Zasto smo postali iskljucivo drustvo?

kao sto rekoh pa da ponovim, iskljucivo drustvo nije drustvo gde se preplice mnogo kultura i slojeva stanovnistva svih verskih grupa kao u srbiji, vec samo drustva ili sredine u kojima je dominanta samo jedna istina, jedan narod, jedna religija, jedan vodja, drustva ociscena od drugih narodnosti...secate se nacional socijalista i te kafanske "filozofije" 30 tih proslog veka i do cega je dovela svet.

istina je najbolja za iskljucive, onda uvek imaju samo jedan izgovor skladan geografskoj lokaciji podneblja odakle poticu.

ovaj forum je najbolji primer toga ko to jos uvek ne razume.
Ovaj forum i ti ste najbolji primjer iskljucivosti.
Pozdrav,necu vam vise smetati!
Samo cete jednog dana ukapirati neke stvari,bojim se kasno.
Adio Krstarice,posle dvije decenije,prvi put si mi se ogadila.

Ili si za ili si protiv.

citajuci drustvene mreze primetio sam da je potpuno izbrisan medjusloj ljudi sa svjim misljenjem jer ih botovi i jedne i druge strane odmah zatrpaju i etiketiraju.

zasto cim neko kaze nesto sta se ne svidi drugoj strani odmah dobija etiketu neprijatelja a mozda taj i podrzava tu drugu stranu?

zar ne postoje ljudi koji misle po sredini, podrzavaju jednui stranu ali nekad pohvale i drugu stranu, odnosno oni postoje ali zasto se njima ne daje pravo glasa vec ih na drustvenim mrezama odmah zatrpaju etiketiranjem botovanja?

da li je to mozda i najveci problem sadasnjeg drustva jer ti ljudi cine vecinu i zato su se iskljucili iz politickog zivota i ne idu na izbore i ne mesaju se jer im ne trebaju etikete.

Zato što je jako malo pravih Hrišćana među nama

da bi imao zdravo drustvo trebas crkvu na zdravim osnovama a svi znamo da su neki patrijarsi jos u brozovo vreme bili udbini ljudi...znamo da su kvazi demokrate, intelektualci, bili ljudi obrazovani par ekselans, ali voleli da jasu popove u mladosti...religija i komunizam imaju dodirne tacke samo u radikalizmu kad jedno drugo vaspostave kao jedini princip.

komunisti kao snagu i pozitivu protiv koje je ceo jel svet koji nije kao njihov, a crkva kao sluga takvog sistema koja vaspostavi unutrasnju strukturu da nece svojom sustinom slabiti takvu drzavu.

a sustinu nazalost zaborave, pa imamo to sto imamo danas. da samo oni razumeju da su svi placenici pa cak i srpski narod cije sluge trebaju biti a ne sluge rezima a sebe izdaju za dobronamerne hriscane braneci benefite koje imje drzava dala kao poklone da ih podrze.

Na jednoj strani je mafijaska banda batinasa i ubica. Vladaju diktatorski, i da je 41-a i drugi drustveni kontekst, oni bi klali kao ustase da odrze svoju vlast.

Jedino nas spasava to sto je 2025 da ova mafijaska banda ne kolje kao ustase.

Na drugoj strani je narod koji je zrtva te bande mafijasa i ubica.

Ja ne znam niti jedno pristojno bice koje nije iskljucivo na diktatorske mafijase koje prete i ubijaju ljude?

Na sta sledece necete da budete iskljucivi, silovanje, pedofiliju?

I to vam je to, linija je povucena.

Snimak ekrana 2025-03-22 193948.png

Ili jesi, ili nisi.

Jedan narod su i srbi u Australiji
Pa to ne znaci da treba da odlucuju umesto nas sta ce se ovde desavati.
Kako ne pricate o tome
Ovde to niko sem gebe i ne spominje na svim temama na kojima imas priliku
Jedan narod, pa
Jedan narod
Jos od izbora kad ste autobusima dolazili da glasate ovde
Ово је јефтини покушај квазиелите круга двојке да кривицу за деценијску власт СНСа пребаци на леђа Срба из Републике Српске као да Срби из Србије већ деценију и по масовно не гласају за СНС и као да у малверзације око гласања нису у далеко већој мјери од Срба из РС уплетени управо Срби из Србије. Превазиђите Титове границе.

I da
Ja sa srbima iz Bosne imam zajednickog koliko i sa stanovncima bilo koje druge drzave.
Ja zajednicko delim sa svojim komsijama iz zgrade, iz ulice, sa svojim kolegama, sa ljudima s kojima delim grad, i drzavu, ma kakve da su nacionalnosti. Mi delimo iste probleme.
Sa bama u Bosni nemam ama bas nista
Ostala sam duzna odgovor.
Znam da nemas.I vidi se!
Samo ne zaboravi i da su ti Srbi iz Bosne nekad imali iste takve komsije sa kojima su dijelili grad i drzavu...pa sad vise nemaju.Ni komsije,ni grad,ni drzavu.
I to ne svojom krivicom.
Mozda ce ti od tvojih sunarodnika Srba biti blizi i migranti koje Britanija sprema da uvali na Balkan.
Skini te amove sa glave i pogledaj malo lijevo i desno van svojih uskih,sitnih i sebicnih interesa.
A onu glupost sa Srbima iz RS koji su vam izabrali vaseg voljenog predsjednìka,a kojih ukupno nema ni saka jada,necu ni da komentarisem.
Svakom pametnom je jasno da je to jos jedan spin za razjedinjavanje Srba.
Znam ja da ti mene ne mirises i sa drugih tema...ali ostavi po strani licni animozitet i pokusaj shvatiti o cemu ja pricam.
To je i za tvoje dobro,vjeruj.
Bila sam nedavno na Kosovu.
I cini mi se da sam tad shvatila sta tacno znaci imati svoju drzavu.Drzavu u kojoj si slobodan da budes ono sto jesi,a koju olako shvatamo kad je imamo.

Poslednja izmena:
I da
Ja sa srbima iz Bosne imam zajednickog koliko i sa stanovncima bilo koje druge drzave.
Ja zajednicko delim sa svojim komsijama iz zgrade, iz ulice, sa svojim kolegama, sa ljudima s kojima delim grad, i drzavu, ma kakve da su nacionalnosti. Mi delimo iste probleme.
Sa bama u Bosni nemam ama bas nista
Ali imas mnogo zajednickog sa svim mediokritetima i malogradjanima na svetu.
Povrsnost vam je zastitni znak.
A cudno mi za ovog Marlona, nekad je pisao smislene postove na filozofiji, kao ona tema o fasizmu :mrgreen:
Pobunu i studente podrzavam svim srcem. A A A

Viva l'anarchia

Зато што нас је председник, коме је уставна надлежност да уједињује народ, у потпуности разјединио.

ОН је узрок.
Stvarno? Je li predsjednik kriv što smo i prije njega bili isključivi i u sportu npr? Ili oko muzičkog ili književnog ukusa? Evo na ovom forumu imaš i primjere isključivosti oko ukusa u sexu. Itd,itd. Pa i u politici smo bili isključivi mnogo prije Vučića. Nemamo mi prosto kulturu dijaloga.To je prosto tako.

Stvarno? Je li predsjednik kriv što smo i prije njega bili isključivi i u sportu npr? Ili oko muzičkog ili književnog ukusa? Evo na ovom forumu imaš i primjere isključivosti oko ukusa u sexu. Itd,itd. Pa i u politici smo bili isključivi mnogo prije Vučića. Nemamo mi prosto kulturu dijaloga.To je prosto tako.
svet nam je nametnut kao crno beli
i svi koji su u sivoj zoni sumnjivi su i jednim i drugima :D

pa evo ovde a i na religiji se nikako ne uklapam
al ja poštujem sva mišljenja dok me ne ubeđuje da je njegovo mišljenje pravo i da i ja moram tako misliti
kod nas ti je ko u onom fazonu kada u paklu postoje kazani i za svaki kazan ima čuvar sem u jednom gde su Srbi. pita drug đavola što srbi nemaju čuvara kaže mu nema potrebe jer kad jedan pokuša da izađe ostali ga svuku dole.

Ili si za ili si protiv.

citajuci drustvene mreze primetio sam da je potpuno izbrisan medjusloj ljudi sa svjim misljenjem jer ih botovi i jedne i druge strane odmah zatrpaju i etiketiraju.

zasto cim neko kaze nesto sta se ne svidi drugoj strani odmah dobija etiketu neprijatelja a mozda taj i podrzava tu drugu stranu?

zar ne postoje ljudi koji misle po sredini, podrzavaju jednui stranu ali nekad pohvale i drugu stranu, odnosno oni postoje ali zasto se njima ne daje pravo glasa vec ih na drustvenim mrezama odmah zatrpaju etiketiranjem botovanja?

da li je to mozda i najveci problem sadasnjeg drustva jer ti ljudi cine vecinu i zato su se iskljucili iz politickog zivota i ne idu na izbore i ne mesaju se jer im ne trebaju etikete.
У оваквој ситуацији у каквој је Србија нема средине. Једноставно нема. Шта год да је Велики Вођа и највећи син у Срба и Србаља позитивно урадио, то је толико минјатурно, ако не покварено, да је као да тражиш зарђалу иглу у пласту сена.
Не да Газиводе, не да полицију, не да таблице, не да ово, не да оно. Све на крају да и то на тацни. Шиптари са КиМ прелазе 5км у територију под контролом Србије у колонама да краду шуму, наоружани до зуба. А он прави мини-ЕУ да им олакша, и још држављанство да им да да легално шетају по Београду.
Зашто нема пројекта за који је документација у потпуности објављена?
Градили саобраћајнице. А како су то градили? Зашто мора два пута годишње на тој траси нешто да се поправља? Колико је новца потрошено? Зашто посао дају страним фирмама да раде за 4 пута више новца него што је могла нека наша фирма да уради? "Ћути битно је да има"? То је као да једеш буђав хлеб од прошлог месеца. "Ћути добро је да има". А то што неки једу кавијар, па кад им се уфлека кошуља од 3500 евра само бацају у ђубре? А пре 10 година био у затвору јер је отимао ташне женама.
Привлаче стране инвестиције. Зашто држава плаћа све трошкове страних фирми, а оне чим тај период истекне смањују производњу, повећавају цене или одлазе? Или као са Ју Ес стилом продају назад држави са све дуговима?
Граде Београд на Води, а најпре сруше све на незаконит начин и праве се енглези. И за кога су то уопште градили, просечан србин може да приушти евентуално шпајз у неком од тих станова, а и то ако није средњи или велики.
Газе људе по улицама, и никоме ништа. А Шаровића износе јер му други "угрожавају безбедност" уместо њих да хапсе и процесуирају.

Где је ту средина?

Back