Zasto se zene danas udaju?

Ako ga volis to ti nece biti problem. Neces u ljubavi traziti reciprocitet, nije to jednacina ja sam oprala jednu solju sad nek on opere drugu pa ce sve biti super. Mi samo vaspitani da to ne radimo to nam nije prirodno ponasanje. Nije ok traziti od muskarca da ti na taj nacin dokazuje postovanje i osjecaje samo ce dobiti frustracije i pogorsati situaciju.

A da li ti čoveče shvataš da sam ja profesor i da mrzim da buljim u WC šolju dok je ribam? Baš patim u tim situacijama. A stvarno keyamo oboje u tu šolju. Zašto je to toliko teško shvatiti?

Joj izvini, al' mi nit' cepamo drva, nit' tovarimo ugalj. A inače sam u našoj kući ja taj što voli da fizikališe, a moj muž se boji da ne slomi nokat. Majkemi.

Ugalj je primer. Može biti i pomeranje ormara u pitanju, nebitno. Razumeš li poentu?
Striktna podela na 'moja šolja - tvoja šolja' neminovno vodi ka različitim putevima.

Što si se udala za primadonu? Eto ti sad, yebala te ljubav...

i odgovorila sam ti figurativno. ljudi se ne ponasaju na isti nacin u odnosu na podelu poslova po kuci u zavisnosti od geografske odrednice, iako ljudska bica, naravno, jesu ista svuda.

sto se drugog dela tice, hvala :)

Definitivno je teze zenama to ne negiram ,zene su u braku mnogo opterecenije i od njih se ocekuje mnogo vise ,zena moze da gradi i da rusi kucu.Ipak tema je bila o prednostima braka i samackog zivota zato sam i komentarisao .O tome sam govorio da je bez obzira na to sto mora malo vise da se radi ipak vredi se pomuciti dobija se mnogo vise.

Ja ti stvarno zelim takvog da nadjes ,ali ne ide to tako .Ako imas coveka koji pegla usisava pere sudove prozore sprema rucak.Tom nesto fali sigurno ,od necega se sigurno skriva u poslu.Ima tu jos nesto al necu da nacinjem tu temu...

Nema brige za mene, ja sam našla osobu koja mi odgovara, nego moram ovde da se prepirem sa vama jer očigledno ne shvatate da nisu svi muškarci kao vi : )

Definitivno je teze zenama to ne negiram ,zene su u braku mnogo opterecenije i od njih se ocekuje mnogo vise ,zena moze da gradi i da rusi kucu.Ipak tema je bila o prednostima braka i samackog zivota zato sam i komentarisao .O tome sam govorio da je bez obzira na to sto mora malo vise da se radi ipak vredi se pomuciti dobija se mnogo vise.

Ti definitivno nisi u braku.

Objasni mi uzročno-posledičnu vezu između činjenice da si profesor i mržnje prema ribanju šolja?
A onda mi upri prstom u onoga ko voli ribanje govana.
Hvala.

Pa o tome baš pričam, znači razumemo se - NIKO to ne voli da radi, pa zašto onda samo ja to da radim? I ja sam živo biće.
(a veza sa profesorom - pa volim poeziju i lepotu općenito, i iako bi neki hteli da nas ubede da su i g.ovna poetična, to jednostavno nije tako).

Pa o tome baš pričam, znači razumemo se - NIKO to ne voli da radi, pa zašto onda samo ja to da radim? I ja sam živo biće.
(a veza sa profesorom - pa volim poeziju i lepotu općenito, i iako bi neki hteli da nas ubede da su i g.ovna poetična, to jednostavno nije tako).

Kao fakultetski obrazovana osoba, zašto traćiš tastaturu na onoga kome nisu sve ovce na broju, čim su mu gowna poetična?
No, batalimo preterivanje: ti si primer lošeg izbora partnera. Simple as that.
I sa tog aspekta možeš samo da se izvičeš na svoju sudbu kletu i prestaneš sa generalizacijama i striktnim podelama, samo zato jer imaš muža koji lakira nokte.
Nisu svi takvi, hvala zvezdama...

O tome i ja bas pricam u topiku: zenama je u braku teze, a ipak se udaju!?

Da li je to neki mazohizam ili sta je?

Onda posle moraju cak i da izmisljaju KOJEKAKVE EMANCIPACIJE da bi se spasle prevelikog posla...

Cudo jedno!

pa dobro, diskutujemo, ne moramo da se slozimo.
bolje je kada su ljudi u paru, slazem se ja u tom delu sa tobom ali ima skladnih parova koji funkcionisu dobro, poslovi se dele i nema toga da neko radi vise a neko manje - na kraju se dobija isto.

Kao fakultetski obrazovana osoba, zašto traćiš tastaturu na onoga kome nisu sve ovce na broju, čim su mu gowna poetična?
No, batalimo preterivanje: ti si primer lošeg izbora partnera. Simple as that.
I sa tog aspekta možeš samo da se izvičeš na svoju sudbu kletu i prestaneš sa generalizacijama i striktnim podelama, samo zato jer imaš muža koji lakira nokte.
Nisu svi takvi, hvala zvezdama...

Nisam nigde rekla da lakira nokte :lol:

A zasto samo ti radjas, kada oboje volimo decu?

Zasto ne radjamo oboje?

Zato sto nas je Bog ili evolucija takve stvorili...

Zato sto u prirodi postoji NEKI RED gde se uvek zna KOJE JE CIJE MESTO...

A zensko mesto je da radjaju i peru solje.

Nisam ja to kriv.

Psuj Boga.

Ovo je jedna ozbiljna tema.

kada se dobro razmisli, na danasnjem nivou razvoja drustva zena UOPSTE NEMA RAZLOGA DA ZIVI U BRAKU!

Zasto da bude u barku?

Da uvek mora neko da joj namece stav ili da se ona bori za svoj stav?

Da je neko izdrzava?

Da nekome mora da pere prljave gace i carape?

Da radja i gaji decu, radi na poslu u zadovoljava muza ISTOVREMENO?

Osta joj je sve to?

Zar nije lepse da bude sama i slobodna ko ptica?

Da radi sta zeli i ide kuda joj volja?

Da joj niko ne zaviruje u mail, mobilni i pravi ljubomorne scene, kada zbog saobracajne guzve zakasni da spremi muzu veceru?

Da li zene imaju CRTU MAZOHIZMA u sebi kada danas ulaze u brak???:think:

sve sto si naveo :P

mazohizam? pa svi smo mi pomalo mazohisti :roll::rotf: :P

kada se dobro razmisli, na danasnjem nivou razvoja drustva zena UOPSTE NEMA RAZLOGA DA ZIVI U BRAKU!

Zasto da bude u barku?

Da je neko izdrzava?

Osta joj je sve to?

Da joj niko ne zaviruje u mail, mobilni i pravi ljubomorne scene, kada zbog saobracajne guzve zakasni da spremi muzu veceru?

Posto si postavio ovakvo pitanje, imam lose vesti za tebe....you are gay, or in best case you will spend rest of your life living with mother and her cats

Zasto da bude u barku?

Da je neko izdrzava?

Osta joj je sve to?

Zbog ljubavi? iz želje da formiraju porodicu?

To za krevet je figurativno receno draga moja ljudi su svuda isti musko je musko nema tu neka nauka.Ja ti zelim da pronadjes takvog ko radi zenske poslove ali pazi da se ne razocaras .
nije tacno...i besmisleno je da to tvrdis osim ako nisi i sam bio sa muskarcima, sto pretpostavljam da nisi... :neutral:
Ako ga volis to ti nece biti problem. Neces u ljubavi traziti reciprocitet, nije to jednacina ja sam oprala jednu solju sad nek on opere drugu pa ce sve biti super. Mi samo vaspitani da to ne radimo to nam nije prirodno ponasanje. Nije ok traziti od muskarca da ti na taj nacin dokazuje postovanje i osjecaje samo ce dobiti frustracije i pogorsati situaciju.
pa da vi niste, ali ima ko jeste, samo sto izgleda uglavnom ne zive po balkanu :neutral:

Back