотизам , Српство , Косовски завет ,Свети Сава ,Немањићи , Обреновићи ,Карађорђевићи ,антибољшевизам , антизапад , русофили..
Сви остали су све супротно од тога заправо неолиберали а у тој свој маси можда има 10% упитних неолиберала најчешће необразованих људи који не знају историју типа Стефан Немања је био геноцидан према Богумилима ,порушио је све градове који су постојали за његово време и до данас Свети Сава је био Грк и националиста и слично.
То би били ти отприлике полуобразовани и кад би научили своју историју а не интерпретацију историје Ненада Чанка , Милојка Пантића , Веселинова и слично вероватно то не би били.

Онда имаш заокрет спина попут Владимира Савића који се вукао по Ћациленду и представљао да их Србија мрзи јер мисле другачије.

Заправо власт је представио као мањину која мисли другачије и угрожена је од већине и та мањина је Права Србија.

Ја немам против ништа да неко мисли другачије и изнесе свој став али имам против ових овде који папагајски понављају Вучићеве речи и режимске медије немају свој став нити могу да га објасне сем прећутном чињеницом ја сам позиција мени је добро добио сам посао и привилегије живим боље и то што ја живим боље у ери Вучића је добро и патриотски за Србију и наравно ако би остатак грађана нешто имао не би било добро јер ја више не бих био привилегован

СНС је много више интересна група него странка и за то је сам Вучић крив јер је тако формирао.
Међугим већ виђен сценарио кад брод почне да тоне пацови га први напуштају.

Ili si za ili si protiv.

Zato što srpsko društvo neguje cancel kulturu. Ako nisi nacionalista i šovinista automatski te proglase da nisi ni Srbin pa nemaš ni pravo na mišljenje. Toga na Balkanu samo kod Srba ima, takođe sam primetio da u raspravama sa Srbima ne treba ulaziti jer prosto njih ne zanima tuđe mišljenje i nisu u mogućnosti da stvari posmatraju iz druge gledne tačke već isključivo iz ugla svoje šovinističke propagande koja ih truje 35 godina. Narod je neverovatno pun frustracije, zla i mržnje.

"15. Знам дјела твоја, да ниси ни студен ни врућ. О, да си студен или врућ!
16. Тако, пошто си млак, и ниси ни студен ни врућ, избљуваћу те из уста својих.
" (Откривење 3:15-16).

Pa da, vide to mnogi.
I ne radi se o isključivosti, već osnovnom osećaju za pravdu.

Што волим вас који цитирате Библију без обзира на контекст и највише волим да вам узвратим истом мером.
Свака власт је од Бога'

Kako bez obzira na kontekst?
Hteo je da kaže da je Bogu milo kada si vruć. Drugim rečima, to stanje nisi ni tamo ni vamo nije neka vrlina.

Ili si za ili si protiv.

I ja se isto pitam.

Ili si za ili si protiv.

Ovo sam i ja primijetila.
Jesmo postali iskljucivi.Niko ne trpi ni najmanju kritiku necega.
Zapravo uvijek moras biti u nekom taboru "ili mi ili oni", sto onda zapravo znaci da uvijek moras podrzavati necije misljenje.

Па не копчамо се сви на леђа па да нам се може причати било која прича. 🙂
ali to upravo jeste iskljucivost.
ti ne dozvoljavas da neko drugi drugacije misli i pri tome ne mislim da potpuno drugacije misli nego recimo da se sa tobom slaze oko vecine stvari ali da se ne slaze oko nekih stvari.

Ja, recimo, nisam za vlast nikako ali nisam ni za opoziciju koja je nekad bila na vlasti pa bi sad da se vrati i bude ponovo.

Ali bezuslovno podržavam studente i juče sam napisao da oni trebaju SPC da dovedu pred svršen čin - Ili ste s nama ili ste protiv nas.

Takvo je vreme došlo, ova vlast se dokazala kao ubilačka, lopovska, i do srži pokvarena, da jednostavno moraš da budeš protiv njih jasno i glasno, a ako nije tako, ti si njihov saučesnik i ruke su ti krvave kao i njima.
A gdje spadaju oni koji su i protiv vlasti,i protiv opozicije?
Meni se ne svidjaju ni jedni,ni drugi.

ali to upravo jeste iskljucivost.
ti ne dozvoljavas da neko drugi drugacije misli i pri tome ne mislim da potpuno drugacije misli nego recimo da se sa tobom slaze oko vecine stvari ali da se ne slaze oko nekih stvari.

Не брт. Што се мене тиче, свако нека размишља по својој слободној вољи. Ако ћемо хришћански да гледамо, Бог је свакоме дао ту слободу избора. То је неупитан моменат. Но, ја немам потребу да ме неко маже својим лажима. То је друга прича од овога што ти наводиш.

Pa ne znam ljudi kako da vam kažem.... kada vidite da neko očigledno vrši nepravdu, abolira kriminalce, organizuje kriminalce, laže svaki čas, neodgovoran je, troši zajednične pare kako ne treba, rasprodaje zajendičku imovinu, radi ružne stvari, preti konstantno, preti otkazima, vodi zemlju strahom, ne da zajedničkoj televiziji ništa da izveštava šta se dešava, potpuni je nedemokrata, postavili sijaset balvana da vode javna preduzeća, milion takvih stvari... Ako vama sve to nije dovoljno da se toga gnušate, onda zaista ne znam - mi smo onda u moralnom smislu DVA SVETA. Ja ne znam ni jednu moralnu osobu i finu i plemenitu u realnom životu koja može imati i 5% razumevanja i podrške zan ovu vlast. bukvalno ne znam NIKOG, ni privatno ni na poslu. Jedino srećem ovde na forumu.

A gdje spadaju oni koji su i protiv vlasti,i protiv opozicije?
Meni se ne svidjaju ni jedni,ni drugi.

Сад је власт одговорна за корупцију и људске жртве које су проистекле уз тога.
Нека следећа власт ће исто тако бити одговорна за своје грешке.

Back