Zašto je Rusija prodala Aljasku Americi

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cekaj cekaj cekaj, gde ja to opravdavam agresiju NATO?? Ja poredim NATO sa Rusijom, to je tako i nikako drugacije, a ti se bavis istorijom na sta sam ti rekao da tako mozemo u nedogled do Adama i Eve i da svako na taj nacin moze da polaze pravo na neciju teritoriju.
O tome i pišem,ne može to da se poredi,pri raspadu SSSR su seli i napravili ugovor koji je Ukrajina prekršila.Nas je NATO napao a nismo imali baš nikakav ugovor koji smo prekršili niti su imali pravo da se mešaju u naše unutrašnje stvari.Ko kaže da je to tako i nikako drugačije?Ja sam ti dao link ka tekstu ugovora,a ti čitaj,nemoj pisati napamet.NATO savez je siledžija,agresivni savez država koje hoće sve da drže pod kontrolom.Nego, zašto se ovde zoveš Kraken?

Pričaš o Rusiji i Rusima kako su oteli tuđu teritoriju i pričaš o licemerstvu nas koji podržavamo Rusiju u ovoj borbi,pa sam se setio da su i tvoji sa švabama išli u pohod na tu istu Rusiju.Eto,ti si licemer.Tvoji su to radili pre 80 godina a ti sada nekome držiš predavanje.
Ukrajina je ruska zemlja zato što su je upravo Rusi proširili na račun svojih teritorija,zaključno sa 1954-tom godinom kada su joj poklonili Krim.Jel si zadovoljan odgovorom?Ako nisi,sedi pa traži podatke na sajtovima sa istorijskom građom.
Srca ti irudova koja retardirana logika :fdlan:Je, išli smo obnovit Veliku Hrvatsku od Karpata do Jadrana pa smo išli u ratni pohod na SSSR..

Hrvatska nije napala SSSR niti Rusiju pobogu, a ako ćemo pravo tvoji su Rusi svojevrimeno oteli Hrvatima dio zemlje i prisvojili je sebi pa ako smo i išli sa Švabama u pohod išli smo samo vratit svoje povijesne i vjekovne zemlje :kafa:

"Hrvati se spominju u Priči minulih godina (PVL) među istočnoslavenskim plemenima: "I Poljani, i Drevljani, i Sjeveri, i Radimiči, Vjatiči i Hrvati živjeli su u miru". Godine 907. Hrvati su sudjelovali u vojsci od 80 000 vojnika okupljenoj iz zemalja pod Kijevom u pohodu na Bizant . Hrvati se spominju treći i posljednji put u Prvobitnoj kronici pod 992.: "Vladimir je krenuo protiv Hrvata". Očito je Vladimir Svjatoslavičev pohod protiv Hrvata potaknut njihovim zarobljavanjem od strane poljskog kralja Boleslava Hrabrog. To je jedini podatak koji kronike pružaju o Hrvatima.

Za određivanje teritorija Hrvata spomenutih u kronikama ponekad se koriste izvještaji o borbi Vladimira Svjatoslavića protiv Poljaka u 1080-ima i 1090-ima. Pod godinom 981. kronika izvještava o Vladimirovom pohodu na Przemysl i červenske gradove. Ovaj pohod prethodio je pohodu na Hrvate 992. godine, pa se pretpostavlja da je područje červenskih gradova bilo područje naseljavanja Hrvata."

https://arheologija.ru/horvatyi/

Polska_992_-_1025 (1).png

Znači Rusi nam oteli zemlju, kao i još mnogim drugim Slavenima s kojima smo tamo živili u miru i slozi, a ti meni pričaš o nekom našem licemjerstvu :roll:

Rusija je Aljasku prodala jer je u to vreme bila praktično beskorisna i ekonomski neisplativa. Niko tada nije mogao da predvidi da će nekoliko vekova kasnije planeta postati gladna za energentima i mineralima.
Ogromna prostranstva rusije u to vreme su bila beskorisna
nafta gas rude minerali... nista od toga nije bilo poznato u to vreme rusima pa ipak nisu oglasavali da recimo prodaju sibir

Srca ti irudova koja retardirana logika :fdlan:Je, išli smo obnovit Veliku Hrvatsku od Karpata do Jadrana pa smo išli u ratni pohod na SSSR..

Hrvatska nije napala SSSR niti Rusiju pobogu, a ako ćemo pravo tvoji su Rusi svojevrimeno oteli Hrvatima dio zemlje i prisvojili je sebi pa ako smo i išli sa Švabama u pohod išli smo samo vratit svoje povijesne i vjekovne zemlje :kafa:

"Hrvati se spominju u Priči minulih godina (PVL) među istočnoslavenskim plemenima: "I Poljani, i Drevljani, i Sjeveri, i Radimiči, Vjatiči i Hrvati živjeli su u miru". Godine 907. Hrvati su sudjelovali u vojsci od 80 000 vojnika okupljenoj iz zemalja pod Kijevom u pohodu na Bizant . Hrvati se spominju treći i posljednji put u Prvobitnoj kronici pod 992.: "Vladimir je krenuo protiv Hrvata". Očito je Vladimir Svjatoslavičev pohod protiv Hrvata potaknut njihovim zarobljavanjem od strane poljskog kralja Boleslava Hrabrog. To je jedini podatak koji kronike pružaju o Hrvatima.

Za određivanje teritorija Hrvata spomenutih u kronikama ponekad se koriste izvještaji o borbi Vladimira Svjatoslavića protiv Poljaka u 1080-ima i 1090-ima. Pod godinom 981. kronika izvještava o Vladimirovom pohodu na Przemysl i červenske gradove. Ovaj pohod prethodio je pohodu na Hrvate 992. godine, pa se pretpostavlja da je područje červenskih gradova bilo područje naseljavanja Hrvata."

https://arheologija.ru/horvatyi/

Pogledajte prilog 1823719

Znači Rusi nam oteli zemlju, kao i još mnogim drugim Slavenima s kojima smo tamo živili u miru i slozi, a ti meni pričaš o nekom našem licemjerstvu :roll:
Hrvatska nije napala SSSR niti Rusiju <<<< Jel ti znaš gde vam je završila legija?U bici za Staljingrad 1942-1943-će godine.To je Volgogradska oblast,južni deo Rusije.

Hrvatska nije napala SSSR niti Rusiju <<<< Jel ti znaš gde vam je završila legija?U bici za Staljingrad 1942-1943-će godine.To je Volgogradska oblast,južni deo Rusije.
Kakve veze imaju pojedine jedinice u švapskoj vojsci s cilom Hrvatskom vojskom tad kakva god da bila? Jel ti uopće možeš pojmit koliko glupo zvuči izjava da jedna Hrvatska uopće može napast SSSR :roll:

Ma covece, sve i da 100% ljudi govori ruskim jezikom, samo treba pogledati rezultate referenduma i zavrsena prica. Preko 90% se izjasnilo za samostalnu Ukrajinu, koju je u tim granicama priznala nasa "zastitnica pravoslavlja", a danas je je "oslobadja". 🤮🤮🤮
Nije bilo nikakvih “referenduma”, organizovali su “izjašnjavanje” sa celim jednim pitanjem, i to tek pošto su doneli odluku i sproveli je.

Kakve veze imaju pojedine jedinice u švapskoj vojsci s cilom Hrvatskom vojskom tad kakva god da bila? Jel ti uopće možeš pojmit koliko glupo zvuči izjava da jedna Hrvatska uopće može napast SSSR :roll:
Kako “ne može” kad su junačke hrvatske legije proterale Ruse sve do Staljingrada a i Americi objavom rata baš saterale srce u pete? Doduše odmah posle toga je zagrebački krugoval počeo sa jadikovkama o ničim izazvanim varvarskim zračnim napadima…

Ne vidim čemu opetovano uvlačenje Hrvata u ovu priču jer već sam ti reka da nema postojećeg naroda koji zakoračia nogom na tlo današnje RH prije nas tako da nikome ništa nismo dužni.

Možemo li se sad vratit na temu jer zanima me na osnovu čega je Ukrajina Ruska zemlja?
Pročitati pismo Bogdana Hmeljnickog ruskom caru pa će biti jasno koji narod je činio vojsku poljskog kalviniste Hmijeljnjickog koji je prešao na pravoslavlje kada su mu katolici pred očima kao dečaku od deset godina ubili majku zato što ni pred isukanom sabljom nije htela da se pokori papi.

Pročitati pismo Bogdana Hmeljnickog ruskom caru pa će biti jasno koji narod je činio vojsku poljskog kalviniste Hmijeljnjickog koji je prešao na pravoslavlje kada su mu katolici pred očima kao dečaku od deset godina ubili majku zato što ni pred isukanom sabljom nije htela da se pokori papi.
Samo ti znaš kakve ovo veze ima s mojim upisom koji si citira...

Konstatujem da se Ukrajina u vreme ustanka Bogdana Hmeljnickog nazivala Rus’, a narod Rusi. Ukrajinci se pominju kasnije, bez obzira na već tada postojeće jasne dijalekatske razlike.
Kasnije sam poveza, al kako okreneš nordijsko pleme Rusi su oteli Slavenima njihove zemlje, a dio njih se nikad nije naziva ili smatra Rusima usprkos višestoljetnoj vladavini dotičnih. Po čemu onda Rusi imaju veća prava na te zemlje od potomaka današnjih Ukrajinaca? :np:

Jel ti znaš čije su bile zemlje ne samo u današnjoj Ukrajini već i u dobrom dijelu Rusije prije dolaska Ruskih barbara i njihove okupacije naših povijesno-vjekovnih zemalja? Pa od nas Slavena, a ne od vaših Vikinga na koje neki od vas sline ka prištave tinejđerice za nekim pop pjevačem ili glumcem. Pa zar nam nisu dovoljno toga oteli(i ne samo nama) pa im sad triba dat još?? Vi Srbi ste ka onaj Super Hik iz Alan Forda, otimate sirotinji da bi dali bogatima :roll:

PS evo ti mape slavenskih plemena na teritoriju današnje Ukrajine i dijela Rusije pa sritno u traženju tih vaših Rusa među našom slavenskom braćom.

East_Slavic_tribes_peoples_8th_9th_century.jpg

Jel ti znaš čije su bile zemlje ne samo u današnjoj Ukrajini već i u dobrom dijelu Rusije prije dolaska Ruskih barbara i njihove okupacije naših povijesno-vjekovnih zemalja? Pa od nas Slavena, a ne od vaših Vikinga na koje neki od vas sline ka prištave tinejđerice za nekim pop pjevačem ili glumcem. Pa zar nam nisu dovoljno toga oteli(i ne samo nama) pa im sad triba dat još?? Vi Srbi ste ka onaj Super Hik iz Alan Forda, otimate sirotinji da bi dali bogatima :roll:

PS evo ti mape slavenskih plemena na teritoriju današnje Ukrajine i dijela Rusije pa sritno u traženju tih vaših Rusa među našom slavenskom braćom.

East_Slavic_tribes_peoples_8th_9th_century.jpg
Sad odjednom opet postadoste Sloveni? Zar niste Goti, Iranci, Oguri, sve samo ne Sloveni?

Sad odjednom opet postadoste Sloveni? Zar niste Goti, Iranci, Oguri, sve samo ne Sloveni?
Jedno je izvorno podrijetlo o kojem se diskutira i dan danas, al Hrvati su već podno Karpata bili Slaveni, a ka Slaveni su došli i na Jadran.

Vatate se uvik za neke rupe koje su neminovne u svačijoj povijesti(pogledaj samo prazninu kod vas do 12.st.) i onda na osnovu tih rupa stvarate sebi nekakve argumente koji bi navodno tribali ić vama u korist šta je totalno iskrivljeno. Pa čisto ka primjer, ako se Hrvati ne spominju u Slavoniji u 10.st. to vama sad znači da su Srbi tamo živili iako se njih još manje tamo spominje ili uzima u obzir da su se naselili.

Nista, samo ispisuje neke nelogicnosti i onda to nekako povezuje sa nekim istorijskim istinama i neistinama, i tako ti iskreira neko objasnjenje. Na prosta, logicna, i argumentovana pitanja ima neke neverovatne teorije.
Nelogičnosti?To je bio ugovor koji je Ukrajina prekršila.Zar ti je toliko teško da pročitaš taj ugovor?!
I koja su to tvoja prosta,logična i argumentovana pitanja na koja ja nisam odgovorio,nego sam teoretisao?
Vidi,to vam je usađeno,vama Hrvatima,ja sam to ovde konstatovao još početkom godine,da ste u stanju da slažete sve i da vam tetoviraju istinu u oko.I stojim iza toga.O osećaju sramote drugom prilikom,operisani ste od toga na porođaju.

Kod vas Hrvata ništa što se dešavalo u prošlosti nema veze,ponašate se kao da se nije ni desilo.
Nemamo veze s ovom temom i zaista bi volia znat tvoj odgovor kome su Ukrajinci dužni vratit zemlju ako su se oni u sastavu slavenskih plemena naselili u današnjoj Ukrajini prije tvojih Rusa? Zar ne bi bilo pravedenije da Slaveni istiraju ruske vikinge, i sve one koji se tako osjećaju, s naših svetih i vjekovnih zemalja? :np:

PS ako nisi Slaven po raci onda mi jasno zašto nisi uz nas već uz okupatore ;)

Nemamo veze s ovom temom i zaista bi volia znat tvoj odgovor kome su Ukrajinci dužni vratit zemlju ako su se oni u sastavu slavenskih plemena naselili u današnjoj Ukrajini prije tvojih Rusa? Zar ne bi bilo pravedenije da Slaveni istiraju ruske vikinge, i sve one koji se tako osjećaju, s naših svetih i vjekovnih zemalja? :np:

PS ako nisi Slaven po raci onda mi jasno zašto nisi uz nas već uz okupatore ;)
Najbolje je da krenemo od velikog praska.

Back