Zašto ljudima više prija online flert nego stvarni dodir?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam za druge, al’ ja online flert ne volim. Ne greje, ne miriše, ne gleda te u oči dok priča gluposti…Ali razumem zašto ga ljudi vole, jer je lakše sakriti ono što se ne pere ni sapunom ni parfemom: karakter.
Telo možeš da urediš, sliku da filtriraš, ali dušu?
Dušu ne sakriva ni VPN. I zato, da, volim više flert od fizičkog dodira. Jer pročitam osobu pre nego što se fizički primakne. I često mi bude jasno… da mi se knjiga koju sam otvorila, ne sviđa…

Ljudi su sve češće sigurniji u digitalnom prostoru: nema tela, nema tela koje odbija, nema mirisa, nema srama. Samo reči, slike i kontrola.

Kontrola?
Ne nego sloboda.

Neko želi da bude ono što jeste bez osuđivanja druge strane. Nema maske, može da bude šta god želi, često je to i sušta suprotnost od onoga što stvarno jeste. Nešto kao cosplay.
Dobro je za stidljivije ljude da ostave bolji prvi utisak. Nemaju svi samopouzdanje i ovo je ok praksa da ljudi probiju led i nakon toga predju uzivo na kafu/pice.

Problem nastaje kada dođe do viđanja uživo. Samopouzdanje može da preraste i u paniku, naročito ako to on line dopisavanje dugo traje.

Problem nastaje kada dođe do viđanja uživo. Samopouzdanje može da preraste i u paniku, naročito ako to on line dopisavanje dugo traje.
Poenta je da se smanji online. samo malo da vidiš da li ima zainteresovanosti. ako vidiš da ima, odmah smuvaš na foru da se vidite. šta ima da se dopisujete danima, meni je to vrlo bezveze i kontraproduktivno.

Zainteresovana? Zoveš na kafu.
Nije? Prestani da se dopisuješ.

Poenta je da se smanji online. samo malo da vidiš da li ima zainteresovanosti. ako vidiš da ima, odmah smuvaš na foru da se vidite. šta ima da se dopisujete danima, meni je to vrlo bezveze i kontraproduktivno.

Upravo tako.

Dopisivanje danima dovodi do toga da svaka strana stvori neku svoju sliku iz pročitanih reči, a ta slika je često pogrešna. Čak i razgovori telefonom ne mogu da daju pravi uvid u to kakva je druga osoba i da li ti/mi odgovara.
Na stranu "gubljenje vremena" na nešto što možda nije prava priča.

Obavezno.

i kad neko kaže čekaj da se još malo dopisujemo da se upoznamo, odbijam

Veze koje sam imala, a upoznali smo se preko neta, bukv smo se dopisivali ukupno vrlo kratko, tipa par strana forumskog PPa, ako i toliko.

I zbog potenijalnog gubitka vremena i zbog nekog nadanja - prvo da ga osmotrim, pa se onda možemo dopisivati etc

Back