Zasto se zene danas udaju?

ne znam ublehas, ali ovo je problem u najavi - biras nekog a vec znas da ocekuje da vuces za njega :neutral: .
mislim, meni nije tesko ako budem sa invalidom ili osobom koja ima pravi problem, ali brate zdravog i pravog coveka da opsluzujem nema sanse.

honduras, u pravu je kid - bez zezanja morala bi nesto da vidis da overis u sudu. nemoj da ostavis stvari tek tako, mozes na kraju da ostanes bas bez icega.

ne znam ublehas, ali ovo je problem u najavi - biras nekog a vec znas da ocekuje da vuces za njega :neutral: .
mislim, meni nije tesko ako budem sa invalidom ili osobom koja ima pravi problem, ali brate zdravog i pravog coveka da opsluzujem nema sanse.

honduras, u pravu je kid - bez zezanja morala bi nesto da vidis da overis u sudu. nemoj da ostavis stvari tek tako, mozes na kraju da ostanes bas bez icega.
Jeste,u redu je kad povremeno oplevi tog svog,ali ako tu ima ljubavi ili barem lojalnosti i korektan odnos treba da odrade poneki papir jedno za drugo.

Ja sam odrastao u takvoj sredini, ali sada zivim sa novosadjankom pa opet je isto. Ne primjecujem neku razliku po tom pitanju.

pa trebalo bi, slazem se sa tobom. uzasno je kad se em nesto desi u porodici, em dozivis da ostanes bez iceg zato sto niste na vreme resili neke stvari.
imas one potvrde uz dva svedoka da ste u vanbracnoj zajednici, ili pacs, ne znam kako se to zove kod tebe h - sklapanje zajednice zbog poreskih olaksica, ima ih sigurno. raspitaj se, imam prijateljicu koja je bila bas u toj situaciji, mnogo joj je bilo tesko da izadje iz svega.

pa trebalo bi, slazem se sa tobom. uzasno je kad se em nesto desi u porodici, em dozivis da ostanes bez iceg zato sto niste na vreme resili neke stvari.
imas one potvrde uz dva svedoka da ste u vanbracnoj zajednici, ili pacs, ne znam kako se to zove kod tebe h - sklapanje zajednice zbog poreskih olaksica, ima ih sigurno. raspitaj se, imam prijateljicu koja je bila bas u toj situaciji, mnogo joj je bilo tesko da izadje iz svega.

Hvala na savetu, znam da si u pravu, ali mislim da to neću raditi. Prosto mi nije u karakteru, i spremna sam da platim cenu.

Ja sam odrastao u takvoj sredini, ali sada zivim sa novosadjankom pa opet je isto. Ne primjecujem neku razliku po tom pitanju.

u kakvoj, mislis odrastao si sa osobom sa invaliditetom ili u sredini gde se podrazumeva da zena sve radi sama po kuci?
ako njoj i tebi odgovara, to je super, nasli ste se - ali nije to bas uravnotezena sredina, onako gledano sa strane.
blajbi jeste sasvim u pravu, od momenta kad zena shvati da moze sama, da ona i radi sve u toj vezi i da joj je mnogo lakse samoj, ona ce i da ide dalje - ne treba joj teret, posebno danas kad je toliko lakse biti razveden ili sam.
isto je i za muskarce, ni vi ne zelite osobu za koju cete da kuvate, spremate, za kojom cete da cistite sve vreme a da ona samo ide na posao i vraca se ocekujuci da sve bude spremljeno i gotovo :neutral: .

Pa sad zene jeste da se od vas ocekuje da sve radite po kuci ,da ciste i spremaju ruckove ali muskarci su tu da obezbede sve prihode .Ako i zena radi onda vec ne moze da se ocekuje da bas sve padne na njena ledja ,cova mora da pripomogne .Ipak kad nekog volis ,ako je on taj pravi ,zeni bi trebalo da bude zadovoljstvo da bude sa njim.Pa makar i sve radila sama .A jos i ako je i obrnut slucaj covek nece sigurno da dozvoli da mu se lepsa polovina zlopati.To je neka vrsta sigurnosti kad znas da nisi sam da ima jos neko ko je tu u dobru i zlu.
A na pitanje zasto se zene udaju pa sad neko ce reci zbog seksa neko zbog finansija,neko zbog ljubavi ja licno mislim da je najveci razlog to sto ma koliko zene mislile da mogu sve same ipak je brak zajednica stvorena za dobrobit potomaka.Deca su razlog najveciipak su deci potrebni oba roditelja.

pa i ne bas, sto tebi onda nije zadovoljstvo da sve radis sam po kuci ako je ona ona prava :neutral: ?

solidno zaradjujem, podizem dete, radim puno - sto bi meni kog djavola trebalo da bude zadovoljstvo da kuvam i peglam za nekog drugog kad dodjem kuci? i to za nekog ko moze da radi isto toliko, jer ne pricamo o nuklearnoj fizici nego o masini za ves, usisivacu, masini za sudove i pegli, ali on to nece jer... nije sebican i hoce mi prepusti radosti odrzavanja kuce :lol: ?
na kapiram mjk mi kako neko misli da zena treba da radi za njega sve ono sto je radila mama, kad nije primoran.

pa i ne bas, sto tebi onda nije zadovoljstvo da sve radis sam po kuci ako je ona ona prava :neutral: ?

solidno zaradjujem, podizem dete, radim puno - sto bi meni kog djavola trebalo da bude zadovoljstvo da kuvam i peglam za nekog drugog kad dodjem kuci? i to za nekog ko moze da radi isto toliko, jer ne pricamo o nuklearnoj fizici nego o masini za ves, usisivacu, masini za sudove i pegli, ali on to nece jer... nije sebican i hoce mi prepusti radosti odrzavanja kuce :lol: ?
na kapiram mjk mi kako neko misli da zena treba da radi za njega sve ono sto je radila mama, kad nije primoran.
ja ne kapiram kako nekog nije sramota da ne zna ili nece nista sam za sobom da uradi vec da ceo zivot provede ko lezilebovic pored nekoga ko ce sve raditi za njega....a ne kapiram ni one kojima je ok da budu celog zivota tudje sluge, osim u situacijama kada jedan zaradjuje/drugi radi po kuci, dize decu itd. ali ovo gotovanstvo mi je jedna od onih stvari zbog kojih osecas blam u tudje ime :neutral: a tek kada skontas koliko ima normalnih i vrednih muskaraca na sve strane...koga bi jedan takav gotovan zapravo i zanimao :neutral:

Zato i jesi sama. Jer ne kapiraš.

verovala ili ne ja te kapiram 100 posto jer znam da kod tebe nema dileme ili sumnje zasto bi radila nesto sto ne moras. sad sto kolega rece da si sama, znam dosta zena koje su same sa detetom i koje su savrseno smirene i sretne i ne jure po svaku cenu da upadnu u neku vezu da bi se osecale nesto ispunjenijima no sto su. jer za zenu je dete najvece ispunjenje i muskarac tu moze da sluzi najvise kao ukras osim ako nije zesca ljubav u pitanju, al' onda se ne gleda ko kome i sta pegla :lol:

ja ne kapiram kako nekog nije sramota da ne zna ili nece nista sam za sobom da uradi vec da ceo zivot provede ko lezilebovic pored nekoga ko ce sve raditi za njega....a ne kapiram ni one kojima je ok da budu celog zivota tudje sluge, osim u situacijama kada jedan zaradjuje/drugi radi po kuci, dize decu itd. ali ovo gotovanstvo mi je jedna od onih stvari zbog kojih osecas blam u tudje ime :neutral: a tek kada skontas koliko ima normalnih i vrednih muskaraca na sve strane...koga bi jedan takav gotovan zapravo i zanimao :neutral:

Od postanka svijeta vam to nije bio problem sad odjednom to je nesto nezamislivo.....

verovala ili ne ja te kapiram 100 posto jer znam da kod tebe nema dileme ili sumnje zasto bi radila nesto sto ne moras. sad sto kolega rece da si sama, znam dosta zena koje su same sa detetom i koje su savrseno smirene i sretne i ne jure po svaku cenu da upadnu u neku vezu da bi se osecale nesto ispunjenijima no sto su. jer za zenu je dete najvece ispunjenje i muskarac tu moze da sluzi najvise kao ukras osim ako nije zesca ljubav u pitanju, al' onda se ne gleda ko kome i sta pegla :lol:

pa znam da ti kapiras, al' ne kapira svako :)
sama sam jer razmisljam da predjem u kinu i da tamo radim par godina a bzvz mi je da pocinjem nesto neozbiljno, ne prijaju mi plitki odnosi sa ljudima. eto posto ne znam sta cu sa sobom, mislim da nije fer da uvlacim nekog normalnog u svoju pricu, al' to stvarno nema veze sa peglama i usisivacima.
i da izjavim za krstaricu da me muvaju tipovi iako necu da cistim za njima, tako da necu da ostanem sama kad se smislim sta cu i gde cu :lol:

Ja sam duboko zbunjen ,kako volite muškarce koji znaju šta hoće u životu bla bla a poslije tražite od njih da uzmu metlu u ruke ,usisavač bem li ga :per:

Back