Zašto Rumuni Bugare zovu Srbima?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Разлика је у времену и схватању. Ако прочиташ нпр. деспота Стефана и писање о боју на Косову у првом плану нису Срби и Турци већ хришћани и Исмаилћани. Све врца од инсистирања на вери. Зато сам написао у том добу да није било.
Тако је, али на крају турско царство побеђује деспотовину. Кад смо се ослобађали од турака ми смо се сви ујединили у првом балканском рату православци. Нешто слично као 623. кад се Словени под Самом уједињујуи побеђују Аваре. Дакле имамо више фактора... уједињење, вера, држава, опремљеност војске, бројност

Овде се поруке спајају. Дакле, Цариградска црква је иницирала раскол, и по томе је она јеретичка? Ако је тако, онда је православна црква, која је иницирала раскол са многим "јеретичким" покретима у првом миленијуму - вишеструко јеретичка.
Тако му дође за Цариградску патријаршију, он је признао за Цркву нешто где нема јурисдикцију. Украјинска црква се не одваја од цариградске патријаршије већ од московске. Као ја теби да дам нешто што није моје. То ти је слично као Косово. Признају нешто као државу што није њихово, а то у својој кући не раде.

Није са српском, није са Антиохијском, није са Грузијском, и још неким другима ...
Тако му дође за Цариградску патријаршију, он је признао за Цркву нешто где нема јурисдикцију. Украјинска црква се не одваја од цариградске патријаршије већ од московске. Као ја теби да дам нешто што није моје. То ти је слично као Косово. Признају нешто као државу што није њихово, а то у својој кући не раде.
Онда се дакле слажемо да је појам "јеретик" у потпуности релативан?

Опет просрпско
И потпуно нерелевантно за Гордосервон.

Онда се дакле слажемо да је појам "јеретик" у потпуности релативан?

И потпуно нерелевантно за Гордосервон.
Види јеретик је Фанар. Види се да се љубио са Папом и да са Папом другује а са руским свештеницима ратује. Дакле види се ко је издао ..
Битно је да се име срба помиње у Азији. Дакле Тракијски словени су срби.

1694038880608.png

Ако је у расколу са великим делом православног света, и најбитније васељенским патријархом, онда не видим други излаз сем да су јеретици.
Чекај, у каквом је расколу с већим делом и ко је иницирао раскол? То је суштина.
Ако је СПЦ признала аутокефалност македонској, а после део те македонске цркве прогласи самосталном то није ок.
Дао си нешто и то више није твоје. Ти си само део историје те приче.

Нема релативног. Постоји поштовање правила или не.

Види јеретик је Фанар. Види се да се љубио са Папом и да са Папом другује а са руским свештеницима ратује. Дакле види се ко је издао ..
Битно је да се име срба помиње у Азији. Дакле Тракијски словени су срби.

Pogledajte prilog 1405973

Чекај, у каквом је расколу с већим делом и ко је иницирао раскол? То је суштина.
Ако је СПЦ признала аутокефалност македонској, а после део те македонске цркве прогласи самосталном то није ок.
Дао си нешто и то више није твоје. Ти си само део историје те приче.
Занимљиво. Дакле Цариградска и Александријска патријаршија, као и грчка црква, су расколничке? Имајући то у виду, онда мислим да од тетрархије више ништа нема и да православље нема више основ постојања.

Занимљиво. Дакле Цариградска и Александријска патријаршија, као и грчка црква, су расколничке? Имајући то у виду, онда мислим да од тетрархије више ништа нема и да православље нема више основ постојања.
Па, пази, ја мислим да ми живимо у дебелом расколу у православљу само још тога нисмо свесни. Вероватно ни раскола из 11 века нису били свесни обични људи као што смо ми. Ми то још не осећамо. То ће тек да се осети уколико се у будућности не испегла.

Па, пази, ја мислим да ми живимо у дебелом расколу у православљу само још тога нисмо свесни. Вероватно ни раскола из 11 века нису били свесни обични људи као што смо ми. Ми то још не осећамо. Зо ће тек да се осети уколико се у будућности не испегла.
Али и даље остаје питање ко је прави јеретик.

Ради се о прелазном периоду. Било је таквих случајева више у историји. Па и Велика шизма је настала у 11. веку а разлике су почеле већ раније у 5 и 6. веку. Не знамо какав ће исход бити за 50 година. Можда Путин дође до Берлина.

Ради се о прелазном периоду. Било је таквих случајева више у историји. Па и Велика шизма је настала у 11. веку а разлике су почеле већ раније у 5 и 6. веку. Не знамо какав ће исход бити за 50 година. Можда Путин дође до Берлина.
Ко је онда јеретик?

Ок, појасни. Можда и крши.
Према канонима православне цркве, њена организација треба да прати државне границе. По том основу је канонски основана аутономна Карловачка митрополија. Са друге стране, васељенски патријарх има право да пресуђује у споровима и ван директне јурисдикције (еклитон).

Према канонима православне цркве, њена организација треба да прати државне границе. По том основу је канонски основана аутономна Карловачка митрополија. Са друге стране, васељенски патријарх има право да пресуђује у споровима и ван директне јурисдикције (еклитон).
То није тачно. Па шта је Александријска патријаршија, колико је то држава?
Вероватно васељенски патријарх има право у споровима између признатих цркава, зато што има звање части. Не пресуђује у унутрашњем питању патријаршија јер нема звање власти.
По тим овлашћењима се и разликује у односу на папу који има звање и части и власти.

Иначе једно од пророштва Козме Етолског се извршило ове године у школи у Рибникару:

25. Школа ће дати такве ствари какве вам ни на памет не могу доћи.

Poslednja izmena:

Back