Zasto se zene danas udaju?

Jeste, ali posle nekog vremena prestaneš da voliš osobu koja te je (svojom lenjošću) pretvorila - ili pokušava da te pretvori - u kućnu pomoćnicu i služavku. I to besplatnu.

Da u pravu si ali covek je glava a zena je vrat vrat okrece glavu,ako ti se covek olenjio pa onda si i ti za to kriva ,zene nisu ni svesne koliko moze da uticu na svog dragog.Ako se ponasas kao kucna pomocnica to ces i biti .Svakom normalnom muskarcu ne treba kucna pomocnica vec zivotni partner .Ako se osecas kao kucna pomocnica onda tu nesto ne stima onda postoji problem u komunikaciji.
Normalni ljudi mogu da prevazidju probleme .I najaci muskarac je najslabiji kad mu voljena zena sapuce na uvo...

Covjek je sve rekao.

Nije sve rekao. Ako živiš sa neurednim tipom, APSOLUTNO ne radiš ono što si i inače radila, nego moraš stalno da spremaš, jer on stalno pravi nered. Posle nekog vremena takvog života, zabole te živo što na njega možeš (misliš da možeš!) da se osloniš u slučaju nuklearne katastrofe - draže bi ti bilo da svaki dan čitaš knjigu nego da to vreme trošiš na skupljanje pobacanih cipela, rolnica od čarapa na neočekivanim mestima, i šoljice od kafe iz saksija sa cvećem.

Da u pravu si ali covek je glava a zena je vrat vrat okrece glavu,ako ti se covek olenjio pa onda si i ti za to kriva ,zene nisu ni svesne koliko moze da uticu na svog dragog.Ako se ponasas kao kucna pomocnica to ces i biti .Svakom normalnom muskarcu ne treba kucna pomocnica vec zivotni partner .Ako se osecas kao kucna pomocnica onda tu nesto ne stima onda postoji problem u komunikaciji.
Normalni ljudi mogu da prevazidju probleme .I najaci muskarac je najslabiji kad mu voljena zena sapuce na uvo...

Da, uvek je žena kriva. Znači treba da osciliram između fufe i kućnjaka da bi moj muškarac radio kako treba? Razumete li vi da nekoga ne interesuje da svoje vreme posvećuje vaspitanju i manipulisanju odraslom osobom? :lol:

Nije sve rekao. Ako živiš sa neurednim tipom, APSOLUTNO ne radiš ono što si i inače radila, nego moraš stalno da spremaš, jer on stalno pravi nered. Posle nekog vremena takvog života, zabole te živo što na njega možeš (misliš da možeš!) da se osloniš u slučaju nuklearne katastrofe - draže bi ti bilo da svaki dan čitaš knjigu nego da to vreme trošiš na skupljanje pobacanih cipela, rolnica od čarapa na neočekivanim mestima, i šoljice od kafe iz saksija sa cvećem.

Ama ko prica o tome, ja ne kazem da idem po kuci i ostavljam stvari za sobom na podu. To nije uopste predmet rasprave.

Ma ne preterujte ,ako vec peres dva tanjira za tebe i za dete sto nebi i tri , ili kao ukljucujes masinu za tebe i dete sto nebi dodala jos jedne farmerke a sto se tice higijene usisavas i peres prozore bez obzira dal imas coveka ili ne .Ne trazi niko od tebe da nista specijalnije sto vec ne radis .Razlika je u tome sto imas kod koga da ostavis dete , ili imas na kog da se oslonis u teskim situcijama Da ne govorimo u kakvim vremenima zivimo i sta za prosecnu porodicu znaci jos jedna plata ..Zamisli nedaj boze da ti se nesto desi ko bi prvi potrcao .Covek moze i da pegla i da usisava ali to onda nebi bio muskarac vec zena u paltalonama .A to nijedna zena ne zeli zenu.Ma koliko se tu femkale svaka zeli pravog muskarcinu a ne jos jednu sekapersu da ne duzim dalje...
I najtvrdji krevet je meksi ako si u njemu sa voljenom osobom.

ali sto ti ne bi oprao taj tanjir? ja stvarno nemam upisano u genetski kod da perem tanjire, ni da usisavam, i sto bih to radila ako mogu da budem sa nekim ko radi svoj deo posla?
mislis da ne mogu da se oslonim na muskarca koji ume da opere sudove i usisava? ja mislim da mozes pre da se oslonis na njega nego na nekog kome je ispod casti da se uhvati za bilo sta po kuci.
jeste da bih radije bila sa nekim ko je iz srbije ali ce to tesko da se desi, a u drugim zemljama muskarci ne misle da je strasno ako se poslovi dele...
ima i kreveta koji su meki sami po sebi, sto bi onda neko birao najtvrdji?

Vidis moja baka je govorila od ziva coveka nema steta .Ako je tu kafu pio sa tobom sto da ne operes solje i za sobom bi ih oprala .

Razvuci dasku, uključi peglu, i peglaj dva sata. Pa ćeš videti u čemu je štos. A onda zamisli godine provedene sa peglom u ruci. Eto.

A da nemas muza nebi peglala uopste, samo se on guzva tvoje stvari se ne guzvaju a ti pogledas gomilu stvari koje treba da opeglas videces da je samo 10 posto njegovo.I to je mnogo sobzirom koliko muski posvecuju paznju svojoj garderobi.A dok peglas dete se igra sa ocem .Umesto da sedi samo u sobi.U tome je poenta.

A da nemas muza nebi peglala uopste, samo se on guzva tvoje stvari se ne guzvaju a ti pogledas gomilu stvari koje treba da opeglas videces da je samo 10 posto njegovo.I to je mnogo sobzirom koliko muski posvecuju paznju svojoj garderobi.A dok peglas dete se igra sa ocem .Umesto da sedi samo u sobi.U tome je poenta.

Ili se ja igram sa deteom, a on pegla? Je l' tako? Tako je.

ali sto ti ne bi oprao taj tanjir? ja stvarno nemam upisano u genetski kod da perem tanjire, ni da usisavam, i sto bih to radila ako mogu da budem sa nekim ko radi svoj deo posla?
mislis da ne mogu da se oslonim na muskarca koji ume da opere sudove i usisava? ja mislim da mozes pre da se oslonis na njega nego na nekog kome je ispod casti da se uhvati za bilo sta po kuci.
jeste da bih radije bila sa nekim ko je iz srbije ali ce to tesko da se desi, a u drugim zemljama muskarci ne misle da je strasno ako se poslovi dele...
ima i kreveta koji su meki sami po sebi, sto bi onda neko birao najtvrdji?

To za krevet je figurativno receno draga moja ljudi su svuda isti musko je musko nema tu neka nauka.Ja ti zelim da pronadjes takvog ko radi zenske poslove ali pazi da se ne razocaras .

Ne, nismo. Pričali smo o 'mrzim kućne poslove', zar ne?
Poenta: preuveličavanje svog truda i rada. Pobogu, pa i da samo ti peglaš, majku mu, potrošićeš yebenih dva sata nedeljno na to.
A on će, recimo, nacepati drva, ako ste u seoskoj idili, ili poneti bostan od dvajs kila sa kvantaša...

Nije preuveličavanje. Ako već toliko pričate o muškarcu koji je podrška, onda taj muškarac treba da mi bude stvarna podrška - u stvarima koje ne volim da radim, i koje su meni teške, a ne koje ti proceniš da su teške.

Ne. Samo sam napomenula da je onaj 'koji je sve rekao' zaboravio činjenicu da spremanje za sobom i spremanje za sobom + jednom osobom (koja može biti izuzetno neuredna) nikako nije isto. Dvoje prave krš = dvoje spremaju.

Ako ga volis to ti nece biti problem. Neces u ljubavi traziti reciprocitet, nije to jednacina ja sam oprala jednu solju sad nek on opere drugu pa ce sve biti super. Mi samo vaspitani da to ne radimo to nam nije prirodno ponasanje. Nije ok traziti od muskarca da ti na taj nacin dokazuje postovanje i osjecaje samo ce dobiti frustracije i pogorsati situaciju.

Back