Zasto je, zbog kog razloga, Lucifer pogresio

Da li si ti nekad nekom namerno naneo zlo? Mozda ti i nisi, ali si sigurno bar jednom video da neko iz sadistickih motiva povredjuje nekog. To nije odsustvo dobra, nego jasna namera kojom se neko povredjuje. Cime je taj neko povredjen, ako nema niceg?

сувише круто (јуридички) посматраш ствари, и зато злу дајеш значење самосталног принципа (зло по себи и за себе). замисли ситуацију: саобраћајни удес у коме је настрадао пешак кога је повредио возач аутомобила покушавајући да избегне пијаног возача другог аутомобила који је изненада прешао у његову траку.. и трећег возача који је видео удес, али се није задржао да помогне јер је журио на посао.. а пешак је искрварио у умро. где су ту садистички мотиви и жеља да се повређује неко, тј. да се чини зло?

Nisam govorio o sudbini nego o promisli. Bog se sa nama ne igra, nismo igracke, ali imamo slobodnu volju pa nije sve unapred odredjeno. Dopusteno nam je da biramo. Izbor jeste nas, bilo da se stavljamo na stranu dobra, zelimo dobro drugima i tako se i ponasamo, ili na stranu zla, zelimo da povredjujemo druge i tako se i ponasamo. Promisao ne mora ici do kraja vremena, i ne ide tako detaljno u odredjenju uloge pojedinca, kako se moze shvatiti iz tvog teksta...

не постоје две стране, јер би то подразумевало постојање два бога. ослободи се дуализма.

Sta mislis, sta je osnovni zadatak andjela, koji im odredjuje sustinu?

Бога доживљаваш као менаџера предузећа који својим упосленицима дели радне задатке, па они који их не испуњавају уредно- добију отказ. на сличан начин си објаснио и бесмртност- све док створења испуњавају одређене услове, бесмртна су. по томе је бесмртност награда за послушности.. а то је далеко од хришћанства.

Deset Bozijih zapovesti:

"1.Ja sam Gospod Bog Tvoj; nemoj imati drugih bogova osim mene."

Sta je u to recenici u stvari receno?

"nemoj imati drugih bogova osim mene,"

Nemoj ukazuje da mozes imati i drugih ali neces. Da je receno ne postoje drugi bogovi bilo bi jasno.

Mozda je neki drugi prevod jasniji...
pa da, Bog zeli da njega sledimo a ne Sotonu i njegove demone...

Deset Bozijih zapovesti:

"1.Ja sam Gospod Bog Tvoj; nemoj imati drugih bogova osim mene."

Sta je u to recenici u stvari receno?

"nemoj imati drugih bogova osim mene,"

Nemoj ukazuje da mozes imati i drugih ali neces. Da je receno ne postoje drugi bogovi bilo bi jasno.

Mozda je neki drugi prevod jasniji...

pa da, Bog zeli da njega sledimo a ne Sotonu i njegove demone...

некима очигледно јесте.

па она је не/свесно признала да је сотона бог

Бога доживљаваш као менаџера предузећа који својим упосленицима дели радне задатке, па они који их не испуњавају уредно- добију отказ. на сличан начин си објаснио и бесмртност- све док створења испуњавају одређене услове, бесмртна су. по томе је бесмртност награда за послушности.. а то је далеко од хришћанства.

Ne besmrtnost, malo pazljivije citaj.

Bog svakao nije mali privrednik koji sve sam radi, pa i trci na salter da plati poreze...

Dakle, sta je osnovni zadatak andjela?

Osnovni zadatak andjela je da se staraju, da se trude, da se realizuje BOZIJA PROMISAO, pri tom mora biti ispostovana slobodna volja...

Poslednja izmena:
Mislis Svemocni Bog,a Isus je Mocni Bog. A sotona je onda Manje-Mocni bog. :hahaha:

чикни је да сотона напише са малим почетним словом:D

обрати пажњу на ову слику из њихових збирки духовности

Uciodvelikogucitelja89-1.jpg

Back