Zasto smo postali iskljucivo drustvo?

Ne. Znaci da moras imati SVOJE misljenje.
A ono ne moze biti van sveta.
Nismo sami, drustvena bica smo.
Imam recimo svoje misljenje o jednoj pojavi koje je pozitivno.
A o drugoj pojavi nije.
A obje pojave su proizvod istih osoba.
I sad ja ne smijem reci objektivno misljenje jer odmah ispada da nisam ili jesam ba strani tih osoba.

Не брт. Што се мене тиче, свако нека размишља по својој слободној вољи. Ако ћемо хришћански да гледамо, Бог је свакоме дао ту слободу избора. То је неупитан моменат. Но, ја немам потребу да ме неко маже својим лажима. То је друга прича од овога што ти наводиш.
dobro evo ti plastican primer..
recimo ovaj top..opste je misljenje da je to pustila policija i sad neko napise.."mislim da je to pustio neko od demonstranata da bi osudio vlast".
da li bi njega etikatirao kao bota ili bi mu dozolio da tako misli?

Не брт. Што се мене тиче, свако нека размишља по својој слободној вољи. Ако ћемо хришћански да гледамо, Бог је свакоме дао ту слободу избора. То је неупитан моменат. Но, ја немам потребу да ме неко маже својим лажима. То је друга прича од овога што ти наводиш.
ili evo recimo drugi primer.

podrzavam studentske zahteve i hocu da se pohapse svi odgvorni ali ne podrzavam blokade fakulteta.. sta o takvom stavu mislis?

recimo ovaj top..opste je misljenje da je to pustila policija i sad neko napise.."mislim da je to pustio neko od demonstranata da bi osudio vlast".
svako moze da koristi glavu za sta mu je namenjena rodjenjem

ali ne znam sto se vredja ako mu kazes glava ti izgleda sluzi za mindjuse

Поента да смо изгубили дијалог прихватање различитости и ако неко мисли другачије одмах почне вређање по личној основи или копање неког прљавог веша "противника" дакле оваква монополарнот режима је исцрпела и уморила људе да се затворе у једну замишљену идеолошку картонску кутију да гледају свет кроз рупу на кутији и тако живе.
Ко изађе из картонске кутије тај је идеолошки и државни непријатељ

Tretirao bih ga kao čoveka koji sumnja.
Ne bih etiketirao .

Sasvim je moguće da je neko poznavao planove vlasti i odigrao njihove poteze pre njih.

Jedino što mi nije logično da nenadležnik traži od institucija da hapse one koji spomenu lrad

Imam recimo svoje misljenje o jednoj pojavi koje je pozitivno.
A o drugoj pojavi nije.
A obje pojave su proizvod istih osoba.
I sad ja ne smijem reci objektivno misljenje jer odmah ispada da nisam ili jesam ba strani tih osoba.
Uvek se drzi svog misljenja, zasto bi se ikome priklanjala??
Na kraju dana i svakog jutra moramo biti spremni da se pogledamo u ogledalo....

ili evo recimo drugi primer.

podrzavam studentske zahteve i hocu da se pohapse svi odgvorni ali ne podrzavam blokade fakulteta.. sta o takvom stavu mislis?
trivijalna dilema da li je prvo bilo jaje ili kokoska.

tu dilemu mozemo ekspresno razresiti trilemom ako u nju uglavimo pevca :lol:

a svi znamo ko je danas pevac u srbiji...ili misli da je.

Какав болан дијалог са људима који аминују гажење људи, пребијање дјевојки палицама и који користе звучно оружје против мирних демонстраната?
mos misliti ako se tako odnosi spram anonimnih, sta onda misli o najblizima koje poznaje, a i oni njega :lol:

Pa ne znam ljudi kako da vam kažem.... kada vidite da neko očigledno vrši nepravdu, abolira kriminalce, organizuje kriminalce, laže svaki čas, neodgovoran je, troši zajednične pare kako ne treba, rasprodaje zajendičku imovinu, radi ružne stvari, preti konstantno, preti otkazima, vodi zemlju strahom, ne da zajedničkoj televiziji ništa da izveštava šta se dešava, potpuni je nedemokrata, postavili sijaset balvana da vode javna preduzeća, milion takvih stvari... Ako vama sve to nije dovoljno da se toga gnušate, onda zaista ne znam - mi smo onda u moralnom smislu DVA SVETA. Ja ne znam ni jednu moralnu osobu i finu i plemenitu u realnom životu koja može imati i 5% razumevanja i podrške zan ovu vlast. bukvalno ne znam NIKOG, ni privatno ni na poslu. Jedino srećem ovde na forumu.
Ne postoji niko, osim indoktriniranih penzionera koji samo gledaju Pink, Informer i Happy, koji je za ovu vlast a da nema direktni licni interes.

Bukvalno niko, 0 ljudi u Srbiji ih podrzava bez direktnog licnog interesa.

Како ја могу да некоме забраним или дозволим да мисли?
Могу само да изнесем своје мишљење... Тај или је под утицајем режимских медија па не размишља својом главом, или директно ради за власт због личног интереса. Свесно или несвесно, саучествује у злу које нас је снашло.

Ili si za ili si protiv.

citajuci drustvene mreze primetio sam da je potpuno izbrisan medjusloj ljudi sa svjim misljenjem jer ih botovi i jedne i druge strane odmah zatrpaju i etiketiraju.
да се други дан после надстрешнице ухапсио весић, вучевић, зорана, мали, тома мона, архитекте, извођачи подизвођачи ништа од овога не би било!

баш ништа.

СОВЈАТАЊЕ ИНСТИТУЦИЈА штити корупцију која је довела до убиства 15 људи.

када посматраш ту ствар, ФУНЦКИОНАЛНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ И ПРАВДА не постоји НЕУТРАЛНА СТРАНА

тако да ти је тема обично бла бла бла...

Back